9
  • ssdb
    #9
    De mint láccik megvan a visszaütője a korlátlanságnak a fiatalok szemszögéből.
  • ssdb
    #8
    ugy hogy amerikában a T-Mobilnál is meg mindenhol vannak korlátlan adatforgalmu és korlátlan sms számú csomagok. Magyarországon ez (hál Isten valamilyen szempontból és a kurva életbe a másikból) sosem volt és sosem lesz... Így lehet h valak egységes dijcsomagárért több ezer sms-t elszór és lehet kevesebbet fizet mint mi itt 50 vagy 100 ért 1 hónapban...
  • Molnibalage
    #7
    Én 7 év alatt nem küldtem ennyit... Mellesleg honnan va rá $?
  • KillerBee
    #6
    "a tinik napi tizenötször is megkérdezhetik szüleiket, hogy mondjuk a piros vagy a kék cipőt válasszák. Így pedig nem tanulnak meg önálló döntéseket hozni."

    Hát igen, a tizenévesekre már csak az jellemző, hogy a szüleik elképzelése szerint öltözködnek. Vagy az amerikai tizenévesek ennyire konformisták lennének?
  • JeD
    #5
    Amúgy meg nem értek feltétlenül egyet az eredményeikkel. Ez csak egy kommunikációs eszköz, az már a használójától függ, mire megy vele.

    1. Egy beszélgetés során is meglehetősen sokszor kell reagálni, nem is pár percenként, és elég sokan mégis képesek (viszonylag) világosan válaszolni a partnernek. Ha a fenti alanyok nem, úgy nem az SMS-ben van a hiba.
    2. Koncentrációcsökkenésről akkor van értelme beszélni, ha mellette csinál is valamit a delikvens: tanul, dolgozik, stb. Akkor meg ne SMS-ezzen :)
    3. Döntésképtelenség sem következményként alakul ki, hanem legfeljebb könnyebben kimutatható így. Majd kinövi.

    Persze ettől még érdemes foglalkozni a dologgal, de a fenti cikknél JÓVAL mélyebben kellene. Az ui. kb. semmi érdekeset nem közöl.
  • JeD
    #4
    Az üzenetek szerintem kb. ilyenek lehetnek, hogy: "Bocs, késem 10 percet" "Nem igaz, még mindig nincs vége :O"(óra) vagy "De aranyos cica"(fotó).

    De a 75 az borzalmasan soknak tűnik nekem még így is, bár tizenévesekből simán ki lehet nézni...
  • waterman
    #3
    tehát ha valaki naponta 75 sms-t kap, akkor mekkora lehet egy sms információ tartalma? vagy egy az egyben sms-ben küldi el valaki a leckét, vagy kb egy szavas üzenetek röpködnek.
  • Dark Angel 666
    #2
    mostmár legalább tudom hogy az amerikaiak hülyébbek mint ahogy én gondoltam
  • bvalek2
    #1
    Ez egy meglepően értelmes cikk ebben a témában, sokat tanultam belőle