17
  • Tatárbisztek
    #17
    Már megint micsoda szemenszedett , alávaló hazugság, sarkítás, csúsztatás és szándékos népbutítás, hogy az 50 milliós lakosú Nagy-Britanniában, ahol az internetezők százalékos aránya sem elhanyagolható, mindössze 7 millióan töltenének le illegálisan anyagokat.
    Még ha csak 15 millió internetező is lenne, akkor is abból kb. 14,998,000 ember töltene le kalózkópiákat, bármit is állítanak e kérdéssel kapcsolatban, és a többi sem azért nem töltene, mert kalóz, hanem azért, mert ab ovo másra használja a netet, mint "letöltés".

    A másik pedig , az a téma amibe most nem akarok mélyen belefolyni, hogy miért és kik miatt 70eFt a minimálbér...
  • KillerBee
    #16
    Érdemesebb a megélhetési költségek után fennmaradó és szabadon elkölthető pénzt összehasonlítani, de az arányokon ez sem sokat változtatna.
  • Tinman #15
    Angliában az adómentes MINIMÁLBÉR 300.000 Ft. Ezzel szemben egy 0-day, premier játék ára 7.000 Ft körül van, nálunk u.e. a játék 12-13.000 Ft.

    Jogos, ha ott berzenkednek a jogvédők... de idehaza, ahol 5x!!!! kevesebb a minimálbér, mégis mi a vérveretes faxról beszélünk uraim?
  • KillerBee
    #14
    Jó a meglátásod. ;) Nekem is pont ez jutott eszembe, minek összezavarni az embereket a sok ingyenes szoftverrel.
  • Tatárbisztek
    #13
    a net az nem miattuk liberális, és az ilyen "liberális" köcsögök pedig , akik a saját jogaikat, de még inkább a saját zsebüket védik, pedig pontosan oda valók ahova a kockabajszos bácsi anno betolta őket.
  • Vorpal
    #12
    Ez itt egy tökéletes paradoxon :DDD tanítani kéne az iskolában - a liberális neten szidni a köcsög jogvédőket:DDDD

    Na ennyit a magyar oktatásról. Ide jutottunk.
  • highpoint
    #11
    A megoldás ott van a cikk végén:
    Ráadásul az interneten sok a ténylegesen ingyenes termék is, ez pedig még több zavart okozhat az emberek fejében.

    Meg kell szüntetni mindennek az ingyenességét, és megszűnik a zavar az emberek fejében!
    Sőt, ha a levegőt is fizetőssé tennénk, akkor megszűnne az anyagi javak lopása is, mert az emberek fejében kitisztulna, hogy mindenért fizetni kell
  • Tatárbisztek
    #10
    mikor fognak már végre végleg kihalni ezek az életképtelen büdös köcsög jogvédők???
  • Tetsuo
    #9
    egyebkent valoszinu az is, h az ott dolgozo kulfoldieknek kicsit magasabb az intelligenciaja, mint a bennszulott angoloknak..
  • fourgee
    #8
    Pont ezt akartam én is írni, hogy qrva sok lengyel van, valószínűleg ők meg fogják venni boltban. Meg azért van ott is bőven olyan magyar, aki megtehetné már lazán hogy megvegye a boltban, de inkább letölti, mert úgy nőtt fel. :)

    Akik még nem éltek ott, azok fejében az van, hogy ott angolok, skótok, meg írek laknak. Azért nagy pofáraesés a valóság. :)
    Ilyen adatokat úgy lenne reális közzétenni, hogy tényleg megnéznénk hogy annak hány százaléka angol, meg hány százaléka brit. Britnek meg olyat kellene venni, akinek már a szülei is ott születtek. Nekem gyanús, hogy közöttük kisebb arányban vannak jelen a letöltögetők.
  • Tetsuo
    #7
    meg eleve a kár meghatarozasa az very joking!
  • Tetsuo
    #6
    azt honnan tudjak h angol-e? v paki v lengyel?
  • FoodLFG
    #5
    llegális fájlcserélést nem lehet határok közé szorítani
    Pont ez a jó benne, hogy nincsenek határok. Így az elmaradottabb régiók is hozzáférhetnek azokhoz az erőforrásokhoz (szoftverekhez), amikhez egyébként nem.

    sokan nincsenek azzal tisztában: mi legális és mi nem az
    Nem is érdekli őket. Csak az a lényeg, hogy minél gyorsabban lejöjjön.
  • szily3
    #4
    'Nagyjából hétmillió brit tölt le valamilyen formában illegális szoftvert és ezzel több tízmillió fontnyi kárt okoznak egy helyi kimutatás szerint... A brit szerzői jogi államminiszter, David Lamm közölte, hogy ez a tetemes mértékű kalózkodás valóban az egész brit gazdaságra kihat'
    Na de mi van a hollandok kutatásával??? Egyébként meg, ahogy azt előttem is elmondták: sok szirszart soha még csak nem is látna az ember, ha nem lehetne letölteni! Nekem egy rakat olyan szoftverem van, amit csak egyszer használtam, és pénzt soha nem adtam volna érte, de ismerem a fejlesztőt, és lehet, hogy pont emiatt veszem meg egy másik, számomra is értékes programját! Akkor meg? Még reklámot is csinálnak nekik INGYÉ a fájlcserélő portálok.

    Amúgy meg apropó, hol van a SZABAD INTERNET???
  • 05lampard
    #3
    Zenéért nem fizetek itthonra, elmegyek koncertre, veszek pólót stb. Jobb filmeket megnézem moziban. Fejlesztőeszközök közül a nyílt forráskódúakat használom, ahol tudom. Egyedül a Microsoft az, akinek kárt okozok, de arra meg ott lenne a MSDN, csak az meg nem ad Vistából Ultimatet. De ha nem lenne mód a "hackelt" változatot használni, rajtam nem keresnének akkor sem (előbbi okok miatt). Esetleg ha több pénzem lenne, vennék hd-filmeket (természetesen vinyóra, mert hülye lennék több tízezret kiadni egy olvasóért). Szopókanyalóka.
  • OldM4n
    #2
    Pontosan ezt nem érti a sok hülye unter. Úgy számolnak, hogy van 10.000.000 illegális példány az X millió dollár (font, euro) kár. Pedig nem, mert ha fizetni kéne érte, akkor nem kell a felhasználónak! És hogy miért szedi le mégis: Mert ott van, ingyen van, enni nem kér. Jó lesz az még valamire! Szerintem maximum 10- 15% a reális kár ami a média és adatipart éri, a többieknek "csak úgy" megvan a cucc. (Lásd: Felhasználó 500.000 MP3-mal, amiből hallgat 10-et. 1000 film, látott belőle kettőt. ) Esetleg mint én, van egy durva sokszáz giga gyűjteménye, mindenféle gyereknek való sz..r. Mesék, zenék, játékok. Soha, egy fillért nem adnék érte, még az áramot is sajnálom amíg lejön.. de a gyerekek szeretik, hát leszedem.
    Kivéve a valóban igényes, időtálló dolgok: Kisvakond, Kistücsök, Mazsola és Tádé, Futrinka utca, stb. Ezek megvannak eredetiben. Nem sajnálom érte a pénzt. De már megbocsásson a világ, Kis Hülye Pónim 543 részéért nem adok per darab 10.000 pénzt, nagyon súlyosan hülye aki ilyent gondol.. Még ha a nyugati szintű fizetést kapnám, akkor sem! Mert szemét...
  • Taybore
    #1
    Ilyen felmérést Oroszországban is kéne csinálni :)
    Amúgy meg hülyeség ilyen adatokon nyavalyogni, mert ha nem lehetne "ingyen" beszerezni, akkor sok embernek inkább nem is kéne. Szóval közel se lenne ennyi bevételük, még ha nem is lehetne illegálisan beszerezni a szoftvereket.