17
-
USAMEN POWER #17 Jogos !
Nekem van Avast Home verzió, és egy Google Chrome, meg a legújabb IE, mivel nem tom törölni. (GC-ot használom am) Telejes biztonságban érzem magam, csak ésszel kell netezni.
Előfordul hogy néha bekapok egy olyan támadást, amivel nem tudok mit kezdeni, olyankor rászánok egy órát a win reinstalra, és kész... -
#16 Valami bizonyítékot is mert ez így csak üres vádaskodás.
Szerintem a legtöbb kártevőíró saját szakállára dolgozik, nagyon jól jövedelmező a kamu antivirusok készítése illetve az olyan kártevőké amik fájlokat, mappákat zárolnak a gépeden és csak fizetés esetén oldják fel. -
lotsopa #15 És ez újdonság? -
#14 Rohadt nagy biznisz. A sok vírusirtót készítő internet biztonsági cég foglalkoztat egy rakás heckert, hogy fejlesszenek ki újabb és újabb vírusokat. Igy aztán van kereslet a szoftvereikre, egyre többet tudnak eladni, egyre gazdagabbak.... Egy nagy mafia az egész.
-
Turdus #13 "A jozan esz hasznalata neha jobb a virusok ellen, mint barmilyen szoftver."
Ebben viszont nagy igazság van.
-
Turdus #12 Ne nevettesd ki magad. Ahhoz, hogy az általad leírt vírus hatásos legyen, root-ként kellene a böngésződ futtatni, aki meg ilyent tesz, meg is érdemli... -
Ahoy #11 Pont ezt a netbookos Jauntyt kerestem énis. (szerintem sem gyors a régi Ubi... gyakorlatulag Jaunty meg bugtelep...cimbinek 3madjára omlott össze),de egyelőre nem leltem. Majd leírhatnád, ha megtaláltad.
Amúgy szerintem, eddig a Linuxokat az mentette meg a vírusoktól, hogy rétegrendszer volt. Így tényleg nem éri meg írni rájuk, ha nem olyan elterjedt OS. Viszont 1-2 év, és ennek tutira vége lesz, ugyanis az ubi egyre népszerűbb, és felhasználóbarátság/dizájn tekintetében Winnel felveszi a versenyt...Egyre több lámauserhez eljut. Szerintem eljön az idő nemsokára, hogy hemzsegni fog a linux is a vírusoktül. -
roliika #10 Kiadtak valami notis linux változatot azt megnézném azért...de ubuntu.hu-n nem találtam. Meg mi az a minimális méret amiben van azért grafikus felület meg synaptic? Noés hogy lehet kigyomlálni a sok progit amit alapba tartalmaz az ubuntu de nagyrésze nekem nemkell. -
roliika #9 Hát mit? :P Én csak a hálózati részét ismerem a linuxnak... azt se tudom a grafikus izéje az milyenfolyamatokból áll vagy mit érdemes gyomlálni. -
zolis #8 Gyors az az Ubuntu, csak nem az alapfelállást kell telepíteni...:) -
roliika #7 Desktopra milyen linuxot javasoltok (notira), ami gyors? Nagyon gyors? Ubuntu alapban nem az. Lehetőleg HP cuccokra se akadjon ki...win7-el szeretném összemérni ez a cél. -
kvp #6 Vannak linux-os virusok. A legutobbi amivel talalkoztam pl. javascript-et hasznalt egy shell script injektalasara. (teljesen script virusrol van szo) Egy masik valtozat egy rss feed parser hibara alapoz, de letezik ftpd exploit-ot kihasznalo valtozat is. Ezek igazabol adott bongeszore vagy service-re vannak kifejlesztve, mivel ezek eleg elterjed csomagok ahhoz, hogy a legtobb linux-on hasznaljak oket. A fergek klasszikus megoldasairol nem beszelve. Az elso internetes virus is egy unix fereg volt, de nemreg jelentek meg hibrid windows/unix fergek is, ami a windows-os gepeket adatgyujto zombiva teszi, mig a linux-os gepeket a program terjesztesere hasznalja mint szervert, igy a fertozott windows-os gepek ezeket a linux-os gepeket tudjak frissitesek es uj parancsok letoltesere hasznalni. Az egyetlen kulonbseg, hogy mig a windows-os gepeken az adatokra vadasznak a tamadok, addig a linux-os gepek eseten a gep iranyitasa a lenyeg, hogy felhasznalhassak tovabbi tamadasok inditasara. (igy lebukas eseten a gep tulajat kapjak el, nem a tamadot)
A lenyeg, hogy egy os sem mentesiti az embereket a gondolkodas alol. A jozan esz hasznalata neha jobb a virusok ellen, mint barmilyen szoftver. -
Tatárbisztek #5 Semmi gond, hiszen ezért vagyunk mi , fórumozók, hogy minél több kérdés merül fel egy egyébként témáját tekintve unalmas cikkben, mi mégis minél tovább elcsámcsogjunk rajta és megvalaszoljuk a kérdéseket, még a minden kérdésre választ adó univerzumunk végtelenségének hámozgatásába is belefolyok , de előbb gyorsba megintcsak , erre a kérdésre is adok itt tippet az idelátogató bátor emberkéknek:
LINUX....
Linuxon ugyanis nem fut "a" -z egyébként szinte kizárólag Windowsra (és némely esetben még a MacOSX-re) fejlesztett- vírus...
Linuxra tkp. egyszerűen nem éri meg vírust fejleszteni, "a linux"ra készült összes vírust tulajdonképpen az egy kezemen meg tudom számolni, de ezek "zöme" is tulajdonképpen vicces jellegű és erősen disztrófüggő (mint ahogy tulajdonképpen majd' minden Linux program)
Pontosan ez a disztrófüggőség okozza azt, hogy tulajdonképpen nem létezik semmilyen vírus Linuxra, pedig az internetes szervergépek jelentős hányadát valamilyen Linux szolgálja ki, és tulajdonképpen elég lenne ezeket megfertőzni, ahhoz , hogy bizonyos esetekben pl. BOTnet hálózatot építsenek ki. Az eset olyan lenne, mint a többfázisú endoparaziták, melyek életük első , vagy első néhány fázisát különböző ún. hordozótestekben (pl. kutyák szájában, szőrén) töltik, mielőtt bekerülnek a gazdatestbe (az emberi bélbe) és itt alakulnak át kifejlett lénnyé (bizonyos fonalférgek)
A másik ok, hogy nem létezik Linuxra vírus az pontosan a fenti ok folyománya, hiszen így uszkve már eleve nem éri meg készíteni, ezért nem is készül.
A harmadik ok sem elhanyagolható, miszerint a Linuxos közösség és azok gondolkosámódja messze különbözik a Windowsra vírust fejlesztő kóderekétől.
...
Tudom lehet, egy huszárvágással rövidrezárni a témát, hogy :
"de bezzeg a Windowsra elég egy vírusirtót felküldeni" csakhogy ez már a sokadik gond a zárt forráskódú felebarátocskánkkal és nagyon rájár a rúd mostanában, elérkezett a váltás ideje... Úgyhogy:
hajrá Linux, hajrá TOR ! -
PainKiller69 #4 Aki Mozilla Firefox-ot használ, annak ajánlom a WOT (Web of Trust) nevű plugint. Oldalakat lehet vele rangsorolni, a korábban már más felhasználók által veszélyesnek ítélt oldalakra való lépéskor egyből figyelmeztet és mi magunk is pontozhatjuk az általunk látogatott oldalakat. Nekem bevált. Ja és még annyi hogy regelni kell a program használatához, egy profilt kell létrehozni, de teljesen ingyenes a dolog. -
#3 jaja :P -
#2 Imádom az ilyen cikkeket, ami hemzseg a számadatoktól, de okosabbak nem leszünk tőle. Hogyan védekezhetünk? Mik a hackerek motivációi, miért jó nekik, ha ezt csinálják? Megannyi kérdés felmerül az emberben, amire a cikk nem ad választ, helyette szép statisztikai adatokat kapunk. Na, ezt zsebre tehetjük. -
#1 királyság a cikk fölötti Nod32 reklám :P