76
-
Ott nem a böngészővel van gond, mert nekem gond nélkül megjelenít mindent. -
Szóval még mindig nincsenek kiegészítők?:/ -
Redpaladin #34 Váltanék már firefox-rol chrome-re,de addig nem míg nem lesz Chrome alatt is google toolbar,ahol a könyvjelzőmet is tudjam használni. Vagy megjelent má' -
"A böngészőben is a sebesség csupán az egyik kitétel. Pusztán azzal még nem lehet vonzóbbá tenni. Pluszt kell hozzá tenni, amiben egyelőre a FF verhetetlen."
pár ff rajongó álmában leggyorsabb volt az ff, de a valóságban mindig a középszar mezőnyben volt... -
mpc-hc, esetleg vlc, mplayer, és foobar2k és ennyi :) -
A1274815 #31 Nem téged kérdeztelek. -
CyrSyS #30 Én tudom de neked nem írom le. -
Lefuttattam a cikkben említett tesztoldalt. Hát ha ez reális eredményt mutat akkor súlyos gondok vannak a többi böngészővel...
Chrome: 1832 pont
Explorer: 68 pont
Firefox: 159 pont -
mplayer classic rulez -
A1274815 #27 IE8 szabvány követő már és 2x gyorsabb, mint a IE7, az meg hogy az oldal renderelés 10ms-be telt, vagy 1ms-be nem fogod észre venni. Nem szoktak raytraces JS/VBS rendereket írni honapokra normális emberek.
Más téma teszteltem a Chrome méreg fogaknélküli 2.0-ás változatát, az Iront és csak egy kérdésem lenne Fontok antialiasingjét hol lehet bekapcsolni? -
Az iE7, 8 tetű lassú, nem biztonságos, nem szabványkövető, de te csak használd egészséggel :D -
who am I 7 #25 ennyi geeket, hogy hokiznak az ff-re és felsőbbrendűnek érzik magukat..tisztára mint a linukszosok .Érdekes, nekem szinte még 1 oldallal sem volt problémám ie alatt, sőt a sebességre sincs panaszom... (1 oldal miatt használom az opera10-et, de semmi másért, és azt is csak az adobe balfaxsága miatt)
-
raingun #24 Nekem egy ideig minden böngészőben kifagyott a youtube meg a videós oldalak.
Próbáltam frissíteni, pluginokat letörölni, a media lejátszókat újrarakni (QuicTime, Flash, stb) de nem segített. Aztán meggyógyult. Most az FF alatt nincsen hang. Tök idegesítő dolgok ezek. Persze, szar a windows, de akkor se fagyjon ki a böngésző. -
A1274815 #23 OFF
vlc-ben vannak beépített codecek, de ha találé külsőt azt használja. MPC-ben csak egy-két codec van beépítva (pl.: mp2 codec, nem teljesen jogszerűen).
Ctrl-P a Pause/Play a 8 óta. Nekem meg felel a WMP 9 óta újra a WMP, meg szerintem sokaknak. Azt viszont csak a billetyűkiosztások miatt rámondani, hogy egyre rosszabbak lesz, szerintem túlzás.
Mondjuk nekem meg a WinAmp 3.0-tól kezdet el nem tetszeni. Aztán abban az időben teszteltem Server 2003-at hivatalosan és, hát abban már a WMP9 volt és megkedveltem újra.
[/OFF] -
OFF
Codec pack fölösleges, csak 1 codec kell ffdshow, és kész, az mindent lejátsz, sőt még befele is kódol. (vlc meg, ha jól tudom enélkül is)
WMP legnagyobb baja (nekem), hogy tudtommal nem lehet állítani a billentyűzet kiosztását, a shortcutokat, és a gyári meg nagyon trágya (onnantól kezdve, hogy asszem a 7-estől kezdve nem a space a pause/play). Amiket írtál, hogy miket tud (fölösleges látvány sallangok, playlist, stb.), az azért nem érint, mert elfelejtettem írni, hogy zenelejátszásra winampot használok (amiben szintén megvannak az említett dolgok), MPC-t csak videóra (playlist mondjuk abban is). -
PeterGee #21 Ott a pont. :) -
csávó jobb fülével mi van?:D -
Ferrer #19 User error.. -
A1274815 #18
"Olyat miért csinál a WMP, hogy tegnap betettem egy DVD-t (gyári), és szépen lejátssza, menüvel mindennel; ma betettem ugyanazt a lemezt, és a hangot már nem játssza le?! A fájl tulajdonságokban nincs hangkodek. Ez annyiban vicces, hogy a BSPlayer minden további nélkül lejátssza a hangot, kodek tehát van, és az előző napig még a WMP is lejátszotta a DVD-ket, ezért is nem használtam mást helyette. Tudja valaki mi okozhatja a jelenséget?"
Passz! Valami történt a két időpont között. Amúgy Vista/7 Home Premium, Ultimate verziókban van csak alapból DVD codec, a többihez külön kell szerezni, ugyan is az mp2 codec előállítása licenc feltételek miatt fizetős.
-
Olyat miért csinál a WMP, hogy tegnap betettem egy DVD-t (gyári), és szépen lejátssza, menüvel mindennel; ma betettem ugyanazt a lemezt, és a hangot már nem játssza le?! A fájl tulajdonságokban nincs hangkodek. Ez annyiban vicces, hogy a BSPlayer minden további nélkül lejátssza a hangot, kodek tehát van, és az előző napig még a WMP is lejátszotta a DVD-ket, ezért is nem használtam mást helyette. Tudja valaki mi okozhatja a jelenséget?
-
gojszi #16 ...de minek? -
lac14 #15 Én Chrome-ot használok. Nálam észrevehetően gyorsabb mint pl egy FF. de ez magán vélemény, persze vannak benne bugok, de melyikben nem?
Amúgy ha lejátszó akkor KMPlayer:D -
WMP 12 szerintem nagyon ott van most! -
A1274815 #13 "Én azt tartom furcsának, ha valaki a WMP-t használja, amikor annál gyakorlatilag az összes media lejátszó jobb."
Lejátszik fájlokat. Igen amenyíben van hozzá codec, mondjuk egy Vista Codec pack + QT Alternate és minden lejátszahó, Win7-ben meg alapból minden elterjedt codec/fájlformátum benne van 32/64bites verzióban rendesen, sőt némely még GPU támogatással is.
Van playlist és szerkeszthető, kimenthető.
Automatikusan albumokba képes gyűjteni.
Equaliser van hozzá, vizualizálók is és külső pluginek is.
Ha bekecsolod (alaból be van), akkor még gyűjt az albumokról metaadatokat is.
Ha éppen DRM-es tartalmakat akarsz megtekinteni azt is lehet.
Tud CD-ét rippelni, WMA, WMA9, WMA10, WMAPro, MP3, Wav-ba is.
"Utoljára talán a 6-ost használtam még valamikor régen, az utána jövők egyre szarabbak lettek."
Na látod, a többit próba nélkül írtad le, mondjuk tény hogy kb. a 8-asig tényleg azok voltak, viszont a 9-estől újra értelmes lett. A korábbiakat nem használtam én sem. -
Azt egy kicsit idegesítőnek tartom hogy én egy 8 éves géppel netezek, és mindig minden böngészőnél elhangzik hogy gyorsabb, jobb, kevesebb memóriát használ, aztán a firefox3 már túl lassan jön be és nagyon darál a vinyó, a google chrome szintúgy, a safari már jobb, de sebesség és memóriahasználat(nem darál a vinyó) szempontjából az opera utolérhetetlen, teljesen jól használható. -
Én azt a FF-ben is kikapcsoltam, engem zavar :). -
"Nem tudom mi annyira vonzó a böngésző piacban, de valami biztos hogy van, hiszen akár média lejátszókat is csinálhatnának végre, hogy a windows media playernek végre legyen valami ellenfele, régebben ez is nagy divatnak hódolt vagy nem?"
Végre legyen??? Melyik bolygón élsz te?
Én azt tartom furcsának, ha valaki a WMP-t használja, amikor annál gyakorlatilag az összes media lejátszó jobb. Utoljára talán a 6-ost használtam még valamikor régen, az utána jövők egyre szarabbak lettek. Jelenleg leginkább a Media Player Classic-ot, mert jobban kézre áll(ítható), mint a VLC, de az is a gépen van persze, néha kell. Persze van aki a VLC-re esküszik.
(MPC amúgy magyar fejlesztés) -
Babylon56 #9 Nem azért de nálam 2.0.172.30 a verzio szám! -
Kipróbáltam, hát még van hova fejlődnie, talán a következő verzió. -
moikboy #7 Aaaaaah... Végre működik a görgő-klikkes scrollozó-nyilacska ^^ -
FoodLFG #6 Nem rossz az új verzió, de szerintem legalább még ennyit várni kell ezzel a Chrome-al. Szóval majd a Chrome 3 jó lesz. :)
Nekem pl olyan problémám volt vele, hogy ha egy oldalon sok jutubos videó be volt ágyazva és egyet elindítottam belőle, akkor az oldal görgetése durván belassult.
És a kiegészítők hiánya is probléma, de gondolom ez nem sokáig lesz így. -
"azért meg szükségem lett volna a gyorsaságra és arra hogy ne szedjen be olyan gyorsan vírust mint ie"
Az már régen rossz ha te böngészővel akarsz védekezni a vírusok ellen.
"gamer siteok némejike hajlandó megkergülni fox alatt."
Balf@sz a honlap készítője.
"Nem tudom mi annyira vonzó a böngésző piacban, de valami biztos hogy van, hiszen akár média lejátszókat is csinálhatnának végre, hogy a windows media playernek végre legyen valami ellenfele, régebben ez is nagy divatnak hódolt vagy nem ?"
A böngészőfejlesztésben üzlet van, kifizetődő. Másrészt versenyt csinál egy olyan piacon ahol a Microsoft korábban egyeduralkodó volt. Ezzel a felhasználók csakis jól járnak, mert nem csak jó alternatív böngészők készülnek hanem az IE fejlesztőit is ösztönzi, hogy megtartsák piaci részesedésüket. Ugyanez érvényes a médialejátszók piacára is, mondjuk itt a wmp messze nem piacvezető.
-
Most ugyan azt élhetik át az FF esek, mint annak idején az internet exploreres felhasználók. Én magam is régebben sokszor feltelepítettem magamnak az firefoxot, az állítólagos biztonsága és gyorsasága miatt, mégpedig azért meg szükségem lett volna a gyorsaságra és arra hogy ne szedjen be olyan gyorsan vírust mint ie. A már akkor is kiöregedőben lévő számítógépemen szinte semmi gyorsaságot nem mutatott az ff, azokon az oldalakon amiken vírus volt ugyan úgy bekapta a vírust mint az ie, csak annyi külömbséggel hogy voltak oldalak amik apró darabkára estek, persze gondolom azért mert nem éppen jól lett megírva az oldal.
Miközben el kell ismernem hogy a firefoxból nem lett valami nagyon rossz dolog, én azért sohasem éreztem annak a kényszerét hogy váltsak, mivel windowst használtam használok és fogok is még egy jó darabig, az ie alapból bennne van, és a gamer siteok némejike hajlandó megkergülni fox alatt.
Mostanra már több programozó csoport is rádöbbent arra, hogy az ffhez hasonlóan ők is fel tudják találni a spanyol viaszt, és szerintem a végét egyenlőre még nem fogjuk látni annak hogy jönnek az újabbnál újabb chromok szafarik amik hiper szuper képeségekkel lesznek megáldva. Nem tudom mi annyira vonzó a böngésző piacban, de valami biztos hogy van, hiszen akár média lejátszókat is csinálhatnának végre, hogy a windows media playernek végre legyen valami ellenfele, régebben ez is nagy divatnak hódolt vagy nem ? -
És igen; na mondom. A frissítés letöltése és telepítése finoman szólva is hosszú! Legalább 3 percig molyolt vele. Újraindításkor az első szembeötlő dolog az volt, hogy a könyvjelzősávban a szépen kirakott könyvjelzőimnek még a faviconja sem jelenik meg!!! Az 1-esben ez még ment (úgy-ahogy) Soknak amúgy sem szoktam nevet adni, hiszen így több kifér az eszköztárra, és a faviconról úgyis fel lehet ismerni. Na, ennek lőttek.
Na, jöhetnek a többiektől is az észrevételek, hiányosságok, hogy ne csak a púdert olvassuk állandóan. -
Yv@n #2 "Stopperral (kézzel) mérve a böngésző indulása és a kezdőlap beltöltődése szinte hajszálra megegyezik. Stopper nélkül észre nem venni a különbséget."
Uhm...a v8 az egy javascript engine. Normál weblap rendereléshez, program indításhoz nem sok köze van. Arra webkit vs gecko tesztet nézz.
A v8 sebességet igazából a html5 canvas demok mutatják meg, keress olyat, és akkor meglátod miről is szól.
Btw én is ff3-at használok, egyszerűen mert nincs még normális greasemonkey support chrome alatt. -
AdBlock van már benne? Add-onok építhetők már bele? Mert ha nem, addig maradok a rókánál.
Mellesleg ez a V8 Benchmark Suit egy parasztvakítás. Kimondottan úgy tűnik, mintha a tesztet kimondottan a Chrome számára írták volna. Az egy kicsit fura, hogy az IE8 46,9 pontot, a FF 128-at, addig a Chrome 1357-et!!! teljesít rajta. Annak ellenére így van, hogy a Chrome nálam számottevően nem gyorsabb a FF-nál. Stopperral (kézzel) mérve a böngésző indulása és a kezdőlap beltöltődése szinte hajszálra megegyezik. Stopper nélkül észre nem venni a különbséget.
A cikk viszont az állandó sebességmániája mellett nyugodtan kitérhetett volna egyéb dolgokra is, például, hogy mi lesz a kiegészítőkkel. Ez amolyan óvodás szokás, hogy "Hű, öcsém, ezzel az autóval 300-zal lehet menni." A többi adat meg lényegtelen.
A böngészőben is a sebesség csupán az egyik kitétel. Pusztán azzal még nem lehet vonzóbbá tenni. Pluszt kell hozzá tenni, amiben egyelőre a FF verhetetlen.