Microsoft: õsszel jön a Zune HD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem tudom elképzelni ki lehet az aki a több éve piacon lévõ iPod touch helyett ezt választja."
Ha fizetnének se vennék iPod Touch-t, mert pont arra használhatatlan, amire kivan találva, pl zenehallgatásra.
Egy új iPod touch (32GB 2.gen) kb 360-400$ között mozog, attól függ hol vesszük. Az új Sony X1000 (32GB) 399$ -ba fáj. Hallgasd meg a kettõt, ég és föld a kettõ közötti hangminõségbeli különbség. Sokan jönnek azzal, hogy utcán nem jön ki, pedig igen, egy jó zárt fülessel, mint pl egy sennheiser CX400 vagy IE8. Továbbá kb elpuszíthatatlan a fém szerkezete miatt, mégis csak 99g. OLED kijelzõje van, ergo keveset fogyaszt és még erõs napfénynél szinte bármilyen szögbõl látható. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb erõsítõ van benne mint az iPod-ban (már ha abban van e egyáltalán, ez az apple oldalán lévõ tech.spec. bõl nem derül ki). Vagy ott van a cowon S9, amely szintén minden téren odaveri az iPod-t, még dizájnban is szerintem, bár igazából tökmind1, hogy hogy néz ki szerintem, ha úgyis a zsememben van és fél óránként elõveszem h mappát váltsak.
Nem igazán értem, ha van hasonló árkategóriában sokkal jobb készülék, amely minõségben és tudásban odaveri az iPod-t, akkor miért nem azt veszik?
Sony X1000 32GB
Cowon S9
Ha fizetnének se vennék iPod Touch-t, mert pont arra használhatatlan, amire kivan találva, pl zenehallgatásra.
Egy új iPod touch (32GB 2.gen) kb 360-400$ között mozog, attól függ hol vesszük. Az új Sony X1000 (32GB) 399$ -ba fáj. Hallgasd meg a kettõt, ég és föld a kettõ közötti hangminõségbeli különbség. Sokan jönnek azzal, hogy utcán nem jön ki, pedig igen, egy jó zárt fülessel, mint pl egy sennheiser CX400 vagy IE8. Továbbá kb elpuszíthatatlan a fém szerkezete miatt, mégis csak 99g. OLED kijelzõje van, ergo keveset fogyaszt és még erõs napfénynél szinte bármilyen szögbõl látható. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb erõsítõ van benne mint az iPod-ban (már ha abban van e egyáltalán, ez az apple oldalán lévõ tech.spec. bõl nem derül ki). Vagy ott van a cowon S9, amely szintén minden téren odaveri az iPod-t, még dizájnban is szerintem, bár igazából tökmind1, hogy hogy néz ki szerintem, ha úgyis a zsememben van és fél óránként elõveszem h mappát váltsak.
Nem igazán értem, ha van hasonló árkategóriában sokkal jobb készülék, amely minõségben és tudásban odaveri az iPod-t, akkor miért nem azt veszik?
Sony X1000 32GB
Cowon S9
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ha már úgy hírdetik, hogy HD filmet lehet rajta nézni, és tesznek rá egy hdmi-t, hogy külsõ kijelzõre lehessen kötni, akkor elvárható lenne, hogy 1-2 filmnél több férjen rá (elég nehéz elõre tudni, hogy mihez lesz kedvem amikor üres idõmben mobil cuccon néznék filmet). Ez így parasztvakításnak jó csak. Ráteszel egy "demó" filmet és a csajoknak mutogatod, hogy "HD filmet játszik le ..." (de ehhez a feature-höz nem kellett volna hdmi kimenet). A legnagyobb verzió jóindulattal 4-5 filmre elég (ennyi Prágáig is kevés ha elõre tudnám mit néznék akkor is). Így csak egy szép mp3 lejátszó, de abból már most is több van mint kellene, cserébe drága is ... és mellékesen MS ami mint brand khm nem mutat jól.
Nem tudom elképzelni ki lehet az aki a több éve piacon lévõ iPod touch helyett ezt választja. Mert szép dolog, hogy talán "nem lesz rossz", csak a piacon van már több tucat készülék ami nem csak "lesz" hanem "van".
Nem tudom elképzelni ki lehet az aki a több éve piacon lévõ iPod touch helyett ezt választja. Mert szép dolog, hogy talán "nem lesz rossz", csak a piacon van már több tucat készülék ami nem csak "lesz" hanem "van".
128kbit-es mp3-akat legalabb 5-6 eve nem hasznalok, minimum 256, de inkabb 320 a jobb minoseg kedveert. Amugy a teljes CD gyujtemenyemen kivul foleg videokkal van tele. Teljes sorozatok, mint peldaul The Big Bang Theory, Friends, Scrubs, My Name is Earl, Cowboy Bebop, South Park, Band of Brothers, 50-60 film, etc. van rajta. Mindez nagyfelbontasu h264 file-kba tomoritve, hogy TV-re is ki lehessen kotni. Gyakorlatilag egy teljes szorakoztatokozpontot hordok a zsebemben, ami tekinthe, hogy rengeteget utazok mar nem egyszer mentett meg a begolyozastol egy-egy unalmas repulout alatt. Viszont mivel utalok torolni, inkabb nagyobbra cserelnem.
Ez igaz, de minek vinnél ipod-n lossless-ben zenét, mikor le se tudja játszani, vagy ha mégis, ótvar szar minõségben. Dughatsz bele sennheiser ie8-t is, akkor is szarul fog szólni, mert gyenge benne az erõsítõ és trágya a hangkártya. Felesleges 256-320 bitrátásnál nagyobb mp3-t tárolni rajta, mert nem fog jobban szólni. Ergo kb 32GB is mindenre elég ilyen minõség mellett szerintem. :)
Ugyanez losslessben olyan 400-450 albumot jelent, persze ez is bõven elég, de ha valaki az 1000 CD feletti kollekcióját akarja a zsebében hordani full minõségben, akkor gondban van...
Hja, de az is csak HD ready :)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Már bocs, de mi a szarral van tele 160GB??? Mert gondolom nem wav meg flac-al, hanem 128as mp3-akkal, amelybõl ez úgy sac/kb ha 5MB/3percel számolunk, akkor az 32000szám amely megközelítõleg 96000perc zene, barátok között 1600 óra. Ez kb gyalog moszkva-budapest távra elég, de talán tovább is. Hogy lehet ez kevés? <#wilting>#wilting>
Ez a lejátszó már kezd szimpatikus lenni, bár még mindig kérdés, hogy milyen hangminõsége lesz. Mert az iPod-al is lehet videót nézni 2" kijelzõn, képeket rendszerezni albumba, passziánszozni stb.. de normális minõségben zenét hallgatni rajta, azt nem, de legalább drága a tudásához képest. :)
Az elõzõ zune hasonló volt az iPod-hoz képest, tudásban és minõségben talán jobb is, de mégsem terjedt el. Ez a verzió elsõ olvasatra nekem jobbnak tûnik mint az iPod touch, de ez igazán csak akkor derül ki ha meghallgattuk.
Az elõzõ zune hasonló volt az iPod-hoz képest, tudásban és minõségben talán jobb is, de mégsem terjedt el. Ez a verzió elsõ olvasatra nekem jobbnak tûnik mint az iPod touch, de ez igazán csak akkor derül ki ha meghallgattuk.
Az edigaigi ZUNE -t sem nagyon lattam sehol. Europaban tuti nem lettek vele ttul sikeresek. Talan ez....
Mert tele van biztos minden szarral.
"a lejátszók 4, 8, 16 és 32 GB-os háttértárolóval jelennek majd meg a piacon" - tök jó, akkor ráfér 1-4 db HD film, amit hurcolászok majd magammal, h ha épp szembejön velem egy HD tévé, akkor gyorsan le tudjam rajta játszani a filmet xD
\"...lámák kíméljenek.\"
"Magyarországon élõ Zune rajongók"
létezik ilyen?!
létezik ilyen?!
A hivatalos oldalon le van írva, hogy TV-re tudja küldeni a HD 720p jelet, ha a kütyün játszod le a videot akkor a kijelzõ felbontásához igazítja.
viszont jól néz ki.
Annak lenne értelme, ha telefonként jönne ki.....esetleg az iPhone ellen.
így ennek nem sok értelmét látom....... 1 szarral több a sok között.
így ennek nem sok értelmét látom....... 1 szarral több a sok között.
Na ja mi ebben a hd ilyen kijelzõvel.
"Az új készülék többek között 720 pixeles, HD (magas felbontású) videót is le tud majd játszani" - ilyen rossz fordítást! 720 pixel (pl. 36x20) még egérmozinak is karcsú lenne!
"Még az sem elképzelhetetlen, hogy a hardveres kóddal más funkciókat is letiltanak majd."
Sebaj, az emberek vesznek majd mást, jobbat.
Sebaj, az emberek vesznek majd mást, jobbat.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)