657
Mi a munkanélküliség oka?
-
#55 NEkem is van öszterejkben hegesztő spanom :DDD -
#54 Egy haverom Németországban dolgozik, mint hegesztő. Elég jól keres. -
#53 kismillió hirdetést olvastam ,hogy keresnek külföldre hegesztőket :D -
#52 Félreértesz, ezt csak úgy általánosságban mondtam. Normális szinten, havi 2 kiló alatt elég nehéz megélni. Autó-lakás-rezsi-kaja ez több mint egy százas (nem csak itt, pesten is). És akkor még nem csináltál semmit..
De mint fiatal, pályakezdő, kibírod autó nélkül, egy viszonylag kicsi, és olcsó albérletben. Nem tudom mi a szakmád, de ha eseteleg kint megcsípsz egy melót, ami szakembert kíván, elég szép pénzeket lehet keresni. -
#51 örülök hogy jobban tudod, mint aki oda jár, de attól, hogy a tárgy neve nem Analízis, meg nincs benne a matematika, még matekról szól, és nekem harmadévesen is van még tárgyam, ami arról szól. Én szeretem a matekot, bár a sok bizonyításnak értelmét nem látom, azért ha nézem, hogy arányaiban mennyi tesz ki ehhez képest a gyakorlatias, hasznos órák száma, akkor jön ki az, hogy az egésznek semmi értelme. -
#50 Há' én megcsinálom a közlekedési vagy gépészmérnöki fősulit, aztán mellette/utána (attól függ milyen a beosztás) megcsinálom az autószerelői OKJ-t.Nyáron meg megyek megtanulok hegeszteni Papámnál:)
Remélem nekem majd sikerül valamit összehoznom... -
#49 Öööö akkor nézz inkább szét, mert sok CSALÁD él havi 100-ból. -
#48 kb az átlag duplája. -
#47 Nettó 200? Bp-nél is drágább hely? Így mag aztán végképp nem értem, hogy miről beszélsz. Pályakezdőként soha nem fogok annyit kapni. Magyarán - már megbocsáss - lószar amiről beszélsz. Ha még a megélhetés sem jön ki akkor hova menjek? Itthon a nettó 200 ezer az magasan az átlagfizetés felett van. -
#46 Sztem netto 200at is elvisz simán, és még nem csináltam semmi extrát.
Csak annyit mondtam, hogy ha helyben nincs meló, oda kell menni, ahol van. Aztán ha az ember úgyérzi, akkor elzarándokolhat mindenféle országba próbálkozni ezzel-azzal.. -
#45 amíg több a segély mint a minimálbér egy retek se fog dolgozni.. -
#44 Azon vagyok , már egy ideje ki is váltottam a kiskönnyvet de még nem találtam semmit. Itt van egy hirdető újság amit mindig olvasok ahogy megjelenik de ott is a munka rovatban kb a fele keresi a munkát. Egyszerüen semmi sincs erre. Abban bízom ,hogy nyár végéig azért lesz egy két alkalmi melom és akkor rakom el a pénzt és húzok Pestre. -
#43 OMG -
#42 de sok nevük van még nekik: orkok, pirézek, familiárisan hiperpigmentáltak, nem idén barnultak, stb. -
#41 Milyen melókat te szerencsétlen? A legjobban keresők, és az irodisták egy része is csak szarakodik, ebből áll a munkája: bullshittelés (mánágerkedés), vízgereblyézés, torta heggesztés.
Olyan kibaszott értelmetlenségeket csinálnak az emberek, és annyi pénzt kapnak érte hogy az valami elképesztő. Nesze nektek kápítálizmus. (a komcsik se jobbak). Szar a rendszer, ennyi a lényeg... az egész világrendszer. -
#40 Én én mit kezdjek egy soproni munkával szigetszentmikóson? Ha nem netó 150 körüli a fizetés gyakorlatilag mindent elvisz a megélhetés. 0 jövőd van mellette. Az albérletre több havi kauciót kérnek előre (már, ha van...).
Arról sem halottálm, hogy kint tömegesen rúgják ki a nem hazai munkaerőt az ilyen állásokból? -
#39 A rohattyyyyja. -
#38 szerintem a norvégokra -
#37 vannak olyan csoportok, akik nem nagyon akarnak dolgzni, tudja mindenki kik ezek.
Biztos vagyok benne, hogy a svédekre gondolsz. -
#36 Aki akar, talál munkát. Aki nem, talál kifogást.
Ez igaz, ha nincs válság, főleg itt Komárom-Esztergom megyében. Az már nem biztos, hogy jó meló is de munka van bőven. Most épp nincs, mert nincs felvétel szinte sehova, de azért aki nagyon akar talán még most is meg tudja keresni a kenyérre valót. Ez helyi viszonylat. Az ország többi része rosszabb helyzetben van, kivéve, Győr illetve Bp s környéke. -
#35 -
#34 Gratulálok. Büszke lehetsz a világvárosodra. De akkor ne zabálj vidékről vagy kisebb városokból érkező termékekből. -
#33 Értem én, hogy nagyon szar dolog, ha az ember helyben nem tud elhelyezkedni, de ha nincs más választás, akkor lépni kell. Nem a munka fog megtalálni senkit.. -
#32 Először nyilván itthon kell valami munkát találni, mifelénk van sztem bőven (Sopron).. Esetleg itt albérlet, és lehet ingázni a határon át oda vissza (1000e körül simán lehet keresni a legputribb melókkal). Ebből sztem hamar össze lehet kaparni egy repjegyet bárhová.. -
#31 És miből? Ha mondjuk Kanadában lenne egy meló miből menjen ki az ember? -
#30 persze ez most nagy általánosítás volt, de azért mégis... -
#29 Nem azért, mert egy átlag magyar embernek sokkal nagyobb erőfeszítésébe kerül vállalkozását fenntartani/alapítani, mint egy külföldinek, aki ide jönne (de már így se nagyon jönnek), vagy egy multinak, aki gyakorlatilag ingyen van Mo-n és a fizetése gyakran nevetséges?
-
#28 Oka:idétlen kormány ámokfutása éveken keresztül, valósággal a magyarországi adórendszer elrettentette a befektetőket, inkább mentek Szlovákiába, Romániába, ahol sokkal kevesebbet kellett perkálniuk a munkásoknak és az állambácsinak is.Na ezért nagy a munkanéálküliség.
Persze az embereken is múlik, vannak olyan csoportok, akik nem nagyon akarnak dolgzni, tudja mindenki kik ezek.
Aki meg szakképzett vagy egyetemet végzett és nem kap munkát, ez tényleg szomorú. :( -
#27 Miért kell falusi hülyézni? A városokban kevesebb a hülye, vagy a falusi a hülye szinonímája? -
#26 Ez szerintem is igaz. Ha helyben nincs, akkor olyan helyre kell menni, ahol van.. -
#25 idiot -
#24 [i]Régi mondás, de máig igaz: Aki akar, talál munkát.[i]
Csak nem igaz. Pont. Egyesek nagyon beképzeltek... -
#23 Végig matek? Én még a régi rendszerben végeztem BME gépészként. Az első négy félévben 8-8-6-4 matekom volt hetente és ez is kevesebb volt, mint 5 évvel azelőtt. Most a Bsc-n van heti 4-4-4 matek és passz. Ez lenne a "metek az egész"?
Nekem heti 2 közgáz és 2 menedzsment volt. Nekik csak első félévben volt 4 közgáz és 2 menedzsment asszem... -
#22 :DDDDDDD
Érdemes volt benézni! -
Vlala #21 Talán az, hogy önsajnálatból jobban meg lehet élni. Régi mondás, de máig igaz: Aki akar, talál munkát. Aki nem, talál kifogást.
Mégis, mi a fészkes fenéneknak kell diploma, ingyenes felsőoktatási rendszerben minden falusi hülyének? Hogy túlképzett legyen mindenhez? Hogy elmondhassa, hogy "nem azért tanultam ennyit, hogy fizikai munkát kelljen végeznem"? "Sokat akar a szarka"-szindróma.
Nemrég egy két éve munkanélküli haverom oltott le, hogy "ennyiért ő nem dolgozna, miért nem tanultam tovább." -
#20 Ezt a szüleidtől hallottad? Mert egyedül nem lehetsz ilyen hülye. -
-
#18 Inkább budai. :) -
Bala10 #17 :D -
#16 Ahha, megszólalt a pesti =D