76
  • Penge4
    Csak kár, hogy nincs benne checkbox és radio button. Megbukik az Acid1 teszten. Amúgy ez is gyorsabb lett, mint az előző verzió. Lassan már a fénysebességet is eléri.
  • cousin333
    Amúgy kissé elkanyarodtunk a témától. Van már Chrome 3 is. Kicsit kezdek izgulni, hogy Opera 11 lesz-e előbb, vagy Chrome 11... :D
  • cousin333
    1: Nálam 20 (Win7 - IE8), az is csak hosszas várakozást követően, amúgy első lendületre 12.
    2: Ez egyszerűen nem igaz. Az "A" betűre kattintva kiírja amúgy, hogy mi nem futott le, vagy mivel volt gondja.
    3: Akkor nem néztél körül elég alaposan: Opera 10 Linktest Failed nélkül, pixel pontosan. Opera 10 alfa óta tudja (2008 december)
    4: Ami annyit tesz, hogy az ajánlott módon javítja-e a hibákat.
    5: Nagyon helyes! És? ACID3-at teljesítve is lehet jó böngészőt csinálni, viszont a majdnem kész FF-be nem lehetett biztonsággal implementálni záros idő alatt. Érthető álláspont, de nem értem, miért adna teljes felmentést. (gy.k. nem az ACID tesztek teljesítése kell, hogy legyen az elsődleges cél, de nincs kibékíthetetlen ellentét a jó termék és az ACID 100/100 között).
  • A1274815
    "Egyébként a Radio és checkbox gombok és a scrollbar-ok stílusozása nem szabvány lenne?"

Nem tudom, jó sok W3C ajánlást kéne végig nyálazni a pontos listáért, ugyan akkor egyetlen ACID test sem teszteli stílusozással őket. Lehet hogy kimaradtak a W3C ajánlásai közül.
  • Penge4
    A Mozillát ismerve, ha előbb érik el a 100-at, mint a Safari vagy az Opera, akkor most erre vernék magukat, hogy milyen fontos ez a teszt.

Egyébként a jelenlegi web szempontjából valóban nagyon kis jelentőséggel bír. Szabványkövetés szempontjából viszont annál nagyobb a jelentősége.

Egyébként a Radio és checkbox gombok és a scrollbar-ok stílusozása nem szabvány lenne? Csak mert megfigyeltem, hogy az Opera és az IE elég régóta támogatja, csak a Firefox nem.
  • A1274815
    Upsz!

FF fejlesztő blogjára a link kimaradt. Útolgosan potlom: link
  • A1274815
    ACID3 Test:
    1., IE8 nem 12, hanem 21 "pont"
    2., Ha valamelyik cuccot nem tudja lefutatni, vagy hibázik, akkor az ACID3 test nem megy tovább
    3., Még nem láttam olyan böngészőt (opera, ff, chrome/iron, safari included) amely: a., nem írja ki hogy link test failed; b., pixel pontosan megegyezik a referencia renderrel (sokan megelégszenek azzal, hogy kiírja, hogy 100/100, és az apróbetűs részt már nem veszik figyelembe)
    4., A böngésző hibajavítóképességeit is teszteli nem csak a W3C ajánlás követését
    5., Az FF fejlesztői a végleges ACID3-ra úgy reagáltak a fejlesztői blog szerint, hogy most anyíra nem lényeges, állítsunk össze egy jó böngészőt inkább, amivel majdnem minden megjelenik rendesen és stabilan, mint hogy egy teszt kedvéért, új feature-öket rakjunk bele és esetleg a többit ez által kockára tegyük.

"Meg fogsz lepődni. Amúgy a sebesség persze nem minden, de azért fontos dolog."

Nekem a jelenleg megfelel, köszönöm, ha nagyon kell a sebesség ott az Iron 2.0.
  • DjDano
    "IE8 szabvány követő már és 2x gyorsabb, mint a IE7, az meg hogy az oldal renderelés 10ms-be telt, vagy 1ms-be nem fogod észre venni. Nem szoktak raytraces JS/VBS rendereket írni honapokra normális emberek."

Szabványkövető? Teljesíti az Acid 2-t, amit a többi böngésző már kb 2 éve abszolvált :D Acid 3-on 12 pontot ér el a 100-ból, ennyit a szabványkövetésről... Az meg nem érdekel, hogy gyorsabb a 7-es verziónál (ez evidens elvárás), mert a többi böngészőhöz képest igenis lassú!
    Próbáld ki pl a Firefox 3.5 beta-t... Meg fogsz lepődni. Amúgy a sebesség persze nem minden, de azért fontos dolog.

who am I 7 ajánlom a fentieket neked is!

Amúgy pár hónapja már piacvezető Magyarországon a Firefox, ez is megérne egy cikket, 50%-os részesedéssel bír itthon, ezek a statisztikák nem hazudnak :))

• valaé valaé ná
    Talán inkább fordítva, ha már nagyon akarjuk erőltetni a dolgokat és a Mozilla név mond valamit.
  • Sanyix
    22. Fáj az igazság? :)
  • Sanyix
    opera 10 beta már bizony 100/100 az acid3-mon...

(mellesleg már a beta is elég stabil)
  • valaé valaé ná
    A FF csak egy IE klón ?
    Nóóóórrmális ? Hány éves vagy ?
  • f22
    Felzdulva csináltam 1 kis tesztet :)

Acid3-mon teszteltem: Opera:85/100 Firefox: 71/100, IE8: 12/100,
    Chrome 2: 99/100 v. 100/100, de 100/100-nál is azt írja ki, hogy link
    test failed, Safari 4: 100/100
    Acid3: a manapság használt és a jövőben felhasználásra kerülő,
    elsősorban a népszerű, "Web 2.0" névvel illetett dinamikus webes
    alkalmazásokban használt módszereket teszteli.

Tehát a Chrome és a Safari a követi legjobban a Document Object Model
    (DOM)-t (representing and interacting with objects in HTML, XHTML and
    XML documents) és a JavaScript-et.

Sebességeket is mértem, bár ez függ az oldal terheltségétől is (sec):

iwiw: 2x mértem (a böngésző sorrend ua., mint acid3 tesztben): 6,5,
    5,7; 5,5, 6,5; 6,5, 5,5; 5,5, 5,5; 5,5, 5,5.
    youtube: 3,6; 2,7; 3,3; 2,4; 2,5 (a tizedes beli eltérés lehet
    reakcióidő is 2,4 vs. 2,5)
    magogaleazzi.hu: 2x mértem: 3,4, 3,6; 3,3, 3,2; 3,4, 3,5; 3,0, 3,1; 3,1, 3,1.

Szóval gyoirsaságban a Chrome 2 és a Safari 4 a nyerő.

A teszt alatt a vírusirtó ki volt kapcsolva, nehogy lassítsa a böngészőt.
    Ahol 2x mértem, ott az ismétlések között ki volt ürítve minden
    előzmény a CCleaner-rel (különben egyből bedobta az adott oldalt).
  • CyrSyS
    Hát igen MAC az MAC :)
  • Zozo76
    En meg Safari hasznalo lettem pedig elotte Windowson csak Firefoxot hasznaltam. Csak 3 hete az ocsem meglepett egy zsir uj MAC MINIvel, es az MaxOSXben alapbol Safari van, mondom kiprobalom. Nem hittem volna, de komolyan mondom nincs ezzel sem semmi baj. Megy szepen. :)
  • CyrSyS
    jujuj már robbansz :) Ennyire fáj? :D Nem irigyellek.
  • A1274815
    Dolgozz még a szövegeiden, mert nagyon gyenge és oly' unalmasak, mint egy hasmenés.

Részeről hozzád ez volt az utolsó off. Nem veszek továbbá részt abban, hogy a hülye gyerekes viselkedéseddel szét offoljam a fórumot tini.
  • CyrSyS
    fáj az igazság :)
  • A1274815
    Kevés volt a jód gyerekkorodban, nem is kicsit, nagyon, hogy kb. egy 14-18 éves tini szintjét hozod 25-30 év között?
  • CyrSyS
    :D Penge4 jól írta nincs benne külön élsimítás. Ehhez nem kell egy programot használni hogy megtudja az ember te dinnye.
  • who am I 7
    persze, mert az ilyen makik mint te telepiszkolják ganajozzák a gépet, jó, h nem tölti be normálisan Általános használatnál észre sem veszed a seb.különbséget, a 8as pedig szabványkövető.na mind1.
  • A1274815
    Megoldva. Poénos volt:
    -TTF antialias: ki
    -Iron újra indít
    -TTF antialais: vissza, be
    -Iron újra indít és tadam: Van!
  • A1274815
    Poén az, hogy ott be van kapcsolva és minden más programban normálisan is néznek ki.
  • Penge4
    Nincs benne külön élsimítás. Kapcsold be a Windows-ban a TrueType-ot.

Igen, pénzeli még (ha jól tudom 2010-ig) a Firefox-ot a Google, de végülis, amíg a Chrome nem lesz használható fícsörök és oldaltámogatás terén is, nem csak sebességben, addig kénytelenek, különben még visszavenné az IE az FF nagynehezen összekapart 20%-át.
  • jin
    A jó még jobb lett. A gyorsaáság a legfontosabb, és abban a Chrome verhetetlen.
  • A1274815
    Úgy tudom még pénzeli az FF-et, bár az ismereteim kicsit hiányosak ezzel kapcsolatban.
  • A1274815
    Na te is érdekes vagy, bár ez a múltkori után már triviális, na mindegy, mostantól ignorállak.

#27: én
    "Más téma teszteltem a Chrome méreg fogaknélküli 2.0-ás változatát, az Iront és csak egy kérdésem lenne Fontok antialiasingjét hol lehet bekapcsolni?"

#30: Cyrsys
    "Én tudom de neked nem írom le."

#48: Cyrsys
    "Jónak tűnik ez a Chrome még így kipróbálatlanul is."

Legalább ügyelnél a konzisztenciára! Na mindegy tényleg mindegy.
  • Etinger
    Jobb lenne ha a Google inkább pénzelné a FireFoxot, annak spec jobba örülnék...
  • CyrSyS
    Jónak tűnik ez a Chrome még így kipróbálatlanul is. Firefox-al semmi gond nincs szerintem nem értem minek ez a ellenzék miatta. Tökéletes böngésző nincs. Firefox mostanság mondjuk néha elszáll, de egy klikk és újra működik. Emiatt nem merném mondani hogy rossz és ennyi fáradtság igazán belefér hogy ha leáll akkor újraindítom. Ha több ablakban böngészek egyszerre akkor idővel megnő a folyamat tárigénye. Mindegyik böngésző cache-el nemde? Ami egyedül biztos, hogy az IE-nél jobb az FF. Gyorsabb és hatékonyabb. Az új IE-ket nem ismerem. Operát csak anno suliban használtam. Anno nagy híre volt. Igazándiból ki kellene próbálni az össze böngészőt és úgy eldönteni melyik az amelyik jobba kézre áll az embernek. Én maradok Firefox. Teljesen jó!
  • Sanyix
    bárcsak kapnék jutalékot... de én azért használom, mert gyors (tényleg, nem úgy mint a 3.5 előtti ff-ek (bár én még nem próbáltam ki azt, úgyhogy addig nem hiszem el), stabil (nem úgy mint az ff), követi a szabványokat(nem úgy mint az ff az utóbbi időkben), minden van benne, és biztonságos, és nagyon jól konfigurálható.

Ellenben az ff csak egy ie klón abban tényleg semmi egyedi sincs. Kva sokat használok gépet, de otthon csak operám van, melóban ff-van mert a szaros bigbrother proxy nem engedi át az operát. Na meg persze az ff instabilitása miatt a melóban ie-t is kell néha használnom.
  • WoodrowWilson
    Engem az Opera fogott meg, és főként azt használom (neptunra foxot, nagy ritkán ie). Hol lehet feliratkozni a jutalékért?
  • psishock
    "Van itt az SG-n 3-4 ember, akik szerintem jutalékot kapnak az Operától, az érdekében tett leütések függvényében."
    Lol -e vagy?

Amúgy az egérrángatós feature pl nekem annyira megtetszett anno, hogy még az alap ablakokat is azzal kezelem, de mindegyik browserbe tudod használni amúgy, nem Opera exklúzív. Sokat használtam Operát a sebessége miatt főleg, de újabban 100% FireFox ra tértem át, mivel szinte mindegyik browser egymás mellé zárkózott (a Chrome-nak is hála nagyrészt) alapból gyorsaság a téren, viszont a Fox-ban egy NoScriptel pl a felesleges szerverek lekaplcsolásával még csomó +sebességet nyerhetsz. Plusz, a feature lista is a legnagyobb az extenzióknak hála, és akár egy Chrome-ban vagy Opera-ban mexokott dolgot is beleintegrálhatsz, több más kényelmet és testreszabhatóságot elősegítők között is. Kb ezért nem tud a többi alternatíva mostmár labdába rugni nagyrészt, mivel vannak elegen akik tudják értékelni ezt.
  • caprocorno
    Van itt az SG-n 3-4 ember, akik szerintem jutalékot kapnak az Operától, az érdekében tett leütések függvényében. Másképpen nemtudom elképzelni, hogy az 5 elterjedtebb böngésző közül pont az fogja meg őket. Azaz egy egérrángatos cucc van benne ami egyedi, ami kimondottan idegesít, megpróbáltam megszokni, de pár nap után kikapcsoltam. Amúgy szerintem aki sokat használ gépet, az nem egy böngészőt használ, aki egy böngészőt használ csak, az szerintem műkedvelő. Én ha csak úgy nézelődök, és gyorsan akarok megjeleníteni dolgokat, akkor Chrome, ha videót akarok leszedni akkor FF, ha hivatalos oldalon járok, ahol mindent Dx alatt érhetek el, akkor nem is mehetek mással csak IE-vel, amiből amúgy a 8-as már nem annyira rossz. Főnt van a Safari is, ha tesztet, vagy bugot találok azzal is rányitok, de neki kb ennyi a szerepe nálam. Opera viszont uninstallra került:)
  • Sanyix
    béka segge kb. Ugyanolyan mint bármelyik az 500 kodekszükséges lejátszó közül.
  • USAMEN POWER
    Szerintem nagyonjó böngésző ! Nekem nagyon sokáig a Mozilla Firefox volt a kedvencem, de pár napja váltottam, és már nem is akarok Firefoxot látni. 5/5*
  • Penge4
    Acid3 12 pont. CSS3 támogatás, HTML5, MathML...stb támogatás nuku, tényleg szabványkövető az IE8... Fogjuk rá, hogy szabványkövetőbb, mint az IE7. Még egy kicsit szorongatja a töküket az EU, az IE9 már tényleg szabványkövető lesz. Már csak azt a rohadt ActiveX-et kéne kivágni belőle.

Gyorsabb? Ezért kellett nekik saját tesztet csinálni, mert minden szintetikus teszten csúnyán megbukott. A kedvencem, amikor egy JS tesztnél felugrik, hogy valszeg lefagyott a böngésző, mert túl lassan futnak a scriptek.

"pár ff rajongó álmában leggyorsabb volt az ff, de a valóságban mindig a középszar mezőnyben volt..."

A 3.5 béták tényleg rohadt gyorsak lettek érzetre is. A memóriafogyasztást meg durván ledolgozták. Egyszerűen nem tudok 800 mega fölé menni és ha bezárom a tabokat visszakúszik 100-150 körüli értékre. Sokat fejlődött. Mondom ezt úgy, hogy soha nem kedveltem igazán a Firefoxot. Még csiszolnak kicsit a program indulási és működési sebességén, valamint a kiterjesztéseknél (pl hogy ne kelljen újraindítgatni, meg kevésbé akadjanak egymással) és beéri az Operát (amivel nem tudom mi történt az utóbbi időkben, de az egykori minden téren (az oldalkompatibilitást kivéve) legjobb böngészőt kezdik beérni a konkurensek.
  • valaé valaé ná
    BS-player
  • passatgt
    ezt is cisnálják már linuxra
  • Babgulyas
    Szerintem az Opera jobb, de ez csak magánvélemény. Meg az van Linux alá is és pixelre ugyanaz mint a Windows verzió.
  • Narxxis
    Mindjárt rád hokizok.