22
 • Dynamic
  #22
  Telefonban megapixelt növelni kb. annyi értelme van, mint állandóan olyan gyógyszereket fejleszteni, amitől egyre többet tudok hányni. Komolyan, ha valaki elmagyarázná, hogy miért jó szar minőségű képből egyre nagyobb méretű szar minőségű képet csinálni...
 • Aestus
  #21
  Én már a DSLR-emen is soknak találom a 12 MP-t, pedig az 1/1,6" CMOS, a kompakt/SLR like gépekről meg ne is beszéljünk. Szerintem 1/2,2"-1/2,5" CCDkre se kell 6 MP-nél magasabb felbontás. Mobilba meg 3 MP is nevetséges. Akármilyen jó zajszűrőt is van benne (nem volt, nincs, nem is lesz - szigorúan magánvélemény), lehetetlen olyan algoritmust írni, aminél nem fog a kép veszíteni a részletességéből. De persze ezt nem hangoztatják a fejlesztők. Hasonló probléma van a mobilok fókuszálási képességével, zoomátfogásával. Ha még meg is tudnák oldani, hogy ne változzon az optika mérete fókuszálás/gyújtótáv állítás közben, a szükséges méretet nem tudják csökkenteni.
 • Magiszter
  #20
  Eh... 12 megapixel... ezzel már lehet óriáspósztert, mert reklámplakátot is fotózni... köznapi felhasználásra bőven elég a 2-3 Megapixel is szerintem. Meg különben is. Ha fotózni akarok akkor előveszem a rendes optikával, CCD-vel ellátott stailizátoros gépet, amit áványra tudok szerelni és kismillió manuális állítási lehetősége van az optimális eredmény elérése érdekében. Egy telefonos fotóhülyeség csak arra jó hogy "jaj de jópofa annak a krapeknak a sérója.. Katt." és majd tudod mutogatni a haveroknak gépen. De erre meg elég a 2-3 Mpx is.
  Egy, Ketó, Háom... Vakujjparaszt!
 • mapi
  #19
  A telefon fényképezőjét soha ne keverjétek össze egy FÉNYKÉPEZŐVEL!Ha valaki a fényképezőt kép készítésére akarja használni(és nem dísznek),arra ott a valódi gép.A telefon lencséje egy 'szar' műanyag eltérve a minőségi optikával.
  Szóval telefont soha sem lehet összehasonlítani egy normál géppel!
 • Gerygrey
  #18
  Ez a cikkcím olyan, mint ha a megapixel valaminek a mérőszáma lenne.

  Nem kurvamindegy, hány megapixel?
 • OldM4n
  #17
  Ennek a kistesója van nekem (polcon) hát a megapixelhegyek csak egy dolog. Tré a tömörítő algoritmusa (a kevés gyári memória miatt), hitvány, sőt szánalmas az optika, úgyhogy visszaálltam telefonban a N73 ME-ra, ezerszer szebb képeket csinál a 3.1 megapixelével. (A4-ben nyomtatva!) Igaz, a 3 megapixeles jpg kép ugyanúgy másfél mega, mint a pixon a nyolc megapixeles überizével. Az is másfél mega. Úgyhogy menjenek a p..ba a húszmillió megapixelükkel. Egy képnek még ezer paramétere van (Pl ISO érték) persze, a parasztot a megapixellel vakítják. Vakújjá!
  (Maga a tapi nem rossz, nekem tetszett, csak hát pont a képek..)
 • narumon
  #16
  A képminőséget nem (csak) a felbontás határozza meg. Lehet ezekben a telefonokban 20Mpixel-es fényképező az optika miatt akkor is leveri őket egy normális optikás 4-5Mpixeles gép.
 • djstefi
  #15
  lehet benne 120 megapixel is ugyis csak telefonos kamera (vagy kameras telefon-kinek hogy tetszik) es az erintos kepernyo is csak 1 (mullo) hobort. nekem volt 1 Lg-m es 2 het utan meguntam simogatni. az ijen telefonak 2x orul az ember - mikor megveszi es mikor eladja. ennyi.pont. gyorsan bocsanatot kertem a S.E K850i-tol es mar el is felejtettem az erintos kepernyot orokre.
 • Cleawer
  #14
  Helyes,akkor nem csak nekem tűnt fel a 12Mpixel telefonba annyi mint 4literes V8as motor robogóba.Az a 12 Mpix jó lesz 4nek is ,csak valahogy felturbózzák.Ipari kémkedésre jó de a fotózás a minőségnél kezdődik...
 • KillerBee
  #13
  Kihagytad a megfelelő méretű érzékelőt, anélkül az egész csak vakuzás szegény földműves szemébe.
 • B0nFire
  #12
  Mondjuk egy két dolog hiányzik a teljes értékhez. Pl cserélhető hardverelemek. Vaku, objektív minimum. Nagyon nem mindegy, hogy szobában vagy külterületen 28 vagy 35 mm. És, mi van, ha telézni akarok? Állványra állíthatóság. Távirányításos elsütési lehetőség. Manuál fókusz (majd én megmondom neki, hogy mi legyen éles!), manuál blende, manuál white-balance...
 • B0nFire
  #11
  "Mára a mobiltelefonokkal szemben jogos elvárás, hogy kamerájuk teljes értékű fényképezőgépként működjön." - Ez aztán a LOL! Még hogy teljes értékű. Hol van ez még attól... De erősítsenek meg a fotós kollégák, hogy a teljes érték nem ott kezdődik, hogy 12 Mpx.
 • Lost Lont
  #10
  "A Samsung folyamatosan kutatja a felhasználói igényeket. [...] A kutatásokból kiderül, hogy a felhasználók telefonjuk kamerájában a következő dolgokat keresik: gyors átváltás a telefonos- és a fotós alkalmazások között, magas exponálási sebesség és gyors böngészés."

  Kéne adni nekik egy szimpla telefont, egy lyukkal a hátulján, ráírva, hogy "kétszázterapixel", és azt mondani, hogy gonolatra exponál, olyan gyors, hogy fel sem tűnik, hogy exponált, közben meg generálná a sok 3Kx4K-s teljesen fekete képet a kártyájukra, aztán meg azt mondani, hogy nesze neked gyors átváltás, gyors expozíció.
 • Ferrer
  #9
  Ez egy vicc. Minek ekkora felbontás? Egy HD tévé is max. 2 megapixeles felbontású, képzeljük mellé ezt a 12 megapixelt.
 • KillerBee
  #8
  Jaj de jó! Nemrég gondoltam arra, hogy veszek egy APS-C tükörreflexes kamerát, de akkor inkább megvárom ezt a Samsung telefont. Hiszen most kiderült, hogy tévedésben vagyok és a képminőség nem is annyira fontos:

  "A Samsung folyamatosan kutatja a felhasználói igényeket. [...] A kutatásokból kiderül, hogy a felhasználók telefonjuk kamerájában a következő dolgokat keresik: gyors átváltás a telefonos- és a fotós alkalmazások között, magas exponálási sebesség és gyors böngészés."
 • Xabinho87
  #7
  Én inkább maradok az i8910 HD-nál. Mármint előbb jöjjön ki és szeptemberre megveszem. De hasznos telefon lesz, mert a "régebbi" Samsung árait csökkentik és vele együtt a i8910ét is.
 • Glutamin
  #6
  Az neutralizáló vaku volt:D
 • Lipi1980
  #5
  Akkor már inkább az Idou a SE-től, abban asszem van GPS is...
 • JL666
  #4
  ilyen volt a men in black-be is igaz?
 • roliika
  #3
  "A Pixon12-vel véleményem szerint nemcsak megfelelünk az igényeknek, hanem messze túl is szárnyaljuk azokat. " <-- Naaa azéé...GPS holvan? Oprendszer holvan?

  Képzelem mekkora lehet a képérzékelő..1 nyolcad col talán.
 • narumon
  #2
  12Mpixel fényképező egy telefonba? Ennek meg mi a picsa értelme van? Megy a számháború meg a néphülyítés ezerrel.
 • Glutamin
  #1
  Végre Xenon vaku.