101
Seat Leon EuroCup
-
Szabi1991 #61 végre összerakták rendesen a gépét -
#60 2. Szabad edzés
Wéber azért odapörkölt :D
Hatvani 4. Birizdó 13. -
Akey #59 Juhé! Balu is indul! 3 a magyar igazság. :D A tavalyi első 5 hiányzik a mezőnyből, de visszatért a 2008-as bronzérmes Eion Murray és indul a WTCC-ben futamgyőzelmet is szerző Salvatore Tavano. Jó kis versenyek lesznek idén. ;) -
#58 1. Szabad edzés
-
#57 Megvan! -
#56 Live Timing van az edzésről? Én nem találtam :( -
#55 Hatvani Bálint is fog indulni!
Szóval lesznek magyarok most is szerencsére! :) -
Szabi1991 #54 -
Akey #53 A Zengő Motorsport megnevezte idei összeállítát. A csapat 4 autóval, Andrea Larinivel, Duarte Félix da Costával (2008-ban kétszer végzett dobogón), a 18 éves, ötszörös magyar gokart bajnok Birizdó Imrével és Wéber Gáborral fog teljes idényt futni! Holnap 10:15-től szabadedzés.
Érdekesség: a 2007-es Rotax Max OB első két helyezettje Kiss Pál Tamás és Birizdó Imre volt 446 és 442 ponttal. Jön az utánpótlás. -
Akey #52 Május 23-án vasárnap 10:00-tól a Eurosport 2 felvételről adja az Eurocup évadnyitó futamát Monzából. Utána 10:30-tól pedig a 2. futam következik élőben. Nemsokára lesz rajtlista is. Sajnos viszont már nem jár WTCC-s vendégszereplés a győzelmekért, helyette magasabb pénzjutalom lesz. A technikai paraméterek sem változtak (nem lesz MkIII kit), egyedül csak egy új váltóautomatika kerül bele a gépekbe. A pontrendszer is marad a régiben. Remélem marad a számottevő magyar jelenlét és szurkolhatunk a Zsille Motorsportnak és Zengőéknek is! -
Akey #51 Megszületett a 2010-es versenynaptár. Idén először nem utazik a mezőny Portugáliába, helyette Zolderben szerepelnek majd. Vagyis a 6 versenyhétvége: Monza, Zolder, Brands Hatch, Brünn, Oschersleben, Valencia. Április 15-ig lehet nevezni a teljes szezonra, ami átszámítva 3 millió forintba fáj. Megszerzett pontonként viszont cirka 110 eFt jutalom jár! Összesen 100 mFt-ot osztanak szét a versenyzők között, amiben a rajtpénz is benne van. Egy 2010-es spec. Leon pedig 17 millert kóstál honi pénzben. 2010-es kislexikon. -
cardeneu #50 Új fórum indult! Ez a fórum a szerelők és gépjármű tulajdonosok között teremt kapcsolatot! Bármilyen gépjárművel kapcsolatos problémát belehet írni melyekre szerelők válaszolnak! Minden márka rendszerezve és jól átláthatóan fent van az oldalon ezzel is könnyítve a felhasználók dolgát! Ha esetleg egy típust nem találsz csak nyisson egy új témát és kész is!! És még sok más érdekesség pl. keres kínál, kiegészítők! Mindezt teljesen ingyen! Érdemes kipróbálni!
www.carden.eu -
Szabi1991 #49 ETCC időmérő
MICHELISZ 1:24.821
ENGSTLER 1:24.898 -
Akey #48 Nagy szívás volt a jerezi hétvége. :( -
Akey #47 22. lett a Norbi az első jerezi teszten. Noghues 9, Ybarra 11, Murray 23. Még hogy hazai pálya... Holnap időmérő. Eredmények itt. -
Szabi1991 #46 hétvégén meg Hungaroringen lesz 12órás versenyen :) -
Akey #45 Az imolai hétvége WTCC-s vendégszereplését nyerő Michael Rossi vendégjátékára nem Yokohamában, hanem csak jövőre - az első európai hétvégén - Valenciában kerül csak sor. -
Akey #44 Igen, és egy hétvégén összesen 43 pont szerezhető. Norbinak eddig 31 volt a maximum. -
Silentke0009 #43 Igen ez fasntasztikus eredmény, már csak a spanyol Seat Leon szuperkupát kellene megnyernie, még 2 futam van hátra és asszem 15 pont hátránya van az elsővel szemben. -
spiczi91 #42 Szép volt Norbi!!! -
#41 Mától 2009. a mi vallásunkban a Norbi éve! Ha van igazán nagy szív, akkor az ott dobog Michelisz Norbert mellkasában. Akkora az a szív, hogy bennünk is az dobog. Amikor a kockás libbent úgy futott át az elmúl négy év az agyamban, hogy csak győztem kapkodni a száguldó emlékek után.
Mi láttam elszáguldani?
Wéber Gábor mondata négy éve: hívjátok föl „ezt” a Micheliszt… Az ki?… Ügyes a szimulátoron…az első telefon...Szia, Juni György vagyok a Zengő Motorsport ügyvezetője, Michelisz Norbertet keresem…. Nem hallak, leállítom a traktort…. Na, ilyen egy versenypálya… Itt egy kupás Astra, próbáld ki…. Ilyen nagy a Hungaroring?… Fiúk, a gyerek életében először ült autóban, mind a tíz köre három tizeden belül volt… Az első futamok… Suzuki Swift Kupa… Ütközés Hatvanival a célvonal előtt… Az első bajnoki cím… Clióban újabb év … Ott is bajnok... A SEAT Magyarország Orbán Szabolcs akkori vezetésével alánk nyúl és támogat újra meg újra… SEAT EuroCup…. Nem sok még neki? ...Tavaly Estoril az első pole… defekt… újabb pole… defekt... kilökik… defekt… szervó-akármi csőd…megkapja a Poleman becenevet… Monza, futamgyőzelem, könnyek a Himnusz alatt… és aztán minden az övé… WTCC Okayama… 2009-ben egy fantasztikus szponzor Őt akarja… A SEAT Magyarország nem támogat, Orbán Szabolcs sem segíthet már… Norbi egy 7 éves dízel Renault-val járja, ezt az országot… közben 4 pole a szezonban… Brands Hatch WTCC futam, Yvan Müllert, a világbajnokot megveri gyengébb autójával az időmérőn… mögüle rajtol rettegett Yvan… Idén öt futamgyőzelem, négy pole pozíció… és végül a bajnoki cím.
És hány ezer kilométer Európa autópályáin, hány munkaóra minden munkatársunktól, hány éjszaka a kamionban, sátrakban, a forró autó alatt, hány kiló tésztavacsora, mennyi könyörgés magyar nagyvállalatoknak, olajosoknak, multiknak, öntelt marketingeseknek, kuncsorgás, pitizés és csalódás. Mennyi csalódás, hogy még a sporthírekbe sem férünk bele?
Amikor alig páran hiszünk a sikerben. Amikor mi vagyunk a nagyképűek, meg a nemtommik, hogy szembe merjük mondani mindenkinek, Ő lesz a legjobb! Hogy még elszállottabbnak tűnjek, kimondom, Norbi világbajnoki címre született! És meg is fogjuk csinálni, ha velünk tartanak, ha nem! Elhiszik már, hogy nem a levegőbe beszélünk? Látják, hogy megy ez a magyar fiú? Akkor fogjunk össze és teremtsük meg a sikert otthonról!
Ezt a mondatot nem gondolhatom komolyan. Bocs, hol élek én?
Mert ha senki sem segített, segítettek a barátok, akik most itt vannak vagy 150-en, és akik évek óta, szinte forintonként, vagy a hozzáadott munkájukkal tették össze a sikerünket, illetve az ő sikerüket is. Mert csak ránéztek barátjukra Zengő Zolira, aki egy évtizedet húzta a magyar autósport igáját a sokat támadott, majd „megmentett” kupákkal, látták a megszállott tekintetét, küzdését. Látták minden megfeszülését, és elkezdtek hinni bennünk. Norbi tiszta, és őszinte tekintetében és páratlan tehetségében is. Mert azt is látták, hogy tavaly Wéber és Norbi együtt fejlődött a telemetriákat órákig összehasonlítva, mérnök segítségével. Minden tizedért megharcoltak először papíron és utána a pályán. Gyönyörű volt az a csapat is, jó volt Gábort újra köztünk látni.
Aztán az a néhány újságíró kolléga, aki a mai napig figyeli a munkánkat, versenyeinket és ír, írt rólunk vezető felületeken, nem öntelten, nem marketingesen, hanem hitből, bizalomból, szeretetből. Köszönöm fiúk!
Ez a család most itt van Imolában és ünnepel. Ünnepli a sikert, de leginkább azt, amit mindenkinek adott ez a szezon. Mert a reklám egy dolog, a biznisz is egy dolog, de mennyibe kerül, hogy egymás vállán sírunk egy magyar siker után? Mennyibe kerül az autó tetején állva, pezsgőfürdőben lengetni a magyar zászlót az alulmaradó „nyugati” csapatok előtt? (Sokba, mert behorpadt.) Mennyibe kerül úgy nézni Európa szemébe, ez a legjobb csapat az egész puccos kócerájból, a legjobb versenyzőkkel? Mennyibe kerül a 600 fokos fékhez érve állítani futóművet percek alatt, olajban feküdni éjszakákat, majd matracon aludni és mennyibe kerül egyedüli lányként a csapatban napi 16 órát főzni rájuk, takarítani utánuk, fotózni őket és lelkesen tölteni a netet, hogy Önök is átélhessék legalább egy szeletét ennek a csodának? És ez egy magyar csapat, legyetek rá büszkék, ezért csináltuk!
Kedves szülők, Teri, András! Azt végképp senki nem tudja, mit éreztek Ti egy rajnál, egy defektnél, egy kicsúszásnál, hogy izgultok, mennyire féltitek gyönyörű, tehetséges fiatokat! Valahol mégis tudom, vagy csak sejtem, mert nagyon szeretjük Őt! Ugye látjátok, nem csak mi, hanem minden csapat minden versenyzője. Olyan srácot neveltetek Himesházán, akit vastapssal ünnepelt a box utca, az autógyárak, és mindenki, mert szerénysége, tehetsége magával ragadó. Ha semmi más nem történik vele az életben, akkor is felnőtt köztünk, és meghatározó éveket adott csapatunknak, szurkolóinak. Köszönöm, hogy így éltek, köszönöm, hogy megmutattátok, ilyen egy igazi család. Vigyázunk rá!
Most pedig elindulunk az ünnepélyre, ahol ismét belekiabálják a mikrofonba az álmunkat:
A 2009-es SEAT Leon EuroCup győztese: Michelisz Norbert a Zengő Motorsport versenyzője!
Forrás:http://www.markakupa.hu/a_futam_gyoztese_es_a_seat_leon_eurocup_gyoztese_michelisz_norbert -
#40 Szép Volt ! Végre egy pilóta akire büszkék lehetünk! -
#39 Le lehet valahonnan tölteni a futamot? Nincs juró kettőnk. -
#38 fantasztikus év volt, eszméletlen bátor, hibátlan és gyors befejezéssel! nagyon profi! le a kalappal, ez az egész év világklasszis teljesítmény volt, mint ahogy a csapaté is! -
#37 SZÉÉP VOLT NOOORBIII SZÉP VOLT NOOORBIIII!!!!! ÉLJEEEEEEEEEEEN!!! SZÉP VOLT WÉBER, SZÉP VOLT BÁRKOVICS, ÉS NE FELEJTSÜK HATVANIT SEE! GYÖNYÖRŰ VOLT FANTASZTIKUS VOLT. ÉLJEN A ZENGŐ, ÉLJEN A ZSILLE!!!!! -
#36 MEGVAAAAAAAAAAN -
Szabi1991 #35 Szép volt Norbi !
-
#34 HAJRÁ NORBIIIIIIII!!!! Holnap TV 10 EU2 ÉS SÖÖÖÖÖÖR! -
#33 Az ok hogy Michelisz nem lett ma bajnok itt van:
Itten, konkrétan atom dráma van! Azt elhiszik, hogy az EB címre törő Michelisz a felvezető körben Rodával ütközött és sóderben kötött ki? Elhiszik, hogy az utolsó kockából indul, teljesen esélytelenül a pontszerzésre? Elhiszik? Nem? Nos, kezdjék elhinni nyugodtan, mert itt ez van. Elmehet az EB cím!
Michelisz előnye jelenleg 11 pont, mögötte az olasz Pedala lohol szintén a bajnoki címért. Ő ma a hetedik lett az időmérőn, hazai pályán fut, és ezt a 11 pontot elég könnyen bekaszálhatja két futamból és akkor konkrétan végünk.
Ja, és azt elhiszik, ha azt mondom, hogy az a Wéber Gábor, aki tavaly ilyenkor búcsúzott a SEAT Leon EuroCup-tól Monzában a sóderágyban, és azóta kétszer ült SEAT-ban, úgy 10 kör erejéig, ma majdnem megnyerte az időmérőt, úgy, hogy ezredre egyforma időt futott Rossival? Ezredre! Emberek, ez milyen teljesítmény?
És sajnos azt is el kell, hogy higgyék, hogy Rossi az utolsó körében még hozott két századot, értsük közösen: 2 századot! (Az mennyi? Ennyi?) Így övé a pole, mi meg robbanásig feszülünk, de mosolygunk és nem túl őszintén.
Mi van itt?
Hatvani a 3., Bárkovics a 16. időt futotta, Andrea Larini a 9. helyen végzett.
Hogyan szerezhet Michelisz mégis pontot? Hogy lehet mégis bajnok? Van egy tervem…!
Persze, alapvetően lehetetlen terv, hiszen a rajtrács elején ugyan van zengős, Wéber Gábor személyében, aki rommá szélesedve foghatja a sort, amíg Norbi zárkózik. Igen, de Pedala csapattársa is aktív lesz várhatóan, aki majd Norbit akarja lassítani a mezőnyben, szintén rommá szélesedve. De ez csak egy lelkes elmélet, hiszen hiába fogná a sort Wéber, ha egyszer Pedala Norbi előtt megy, Wéber tehetetlen és hajt a saját motivációja után, hajrá!. Michelisz egyébként nem egyszer bizonyította(Brno, Brands Hatch), hogy a végéről is tud versenyképes lenni, igaz nyerni innen szinte lehetetlen, de pontokat lehet gyűjteni, és az elég lehet. Elég lehet, de Gábor élete egyik nagy lehetőségéért hajt, egy WTCC-s jutalom versenyért, amire minden esélye meglenne, ha ő szerezné a hétvége legtöbb pontját.
Az okosság nem más, mint a második futamra játszani. 21. pozícióból lehet egy orbitálisat könnyülni a 8. helyig, de nem tovább, mert az holnap az pole-t jelent és talán azzal már biztosan elegendő pontokat tud gyűjteni. (Tudják, a második futamon fordított rajtrács az első nyolcnak.) Ha Pedala és csapattársa nagyon ügyesen halad, akkor, éppen Norbi előtt fognak beérni, ami nekik süti, de nekünk meg torta, ugyanis a fordított rajtrácson már mögötte lesznek, és akkor versenyben nem fogják meg az biztos.
Az még egy jó "B" terv, ha Norbi egyszerűen kitolja az autó szemét, és meghámozza a mezőnyt, de az meg eszi a gumit, a technikát.. Nekem ez is jó verzió, csak működjön, de mennyivel jobb kombinálni nem?
De, ehhez akkora együttállás kell, mint az egyforma számokhoz a bolgár lottón. Azt hiszik viccelek?
Akkor most ezzel a remek tervvel odamegyek a fiúkhoz. Ha lesz este cikk, nem téptek szét, ha nem akkor nem volt jó ötlet és a Curva Rivazzába temessenek.
16.20-től rajtolunk, a futamot ma nem közvetíti az EuroSport, de az eseményeket itt nyomon követhetik: live timing.
Holnap viszont igen, kapcsolják be tévéiket már 10-től, és hangolják a EuroSport2-re, 10-11 között mindkét futamot leadják, a másodikat élőben.
Az év legfontosabb két futama, ki hitte?
Én nem. Bocsánat!
Nyilatkozatok:
Michelisz Norbert:
A felvezető körnél nekem jött oldalról Roda, akkor azt hittem, hogy nagyon összetörte az autómat, de szerencsére csak az ajtót találta el. Utána pedig... nem tudom. Új volt a fék, és... Sajnálom, hogy így alakult. Azon vagyok, azon leszek, hogy a versenyen ilyen hibát még egyszer ne kövessek el. Megbocsáthatatlan, nem tudom, hogy fogok így a csapat szemébe nézni. Nem szeretném azt a munkát elrontani, amiért egész évben dolgoztunk. Egyértelműen az én hibám volt.
Wéber Gábor:
Mind a két baleset előttem történt, az is amikor belementek és az is, amikor beesett a sóderbe is. Akkor ott nem úgy koncentráltam, ahogy kellet volna, mert éppen a Gyuszinak ( Monori Gyula - főszerelő), mondtam rádión, hogy mi történt. Az első mért körön volt két hibám, de aztán megfutottam az 1:57.644-et, amivel az élre ugrottam. Bejöttem a boxba, az utasításnak megfelelően. Mivel nagy volt az előnyöm, nem tudtam, hogy újból kimenjek-e. Majd három perccel a vége előtt úgy döntött a csapat, hogy menjek ki új szettel. Tudtam, hogy hol volt az előző körömben a hiba, hol tudok még javulni és ki akartam még próbálni.
Igazából most érzem a fél év, egy év kihagyást. Dolgoznom kell azon, hogy fejben összerakjam ezt a versenyt, a tempóm megvan, a ritmusom még nincs meg.
Az első sorból indulok délután, nem tudom melyik oldalról, de nem szabad hibáznom. Nem akarom elkiabálni, de a rajtoknál jó vagyok, most délután csak egy ember lesz mellettem, és nem előttem. Biztos nagy lökdösődés lesz, Pedalara is figyelnem kell, Murray pedig Norbira fog figyelni, hátulról fogja akadályozni, hogy feljöjjön a nyolcadik helyig.
Anniyt tudok most tenni, hogy Pedala ne tudjon megelőzni.
Forrás:http://www.markakupa.hu/elmehet_az_eb_cim -
#32 Ha holnap Michelisz Pedala elött végez aminek nagy az esélye akkor bajnok, és ha Wéber is legalább 2 hellyel megelőzi Rossi-t akkor ő meg a Wtcc be mehet. Nagyon jó kis futam lesz kötelező mindenkinek megnézni!!! -
Szabi1991 #31 -
#30 SEAT Leon EuroCup - Imola, 1. futam
EuroSport2 Holnap 10:00 - 10:30
SEAT Leon EuroCup - Imola, 2. futam
EuroSport2 - ÉLŐ Holnap 10:30 - 11:00
-
De kár, hogy nincs ha! Mert ha lenne HA, akkor végig álmodHAtnánk, hogyan kell győzni a nyolcadik helyről. A fordított rajtrács a tegnapi győzelem után szerencsétlenséget hozott, a mezőnyt bedaráló Michelisz az 5. körben feladni kényszerült, egy ütközésben eltört a lengőkar az autóban. A brnoi WTCC-s versenye így ugrott.
Pedig most nem volt panasz semmire. Nagyon erős magyar csapat sorakozott a rajtrácson. Mindenki tudta, de hisz látták is remélem, kérdés nem fér hozzá, sima győzelem lett volna. Szokatlanul nagy küzdelem volt a rajt után, de nem sportszerűtlen. Szorosan „simultak" egymáshoz a versenygépek, először a szintén zengős Larini futotta a leggyorsabb kört, nem csoda elöl a saját tempóját autózhatta. Norbi a harmadik körben már a leggyorsabb volt, kulturáltan hámozta magát át a mezőnyön. Elnézve a tempóját a többieknek annyi esélyük volt, mint Aczél Endrének Zidane ellen lábtengóban. A közeli képeken látszódott, hogy az autó bal eleje megsérült és az első visszaelőzésnél tudtuk, hogy nagy a baj.
Azonnal jött a rádión az üzenet:
- Keresztbe áll a kormányom! Vezethetetlen! - ennyi hallatszott a nagy recsegésből.
- Nyomjad picikém, ne törődj semmivel! - így a csapat.
Norbi az a versenyző, aki ha kell, kormánykerék nélkül is behozza az autót, de ez most esélytelenebb volt, mint a Columbiával földet érni a NASA központban azon az ominózus napon. Minden képváltásnál megelőzte valaki, majd egy kis kilinccsel előre a sóder szélén, azt még megfogta, de utána elvette. Begurult, hogy újabb csalódással erősítse magát.
De az az öt kör, amit a futamban töltött, nagyon szép volt. Az időkből persze tudtuk, hogy gyorsabb a többieknél, várható volt beszántja őket, de azt is tudtuk, ha megtörik, végünk lehet. Nem is lehet ezzel mit csinálni egy márkakupában. Hiába ment okosan, hiába óvta a technikát, lengőkar nélkül nem csak lengeni, de versenyezni sem lehet. Mesteri előzéseket láttunk, mint amikor egy kék színű feketepárduc ront a piros gazellák közé. Persze azt a párduc is tudja, hogy a szarvakkal fel tudják nyársalni és ez most nem volt elkerülhető.
Most nem ülök le vele beszélgetni, mert leírtam, ami történt, nem kérdés csalódott, de az első öt körére tényleg büszkék lehetünk. Nem szeretném újra átbeszélni vele, hogy megint szerencsétlenek voltunk.
Kérdezem én csöndben, lehet szerencsétlen egy magyar fiú, akitől három bajnoki címet várunk, három különböző bajnokságból? Nem gondolnám. Egy-egy futamban benne van a csalódás, de ha belegondolnak, hogy rögtön az első futamot nyertük, nincs miért szégyenkezni.
És akkor még itt van Andrea Larini is, aki a második futamot megnyerte a színeinkben. Sporttörténelem az életünkben, minkét nap zengős autó győzött, szegény spanyolok, svájciak és a többiek semmit sem értenek csak kergetik a Zengő feliratot szombaton is és vasárnap is.
A győzelmet a WTCC egykori F1-es versenyzőjével a WTCC-s Nicola Larinivel ünnepeltük, aki Andrea testvére. Ha ezt nekem Dávid Sándor 1983-ban bemondja a tévében, nem hiszem el.
Michelisz egy hét múlva Jaramaban a spanyol bajnokin folytatja a pontgyűjtést, két hét múlva Brno Eurocup, párhuzamosan magyar bajnoki a Pannónia-ringen. Sírhatnánk, de nincs rá időnk. Én most elmegyek zuhanyozni, a végtelenül boldog zengős futamgyőztes Larini most ölelt meg csatak izzadtan, pezsgősen... egy kortyot csavarhatok valakinek az ingemből?
Forrás:http://www.markakupa.hu/micheliszt-osszetortek-de-igy-is-zengos-siker-larini-gyozott/232/ -
#28 Jó lenne megszokni hogy a végső győzelemre esélyesek egyike... Csak kicsit lenne szerencsésebb :-/ -
Szabi1991 #27 a Dension-éba :D -
#26 Jaja. Eurosport EuroCup-os egyik reklámjába is Michelisz kocsija van :D -
Szabi1991 #25 szép így kékbe a gépezet, és ahogy elnéztem ezt a 2 futamot, megy is rendesen :)
-
#24 -
Szabi1991 #23 Norbi kedvenc pályája :) -
#22 Brno.