107
Közterület felügyelet és Rendőrség
  • Pepsi Twist
    Engem autópályán lőttek le 210el kamu nem létező rendszámmal :D azóta se jött bírság :D

am osztrákoknál büntettek meg parkolóba 50eurora mert nem fizettem parkoló jegyet, nem fizettem be, azóta se lett semmi (1 év telt el azóta)

viszont 1x megbasztak 5eFT-ra mert a gyalogos forgalmat korlátoztam az autóval mert 2 kerékkel fel álltam a járdára o.O azt csak a kerekek fele volt fenn a járdán, és a járda nem 30 centis járda volt hanem 3m-es....

ezek bosszantó dolgok dehát ez van...
  • Petka
    Engem 59-el... :D
  • Rash87
    Engem azért büntettek meg,mert 58-al mentem... Helyszíni bírság :D
    Idióták -.-'
  • SötétBarom
    Az 50et szoktam tartani, a 90et viszont szinte soha..
  • Istencsászár
    aham, nekem sem volt tiszta amikor a tévében erről beszéltek, hogy túllépheted x el és csak utána büntetnek, amúgymeg a legegyszerűbb hogy be kell tartani, 50 vagy 60 nem teljesen mindegy? 50el szépen végigmegy az ember, aztán lakotterülten kívül ugysem tartják be a 90et legtöbben... de leglább a városba nem kellene száguldozni
  • Wolfsnack
    és ezzel mit bizonyítasz? tökmindegy hogy fű vagy kutyaszar amire parkolsz
  • SötétBarom
    Ez egy nagyon megtévesztő táblázat. 15km/h sebességtúllépésnél már kapsz KÖZIGAZGATÁSI BÍRSÁGOT. Viszont ha csak 60-al mész 50-es táblánál, akkor még úgyanúgy megvághatnak 10 rongyra HELYSZÍNI BÍRSÁG jeligére. Szal ésszel. :)
  • PetruZ
    Fenéket. :) A sebességhatárok továbbra is élnek, és méréskor helyszíni bírságot (min. 3k, max. 20k) ugyanúgy kaphatsz. Ha túlléped a táblázatban lévő határokat, akkor (többnyire) nem szöszölnek a megállításoddal, automatikusan megy a csekk a büntiről. Ezen kívül akár megállítanak, akár nem, továbbra is feljelenthetnek szabálysértésért, ha pl. veszélyeztetsz másokat.
    Egyébként a sebességhatárok +/- 3 km/h tűréssel értendők, ennyi a műszerek megengedett maximális hibája.
  • Vlala #19
    A helyszínen lefotóztad az autót, és az alatta lévő "hűdezöld" részt? Le kellett volna, és elküldeni csekk helyett, egy kilátásba helyezett feljelentéssel.

• Wolfsnack
    ha elolvasod a jogszabályokat akkor kiderül hogy jogosan kaptad vagy nem
    gondolom ezen már túl vagy, ha nem akkor keress rá

lehet fellebbezni, bemész és kitöltesz egy papírt hogy nem értesz egyet
    erre elővesznek egy fényképet és újra eldöntik hogy jogosan büntettek vagy nem

ismerősnek volt ilyen, nem volt fű csak por a kocsi alatt, fellebbezett, utánajárással elszúrt több órát, majd kifizette a pénzt
  • Rash87
    Meg kell fellebbezni valami JÓ indokkal,s ha mákod van,akkor megúszod. Bár ezt nem most kellett volna,mikor mindjárt lejár a határidő,hanem miután megkaptad.
  • VRSDM
    értem. szóval ha az apeh a mostani bevallásnál rádhúzna +8000 büntetést, valami fasznyi kis indokkal, amit te jogtalannak érzel akkor befizetnéd és nem próbálnád másképp megoldani?! ...

ha jogosan kaptam volna akkor más lenne a helyzet.
  • Wolfsnack
    "építő jellegű segítség"? nem értem mégis mit vársz
    majd mindenki drukoljon hogy megúszd a büntetést?

ennek a témának kb. annyi éretelme és erkölcsi értéke van mint a "Kell egy erős másgnes villanyóra lassítására", "vízóra visszatekerése", "hol indítsunk offshore céget" , "hogyan csaljunk adót", "hogy hazudjunk hogy ne bukjunk le", "hova rakhatunk le illegálisan szemetet" etc.etc. topikoknak
    ebben az országban már mindenki csak a kiskaput keresi? szánalom

csak a többi fórumozó idejét és figyelmét kötöd le saját apró problémáddal amibe te vitted magadat
  • Tinman #14
    Értem, tehát a megengedett sebességhatár lakott területen belül 64 km/h?
    Vasúti átjárón 44 km/h?
    Autópályán száguldhatok büntetés nélkül 144 km/h-val? ^^

Én ezt valahogy nem hiszem... ezért is kérdezem, hogy az új szabályok szerint mi a felállás, mennyi a bünti kis mértékű kihágásnál?
  • VRSDM
    vonattal / biciklivel járok.
    de ha nagy csomagokat kell vinnem.
    mint pl. 29-én a tanároknak az év végi ajándék (idén ballagtam) akkor bizony nem fogok hűtő méretű dobozokkal metrózni meg vonatozni, mikor a táskám is alig fér el a reggeli tömegben.
  • pinnacle
    Megengedett sebesség 50 km/h-ig
    Sebességtúllépés Bírság (Ft)
    15-25 km/h 30 000
    25-35 km/h 45 000
    35-45 km/h 60 000
    45-55 km/h 90 000
    55-65 km/h 130 000
    65-75 km/h 200 000
    75- km/h 300 000

Megengedett sebesség 50-100 km/h-ig
    15-30 km/h 30 000
    30-45 km/h 45 000
    45-60 km/h 60 000
    60-75 km/h 90 000
    75-90 km/h 130 000
    90-105 km/h 200 000
    105- km/h 300 000

Megengedett sebesség 100 km/h felett
    20-35 km/h 30 000
    35-50 km/h 45 000
    50-65 km/h 60 000
    65-80 km/h 90 000
    80-95 km/h 130 000
    95-110 km/h 200 000
    110- km/h 300 000
  • pinnacle
    nem nem!!!

Én is elbasztam:D

Mostmár mindehol az van, hogy 15 km/h-ás túllépés után kell fizetni.
  • David2
    10% túllépésnél 30k forint
  • pinnacle
    Semennyire.

72-től büntetnek.
  • Tinman #8
    Kérdés:

Ha 60-as táblánál 69-el mentem és lefényképeztek, mennyi büntetésre számíthatok az új szabályok szerint?
  • Vaxi
    :D
    az utolsó mondatod célt tévesztett kicsit :D
    btw tényleg hanyagolhatnád a kocsit vrsdm.
  • VRSDM
    Idézet az #1-ből...
    "Előre is köszönöm az építő jellegű segítségeket!"

zöldön nem parkolok! de azért meg nem leszek hajlandó fizetni mert egy érettségivel és egy buzikurzussal rendelkező primitív alaknaknak nem tetszettem...
  • Wolfsnack
    szerinted miért nincs ott egy fűszál se?

fizesd be, legközelebb majd szabályosan parkolsz
    és járj bringával!
  • SötétBarom
    Én ilyenért csak figyelmeztető cetlit kaptam. Az is irritált jól. Ez biztos felháborítóbb :D
  • autoszimulator
    be nem fizetéssel tuti nem oldódik, keményen fogják hajtani, ha valamit te is kitalálsz, mint a feletted levő idézet írója, akkor lehet esélyed...
  • plas
    Idézet:
    "ÉN is jártam annak idején így a Xi kerületben az Infoőpark környékén két kerékkel félig felállva a paskára álltam. Engem is megbüntettek parkrongálás miatt, egy XI kerületi helyi rendeletre hivatkozva.
    Megfellebeztem, amelyben sérelmeztem azt, hogy egy sárdagonyát, amelyen más kocsik már rég kipusztították a füvet, hogy lehet parknak tekinteni. Egyúttal leírtam nekik, hogy abban az esetben fizetem be nekik, ha a rám kiszabott büntetésből befüvesítik (mivel a bünti hozzájuk folyik be) az említett részt. De mivel úgysem ez fog történni, hanem lenyúlja az Önkormányzat a pénzt a büntetés eltörllsét kértem. Láss csodát nem kellett semmi sem befizetnem."

• VRSDM
    Április 29-én hazafele menet találtam az autómon egy kis papírkát, amin 8000Ft helyszíni bírságról szóló csekk szerepelt.
    Miszerint zöld területen parkoltam.

Namost az zöld terület annyira volt zöld mint az etióp futballpálya.
    Több osztálytársam is mondta, (ez az iskolánk mögötti utcában van) hogy őket is kaptál már ott el, ők se gondolták volna hogy egy poros homokos részen való parkolás miatt is megbüntetnek, ahol 20méteres körzetben egy zöld fűszál sincsen...

De a csekk az ottvolt mégis.

Már csak 6napom lenne befizetni (30napos határidő) és nem igazán jó szájízzel tenném. És ezzel kapcsolatban várnék tapasztalatokat.

Mások befizették-e...
    Foglalkoznak-e egyáltalán ilyen kissebb összegek behajtásával?
    Meg úgy eleve hogy valahogy nem lehetne ezt megúszni : )

Előre is köszönöm az építő jellegű segítségeket!