123
-
#83 dvd-s verzió igen asszem
amúgy van DX a virtualbox-ban, legalábbis lesz.
egyenlőre még teszt verziós, de alakulóban van
-
llax #82 Főleg úgy játszon, hogy Virtualbox alatt nincs hw DX...
Viszont ritkán használt, az "alaptól eltérő" OS alatt futó programokhoz nagyon jó dolog a Virtualbox (persze a guest os(ek) csak akkor fut(nak) ha szükség van rá(juk)). Ha nem erőforrászabáló programhoz kell a guest OS, akkor alig lehet észrevenni hogy virtuális gépen fut. -
Piel #81 Enyhe rövidlátást érzek a hozzászólásodból. Igaz, hogy a Linux ingyenes rendszer, de az is igaz, hogy a hardware-t mindig is sokkal jobban ki tudta használni mint a Win. Nem véletlen, hogy annyi Linuxos munkaállomást, vagy szervert állítanak be világszerte. Van ahol a nagy "rendszergazdák" egy XP-s klienseket tartalmazó tartományt nem tudnak megfelelően konfigolni Win 2003-as szerverrel. És ez kis országunkban nagy cégnek számít! Akkor mit vársz a mi kis országunktól, ahol attól érzi magát magyarnak valaki, hogy elmegy az utcára kukákat borogatni? -
llax #80 Lesz az Ubuntu alatt, ha telepíted... De az alap disztró nem tartalmazza... -
pixx #79 Aki eddig Ie-t használt, az aztán is ezt fog, hiszen az átlag Júzer nem szívesen vált, plusz a könyvjelzőkezelés nem ugyanaz, vagy én vagyok béna, mert Firefox, IE, és Opera könyvjelzőit maradéktalanul sose tudtam se egyik se másik programba átvinni hibátlanul... -
n3whous3 #78 Azon egyébként elgondolkodott a kedves EU, hogy linux alatt meg a .net ami elég nyögvenyelős még mindig? Pedig egy elterjedt technológia, ami az egyik legerősebb talán jelenleg. De az nem baj, gondolom... -
gkalcso #77 A "Hozzám ugyan ki akarna betörni" hozzáállást vélem felfedezni abban, amit írsz. -
gkalcso #76 > Ja de akkor a linuxokat kötelező legyen elátni IE vel meg Wmplayerel.
A lehetőség adott. -
#75 Hát nem tudom a hackereknek mire lenne igazán szükségük hottod gépéből, biztosan a firefox iconra fáj a foguk -
n3whous3 #74 Már nem azért, de te mit játszol virtual boxban? 3D mario? Tudod te egyáltalán mi az a progi? Nem úgy van az, hogy majd felrakod virtual pc-dre a gta iv-et és majd úgy fog futni, mintha natívan menne a gépeden... -
#73 Azon kívül hogy internetezel meg windows futtatsz a háttérben tudod is valami másra használni. Hogyha ettől már elalélsz nem lehetsz valami igényes, szerintem maradjunk annyiban hogy a linux, ha csak nem akarsz egy szervert beállítani a sarokba, egy nagy fostalicska... -
gkalcso #72 Ubuntuban van virtualbox.
> hogy kitakarod a belső magánhálózati IP címeket
Információszivárgás az is.
>A böngészős témához:
Egyedül a készítőkön múlik, hogy beleteszik-e. Előző hsz-ban felsoroltam párat. -
haxy27 #71 Ja de akkor a linuxokat kötelező legyen elátni IE vel meg Wmplayerel.
Én nem kérek a winembe semmijen más böngészőt, ha majd akarok akkor telepitek az EU meg menyen melegebb éghajlatra. -
#70 Hát persze irodákban én is mindíg ubuntut látok -
Piel #69 Hát egy Ubuntut nem mondanék kezdetleges, kóbor OP rendszernek! Mindössze annyi a különbség a két rendszer között, hogy az egyiket ingyen fejlesztették hozzáértők, de mivel nem pénzért tették, ezért a software írók sem nagyon támogatták. Gondolok itt főleg a játékokra. Ha valakinek dolgozni kellett a gép akkor Linuxot tett fel, ha játékra, meg miegymásra akkor Wint. Nem kell harcolni egymással a két platform hívőinek! A Linux már megoldotta a dolgot egy elegáns dologgal, felteszed a Wint, és mellé felteszed a Linuxot! Össze lehet egyeztetni a két dolgot! -
llax #68 A kép, amit linkeltél arra NEM az Ubuntu képes, hanem a Virtualbox... Pontosabban minden oprendszer képes (igen, a Windows-ok IS), ami alatt fut a Virtualbox... Tudtommal az Ubuntu-ban nincs alapból Virtualbox, így erősen megtévesztő az az állításod, hony a képen látható dolgokra az Ubuntu képes...
Virtualbox-al megy fordítva is a dolog... Én egyik gépen Ubuntu-t futtatok Win alatt (ha valamiért szükséges) és így használgatom a Win7-et is, a másik gépen Ubuntu alatt Win... Sőt, két egy nagyon régi (drágán vásárolt, gyakorlatilag "utód nélküli") program miatt még használok Virtualbox alatt DOS+Win3.11 párost is...
Komoly szakértelemre vall, hogy kitakarod a belső magánhálózati IP címeket... Mintha az mondhatna bárkinek bármit a hálózati elérhetőségedről...
A böngészős témához: akkor legyen az összes kiadott oprendszerben (pl. minden Linux disztróban) IE, Opera, Chrome, Safari stb. is az FF mellett -
#67 Tatárbisztek!
Azért kell felrakni az Ubuntut hogy alatta XP-t futtass?
Baromi értelmes mondhatom....
Nem kéne egy kezdetleges, senki által nem támogatott kóbor oprendszert hasonlitgatni egy win7--hez. -
gkalcso #66 Az MS elért egy szintet, mivel magas a felhasználószám. Bármely másik rendszer is eléri ezt a szintet, amint elkezd növekedni a felhasználók száma.
> majd otthagyja az ms oprendszereit és több éves tapaszatalatát.
Ha 2-3 dologhoz ért (win/lin/bsd) az több, mint az 1. Nem otthagyni kell, hanem szélesíteni a látókört. -
Tatárbisztek #65 Igazándiból nekem az MS-sel sem lenne bajom, csak néha egy kicsit túldramatizálom a dolgokat... Sőt, én azt mondom inkább békés programozással töltsék az emberek a szabadidejüket, még ha zárt forráskód keretein belül is, mint mondjuk öldököljenek.
Nekem csak a Vista és Win7-tel van annyi bajom, hogy túlságosan hülyének nézik a felhasználót benne, XP-ben is volt ugyan egy két hülyeség,
pl. az az "aranyos" kis kutyuska a "keresésnél" , aminél a Total Commander beépített keresésése 25x jobb , de mind1, kárpótol minket a rengeteg szoftver amit írtak rá, és a valóban atomstabil alapzat.
Jómagam mostanában Ubuntu Linux-ot használok és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon szeretm , nagyon tetszik, és nem akarok most itt ömlengeni, hogy szerintem iszonyat odab@sz minden más eddig elkészült opreendszernek, de lehet hogy nem állna távol a valóságtól ez a kijelentés sem.
Egy kis ízelítő kép, mikre képes az Ubuntu. (9.04 (Jaunty Jackalope))
Érdekességképpen említem meg, azoknak akik esetleg félnek, vagy neadjisten egyenesen irtóznak a Linuxtól, hogy 100%-os Windows XP-t, de akár Windows 7-et is képes futtatni , egy VirtualBox ablakon belül, sőt a 3D-s játékok futtatására is képes az ablakon belül. Tehát akiknek esetleg szokatlan volna -az amúgy Windows billentyűit és vezérelveit követő- felület, amely a Vista Aerotól kezdve a MAC-OSX-ig felületig és az igényes saját effektekig bármire átváltható, kényelmesen és gyorsan. Itt említem még meg hogy minden le van benne fordítva magyarra (is) ha kell. És az irodai szoftvercsomag-készlete sem elhanyagolható.
Kezeli a multitaccs kijelzőket, és összességében legalább olyan intelligens, drag&drop minden benne, mint pl. a Windowsban. Fagyást én még nem láttam benne, de hogy őszinte legyek , még egy darab gyanús dolgot, programhibát sem. Persze biztos van benne, és kellő szorgalommal megborítható, mint minden összetett rendszer. Legalább kipróbálás szintjén ajánlom mindenkinek a figyelmébe ! -
Piel #64 Lám, összekaptatok egy semmiségen! Valahol megértem az EU-s okostojást, mert nem véletlenül erőlteti a MS az IE-t. Sok dolgot jelent hazafelé. Információt szerez a cég ezáltal a felhasználói szokásokról, ki- mit szeret, ki- mit keresgél! A jövőt szondázzák ezáltal, így tudják azt, hogy merre fejlesszék az OP rendszert. Gyomorforgató a dologban az ahogyan csinálják. Ha kiállnának és elmondanák, hogy kérem így van ez, senki nem háborodna fel rajta. Így viszont mindenki köpköd, holott ha és autót gyártok, akkor olyan kilincset teszek rá amilyet akarok... Mondjuk el tudnék képzelni Fordot Suzuki kiliccsel ... Gondolom nem sikerült jogilag bizonyítani az illegális infószerzést, ezért nekiestek a böngészőnek. Mit is csinál a Vista telepítés után? Jelent haza! Ezt se a MS mondta ki, hanem (ha jól emlékszem)egy német cég találta ki amikor kipróbálta céges hálózatban, és a tűzfal megfogta. Persze elismerték, hogy a telepítő jelent név nélkül, hogy sikerült-e a telepítés. Ja. Akkor a hibajelentés mire való?
Hát ennyit az érem két oldaláról.
A legrosszabbat nem is mondtam. Esetleg valakinek nem tettek le elég lecsót és így tesz keresztbe. Mert ugye ott is emberek vannak, akik szeretik a pénzt ... -
gkalcso #63 Van még midori, epiphany, kazehakaze, galeon, midbrowser, links, w3m, stb.
Megvannak egymás mellett szépen. Van egy alapértelmezett, de arra cseréled, amelyik tetszik. Ha az MS akarná, az IE is benne lehetne. -
#62 Elfelejtettem. Ezek után azért megfogják fenyegetni az apple-t, linux disztribútorokat is, mert csak FF/Opera/Safari (megfelelő rész aláhuzandó) van benne? -
#61 "Az Európai Bizottság szerint a Microsoft magatartása jottányit sem változott, így további kemény intézkedésekre van szükség - arra kényszerítenék a céget, hogy a rivális böngészőket is vegye be az operációs rendszerbe."
> "Az Európai Bizottság szerint a BMW magatartása jottányit sem változott, így további kemény intézkedésekre van szükség - arra kényszerítenék a céget, hogy a rivális autókat is gyártson..."
..mert szegények nem tudnak annyira elterjedni, így mesterségesen kell támogatni őket..LOL..Azért ez már a vicc kategória. Aki akarja, letölti magának, aki nem, az használ IE-t, kész. Mit kell ezen ennyire problémázni? Azért az elég abszurd, h más cégek termékeit kéne a sajátjába integrálni, hogy azok terjedjenek, ergo a saját termékébe kell integrálni a konkurencia termékét, és segíteni az eterjedését, ezáltal segítve a konkurencia erősödését. Ha valami, akkor ez elég durván a szabad verseny sárbatiprása. Nagyon jól tudom, hogy a M$ is sokszor visszaélt a hatalmval, de meg is kapták a bírságot érte, legutóbb asszem ~500millió eurósat. De ez abszurd.
"Véleményük szerint ugyanis ennek korai integrálására tette lehetővé a hatalmas piaci előny kialakítását és megőrzését, aminek megtörésére a riválisoknak nem túl sok esélyük van."
Már miért ne lenne esélyük? 2 klikkelés leszedni egy FF-t, Operát, Chrome-t, Safari-t és felrakni. Aki akarja úgyis felrakja, aki nem az nem.
"Microsoft tehát úgy érezheti, hogy az európai fél ezúttal nincs vicces, elnéző kedvében. "
Csak példát akarnak statuálni és megmutatni, hogy velük nem tud kibaszni egy szimpla amerikai cég. Sajnos rákell ébredniük, hogy de, ki tud, és kb annyi hatalmuk sincs, a komplett törvényrendszernek, hogy egy céggel elbánjon. Ciki. -
who am I 7 #60 ravkin egy állat
jah és az eu MONNYON LE...vagy legalábbis ide adhatnák a korrupciós,fake peres ügyeket
akkor most perlik az mst hogy legyen benne több képnéző,több média player,több doksi kezelős stbstb loál -
#59 Az első hsz-ed amiben egyetértünk. :D -
#58 És már megbocsájts, de attól hogy még sanyix meg a többiek most behúzzák fülüket farkukat nem biztos hogy nekik van igazuk. Attól még hogy megtanulsz egy két dolgot linux alatt, netalán még valami hasznosat is alkotsz alatta, amit windows alatt csak kemény pénz kifezetése után lehet, még az sem jogosít fel senkit arra hogy magas lóról lenézze a windowst, megjegyezném persze hogy itt egyáltalán nem is erről lenne szó, hanem arról hogy x-y kipróbálta egyszer kétszer a linuxot feltelpítette netalán fennt is van a gépén és egyből jönnek hogy ők akkor már hú de nagyon ott vannak a témában és ennek örömére a windowst ki lehet dobni a kukába. Ne haragudjatok az hogy nektek nincs gondotok a linuxal korántsem jelenti azt hogy nicsenek gondok a linuxal, és itt nem csak arra gondolok hogy nem futtatja a játékokat, hanem például arra is hogy a programok többségét amik vígan futnak windows alatt meg se fogják írni linuxra. A többi problémáról pedig ne is beszéljek amitől eddig szenvedett vagy fog szenvedni szinte bármelyik linux disztibúció. Példának okáért itt van a saját történetem. Idáig ha suse linuxot telepítettem, rutinszerűen kezdhettem a parancssorba való gépelgetést annak érdekében hogy egyáltalán látszódjon az egérkurzorom. Szegény micorosftos fejem, hogy azt hiszem hogy akik fejlesztik ezt a szerencsétlen disztit, hogy lenne annyi sütnivalójuk hogy megoldják hogy valahogy harveresen renderelje le nekem azt a rohadt gifet amit egérkurzonak nevezek de nem nekem fel kell telepítenem az nvidia drivert és csak azután fog működni. Ma már oda jutottam hogy a telepítő el sem idul a gépemen, mert túl hiper szuper dvd meghalytót használok, és olyan szuper a rendszer hogy saját magát képtelen elindítani. Aztán sír a telepítési fájlok után de még akkor sem hajlandó elindulni ha megmutatom neki. Ha linuxos körökbe kérdezősködöm akkor meg a nagy síri csend. Ezt most csak példának montam persze én tudom hogy a windowsal is vannak gondok, de ez messze más kategória mint amikor egy linuxal szenved egy ember, és jobb ha elhiszed nekem minél több dolgot akarsz használni linux alatt annál több problémád lesz vele. A windowsnál legalább elérték azt a szintet ahol ilyen alapvető problémák már nem bukkanhatnak fel, és mivel a linux nem annyira elterjedt ezért nem is fognak még egy jó darabig, sőt lehet hogy soha nem fognak már ezekkel a problémákkal foglalkozni. Ezért jobb az, ha egy operációs rendszer szélesebb körben elterjet és a problémák hamarabb előjönnek és orvosolják őket. Lehet hogy egyikőtők másikótok olyan faszagyereknek képzeli magát hogy azt gondolja hogy az msék a kissujjukból szopták ki a windows 7 et, és hogy az valójában csak a windows vista átskinezet verziója stb... de nem. Komolyan dolgoztak és dolgoznak is vele hogy a lehető legkényelmesebb legidőtakarékosabb megoldást nyújtsák úgy hogy lehetőleg a legkevesebb probléma merüljön fel közben, és ne haragudjatok de ezt fikázni legalább anyit jelent mint várni hogy majd kijön a hiper-szuper mindentudó oprendszer, ami majd csili vili lesz, persze mindenben tökéletes, és majd otthagyja az ms oprendszereit és több éves tapaszatalatát. Szerintem elég gyerekes. -
#57 egyesek szerint a linux és a windows között sincs semmi külömbség
Legalábbis ahogy olvasom .
Csak azt nem értem akkor mire fel ez a nagy okoskodás amit rendszerint levágnak a fórumon. -
#56 sok különbség nincs köztetek eddigiek alapján -
#55 Ja és ha kell mégvalami, most az egyszer egyet is kell hogy értsek vele -
#54 Várj had segítsek egy kicsit
hottold legújabb neve : Tatárbisztek
És ő a winfost szokta szidni és azon belül is a pistát meg a hetet. De mindegy mellékes...
Ha ilyen precizitással választod meg az oprendszeredet akkor jobb lesz ha az egészet mebocsájtom neked. -
#53 Hát ha csak ennyit tudsz mondani részemről le van zárva a vita
Amúgy meg jó lenne ha nem kevernélnél össze a linux professzor, és operációs rendszer szakértő --- hottod --- barátunkual. Mivel ő is persze jobban szeret a görönygyös úton járni ezért nyugod szívvel be is állhasz mögé. Én maradok inkább az egyszerű tényközlésnél.
Ja és nem mellékesen ezt a reget használom már 2007 óta -
#52 MS helyében én azt mondanám, hogy akkor az EU nem kap windowst... csináljanak amit akarnak, vagy amit tudnak. Az eu is befogná, mert nem lenne amibe beleköthetnének, a jogvédő szervek is, mert olyan szoftvert használok amit elvileg nem lehet kapni, bizonyítsa hogy lopott. ÉS a Linux-huszárok is békén hagynának minket, mert mennének csesztetni az Mac-eseket..... -
#51 Egyik haver grafol és csak alátámasztani tudom, hogy a blender tényelg jó cucc, és free + multi paltform.
0 bites user vagy csak egyszerüen mezei ember? ezen gonolkoztál-e már? Attól mert van kocsim még nem lettem kocsi szerelő, és lehet lennének olcsóbb és jobb alternítívák pl a házfelujításnál is, még se vagyok se ács, se köműves, se szobefestő így haladok az árral, esetleg ez volna a számtekben is ?:)
Nem érthet mindenki mindenhez profin!
Gondolkodó emberrel egyetértek, nép butitás 110%-os azonban, ha megnézzzük a kalszikus értelmebn vett pc piac nem tekint vissza időtlen időkig a multban akkoriban volt a dos 3.11 és csók (volt unix is tom, de elenyésző méretekben) majd az M$ diktálta az iramot és userek 90% ebben az érában csatlakozott be, ha linux lett volna akkoriban a toppon lehet most a win lenen open source, így kerek a világ ... -
#50 Arrakistor már megint új reged van? :D -
#49 csak ajánlani tudom neked is hogy vonulj be valami magasabb körökbe ahol elkezdheted operációs rendszer fejlesztési művészetedet. Bizonyára könnyű dolgod lesz és bizonyára jobb lesz mint bármelyik winfos -
#48 -
#47 amióta a sony blu ray monopol helyzetben van, már én sem tudom hol nyúljak magamhoz, ne élesszük véletlen fel a hd-dvd-t valami hülye csak lesz aki megveszi. -
#46 " A monopol helyzetet meg szét kell verni, mert szar. "
Hát persze hogy szar . A több éves szoftver fejlesztési tapasztalat mehet ki a kukába kit érdekel. Figyelj öregem te kezdtél már valaha is bármit a linuxal azon kívül hogy elindítottad a tuxracert ? Meg egyébként is a 21 ik századba járunk na nehogy má csak az ms csináljon oprendszert meg böngészőt, toljuk kifelé a sok szart az ablakon az átlaguser majd választ valamelyik közül -
#45 ja az én gépemen is csak mellékesen van windows
Egyébként a mennének a játékok pingvinen egyből rohannák a legközelebbi diszihez és már tölteném is le
Ja hogy te még eredit windowst sem láttál és még azzal is gondjaid támadnak ha be kellene állítani . Akkor tényleg maradjunk inkább a reset nyomkodásánál -
#44 max az only win fejlesztői környezetek érhetőek el csak winen. eclipse, netbeans, blender, gimp professional, stb van linuxon. A vicces, hogy a legtöbb java-hoz, sunhoz vagy ibm-hez köthető fejlesztőeszköz mind eclipse alapú, így igen elterjedt. Persze megy linuxon is mind (meg kb minden más os-en), de főleg kíndózon használják, a begyepesedettség miatt. Ugyanis a rendszergazdák 90% gémerpistike volt, vindózon hekkelte a kvéket, így ha mást lát bepánikol. A 0 bites usereknek meg a számítógép az péntium, a winchester a gépház, amin fut a vindóz amiben van pásziánsz, meg ofisz.
A kormányban meg win= zsíros cupákos mutyihegyek, amiben az m$ is jól jár a szarfej politikus is, csak az adófizető nem, de ő meg kit érdekel.
A másik poén hogy a 3d modellező témákra verik magukat néhányan, miközben a linuxról jövő blender használatát látni egyre több wines játék modelljei között :D, és a 3ds max hál istennek szorul vissza.
Viszont ha logikát tanítanának az iskolákban, magolás helyett, lehet nem lenne jellemző ez a mindenfélébe belegyepesedés, és elterjedne mo-n a gondolkodó ember.
A monopol helyzetet meg szét kell verni, mert szar.