373
NKS
  • leho94
    jó , akkor hallagassatok olyat mint én .. Breakcore ? Darkcore ? Speedcore ? Egyből jobb lesz a rap..
  • Sugam
    :DDDDDDDDDDDDDD. ÚRISTEN !

ÚRISTEN! :D:D
    ezt mutogatni kéne amit most leírtál. na ez mindent elmagyarázott. ensiferum 1 nulla. minden szempontból.

tigeroo: amit a zenéről írtál ,igen ez igy van, tényleg ez a lényege, semmi gond sincs ezzel, pl punk hardcore mekkora? én azt élem most többek közt , és mégis nulla gitár stb, de az érzés stb... ceremony pl vagy trash talk, azok megdarálnak..

témát részemről lezártam. annyit akartam írni h zeneileg semmi . és azoknak akik abszolut nemértenek zenéhez istenség lehet pl, hunbasser. én nemtudom te hol nevelkedtél , leírtam 1-2 bandát. hallgasd meg őket , játszd el btbam nek 1ik számát, vagy 1 riffet, utána jelentkezhetsz.
    mentsd el ezt a postot , mert talán 10 év múlva eljutunk oda , de ha tehetséges vagy , talán 4-5 éven belül is
  • Danka88
    Végre egy értelmes hsz.
  • Noodlee
    "és teli van nyomva hörgéssel meg refrénnel,hát ez nagy tudomány."
    Hát ezen bexartam! :)
    "metálos" ez is jó volt :)
    kb olyan, mint a "reppes".

Te is hülyeségeket beszélsz. A rock zenéhez is kell zenei tudás, ahogy minden zenéhez. Persze minden stílusban vannak olyan előadók, akik xarok, és semmit nem tesznek le az asztalra.

A hörgős rock zene az csak pár stílusban fordul elő, de mellette ott van legalább 50 féle rock zenei stílus, és rengeteghez nem elég, hogy 2 évig jársz egy gitár tanárhoz, és le tudsz fogni pár hangot az akusztikus gitáron.

Amúgy a sok köpködőnek is gratulálok a primitív kommentekért, lásd: #3

A lényeg, hogy a rock zenében, és a hip-hop zenében is vannak jó, és igényes progukciók, mindenki maga döntse el, hogy melyiket tartja annak, de fikázni egy fórumon, hogy ez a zene milyen szar...
  • tigeroo
    Júl 18-i Hajdúböszörményi fellépésre ha megy valaki akkor légyszíves írjon :D
  • tigeroo
    ilyen érvek melett nehéz vitába szállni
  • hunbasser
    látom te metálos vagy. van egy metálos jóbarátom,ő gitározik is.
    ensiferum - old mant gondolom ismered. átküldte a saját felvételét,amit egyébként fel is tett youtubera. ihletet merítettem belőle és az egyik dallamos részt megírtam FL-ben,tettem alá dobot meg basst és megvolt az old man hip hop beat változata. kb 15 perc se volt. erről ennyit,szóval az ilyen "metálzenétírnisokkalnagyobbtudomány" dolgokat hagyjuk,mert ott általában megírják a gitárt meg a basszust,a dobot meg a dobossal kitalálják,az énekes megírja magának a szöveget (sokszor egy számot hetekig is írnak...) és teli van nyomva hörgéssel meg refrénnel,hát ez nagy tudomány.
    míg egy hip hop alapnál is hiába,hogy mondjuk géppel csinálják az egészet,de van hogy 7-8 hangszert tesz a beatmaker az alapba,és ő írja meg a dobot,ő írja meg a basszust és a többi hangszert is.
  • Matt07
    de mért a niggerekkel példálózol? a feka rapnek nem sok köze van az undergroundhoz..teljesen más stílus és mondanivaló..
  • tigeroo
    ha régebben kitaláltam valami dallamot, akkor azt csak fütyörésztem.
    most az van, hogy már eltudom ilyen-olyan hangszeren játszani, és gépen dob alá is be tudom rakni, olyan hangszerrel amilyennel akarom (vonós, stb.)

szóval ez hülyeség. ha az ember lelkében benne van a zene, a dallam, a ritmus, akkor miért kellene lekorlátozni azt hangszerekre?
  • tigeroo
    úristen ember! a zene arról szól, hogy az ember szabad lehet.
    és a zene által azt csinál amit akar (szó szerint), a tehetségéhez, tudásához mérten.
    ha megnézed a jazz óta folyamatosan tisztultak lefele a populárisabb műfajok...
    például rockot játszani, blues vagy jazzhez képest már lényegesen egyszerűbb volt a 60-70es évek fiataljainak! a punkról már nemis beszélve, nagyon rövid idő alatt kilehet tanulni az alap dolgokat, és zenélni. szóval a zene, az emberben van. ha nincs más akkor 1 akusztikus gitár a tábortűznél, a többiekkel énekelni, közben taps, herfli stb. ami van. ha nincs más akkor beatboxolni stb. a zene a lényeg...

nem az hogy gitárt vegyél a kezedbe és "riffelgess"...jah, még valami:
    attól hogy tudsz 1-2 metálriffet, klasszikus gitáron még szart sem fogsz tudni.

• passatgt
    325
  • Sugam
    az utolsó mondat igaz. de az első része a dolognak óriási ostobaság. ahoz hogy eljátsz dobon valamit tudás kell, teknika, türelem, szorgalom.
    ahoz hogy GÉPDOBOT megird max segg kell és 1 kis értelem. 2 külön dolog, látom nem írtál még számot se.
    annyira nincs értelme belemenni... ésszerű érveket hozok fel, erre ostobaságok jönnek
  • Sugam
    ez a zene amit linkeltél, érzésnek és stilusnak megfelelően biztos jó. én nem élem ezt. nehzéség szinterén sem mondható nehéz , ez nem erről szól..
    ellenpélda? mi ellen , legyen ellenpélda? tény h nehéz gyorsan szövegelni. rendes alapot csinálni nevetségesen könnyű 1 tech death riffhez képest, vagy 1 prog metal riffhez képest. és hallgattam már 1-2 magyar undergroundot , nem igazán jön be. szerintem csak annyi szúrja szemem , h nem hangszeres, és nagyban hasonlít repphez amit a faszlógató niggerek küldtek amcsiban.. amúgy ez nem nagy szó h megírja a zenéit, ez a minimum ha zenélsz, és nem a gép szarokat küldöd.

ellenpéldaként meg lehet tekinteni, between the buried and me-t, necrophagist-ot, the faceless-t, és sorolhatnám.ez a megláttad mekkora tudás kell ez mi? próbáltad? ha igen elsőre nem jön össze semmi :). pl hiába veszel gitárt a kezedbe, ha nem tanultad 1 hangot nem tudsz rajta befogni, tisztelet annak akinek a vérében van..
  • tigeroo
    jaja!
    meg mondjuk van egy zeneszerkesztő emberke, aki tegyük fel remixeket csinál...neki ugyanúgy megkell csinálni a dobot, megírni a bass-t a dal alá... attól hogy programmal csinálja, billentyűzeten, nem pedig a gitárhúr és bund segítségével...attól még ugyan olyan érzéke van hozzá, mint mondjuk egy zenésznek, csak nincs lehetősége rá (ellenben van egy csepp esze) hogy nem csak egy hangszerre korlátozza le magát...hanem dalokat ír és csinál...

de ezt a zene/nem zene vitát szerintem hanyagoljuk, mert nagyon nincs értelme, ez nagyon szubjektív. csak sajnálom hogy a sok habi raj idejön és olyanról alkot véleményt amit nem is ismer, vagy max. csak a vivatévén látta. ez underground. ne csak nézz, a szövegek mögé a mondanivalót lásd meg (annyit erről még, hogy régen a poéták is lant vagy más hangszerrel kísérték a szerzeményeiket)

ez olyan mintha azt mondanánk hogy egy filmnek nincs művészi értéke/mondanivalója egy drámához képest...

pont a bassgitár-oktatóm mondta az első alkalomkor: minél több mindent tanulok meg rá kell jönnöm, hogy semmit sem tudok. asszem mostmár tökéletesen értem, hogy mire gondolt
  • hunbasser
    "de mi csak arról beszélünk, mit a magunkfajta ért meg"
  • tigeroo
    birom, aki jött oltogatni, az eddig egy számot sem rakott be "ellenpéldának"

no comment.
  • passatgt
    már nem azért, de ez tényleg szar
  • hunbasser
    egyébként underground hip hopban is hangszeres zenére nyomják :D csak éppen samplerekre tolják rá a dobot és ennyi,de az attól még hangszeres zene. persze vannak olyanok,akik csak FL-ben simán megcsinálják az alapot és szia,de nem ez a jellemző. tovább megyek: ott van Pixa,ő rendesen szintizik az alapjaira,MEGÍRJA a zenéit. sőt,még tovább megyek: olyan előadók is vannak,akik rendesen hangszeres zenére nyomják,gitárral,basszussal,dobbal.

az hogy most az NKS nem ilyen és sampleres alapokat vágnak alájuk,vagy mondjuk nem samplert,hanem egy az egyben alájuk vágják az eredeti zenét amire tesznek dobot,hát szerintem ugyanmind1, a hip hop utoljára a 70-es években volt az a zene,ahol az alap ugyanúgy számított,mint a szöveg,sőt talán akkor még jobban is. mostmár inkább szövegcentrikus,és 60%-ban a szöveg és csak 40%-ban az alap a lényeg.
  • hunbasser
    én is hasonlóan gondolkoztam,aztán mikor megláttam,hogy mekkora tudás pl. rendesen keverni ráadásul jó zenéket,háát...
    és ugyanez a helyzet a hip hopban is. alapot csinálni se kis dolog,az NKS alá meg elég jó beateket vágnak :)
  • zdlr
    gondolom baszott öreg 18 éves vagy, mondjuk én annyi idősen már kinőttem ezt a baromságot...
    nekem is volt hasonló hóbortom, én az elektronikus zenékhez álltam hasonlóan, mint te mindenhez...
    kiváncsi lennék milyen zenéket hallgatsz, de komolyan, írj már be pár példát.
    meg ha már itt tartunk mutatnék valamit, hangszerekkel játszák, neked mégsem biztos, hogy tetszene, pedig a te definíciódba belefér.
    ez zene? szerintem az

ui.: amúgy a rockzenének nem az a lényege, hogy egy alapra megy a szöveg?
    tudom, vannak instrumentális zenék is, de most általánoságban beszélünk szerintem.
  • hunbasser
    minden laikus úgy áll hozzá,hogy Magyarországon vicc a hip hop,usát majmolják,stb. sztem a magyar UG hip hop kicsit se akar hasonlítani egy-két kivétellel persze.
  • Matt07

sok előfordult h nem tudtam olyan gyorsan olvasni a szöveget mint ahogy azt elrappelni tudják a számban..
  • Matt07
    NAGY KÜLÖNBSÉG van a nigger és az underground rap között..1 dolog h NEKED nem tetszik.személy szerint nekem a feka rap már nem jön be a sok semmitmondó szöveg miatt(gengszterség,meg a nőzés pl.).az underground rap másról szól,az egy dolog h nem érdekel a szövege vagy h hülye vagy ahhoz hogy megértsd.. no comment
  • kuci06
    "ez aztán teknikás, nehézkes nagyon"

próbáld elmondani utána, ugyanolyan ritmussal. egyben.

meg fogsz lepődni
  • Sugam
    én még mindig ezt vallom. hogy zene az ami hangszeren van játszva. elfogadok én sokmindent , de ezeket a szövegelésket. hát ez valami förtelmes. miért irtam hülyeséget? mert 1 alapra megy a duma ? ez aztán teknikás, nehézkes nagyon. a fitaloknak nem kell más, csak az rnb a diszkó, meg ezek az underground magyarázok, akik mindent megmondanak. itt a nem értesz hozzá ne szólalj meg :D.. jajajj, vannak bajok . :/
  • tigeroo
    a piromániába 2perctől milyet tol má nospa(Y)
  • zdlr
    csodálom, hogy még nem volt:

teljes verzióban itt a zene:

na ezt az alapot nem tudom ki csinálta, lopták e, feldolgozták e vagy mi, de, hogy az egyik legjobb amit magyar lemezen hallottam az biztos!
  • tigeroo
    hát egen. ez meg a másik
    a zenét nemis lehet meghatározni szerintem! minden mindennel összefügg. pl. csomó repper raggázik is;
    aki utálja a reppet, az gondolom a reggaet ki nem állhatja mert csak lassú "um-csiki um-csá" az egész, ilyen néger beszéddel...
    utálja a jazzt, mert nincs benne disortion gitár, utálja a technot mert mosógépzene stb....

akkor mit szeret?:D
  • kuci06
    voltam a szűklátókörű, begyepesedett rokkerek előtt

ja, várju~ :S
  • zdlr
    nem igazán értem, ti hallgattok zenét, úgy amúgy?
    vagy még mindig le vagytok ragadva azon az ovodás szinten, hogy a zene csak az amit élő hangszerekkel játszanak?
    vagy mi a bajotok?
  • tigeroo
    demost ezis mennyire szánalmas már:DDdd

kb. olyanok vagytok, mint valami komolyzenét hallgató burzsoá nyugdíjas, aki a mai fiatalokat fikázná... a csipát meg töröljétek ki a szemetekből:D fikázni/kritizálni lehet, de csak észérvekkel szerintem..
  • tigeroo
    hát, ez nem teljesen igaz, mivel a mostani rapzenék nagyrésze a régi funky dalokból merít, sőt, a legtöbb underground repper a 70-80s évek zenéiből használja fel az alapokat...

szánalmas rap szöveg? tudod mi a rap (mozaik)szó jelentése?
  • hunbasser
    figyelj,ha nem értesz hozzá,akkor inkább kritizálni se próbálj meg,mert ez így szánalmas,amit írtál.
  • [HUN]FaTaL
    egyetértek
  • Sugam
    teljesen igazad van, ez nem zene hanem 1 szar. és itt szó szerint a zenei istrumentekről beszélek. ez 1 nulla zeneileg, de eza szánalmas repp szöveg amit a niggerek hoztak be, ez is förtelmes..
  • zdlr
    és a szöveget értette a faterod? :)

amúgy én ilyen és ehhez hasonló zenéken nőttem fel, és mégis teljes értékű embernek képzelem magam.
    tízenkét-három évesen mss-t hallgattunk, mégsem lettem gengszter..

szerintem inkább az a szánalmas, ha valaki úgy hallgatja a zenét, hogy azonosulni próbál az előadóval/szöveggel, mármint, hogy ők akar lenni az akiről szól.
  • Lacee
    speciel én pont másféle zenéket hallgatok (elsősorban jazz, trip-hop, magyar alternatív zenék), de NKS és Ludditák mindig van a lejátszón... nyitottság kérdése, hogy az ember meg tudja-e találni az értéket az olyan zenében is, amihez amúgy nincs hozzászokva.
  • hunbasser
    uhh,pont a kettőfélre :DDddddddd legnagyobb füves zene
  • leho94
    tudod milyen jó ilyen zenére deszkázni ,csövelni stb?
  • tigeroo
    jah, a kezdet phiai anyámnak is tetszett! azt mondta rájuk hogy kreatívak (meg pihentek)