156
  • KillerBee
    #156
    Jó is az aszúszőlő. Kicsit túlérett, nem kicsit ráncos, de legalább nem savanyú. :P
  • Epikurosz
    #155
    Egyáltalán, nem. Sőt, szeretem a szőlőtőkém, nem kell más.
  • KillerBee
    #154
    Hihi, savanyú a szőlő, mi?
  • Epikurosz
    #153
    Uff
    Egyébként meg, hiába próbálod kelletni magad - áttételesen - ha utánam dobnád mindened, akkor sem kellenél. Ha hastáncot járnál, mint a bibliai Eszter Nebukadnezárnak, akkor sem. Nekem túl hárpia vagy. De vannak ifjú csődörjeid amúgy is, vagy nagyon remélem ezt, így tárgytalan kellene, hogy legyen a dolog, ha nem lennél ilyen telhetetlen.
  • Epikurosz
    #152
    Hülye vagy, ill. hülyeségeket írsz.
    Majd elküldelek magam helyett az andrológushoz.
  • KillerBee
    #151
    Hidd el, a megfelelő partnerrel nem is olyan rossz szexmániásnak lenni. :)

    Ezúttal komolyan nem bántani akarlak, de inkább vagyok szexmániás fiatal nő, mint lennék középkorú impotens férfi. Valahol még becsüllek is azért, amiért ezt fel mered vállalni, ezzel nem szoktak dicsekedni a pasik.
  • Epikurosz
    #150
    Te szexmániás!
  • KillerBee
    #149
    Az állóképesség ilyen mértékű, általában a jégiparban eltöltött évek eredményeképp fellépő elvesztése irreverzibilis folyamat. Így nálad már csak a recycling/reprocesszálás jöhet szóba, kutyaeledelnek talán még alkalmas lesz.

  • Epikurosz
    #148
    (A húsdaráló nem ápolásra szolgál. Ja, hogy nem uránium, így nem értesz hozzá, értem.)
  • KillerBee
    #147
    Őszintén sajnállak, nem túl korai ez a te korodban?

    Gyere, várlak, már előkészítettem a húsdarálót. :D
  • Epikurosz
    #146
    Képzeld igen. Várja, hogy leápold.
  • KillerBee
    #145
    Észak-Korea egy 5MW elektromos teljesítményű "erőművel" (és a hozzá épített feldolgozó üzemmel) gyártotta le a kb. 50kg plutóniumkészletének legnagyobb részét. Itt nem lehet kérdéses, hogy a plutóniumtermelés volt a fő cél.

    Azon ugyan lehet vitatkozni, hogy a "kísérleti reaktort" már eleve fegyvergyártási céllal építették-e, az viszont tény, hogy Észak-Korea már az 50-es években célul tűzte ki az atomfegyver-készítést, amikor a szóban forgó reaktor még tervbe sem volt véve. Az sem lehet véletlen, hogy a reaktor pontosan olyan típusú, amilyent a britek még az 50-es évek végén kimondottan nukleáris fegyverkezés céljára építettek és csak jóval később kezdtek vele eletromos áramot is termelni. Ennyit arról, mi a melléktermék...

    Bár talán az is szerepet játszhatott, hogy az a reaktortípus természetes uránnal működött, ami Észak-Koreának van.

    Epikurosz #127:
    Kinek is nyomja akkor be a nővérke a Rudotelt??? Ember, legyen már egy kis önkritikád! Nem veszed észre, hogy az ilyen beszólásaiddal nevetség trágyává (sic!) teszed magad?

    BTW: Még mindig tart a faipari-logisztikai problémád?
  • Molnibalage
    #144
    A mocskos bomba is erősen radioaktív anyagokat tartalmaz. Kiégett fűzőelem. A nyers urán az nem jó. 4,5 millárdos felezési idővel szerinted mekkora aktivitása van? És itt nem nyers uránról van szó...
  • Epikurosz
    #143
    Terroristáknak elég egy mocskos bomba is.
  • mrzool
    #142
    In response to the American Strategic Defence Initiative and continued military use of the shuttle, the Soviet Union fired a 'warning shot' from the Terra-3 laser complex at Sary Shagan. The facility tracked Challenger with a low power laser on 10 October 1984. This caused malfunctions to on-board equipment and discomfort / temporary blinding of the crew, leading to a US diplomatic protest.

    http://www.astronautix.com/flights/sts41g.htm
  • Molnibalage
    #141
    Mi volt az a besugárzás?
  • Molnibalage
    #140
    A cím "picit" hazudik. Csak a kitermelési jogokról van szó, tényleg lopás nem történt. Mellesleg, ha a tényleges mennyiség is volt, akkor az a tiszta urán lenne? Kazahsztánban van dúsító? Vagy a föld + urán kitermelt mennyiségről van szó? Fizikailag pár százezer tonna anyagot nehéz eltüntetni...

    Ez semmiféle veszéllyen nem jár. Ebből a büdös életben nem lesz fegyverminőségű hasadóanyag. Arról is volt már szó, hogy a megfelelő hordozóeszköz összerakása nehezebb, mint maga a fegyveré főleg úgy, hogy a hordozóeszköz el is bírja...
  • Epikurosz
    #139
    Kösz. Volt itt is róla szó: ezek a lézeres cuccok (Vulcan (UK), NIF (Lawrence Labs, USA)) mintha feljövőben lennének. Lehet, hogy tök felesleges lesz az ITER?
    A ruszkikról meg semmit nem hallani, pedig azért ők sem kicsik lézerek terén (lásd Challenger besugárzása '84-ben. És hol van már a tavalyi hó?).
  • bvalek2
    #138
  • bvalek2
    #137
    Nem minden atomerőmű termel plutóniumot melléktermékként, és az amelyik termel (mint például a paksi) olyan sokáig bent hagyja a kiégett fűtőelemeket, amíg a neutronsugárzás "tönkreteszi" benne a plutóniumot (hasadásra alkalmatlan izotóppá változik a nagy része). Észak-Korea pont ilyesmiben sántikál, hiszen ők tényleg bombát akarnak (már van is nekik). Irán pedig... vannak vele gondok, de nem pont ez. Az atomvita csak ürügy sajnos.

    Akinek csak a plutónium kell hogy fenyegessen meg gyilkolhasson vele, az nem fog pénzt pazarolni arra, hogy a tenyésztőreaktora valami hasznosat is csináljon...
  • Epikurosz
    #136
    Nyugodt álmot!
  • Epikurosz
    #135
    Nincs semmi lelkesedés bennem, nekem aztán tökmindegy, végülis. De az Irán meg az É-Kora körüli cécóból nekem az jött le, hogy aki atombombát akar, az atomerőművet épít, és az áramtermelés melléktermékeként plutónium keletkezik, és abból atombombákat készít. Nincs erőmű, nincs bomba. Arra nem gondoltam, hogy kifejezetten bombagyártás céljára építsen valaki reaktort, mert akkor meg elvész az áram, ami mindenkinek jól jön.
    Tudom, Szíria ilyenben sántikált. De, ha így áll a helyzet, akkor aztán tényleg nincs ok Iránnal izmozni. Hadd legyen nekik atomerőművük, nem?
  • KillerBee
    #134
    Ne már, olyanok vagyunk, mint két egymás előtt szorgalmasan hajlongó japán. :D
  • bvalek2
    #133
    Igazad van, erre nem gondoltam! Én meg itt nekiállok kioktatni szmájlikról... mégegyszer bocsánatot kérek
  • KillerBee
    #132
    OK, a jelek szerint tényleg félreértettelek, ne haragudj.

    A smiley-k kérdése - most már elvonatkoztatva a mi kis félreértésünktől - azért kissé összetettebb. Vannak ui. olyan smiley-k is, amelyek nem a beszélő/író saját hangulatát fejezik ki, hanem a másik félre utalnak. Konkrétan az SG-sek közül ezekre gondolok:



    Aki ezeket használja, az nem saját magára érti a motherfucker, köcsög, láma vagy braindead (vagy talán buried and dead?) szavakat, hanem a szitokszó leírása helyett használja őket. Különösen áll ez a motherfuckerre, amely még a hagyományos felfogás szerint is a másik félre utal, hiszen a használója "beint" annak, akinek ír. Az idiota.gif felbontása olyan kicsi, hogy nem voltam képes eldönteni, idióta vigyort ábrázol vagy a másik félnek szóló grimaszt.

    Még egyszer: sorry...
  • Caro
    #131
    Azért arról se felejtkezzünk meg, hogy egy PWR kiégett fűtőelemet nem egyszerű bombagyártásra használni. Ha azt rendesen kiégetik a reaktorban, akkor a Pu 240 annyira feldúsul, hogy bombának használhatatlan lesz.
    PWR-ekben meg menet közben nem szokás fűtőelemet cserélni, csak átrakáskor.
    Ilyen szempontból voltak előnyösek az RBMK-k, mert ott akármikor ki lehetett venni egy-egy fűtőelemet, amikor optimális Pu-239 mennyiséggel rendelkezett.
  • Molnibalage
    #130
    Konkrétan az első szaporíterőműnél a fisszó során fellépő hőt egyszerűen vízmelegítésre fordították amit meg szépen visszaengedtek a folyóba. Ha jól emélkszem ez volt az első hanfordi reaktor. Aztén épült oda még több is hasonló céllal.
  • bvalek2
    #129
    Nem szeretném letörni a lelkesedésedet, de Méhecskének igaza van. Először is az urántöltetű bombák hasadóanyagát "csak" finomítani és dúsítani kell. Ami pedig a plutóniumbombákat illeti, te összemosod a reaktor és az erőmű fogalmát. A szaporítóreaktorok többnyire nem erőművek, áramot nem termelnek. És ha a nagyhatalmak céljait nézzük, nem éppen az energiahiány motiválta a fejlesztéseket. A civil alkalmazás sokáig úgy működött, hogy "csináljunk vele valamit, ha már van". Tudatosan az előnyök miatt csak néhány évtizede telepítenek atomerőműveket.
  • KillerBee
    #128
    Mi van, már megint fával kapcsolatos logisztikai problémád támadt?
  • Epikurosz
    #127
    "Szóval inkább az atomerőműveket kell a nukleáris fegyverkezés melléktermékének nevezni."

    Nővér, nyomjon be ennek a ... egy nagy adag Rudotel!
    Honnan származik a robb.töltetek anyaga? Bár, amióta leszerelnek, lehet, hogy van visszaút is (úrjrahaszn.), de azért inkább a másik irány a jellemző.
  • Epikurosz
    #126
    Na, milyen?
    Most nincs itt az a M..., hogy megvédjen, he-he.
  • Epikurosz
    #125
    Kussolj már, te besstia!
  • KillerBee
    #124
    Aha, akkor a múltkor a "rohadék" szót nem nekem címezted, hanem saját magadról mondtál véleményt?

    OK, így már tökéletesen egyetértek veled. :P
  • Epikurosz
    #123
    Szerintem ezen a... kívül (esetleg +M) mindenki megértette. Ezért szüntettem be én mindenfajta kommunikációt vele. Állandóan magyarázkodni kellene, elnézést kérni stb. Persze, te csak kínlódj nyugodtan, ha úgy akarod. :-)
  • bvalek2
    #122
    Ha megjelenítek egy smiley-t a szövegemben, akkor azzal a saját arckifejezésemet szimbolizálom. Ez olyan kimondatlan szokás az Interneten, mit pl. hogy kunyhó mögött sárga hóból nem eszünk (eszkimók alaptörvénye). Magyarán leírtam egy ökörséget, és idióta képet vágtam hozzá, ezzel jeleztem, hogy nem szabad komolyan venni.

    Feltételezem hogy nem régóta internetezel, nekem is voltak hasonló félreértéseim az elején. A lényeg, nem rajtad ironizáltam azzal a szmájlival, hanem saját magamon, úgy hogy nyugi, egyébként szerintem értékesek a hozzászólásaid, eszembe sem jutna téged sértegetni.
  • KillerBee
    #121
    Egy fatvát vissza is lehet vonni, de pl. a szunnitákat nem köti a fatva és Irán lakosságának kb. tizede szunnita. A technikai részleteket köszönöm, de ennyire én is tisztában vagyok velük, amivel nem állítom azt, hogy akár csak tizedannyira is járatos vagyok az atomfizikában, mint te (beleolvastam a fizikakönyvedbe, elismerésem!).

    A sünkomplexusos dolgot még fel is tudnám fogni viccként, ha nem tetted volna a nekem címzett mondat végére az "idiota.gif" smiley-t, amit így egyértelműen rám vonatkoztattál. Ezzel együtt már nem félresikerült vicc, hanem jól sikerült sértés, de sebaj, túlélem... :)
  • Sir Ny
    #120
    hogy érted azt, hogy hogy jut be? aki szerez egy bombát, az be is tud jutni.
  • Epikurosz
    #119
    Máskor dicsérd a Bruno Kreiskyt!
  • bvalek2
    #118
    Ezt írtad: Az sem teljesen illuzórikus, hogy pl. Iránnak belátható időn belül mind az atomfegyvere, mind a hordozóeszköze meglegyen. Erre reagáltam, hogy ez nem lehetséges, mert Legfőbb Vezető egy fatvával megtiltotta hogy atombombát gyártsanak. A technikai részleteket csak alátámasztásul írtam.

    A sün dolgot nem sértésnek szántam, egy félresikerült "vicc" volt, bocsánat. Egyébként rákerestem a Googleban, és nulla találat volt "sünkomplexus"-ra, szóval nem értem hogy ebben mi a sértő, de mindegy. Meghúzom magam egészen kicsire...
  • KillerBee
    #117
    Írtam valahol, hogy Irán a centrifugákban dúsított uránt akarja közvetlenül felhasználni az esetleg építendő atomfegyverében? Elismerem az enyémnél összehasonlíthatatlanul nagyobb fizikatudásodat, de ennyire hülye még én sem vagyok.

    "OFF: sünkomplexus... akarsz beszélni róla? "

    A máshol már többször bizonyított tudásod miatt irántad érzett tiszteletem miatt erre a sértésre inkább nem reagálok. Azt sem értem, mi indított erre, de végül is mindegy.