19
  • kadar1
    #19
    Különösebb képen nem érdekel ha ellátják akármivel a zenét,filmet.Ha valami nagyon kell azt igyis úgyis megszerzem.A magyarországi kiadást nem nem várom me meg mert mire itt megjelenik dvd-n arra már régen láttam a filmet.
  • Garrett27
    #18
    A jogvédők NEM idióták.

    Azok, akik a "jogvédelem" fogalma mögé bújnak (asva, négy mancs stb..) az idióták, ráadásul rendesen lejáratják a jogvédelmet, mint fontos tényezőt a mai, multikkal uralt világban..
  • kutyak
    #17
    Azt próbáltam érzékeltetni, hogy bármit találnak ki, mindig lesz egy Dvd John, aki megtalálja, hogyan lehet a védelmet kikerülni, hatástalanítani, feltörni. Persze a fejlesztőt perbe lehet fogni, megbüntetni, kivégezni, de a műve addigra már szétszóródott az Interneten, ezrek használják.
    Az, hogy nyomon lehet követni, hogy valaki valamikor egy másik országban, más törvények hatálya alatt vett egy terméket, majd az valakiken keresztül valahogyan egy megint másik országban "felhasználódik"...hát nem tudom, mi értelme van.
  • KillerBee
    #16
    Félreérted a dolgot, a vízjel nem befolyásolja a lejátszhatóságot, nem az a célja, mint a DRM-nek. Olvasd el azt a White papert, amit a #9-ben belinkeltem.

    A szórt spektrumú vízjelet nemigen tudod módosítani vagy kitörölni. Amúgy is, akkor már sokkal egyszerűbb a nem online vásárolt verziót terjeszteni, mivel abban a leírás szerint nincs/nem lesz vízjel.
  • kutyak
    #15
    Azt kellene belátni, hogy a digitálisan tárolt adatokat szabadon lehet módosítani, reprodukálni. Továbbá, ha vízjelet tesznek bele, az onnan kitörölhető, módosítható. Ha a hivatalos lejátszó csak vízjelest hajlandó lejátszani, akkor csinálnak olyan lejátszót, amelyik kikerüli ezt. Ha a másolást korlátozzák, akkor azt fogja valaki kikerülni. Láttuk már ezt az mp3-nál, a divxnél, a dvd-nél, meg a többinél. Koncepcióváltás kellene.
  • KillerBee
    #14
    Ez jó volt!
  • craesh
    #13
    jajaja, szoval ha bele van ágyazva az adatba, nem pedig különálló szegmens akkor meg lehet rongálni. Erre biztosan gyorsan el terjednének a technikák. De ez csak zene, film esetén oldható meg. Szoftver vagy Játék esetén biztos nem. egyszerüen ugyanugy mint az installálási serial numbereket, ki lehet kerülni egy jo assembly debuggerrel.
  • Tatárbisztek
    #12
    ne aggódj , majd a jogvédők minden számba, mintegy zenei aláfestésként majd belesuttogják, hogy ezt a számot tőlük loptad ...
  • Vorpal
    #11
    ha megveszem egy boltban én sem értem hogy azonosítanak engem mint feltöltőt - de hülyeségre mindig van brit tudós
  • KillerBee
    #10
    Ha jól csinálták meg a vízjelet, akkor megmarad.
  • KillerBee
    #9
    Emellett a digitális vízjel túléli a digitális-analóg-digitális konverziót, a veszteséges tömörítést vagy transzkódolást.

    Ennek nagyjából akkor lenne értelme, ha minden (legális) letöltés alkalmával más-más vízjel kerülne a file-ba és a vízjel tartalmazná a letöltő IP-jét és/vagy a letöltési site-on használt azonosítóját. Na persze ez esetben könnyen meg lehetne találni a vízjelet; kitörölni nem lehetne ugyan, de olvashatatlanná lehetne tenni.

    Amúgy a White Paper tartalmaz újdonságot, legalábbis a készítője belátta, hogy:

    "While illegal downloads do not equate one-for-one with lost sales, it is likely that a portion of the 450,000 downloads represent consumers who would have purchased a ticket to X-Men Origins: Wolverine or a copy of Chinese Democracy once they became publicly released, in the absence of an opportunity to acquire it online for free."
  • craesh
    #8
    igazából tudni kéne hogy valóban hova rakja a "láthatatlan kódot".

    szal ha letöltök egy mp3-at, azt megnyitom SoundForge-ba, ott az egész hangsávot ctrl+c, ctrl+v-zem egy uj fileba, akkor az elvileg már nem tartalmazza ezt a Serial-t... gondolom én.
  • KillerBee
    #7
    És hopp, hová lesz a minőség?
  • danesz234
    #6
    A helyett hogy mindenféle új hülyeséget találnának ki ami legtöbb esetben (DRM) az átlag felhasználót gátolja inkább csökkentenék az árakat mert akkor többen vennék meg a terméket és nem is érné meg illegálisan leszedni.
  • kirieger
    #5
    hümmm. letöltök legálisan 1 albumot, közben real time digizem is befele...hopp hová lesz a kódolás????
  • FoodLFG
    #4
    Digital Watermarking Alliance (DWA) kutatása szerint
    Itt viszont látom a kapcsolatot.. A kérdés már csak az, hogy mennyire megbízható egy olyan felmérés, amit pont azok készítettek, akik minél jobban el szeretnék terjeszteni ezt a technológiát. (?)

    40%-os visszaesés ?? Aha jó.
  • FoodLFG
    #3
    És hogy azonosítják be a feltöltő személyét ?
    Kb sehogy.

    Nem mondom, hogy rossz az ötlet, de a legtöbb esetben nem sokat ér.
    Akkor érne valamit, ha az anyag szolgáltatója szoros kapcsolatban állna az anyag tulajdonosával és a jogvédőkkel.

    33 százaléka válaszolt úgy, hogy a DSNs jelzések azonosíthatósága elrettentené a fájlok illegális letöltésétől
    A letöltőket miért is zavarná a dolog, ha eddig nem ? Valahogy nem látom a kapcsolatot..
  • bigjoe
    #2
    Ez egy jó ötlet... De az árakat is csökkenteni kellene.. Csak az a baj, hogy ha megszüntetik a "kalózkodást" akkor sem fog szerintem számot tevően növekedni a kiadók forgalma... Őszintén sokan csak azért töltenek le, mert lehet, ha nem lehetne tuti nem vennék meg az összes szart..
    A jogvédők komplett demagóg idióták...
  • bakagaijin
    #1
    Ez érdekes, mivel pl. az Oscar bírálókhoz/újságírókhoz készült párezer dvd is tartalmazott egyedi azonosítókat.

    Volt aki az eredeti lemezt akarta értékesíteni, na őket elkapták.