Beatmaster#10
meg ezt a modelt már 20.án bejelentették, nem? :) kicsit megkésve érkezett a hír :)
Beatmaster#9
jol is néznénk ki, ha csak átnézo lenne rajta, benne meg távméro :) nekem egyébként K100D-m van, és biztosan jó, ha javítottak a képstabilizátoron, mert az enyémen nemvalami hatékony... de nembaj, én igy szeretem az oreget :)
OK, bár bravúr volt félreérteni, mert a mondata alanya az átnézeti kereső volt.
gosub#7
Félreértettem Babajagát, azt hittem a pentaprizmát hiányolja.
Átnézeti keresőnek általában a Newton-keresőt hívják, ami ennek a gépnek nincs. Neki tükörreflexes keresője van.
Az angol nyelvű irodalom nem egyértelmű, mert bár létezik a reflex finder kifejezés, nem túl gyakori a használata és helyette is inkább a viewfinder szót használják. Digitális gépnél meg EVR (electronic viewfinder, pedig az is a lencsén át néz).
De szerintem ezt te is tudod.
gosub#5
Ennek a gépnek nincs pentaprizmája? Nem is lehet?? Csalás a szétfűrészelt kép?? Csalás az átnézeti keresője?
eke#4
Bakke, szétflexeszték a gépet Nekem enyhén retrofeelingje van a kinnézetében...., de érdekes.
babajaga#2
" pentaprizma átalakításának köszönhetően javult az átnézeti kereső is"
Főként akkor javult volna ha lenne. Mert nincs nem is lehet.
"Javítottak az eddig is jól működő, belső, érzékelő-eltolásos stabilizátoron, melynek hatékonysága a hírek szerint 2,5 - 4 fényérték fokozatnak felel meg."
A javítás rá is fért, a K20D-nél a hatékonyság max. 2 fényérték volt: