113
-
Cat 02 #33 Attól függ mire használod... Nekem van ismerősöm akinek PS nem tetszik és inkább tolja GIMP-el (rajzol vele). Legalább nem warezolja le. OO meg tényleg gyengébb mint ms office, de ez is attól függ mire kell :) -
#32 Annyira ne szaladjunk előre. Netbookra való rendszerről kellene szólni a threadnek, csak vajonkiki megint sikeresen elflémelte az egészet. -
A1274815 #31 Tudom hogy van tölle jobb, mondjuk vágni, gyorsítani, lassítani, felíratozni, szinkronizálni lehet vele. -
A1274815 #30 Állítólag a nagy odt-től (natív formátumától) is hanyatvágja magát. -
roliika #29 Jókat mosolygok rajtad sokszor. :D
Open Office... 60megás Doc-tól hanyattvágja magát...gondoltam a formátum lehet a ludas...rtf-be átnyomtam...attolis megborult, nemtudta megnyitni és lefagyott..no majd ha a doksikat meg is nyitja majd esetleg áttérek rá..meg volt rá példa, hogy megnyitottam doc-ot és mentésnél a grafikonokat kihagyta csak az értékek maradtak ott...jó persze, miaszarnak támogassa a doc-ot nincsis hozzá köze...nade baszki ha oda van írva, hogy támogatja..akkor támogassa már..hameg kiszedik belőle akkor szedjék ki..de ez milyen már hogy tud is meg nem is.
2 dolog a win mellett:
- support
- elérhető MŰKÖDŐKÉPES programok száma. -
OrdasFarkas #28 És a MúviMéker ? Az neked semmi ? -
A1274815 #27 "ne akard, hogy feltegyek arról a gépről egy jútyúbos videót, mert az biztos, hogy sírva fogod visszaadni a számtek diplomádat."
Megtudom én is vágni úgy a videót ráadásul csak Movie Maker HD-ét használva, hogy az a Vista 5 sec alatt jöjjön be. Nem nagy kunszt.
Két amúgy meg kétlen nekem IT diplomám van, nem számtech, azt a számtech tanárok kapják esetleg. -
A1274815 #26 A 3500+-on van egy XP is és vagy 1 percet vacakol mire összerázza magát, ha meg nem haragszor, nem fogok 4 magos gépre olyan OS-t tenni, ami csak multi-processzorra optimalizált és a multi-coreról konkrét elképzelései nincsennek. -
OrdasFarkas #25 "Vista"
Itt qrtad el. XP ilyen konfigon, nekem már azelőtt felbútol, mielőtt eszembe jut bekapcsolni... ne akard, hogy feltegyek arról a gépről egy jútyúbos videót, mert az biztos, hogy sírva fogod visszaadni a számtek diplomádat. -
A1274815 #24 AMD Athlon64 3500+
3GB ram
ASUS nForce4 Ultra
Geforce 8600GT
Maxtor 120GB, 7200rpm, PATA
Audigy
Vista x64 Ultimate SP2 (ráadásul immáron 2+ éves) boot idő: 35-40 sec
AMD Phenom X4 9850
4GB ram
Gigabyte AMD 770
ATI Radeon HD4870
Samsung 650GB, 7200rpm, SATA2
Vista x64 Ultimate SP1 (3/4 éves) boot idő: 25 sec
Win7 x64 Ultimate RC1 boot idő: 27 sec -
#23 persze-persze... -
OrdasFarkas #22 Majdnem.. Egy 48 mega ramos (!) MMX-es Dual Pentium 1 (!!) volt ez a gép.. és valóban... 40 mp alatt bútolt fel.. ezt csak azoknak a lémereknek írtam , akik számteck diplomával és havi 4 killer fizetéssel a hátuk mögött egy 3 Gigaherces és 1 giga ramos gépen sem bútol fel ugyanaz az OS (ami egyébként nem isten, csak hamár Windows, akkor legyen ugye kalóz és XP)
az olyanokért akiknek már le van vágva az ami nekem még megvan de olyan hülyék mint a döngölt agyag... na az ilyenektől borul el az agyvizem és szívemet melegség járja át, ha ama karizmatikus kockabajszos bácsira gondolok. -
A1274815 #21 Kedves arrakistor!
Immáron minimum az 5. nickeddel tisztelsz meg bennünket egy hónap leforgássa alatt. Hányat várhatunk még tölled?
Üdvözlettel,
Anakin -
#20 Ez a pontos meghatározása annak amit csinál. Annál érdekesebb, mivel nem is olyan rég még a wxp volt az isten, ami neki egy 486-oson 64 mega rammal negyven másodperc alatt bootolt. (vagy valami ilyesmi) Időnként persze nicket vált, csak az a baj, hogy újabban elkezdte a linux cikkeket is telebaszni az idióta flémjével. -
OrdasFarkas #19 Kérlek alásan: a Crysis-el is tolnám a lentebb elsorolt összefüggésekben, ha egyébként a netbookom hardware konfigurációja engedné... de ugyanez lehetséges egy izmosabb asztali konfiguráción.
vttomi: tudom, én is csak a drágalátós ofisz miatt ragadtattam el magam ennyire... -
#18 win-t és ubuntut egyaránt használok, egyiket sem akarom védeni, de ez már egy kicsit fanatikus/beteges/hangulatkeltő/túlzás -
OrdasFarkas #17 egy bugos, hodály szar az az Ofisz , amit csak a f@szrázogató, büdöstalpú, semmittevő irodisták, és úgymond, "felsőbb" "elit" meg a nagyfejű libáért , és hanukáért kapott diplomás "értelmiség" használ.... egyáltalán nem is tudom miről beszélünk, mikor az OpenOffice.org minden létező szöveges formátumot ismer és hibátalnul kezel , export-importál, telepítés nélkül megy standalone egy könyvárból bármilyen OS-en , ingyen és 10ed akkora helyen mint a szar büdöslassú bugos ofisz, amit még rémálmaimban sem akarok használni.. és nincs az a pénz amiért én ilyen irodai szarkalazással "dolgoznék" , ami odaszarik 20ezer rejtett alkönyvtárba 1 GIGA cuccot és uninstall után is fent hagyja a felét rejtett helyeken, amit ha megpróbálsz merészelni letörölni akkor az egész Winfos összekulázza magát... állandó jelleggel könyörög a telepítő cd-jért még akkor is ha full installt nyomtál, egy okádék szar és a hátamon is feláll a szőr még a puszta hallatán is és még az ellenségeimnek se kívánom, hogy ilyen szar programnak nevezett bugos bithalmazt tapasztaljanak meg .... -
sh0x #16 Gratulálunk a linuxodhoz, crysisal is tolod?XDA:_SD:D -
OrdasFarkas #15 Fotosoppnál még lehet összehasonlítgatni, de a "rendes" ofissz ? hát kérlek TE ne nevettess, mert annál szarabb szoftvert keresve sem találtam még széles-e interneten !!! ...az idijóta trendjeikkel meg szabványaikkal .... -
OrdasFarkas #14 Ja igen, majd elfelejtettem:
...vagy létrehozok egy-két alreget a TOR LINUX verziójával... -
#13 Várjcsak, most az alap ubunturól, vagy a Netbook Remixről beszélünk? Mert nem mindegy. -
OrdasFarkas #12 Mindezt ingyen és bérmentve, és nem kell a trojanoktól meg a vírusoktól se daráznom, mert egyszerűen visszamásolom a VirtualBox egyetlen komplett Windows-t tartalmazó még nem vírusos fájl-ját és csókolom.
MINDENZT 20 GIGA SSD-n, AMIRE A SZAROS WINDOWS7 MÉG ÉPPEN HOGY RÁ SE FÉRNE , NEMHOGY AZ ITT FELSOROLT DOLGOK !!!
Ezek után mondjatok már nekem akár csak egyetlen észérvet is a Windows mellett !!!!!!!
Fényévekkel , de minimum nagyságrendekkel maga mögé utasítja az Ubuntu a Winfost MINDEN téren !!!! -
ocsieu #11 :D Próbálj ki egy MacBookot... Kategóriájában mindenféle win notebooknál jóval többet képes üzemelni ugyanakkora akksiról...
http://anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=3435&p=13 -
#10 vagy inkább a GIMP-pel szerkesztek fotót, ami sztem a fotosoppnak is keményen odab@sz... legalább úgy, mint az OpenOffice a Microfos Ofisznak
Gimp jobb mint a photoshop? Egy puritán openoffice jobb mint a rendes office? Na ne nevettess...
Mellesleg alregért nem jár ban?:/ -
OrdasFarkas #9 pfff , ennél nagyobb hülyeséget már rég nem hallottam... mi köze van egyáltalán az OS-nek az aksihoz???? az energiagazdálkodást a BIOS és pl. az Intel Speedstep kezeli .. a cikkben említett Ubuntu Netbook Remix pedig messze a legjobb OS és nemcsak a netbookokon, kiváltképp, hogy 110%-os , teljesértékű Windowst , akár Windows7-et is lehet rá-telepíteni, úgy, hogy egy ablakban fut. Nekem az ablakban (VirtualBoxban) futó Windows XP gyorsabb és megbízhatóbb, mintha natívban futna a gépen ráadásul úgy hogy hibernálnom se kell , mert a VirtualBox-szal lehet snapshotozni. Ezek után miért telepítenék natív OSnek bármilyen Winfost is, mikor ablakban játszhatok a legújabb DirectX-es játékokkal ( http://www.ubuntumagazine.net/?p=1668&cpage=1 ) miközben a host OS-sel felül csak azt nem csinálok meg, amit NEM akarok???
Böngészek Firefox, Operával, Openoffice-szal rábuzulok az irodai gyökérségekre vagy éppen flashezek, vagy Wine-nal indítok fotosoppot, hogy ne kelljen még a trutyi Guest OS-t se elindítanom kb. 3 másodperc alatt, vagy Skype-ozok, vagy MSN-ezek Pidginnel, vagy Blenderelek valami 3d-s b@szást, vagy játszok valami rendes linuxos FPS-sel
http://www.cubeengine.com/cube.php4
http://www.sauerbraten.org
vagy inkább a GIMP-pel szerkesztek fotót, ami sztem a fotosoppnak is keményen odab@sz... legalább úgy, mint az OpenOffice a Microfos Ofisznak, vagy a Pidgin a Masszandzsernek...
Vagy egyszerűen csak gyönyörködöm a Compizes felületében, mint egy-két perverz Aero bu*i..
-
torcipepe #8 de XP-re lehet telepíteni programot, az meg amit gyárilag tesznek linuxot az aoa150-re, abból még azt az ötletes kis csomagkezelő modult is kiírtották, ami a frissítéseket is végzi. másképp telepíteni meg nagy szopás.
azt nem állítottam, hogy szentírás, de újonnan telepített és frissített ubuntuval merevlemezről mp3-at hallgatva az alap zenelejátszóval és fülhallgatóval, kikapcsolt wifivel és monitorral én ezt tapasztaltam. csodálkoznék ha ugyanezt megismételve mást kapnék. -
Cat 02 #7 Buta ? Ezt h érted ? Gyári XP-n sincs semmi. -
#6 Aha és akkor az már szentírás és mindenki másnál is úgy van. Menj már a ****ba. -
torcipepe #5 én a mininotikra értettem, saját tapasztalatra hivatkozva. -
Turdus #4 igazad van, a linux az szar. Semmi jövője sincs, pláne azután, hogy egyre több pénzt öl bele az IBM, a Novell, az Intel és Google is. -
ocsieu #3 Valószínű fizetős lesz... Ami ennél érdekesebb számomra, az a sávszélességigény... Mit nevezünk számításigényes feladatnak? Game, audio, video szerkesztés??? Mert ahoz a jelenlegihez képest durva (feltöltési) sebesség, meg tárhely is kellene... Komolyan érdekel mik azok a feladatok, amiket átlag user netbookon erőforráshiány miatt nem tud elvégezni, és a jelenlegi sávszélességek mellett megérné cloud szolgáltatást igénybe venni... Még netbookon is hamarabb konvertál, szerkeszt meg az ember egy filmet (mondjuk dvd méretűt), mintha azt fel és le is kellene tölteni... Ezzel az ember jelenleg bekapcsolt gép nélkül is online lehet, illetve van egy "másolat" a rendszeréről... Nagyon nem nevezném "tehermentesítő" szolgáltatásnak ezt az egészet. 5-10 év múlva bizonyára "elképzelhetetlen" lesz az élet nélküle, de jelenleg... -
torcipepe #2 hát nem is értem, miért nem használnak linuxot. talán mert a gyári linux annyira buta, hogy használhatatlan?? vagy mert az ubuntu 2* gyorsabban eszi az aksit, mint az xp?? felfoghatatlan. -
Ahoy #1 Ha szerver-kliens cucc lesz, akkor biztosan fizetős is... vagy max a cloud szolgáltalás lesz lóvés.