36
  • lotsopa
    #36
    Discovery, National Geographic channel, Spektrum, Deko, stb. jó csatornák. Amúgy mindenki megválaszhatja mit néz, ez a szelekció válasz el engem a sok hülyétől. Akinek nem inge...
  • bleifrei
    #35
    és legyen mindenki milliomos!
  • bleifrei
    #34
    biztos van a dokumentumfilmnek is egy definíciója. van is :) pl. egy a wikipedia-ról:

    "A dokumentumfilm széles kategóriája azon filmeknek amelynek célja a valóság "dokumentálása"."

    a valóság... haha. még ha egy büdös szó sem hangzik el film közben a bemutatott képsorok és nézőpont is egyedi (ha nem is annyira mint egy rock dal (dallam, mondanivaló, szirup, egó, stb)). objektivitás kizárt. a valóságról pedig még a T. tudóstársadalom is egyre többet vitázik.

    ezennel a hollywood popcorn és dukomentumfilm vitát lezárom. mindegyik banda egykutya. :P

  • bleifrei
    #33
    loverman nézz körül jobban, milyen csecsről szopod az infóidat a "világról". ezt csak úgy segítségképpen ;)
  • gabber a hun
    #32
    haha a discovery meg a national on sugárzott műsorok azok tényleg kissé show műsor jelleget öltöttek mostanában. De azért még vannak müsorok amiknek a témájárol még hónapok után is lehet beszélgetni, csak ritkábbak.
  • who am I 7
    #31
    Magasr*l lexarom mit hiszel, nem is mérvadó, nem is érdekel és hülyeség.Értelmét a dokumentum filmnek nem látom, moziba megnézni...Mintha, a moziba x méter szer x méteres vászon lenne és 8.1-xx.1-es hangredszerek...Egy dokumentum filmben nem az effektek a lényegek, márpedig ezek a paraméterek olyanok mintha effektekre készültek volna..Egynek látom értelmét a Természet filmeknek..3d stb..imax.De egy doku ahol a történet a lényeg, és amit megtudok nézni minden hiány nélkül otthon a fotelbe...azért mégis minek menjek moziba???
    Mégegy hülyeség : " Attól, hogy egy dokumentumfilm általában sokkal jobb, mint egy tiniakció"
    Magyarázd már el ezt egy tininek...a tiniakció nem véletlen tini akció és a dokumentum film nem véletlen doku..két eltérő korosztály és réteg..Ezek fölösleges vergődések részedről, mert nincs értelme összehasonlítani a kettőt.Jah, és hamarabb beülök egy faxa tiniakcióra mint egy xar dokufilmre (és élvezem a méretek adta élményeket)...de kinek milyen az ingerencia szintje...Nyílván van olyan, aki még mónika sóra is beülne...
  • kalapos01
    #30
    Nem hiszem, hogy csak a rossz dokumentumfilmeket nem nézik. A jókat sem. Az pedig, hogy a mozi nem dokumentumfilmre van, elég LOL kijelentés. Mióta nem? Mi van akkor dokumentumfilmre? Amióta világ a világ (100 éve), az arra érdemes filmeket moziban mutatják be. Műfajtól függetlenül. Attól, hogy egy dokumentumfilm általában sokkal jobb, mint egy tiniakció, még helye van a mozikban. Még szerencse, hogy nem te döntesz. Neked elég, ha fórumban nyomingerezel.
  • who am I 7
    #29
    "elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák és tiszteletben tartom mások igényeit. Javaslom ezt neked is. A baj nem az hogy te szarnak találod ezeket az adókat, vagy hogy elmondod mi a véleményed róluk, hanem hogy elítélsz másokat, pusztán az alapján amit te gondolsz helyesnek."

    Fly ilyen kis nyominger...nem lát a szemétől, szóval fölösleges vele küzdeni...nevetséges előítéletei vannak és bután viselkedik.Ő dolga..bámulja a sport adásokat, ő ezzel igazi sztár :DDDDDD ..Hadd ne mondjam, h én sem látom semmi értelmét, h nézzem x ember futkázorozik egy labda után...Megvan a véleményem az ingerszegény szurkolókról is (nyílván annak kell lenni ehhez, h ott üljön és bambulja), meg azokról is akik törnek zúznak..de ez csak egy.

    Inkább az ilyen előítéletes gyíkokat szánom, mint azt aki divatból esetleg discot vagy ngc-t néz...mert még arra is több minden ragad (még ígyis, h csökkent a színvonal picit, és "blikkesebb" lett), mint aki a majmokat nézi futkározás közben..

    A cikkíró pedig szimplán közönséges és buta.Egy rossz dok.filmre minek is kellne beülni, csak azért mert dok filmenk csúfolja magát? Én pl. ritkán nézek tv-t és ha nézek akkor disco,vagy ngc..ettől függetlenül erre nem fogok elmenni.Nem is akarok...Szerintem a mozi nem dokumentum filmekre való...Már sorry, de ez olyan mintha vennék egy bivaLY PC-t és csak paintre meg wordpadra használnám...Jó az otthon is bőven... Csak hát, se fantáziájuk se egyedi gondolatmenetük nincs ezeknek a mostani készítőknek...nem baj, jön a 2012 :D
  • szlovákiai hun
    #28
    Hobbim a horgászat, csak nem jut rá időm sajnos, még a horgászengedélyt se tudtam még kiváltani, jobb a tóparton megpihenni haverok társaságában mint TV-ét nézni
  • szlovákiai hun
    #27
    A legyen ön is milliomost az én is nagyon szerettem...
  • szlovákiai hun
    #26
    Nekem a a tv nézés a híradó megnézése után kimerül, napközben kertbeli-udvari teendőimet végzem, este meg egy kis fórum olvasás, tanulgatás és alvás....De míg az öcsémék itt laktak nálunk, volt DIGI-jük, csak a dokumentum film csatornákat szoktam nézni, de mivel már csak a sima tetőantennás TV-és van, mint írtam, a híradó megnézése után kimerül nálam a tv-és.
  • Loverman
    #25
    hm jah, legyél csak állandóan a barátaiddal, meg csajozz, sportolj alkalomszerűen, bringázz, kocsmázz, gyúrj, bulizz, persze minden nap internetezz több órát, szitkozódj és mondj véleményt dolgokról mintha te lennél Isten, a híreket internetes portálokon olvasd (gondolom index és magas színvonalú társai), és kész is a kigyúrt tanulatlan white trash aki elég buta de mindenről megvan a buta véleménye. tessék a jövőd flyingV ;) inkább nem kérek belőle, köszi...
  • pixx
    #24
    "Ők hogyhogy a hollywoodi popcornra szavaznak és nem a dokumentumfilmekre? Költői a kérdés."
    Azért én válaszolok erre, ha nem baj dokuműfajok: Portréfilm, természetfilm, úti film, ismeretterjesztő film, werkfilm, koncertfilm. Én inkább a Szerengeti nemzeti parkról, és ott élő állatokról nézek meg egy doku filmet, mint ezt. Mert egy természetfilm jobban leköt, mint egy portré film. Hogy nem érted miről is van szó az egy dolog, de hogy vered is rá magad, és zárójeles véleményt írsz arról, amiről fogalmad nincsen az inkább szánalmas.
  • Hoz_Hun
    #23
    Ha kicsit kevesebb feltételezésbe bocsátkoznál, nem vonnál le előre következtetéseket és ítélkeznél mások felett. Számodra mindenki majom, aki discoveryt néz függetlenül attól, hogy azt heti 1 vagy 120 órában végzi. Vagy számít? Nem emlékszem hogy valaki is azt mondta volna, hogy csak a dobozon keresztül lát ki a világra, te még is lemajmoztad a nézőit.
    Én pl utálom a sportműsorokat, főleg a focit. A sportot űzni kell nem nézni, de nagyot tévednék ha ezen meglátásom szerint általánosítanék. Még nagyobb bunkó lennék ha lehülyézném a szurkolókat, csak azért mert szerintem felesleges és unalmas időtöltés egy labda útját bámulni. Én elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák és tiszteletben tartom mások igényeit. Javaslom ezt neked is. A baj nem az hogy te szarnak találod ezeket az adókat, vagy hogy elmondod mi a véleményed róluk, hanem hogy elítélsz másokat, pusztán az alapján amit te gondolsz helyesnek.

    Amúgy a vita meddő, nem kívánok tovább foglakozni vele, te meg vagy elgondolkozol ezen, vagy nem.
  • FlyingV
    #22
    valami 2 éve heti 2 órát TVzek amúgy nagyon max, előtte se sokkal többet.. híreket meg több forrásból internetről olvasok, hogy legyen a sok nézőpont közül kiszűrni a lényeget, többet is ér, mint az 'emegy', 'tévékettő', 'ertéelklub' által összeállított ezhaltmeg meg világjárvány meg satöbbi sületlen bulvárfos..
  • FlyingV
    #21
    tudod én ezt úgy oldottam meg, hogy TVzés helyett valami mást csinálok :) max nagyon néha befér 1-2 sportközvetítés, dokumentumfilmeket magam szerzem be / néha ha van valami értelmes, akkor bekapcsolom a Spektrumot, mert ott van már csak normális dokfilm, esetleg a Doctor House is becsúszik néha, bár az is gagyesz, de nem Barátok Közt legalább :) jobban szeretek barátokkal zúzni, sportolni, csajozni.. MO-n amúgy az a baj, hogy a legalapvetőbb szabadidős tevékenység a TVzés és ezáltal nagyon könnyen lehet befolyásolni az embereket, mert bizony úgyis mindenki a TV előtt ül, hogy ne unatkozzon, gyakran fáradtan, tehát 'nemtúlgondolkozós' tudatállapotban, így meg könnyű a tudatalattit mosni szépen :) TVzés helyett tessék bringázni, gyúrni, futni, focizni (amcsi :P ), bulizni, kocsmázni! xD
  • Loverman
    #20
    lol folytassátok csak, South Parkosan: gyépéharc!

    *takes some popcorn*
  • Atees1987
    #19
    miért lenne gáz a Discoveryt vagy a Spektrumot nézni? ismeretterjesztő csatornák, ezekből csak tanulni lehet, nem úgy mint a tv2 vagy az RTL klub, ott csak az emberek hülyítése megy, nézd csak a Mónika show-t, minden második 'ember' cigány, a többi meg fogyatékos, kit érdekel az ilyen emberek magánélete? :)
    egyedüli értelmes műsor az a legyen ön is milliomos volt, de hát annak is vége lett sajnos, egyedül azt néztem.
  • Lumpy85
    #18
    hát bakker emberek szerintem a Discovery nagyon jó egy csatorna jobb mint a hülye rtl meg a tv2, és ahogy az előttem szóló mondta én sem érzem magam gáznak ha nézem a Discovery-t hülye aki azt mondja hogy "gáz vagy mert nézed ezt meg azt" Pl. A "celeb":) segg Győzikét is mindenki azt mondja hogy nem nézi stb.. faszt nem emberek nem a semmiért a legnézettebb, rengeteg statisztika volt erről. Kövezzetek meg én is néztem nem minden nap és nem minden másnap de bakker megnéztem és jól kiröhögtem de bevallom, hogy néztem.
    A fent említett dokumentumfilmet is meg fogom nézni csak azért meg a WTC is benne van kövezzetek meg. Amugy sok WTC vel foglalkozó dokumentumfilmet megnéztem vagy 7-8 biztos. kövezzetek meg
    bye mindenki
  • Chocho
    #17
    Én sokszor nézek Discoveryt, NGC-t és Spektrumot is, mégsem érzem, hogy "gáz lennék", vagy szégyellnem kellene magam emiatt. Ez csak tévézés, ha van időm és kedvem, csinálom, ha nincs, hát nem csinálom. Ha van ami érdekel, megnézem, ha nincs, akkor értelemszerűen kikapcsolom a készüléket.

    A kritika szerintem jó, de a film témája nem érdekel.
  • kvp
    #16
    A neten rengeteg jo dokumentumfilmet lehet elerni. Igaz, hogy a jo reszuk amerikai temaju es amerikai intezetek pakoltak fel oket, nem is mindig a legjobb technikai minosegben, viszont mindegyik ingyenesen elerheto. (jo reszuk eleg regi ahhoz, hogy ne legyen kozvetlen anyagi erteke)
  • winnie
    #15
    a tévécsatornák tökéletesen alkalmazkodnak az igényekhez, a tömegigényekhez. mint ahogy a tévécsatornák bőven adnak a rétegigányeket kielégítő műsorokat is (a mindenki által foghatókra gondolok, nem a discovery, egyébként általában remek valóságshow-re), akár dokumentumfilmeket is (nemrég volt a sejtjeink, de mások is). más kérdés, hogy mindezt a műfajt "megillető" időpontban.
  • Tinman #14
    Elfogyott a fogalmazásgátlója :-)

    Amúgy jó fél évem már, hogy 0 percet nézek tv-t. Ha van időm, akkor olyan filmet nézek, amit vagy megvettem, vagy kint futó sorozat. Ennyi a tv-zésem.
  • szlovákiai hun
    #13
    Akkor hol és mit nézzenek az emberek, ami a sima tetőantennával fogható köz és kereskedelmi adók műsor kínálata abszolút nem tud lekötni, siralmas, annyira unalmas, ritkaság számba megy rajta olyan műsor ami letud kötni....akkor most az emberek hülyék vagy a TV csatornák nem alkalmazkodnak az emberek igényeihez.....
  • Hoz_Hun
    #12
    Ezután a hozzászólásod után meg én röhögök rajtad.
  • Hoz_Hun
    #11
    Nem hiszem hogy ezzel égnék. Neked meg van a saját véleményed, nekem is megvan a sajátom. Ezek jó távol vannak egymástól. Valahogy majd csak meg leszünk eztán is.
  • FlyingV
    #10
    nem értitek mit mondok.. köze nincs a dokumentumfilmekhez mostanában már se a disco-nak, se a natgenyónak.. de mindegy, érezzétek csak magatokat felvilágosult, művelt, okos, tájékozott embereknek, én meg úgyis csak továbbra is röhögni fogok rajtatok, sorry :)
  • FlyingV
    #9
    nagyon gáz vagy, öreg:)

    a Nat Geo-n és főleg a Discovery-n semmi értékes dolog nem megy, hanem csak népbutító gagyi szar bulváros 'MEGDÖBBENTŐ' '''''DOKUMENTUMFILMEK''''', szóval 1 tanács, ne égesd magad tovább :) Spektrum még úgy-ahogy.. nagyon leromlott sajnos az elmúlt pár évben a Nat Geo.. mind az újság, mind a TV :(
  • szlovákiai hun
    #8
    "ez tényleg jó cikk! főleg a végén az oltás a sok majomnak, akik azt hiszik, hogy a NatGeo és főleg a Discovery közvetít még egyáltalán valamilyen szintű értéket :) 5 csillag!"


    Kérd meg az m1-et, a telaviv2 meg a retekklubbot hogy adjonak dokumentum filmet gyakrabban, oszt nem e három adót fogják nézni azok az emberek, akik szeretik a dokumentum filmeket, hol nézzék te, ha még a mozikban is ritkaság számba megy te majom, ahogy te általánositasz....
  • valamit
    #7
    Picit az a poszter olyan, mintha a világtőkével egyensúlyozna egyetlen ember. Mármint egy klasszikus mérleg, az egyik serpenyőjében a tőke egyik része, a másikban a másik és egyetlen ember mint a mérleg mutatója.
  • Hoz_Hun
    #6
    Igen én egy majom vagyok!! Ha nálam esetleg megy a tévé Discovery - Spektrum - NatGeo szentháromság valamelyike megy. De mekkor paraszt is vagyok, megyek is megnézem hátha megy rólam valami a spektrumon...
    ...ökör
    Szekeres Vikinek meg üzenem, hogy itt vagyok a kurva nagy tömegből egy aki ezeket az adókat nézi. És igen, szoktam dokumentum filmeket is nézni.
    Speciel ez a cirkuszi pasas a tornyon nem hozott lázba.
  • FlyingV
    #5
    ez tényleg jó cikk! főleg a végén az oltás a sok majomnak, akik azt hiszik, hogy a NatGeo és főleg a Discovery közvetít még egyáltalán valamilyen szintű értéket :) 5 csillag!
  • Polemius
    #4
    Szerintem inkább a szokásos "színvonal", ráadásul erősen gyanús, hogy úgy ollózta össze nagy részét.
  • jefferson83
    #3
    Dokumentumfilm + DVD + Otthon.
  • radical@work
    #2
    Ezt tényleg a viktor írta?
  • Mcsiv
    #1
    Nah, végre egy igazán jó kritika itt az SG-n. Ritka az ilyen, a végén található kis szösszenettel meg csak egyet tudok érteni...;]