657
Mi a munkanélküliség oka?
  • karajjj
    az én "őseim" pl generációkra visszamenőleg bányászok voltak, most meg egy darab bánya sincs, akkor aszaljak szőlőt, hogy te pesten terpeszthesd a valagadat az irodába? én nem értem ezt a logikát...
  • SötétBarom
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Aztakurva :D You made my day.
  • autoszimulator
    Teljesen igazad van, csak sajnos az új BSc csodájában már az egyetemek is arra mennek, hogy legyen egy papír, és kész. Főleg ugye az alapképzésben, de említhetném az MSc-t is, mely szintén elméleti tudásra alapoz, végig matek az egész. Szóval az tényleg azért van, hogy legyen papírod, azon felül, hogy valamihez érts, sok sok meló. Ezzel nem is lenne gondom, meg azzal sem, hogy az orrom alá dörgölik minden ZH időszakban, de akkor igazából miért kell oda járnom? Most kezdődik az a folyamat, hogy kicsit szedik össze az egészet, alakítgatják, de ez rajtam és az évfolyamtársaimon nem segít, sőt sokszor még inkább hátráltat a bizonyos papír megszerzésében, pedig engem nem csak az motivál.
  • terribad
    mert nincsenek jó kapcsolataik
    és vidéki az ország, onnan meg mit akar elérni egy egyetemen vki? földet kell művelni, mindenki maradjon ott ahova tartozik és ne a pestiek elől próbálja elhalászni az ottani melókat, és nyerészkedni azon hogy a mi őseink világvárost építettek az övé meg szőlőt aszalt.
  • 12346
    s az 5 diploma közül melyikhez ért?^^
  • Calver
    "Féltesóm mutterja 5 diplomával szopik"
    hátöööö...
  • solo
    Hát, igen.Bár ez előtte is Így volt..
    Féltesóm mutterja 5 diplomával szopik, mert nem talál munkát már jórég:C
    Ill van melója ugyebár, csak nem olyan jól fizető, mint amennyit 5 diplomától várnánk.
  • akyyy
    vállaljatok alkalmi munkát kiskönyvel, azzal "kezdőtőkét" össze lehet hozni akár. eleinte én is ezt akartam, bár lehet az is lesz belőle, csak egyenlőre veszem magamnak a dolgokat, amiket diákmunka meg gazdak szülők hiján nem volt lehetőségem megvenni. már csak egy havi fizu kéne utánna meg gyüjthetek:D
  • Bucser
    "szakmunka vagy esetleg egyetemről frissen kikerült javarészt semmihez sem értő, de tökéletesen matekozó diákról?"

Az egyetemről frissen kikerültekkel nem az a gond, hogy nem értenek valamihez hanem általában az, hogy évekig olyat tanultak ami nem érdekli őket csak azért, hogy "legyen egy papírjuk". Aki olyat tanul az egyetemen ami érdekli s olyan állást választ ami az érdeklődési körébe tartozik (és hajlandó figyelemmel követni az adott terület fejlődését) akkor talál állást. Máskülönben ha talál is gyorsan kiderül, hogy nem az az igazi és továbbáll.

A szakmunkásokkal pedig az a gond, hogy nem mindig rendelkeznek azokkal az alapvető ismeretekkel, hogy egyedül boldoguljanak vállalkozóként. Éppen ezért belerekednek az alkalmazotti munkakörbe ahol napi 11 óra meló mellett széthajtják őket fizikailag.
  • Rockynhooo
    Ó akkor nem csak én járok ebben a cipőben. Itt vidéken a munkalehetőség nulla , legalábbis itt ebben a városban semmi sincs, de Szegediek mesélték ,hogy nagyon náluk se. SZóval csongrád megye eléggé pang :S de már kb elmennék vmi kertészetbe is paprikát csomagolni ,hogy szerezzek kezdőtőkét de még az sincs. Abban bízom ,hogy nyár végén ,hogy elinduljak pestre majd szüleim segítenek.
  • autoszimulator
    szakképzettség alatt mit értesz? szakmunka vagy esetleg egyetemről frissen kikerült javarészt semmihez sem értő, de tökéletesen matekozó diákról? :D

mellesleg ez most nem egy aktuális kérdés, majd a válság lezajlása után vissza lehet rá térni, hogy mi a helyzet, de hogy mi lesz a sok, kevésbé képzett, eddig szalagon dolgozó emberrel, nem tudom...
  • ProGabe #4
    fejtsük meg a válság igazi okát és váltsuk meg a világot, hajrá ezsgések!

amúgy sajnos én is ebben a "kórban" szenvedek jelenleg. itt a környéken 0, semmi, lóf*sz lehetőség sincs. ahhoz meg, hogy elmenjek pestre, esetleg külföldre, kell valami kezdőtőke. ördögi kör befigyel, óóójeee
  • tigeroo
    munka...hmmm... drága hobbi
  • dav1d
    úgy látszik a váltság híre nem mindenhova juthatott el vagy burokban élsz?
  • cmsworld
    Arra keresném a választ, hogy mi az oka annak, hogy manapság már egy szakképzett ember is alig talál munkát, a diákok munkavállalási lehetősége pedig már teljesen ellehetetlenedett.