20
-
Wolfi24 #20 Nem mindegyiknek volt az a címe hogy: Nightmare of the Elm Street A 6. rész címe az hogy: Freddy's Dead: The Final Nightmare vagy a 7. rész címe: New Nightmare
Vagyis ennek is lehet más címe, de szerintem nem lesz. -
winnie #19 zargatni kell. jóvá kell tenni a bakit.
a cím olyan szempontből nem számít (olvasd el, mit írtam), hogy nem az alapján döntesz, ha tudod, mi van mögötte. ha más lenne a nickem, de tudnád, hogy én vagyok, ugyanúgy viselkednél.
én épp azt írtam, hogy a cím fontos - a készítőknek. de ha a rémálom remake-et másnak neveznék, attól még megnézném -
pixx #18 Ám itt azért egy klasszikusról van szó, amit nem valószínű, hogy bármilyen formában zargatni kéne, főleg Freddy vs. Jason nevű borzalom után.
"freddy vagy gipszjakab " akkor hívhatunk ezentúl gyökérnek winnie? Ha úgyse számít :) Fontos a cím, meghatározza a filmet... -
winnie #17 "Miért baj? mert a filmkészitésnek elsősorban az ÉN,mint fogyasztó szórakoztatásomról kelljen"
naná, de nem mondod, hogy a szórakoztatásod azon múlik, hogy freddy vagy gipszjakab a cím? a celluloidon lévő tartalom a lényeg, a cím másodlagos. (ha azzal akarják eladni, tegyék. nyilván te sem cím alapján választasz.)
"Miért? miért kell úgy kinéznie? Annyiféle más megvalósitás lehetne még...csak kreativitás kellene..."
ezt most nem értem:) itt egy rémálom az elm utcában akarnak csinálni. van egy borotvakezű, palacsintaarcú gonoszról egy történetük. naná, hogy rénálom az elm utcában lesz a címe. ha gipszjakab a címe, akkor meg plágiumvádat kapnak. csak erre céloztam. már kész a szkript, most már azon kár keseregni, hogy nem kellett volna megírni.) -
Szemjuel #16 lehet írta valaki, nem olvasom végig a flameháborút, DE!
arra nem gondolsz a pici agyaddal, hogy ez freddy egy visszaemlékezése a fiatalkorára? -
cateran #15 Hmm lehet,lehet,jó régen láttam már (olyan 20+ éve)
Bocs nem szinpadi musicalre gondoltam (mea culpa,rosszul fogalmaztam) hanem vászonra vittre....szinházban más,ott más feelingje (de szép magyar szó:D)van az egésznek.
Miért baj? mert a filmkészitésnek elsősorban az ÉN,mint fogyasztó szórakoztatásomról kelljen hogy szóljon és nem arról, hogy pár veszettül túlfizetett csóka még többet keressen (most csak szigorúan a szégyenletesen agyonbabusgatott sztárszinészekről,managerekről,etc.-ről) Vagy tegyünk különbséget akkor filmművészet és filmgyártás közt? (költöi kérdés,értelemszerüen nem 1 és ugyanaz..és szvsz itt baj...nem az a művészet -az én szememben- amikor hiperelvont 1 film,meg realisztikus, meg anyámkinja,hanem amikor szórakoztató...és egyre kevésbé látom,hogy a filmek ilyenek lennének...inkább mintha futószalag mellett készülnének..persze tudom,rossz filmeket nézek,de komolyan..izlésről nem lehet vitatkozni ofc,de egyre inkább úgy érzem mintha minden filmben a Valkűr filmet látnám..hogy mire gondolok? Merénylet Hitler ellen-igy (is) reklámozták és én nem néztem meg..miért? Mert pontosan tudtam mi lesz a fő vonal vége...Hitler tuti életben marad..és innentől kezdve nem érdekel..lehet hogy zseniális szinészi játék volt benne,lehet hogy döbbenetes csavarok,de a vége fix 1-es és ha tudom mi a vége,nem igazán izgalmas az eleje,közepe....persze ez az én személyes problémám:D)
Igazából nehezen tudnám pontosan megfogalmazni mi zavar a mai filmekben leginkább (hisz pl a 2 új Batman vége is fix 1-es volt,mégis fotelba tapasztott vagy teszem azt a Star Trek,amit nem néznék meg még 1x,de nem érzem elpazarolt időnek a megtekintését (bár az új Spock nem tetszett..túl emberi..:D))
"(főleg, hogy ha lenne egy gipszjakab-film, akkor tuti megkapná, hogy miért ugyanolyan minden mint a freddy-filmekben, tiszta koppincs az egész. így a tiszta. vállalják."
Miért? miért kell úgy kinéznie? Annyiféle más megvalósitás lehetne még...csak kreativitás kellene...
-
winnie #14 "Az a baj szvsz,hogy ezekről ordit hogy a névvel akarják eladni, "nem vállalunk rizikót,max profit kell" cimszóval...ezért nem adnak neki új nevet"
egy: naná, ordít róla, de itt egy horrorikon felélesztéséről van szó. batmanről is ordított, hogy nem vállalunk rizikót, csak a profit kell, meg sok más rebootról ordított, más kérdés, hogy azok mégis buktak, mert hahó, nem elég a név a sikerhez.
de azt nem értem, hogy miért lenne baj, hogy egy filmet ismert néven adnak el (itt azért nem csak címegyezés van, mint a 8mm 2.-ben, álljon meg a menet). az miért baj? mi benne a rossz? több emberhez próbálják eljuttatni. több pénzt kereshetnek vele. az vesse rá az első követ a készítőkre, aki, ha van rá lehetősége, nem az ismert nevet választja, hanem inkább megbuktatja a filmjét. bocs, de ez butaság így. (főleg, hogy ha lenne egy gipszjakab-film, akkor tuti megkapná, hogy miért ugyanolyan minden mint a freddy-filmekben, tiszta koppincs az egész. így a tiszta. vállalják.)
persze attól, hogy érvelek itt az egyik oldalról, simán lehet, hogy az egész egy akkora tré lesz, mint az új ómen. de lehet, hogy korrekt, mint a péntek 13. vagy jó, mint az új TCM. -
winnie #13 "biztos vagyok,hogy a Rémálom sorozat sosem volt tinihorror és hát ha azt csinálnak belőle az akárhogy is sikerül epic fail..."
??? (szeretem a kérdőjeleket:)
a rémálom a tinihorrorok egyik legnagyobb ikonja, mi más lett volna. oké, én gyerekként láttam, ilyen alapon gyerekhorror is lehetett volna, de tinkről szólt tiniknek, naná, hogy tinihorror volt, mint a péntek 13, például vagy a halloween. minden klasszikus klisé benne van, még a gyilkosságok indítéka is a legklasszikusabb. slasher is, persze, de a slasherek zöme tinihorror.
"Tudod a Gonosz Halottból is lehetne musicalt csinálni,csak hát...."
a pééldát nem értem, a gonosz halottak (aka. gonosz halott, aka az erdő szelleme) viszont valóban nem tinihorror, ellenben a belőle készült musical teljesen jó lett, főleg a szövegek szenzációsak. ez csak egy részlet,, de az oldalsávban végig lehet hallgatni. -
EXPENDABLE #12 Erre kapom én a pofámba,hogy csak egy idióta fikázó vagyok! Nem is hiszitek mennyi filmet vártam már úgy Istenigazából illetve,hogy mennyi filmben reménykedtem. A fikázókat elküldtem a picsába és bebeszéltem magamnak,hogy ez az xy film bizony nagyon ott lesz. Aztán jöttek a pofáraesések. Az utóbbi időben egyre több. Elveszett a bizalom. Eddig is csupa szart alkottak horror terén "bulivúdban". Miért épp most ütne be egy istencsászár film?(bár teljes szívemből ezt kívánom) Ráadásul ez re-make...fokozottabb...
Omen, Péntek 13, A köd....ezeknél pozitívabban álltam a dolgokhoz. Na és mire mentem vele? Ezt a filmet már csak Jackie Earle Haley mentheti meg, aki előtt fejet hajtok! Istenem már látom magamelőtt a szőke nagycsücsű rinyáló buxákat...
Azon meg meg sem kell lepődni,hogy egy rakat dolgot megfognak keverni kavarni benne. Lehet nem is Freddy-nek hívják majd a gyilkost!
Lehet,hogy "Alkonyat-os" pólóban fog rohangálni! Stb, stb,stb... Csak pozitívan! :-) -
winnie #11 "Robert Englund nélkül nem az igazi"
??? na, ilyet sem olvastam még:) ezt meg honnan veszed. egy szerepről van szó, amit mindeddig egy színész játszott. remekül de ettől még (kockázat nélkül feltételezhető, hogy) több ezer másik színész el tudja jól vagy jobban játszani. lehet, hogy englund lenne a legrosszabb az összevetésben.
englund nélkül is lehet igazi a freddy. amíg csak egy freddy van, addig butaság összehasonlítgatni. ez olyan, mintha valamikor készülne egy új batman-film és nem jack nicholson lenne joker (ezt elég durva elképzelni, de bármi megeshet). nyilván egy új joker lehet, hogy sokkal jobb lesz, mint nicholson. vagy nem. (száz hasonló példát lehet hozni.) -
cateran #10 Az a baj szvsz,hogy ezekről ordit hogy a névvel akarják eladni, "nem vállalunk rizikót,max profit kell" cimszóval...ezért nem adnak neki új nevet,pl. Gipsz Jakab,az éji rém vagy mittudomén..meglovagolják a régi neveket,de ha nem lesz jó a film, akkor akkor is bukta ha nagy név volt..
Nem vagyok ellensége a remakekenek és rebootoknak (vagy mi a rosseb) de 1 kicsit mintha túl gyakran botlanék ezekbe a szavakba manapság...persze régebben is jó sok ilyen volt (remake legalábbis)de nem tolták az arcomba...és hát nem epic múvikat próbáltak csikosban eladni újra..fogjanak vmi fostalicska filmet és dolgozzák fel azt,rebootolják azt...és akkor respect...de igy..én is csak köpni tudok még látatlanba is..zsigerből jön:) -
cateran #9 Hmm nem vagyok 1 nagy Freddy rajongó,de abban 99%-ban biztos vagyok,hogy a Rémálom sorozat sosem volt tinihorror és hát ha azt csinálnak belőle az akárhogy is sikerül epic fail...
Tudod a Gonosz Halottból is lehetne musicalt csinálni,csak hát.... -
szlovákiai hun #8 Hogy miért kell ilyen remek klasszikus műveket reamakolni, Robert Englund nélkül nem az igazi -
winnie #7 már miért lenne csoda egy nézhető tinihorror készítése? nem egy atomfizika a műfaj. talán a legegyszerűbb tinihorrort nézhetővé tenni. ha más műfaj lenne, lehet, hogy csoda lenne valóban. -
xido #6 Ez nem csak valami kínai csávó galléros pólóban meg valami kalapban?:)))
Kizárt,hogy ennyire szembehugyoznák a külsőt,hogy pólóban fog rohangálni az összeégett gyilkos.. -
gojszi #5 ...ez akkor is csak az sg.hu. ^^
"az a más színösszeállítású pulcsi" valójában egy póló, nem? -
EXPENDABLE #4 Ne legyen igazam! Látom te még hiszel a csodákban. Végül is magánügyed! Egyébként nem szokásom lefikázni mindent! De nézd el nekem,hogy a remake-reboot ügyben kicsit szkeptikus vagyok! :-) -
gomyron #3 1 kepkocka utan kepes vagy tejles analizist kiadni? lehet hogy palyat tevesztettel es film kritikusnak kellett volna menned.
mellesleg az eredetit nem lehet elrontani ... mar kesz van :)
-
winnie #2 ó, megjött a fikageneráció jeles képviselője? előbb ki kéne várni, hogy miképp sikerül a film, nem? nem egy klasszikus horror kapott jó remake-et már. -
EXPENDABLE #1 Ez az, ez az! :-D
Kúrjatok el még több klasszikust!!!! Csak így tovább!