107
Közterület felügyelet és Rendőrség
  • Lammer
    #107
    en mar parszor eljatszottam, hogy Pest-zuglobol Torokbalintra komplett papirok nelkul elmentem, benzinkuton esett le, amikor kerestem volna a smart kartyat :D sosenem ellenoriztek(szerencsem vót)
  • akyyy
    #106
    Nem, még nem mentem be, bár bekéne:D
  • #105
    Én kb. 1,5 hétig jártam ugy autóval, hogy nem volt nálam semmilyen papír sem. Egyik hétfő du. a párommal mentünk hivatalos dolgot intézni, mivel nem akartam a táskámat vinni odaadtam neki tegye el az ő táskájába, amiben benne volt minden iratom+kocsipapír.
    Következő héten csütörtökön kellett volna az adókártyám és akkor jöttem rá, hogy még mindíg a páromnál vannak az irataim. Így jártam mindennap autóval, szerencsére nem állított meg rendőr.
  • Punker
    #104
    na azóta is fogdán vagy? :D
  • SötétBarom
    #103
    HA értelmes a rendőr akkor semmire. Amúgy is nevetséges az egész, mivel gépen tudja ellenőrizni az összes papírt, tehát elméletileg elég lenne mindig 1db személyi. De ugye magyarland az színvonal, ezért az nálunk 2 db kártya :X
  • akyyy
    #102
    Bent hagytam melóhelyen az irataimat, jogsi, személyi, minden.
    be kénemenni érte, kocsival, ha esetleg megállít, és forgalmin kívül nincs semmi más nálam, mire számíthatok?

    esetleg ha viszek magammal egykét papírt, amin rajta vannak az adataim?

    de remélhetőleg odafele nem állít meg senki, visszafele meg már úgyis mind1.
  • arty
    #101
    általánosságban irtam
  • PetruZ
    #100
    Nem kötekedésből mondtam. :) Olvasd vissza, mit írtál az utolsó bekezdésben. Ha azt írtad volna, hogy "megérteném", mindjárt tudjuk, hogy nem annyi. :)
  • gordon 24
    #99
    Igen! Tökéletesen tisztába vagyok mennyire lehet.. És keveslem.. Mert aki ennyire szarik bele és "nekem mindent szabad stilsuban nyomja" annak a 30 k lófasz!

    Egyébként ugy szeretem, hogy mindanyiotok kötekedik.. Kb ugyan arról beszélünk, de minden apró faszságba bele lehet kötni!

    üdv itthon:D
  • PetruZ
    #98
    100 ezerre? Hol élsz te? Maximum 30k-ra lehet megvágni azokat, akik akadályozzák a forgalmat. Utólag polgári úton perelheted, ha ebből neked károd származott, de bizonyítsd is be. Üdv itthon...
  • Morphin
    #97
    nem kötekedni akartam,csak helyesbíteni...több oldalról is meg lehet ítélni ezeket az eseteket.sajnos mindenki másfelől közelíti meg,mi is,közteresek is,rendőrök,parkolóőrök,stb...nem sok mindent tehetünk az a legszörnyűbb.
  • gordon 24
    #96
    Ezen nincs vita.. Egyértelmű hogy jogosan bilinccsel büntet stb. Csak a kurva annyát az ilyennek:D Azt mondom ha valaki megáll úgy hogy zavarja a forgalmat, vagy zöld területen áll, vagy gyalogátkelőbe , áruszállitó helyen stb, stb.. Akkor büntese meg bilincselje oda.. De 5-6 centin ne baszakodjunk már!

    Ez a város kicsi ennyi autonak, nincs megoldva a parkolás nincsenek mélygarázsok (csak nagyon kevés) nem tiltani, és szemétkedni kellene hanem a közös problémánkra megoldást találni..
  • Morphin
    #95
    a kettős mérce ott van sajnos mindenhol...amire te gondolsz az az aránytalan ítélet...nem jogtalan.nem ugyanaz :S
  • gordon 24
    #94
    Jó de ez sem igy mükszik azért azt tudod..

    Ha kijelölnek egy parkoló helyet, akkor ha oda állok jogosan tartozkodom ott. Ha nincs meg a 1.5 méter de felfestett kijelölt hely, akkor az nem az én hibám. És ilyenkor ha pl kulccsal megkarcolod az én automat engem büntetsz, holott az önkormányzat vagy az a szerv a felelős aki rosszul festette fel.
    És ugye az a másik, hogy az én autom lesz karcos, nekem kell ujra fényeztetnem és ebből az a szerv aki a rossz kijelőlést csinálta semmit nem vesz észre.
    Szóval ez egy hülye megközelités.

    A babakocsis dolog két autó között ha nem tudja áttolni azért nem lehet az autost felelőségre vonni, hiszen egy kijelölt parkoló, vannak olyan helyek ahol nem állhatnak addig el kell tolni és ott átfér.

    De pl ugye azt is tudjuk, hogy bent a belvárosban sok olyan hely van ahol nem is lehetne parkorizni mégis mindenki ott áll. Egyirányú utcában elvileg csak jobb oldalon lehet bal oldalon nem. Kivéve ha tábla jelzi vagy a járdáből 1.5 méter marad és a két auto között (jobb bal oldal) megvan 2.5 méter.

    Szóval értem én amit mondasz, de nem értem! Mert nagyon sok olyan szituáció van ahol nem tudod betartani, sőt ugye az elöbb emlitett dolog, hogy rossz kijelőlések miatt nem tartod be.


    A BKV-s dolog, figyi én nem utazok busszal már, de arra emlékszem, hogy vannak olyan társaid, akik sportot üznek ebből. Lehet te nem olyan vagy ezt el is fogadom. De sokan olyanok. Pl kijön ugy a busz megállóból, hogy melette ott van egy motoros, autos stb lezsarja, mert megteheti. Nem egyszer van, volt olyan szituáci hogy csak a vak szerencsén múllot az, hogy nem lett belőle gázolás baleset stb.
    BKV-sok között is van sok hülye és van sok olyan aki direkt szopatja a népet. Van normális is.
    Autosok közül is van olyan aki mindenre figyel, mindent megtesz, és van olyan aki beleszarik.

    Multkor mondjuk azon nagyon kivoltam. A Roosewelt tér után a kis utcába az autos megállt ugy hogy a járda ivébe. Se a gyalogosok, senki nem fért el töle.. Megjött a buszos, ráfordtitotta hát nem fért el.. Szegény se elöre se hátra, sehova.. Rendört hivott azok kijöttek megvárták az embert stb addig ott állt bent a busz a kerezteződésbe.. Beállt az egész város:D Ilyenkor azt mondom, hogy jogos és totálisan megértem ha megvágják vagy 100 ezerre.. De vannak jogtalan büntetések bilincselések stb-k..
  • BenceYCE
    #93
    Az a gond ezekkel a szabályokkal, hogy a tűréshatár emberségre van bízva. Olyan ez mint nálunk, hogy megvárom-e az Utast vagy nem. Nem tudják kötelezővé tenni, mert nincs meghatározható mérce. Hány méterről kelljen megvárni, ki építi be a szemembe a táv-távolságmérőt? stb. Ha nem várom meg és futott, mondhatom azt, hogy ha az utas a megállóban tartózkodik, miért futott? Hiszen csak fel kell lépnie a járműre. Mégis hangtárcsázásra tenné az Édesanyám a nevemet a telefonjába ha minden megállóban mindenkinek 1 méterrel az orra előtt csuknám az ajtókat. Ugyanakkor az emberi gyarlóság tökéletes példája, hogy igaz, hogy vén vagyok mint az országút, de "szaladok" és el is várom, hogy megvárjon! Na már most az én órabéremből kitelik, de azok az utasok akik időben elérték a buszt és sietnek a munkahelyükre lehet hogy orrolnak a szaladgáló vénekre, mert nem biztos, hogy egy kitömött buszban a népszavazás az Ő előnyét hozná, lévén nem is az én utasomnak kellett volna lennie, hanem a mögöttem lévőé. Csak azt hogy megvárok valakit azt többen értékelik mint ha nem.

    Ezért írtam, hogy neked csak 6 centi, de az másnak fontos lehet. Például ha a párom a babakocsival 2 ilyen autó között tud csak elmenni és még Neki kell a fényezésre vigyázni, akkor tudnám mit csináljak a helyében! Volt régen, hogy a József utcában a körútról befele jövet gyerekként a babakocsis "néni" mögött mentünk akinek minden házfalhoz közel parkoló autó miatt az úttestre kellett letolnia a babakocsit. Egyrészt magas ott a járdapadka, másrészt az önko is ludas, mert olyan helyen engedte meg a félig járdára parkolást, ahol nincs meg a 1.5 m széles hely. Hát mi itt mindig kulcscsomóval áldottuk a népet! Mikor először jártam Bécsben, ámultam-bámultam, hog ott nincsenek ilyen problémák. Mondjuk Ők be is tartják a szabályokat.
  • gordon 24
    #92
    Nem erről van szó! Természetesen ha ilyen van jgos a bünti.. Én is látom nap mint nap mit csinálunk:D
    És sok esetben igazat is adok mind a köztereseknek mind a rendöröknek..

    De egy olyen szituba ahol egy parkolóban álló auto teljesen szabályosan áll és mondom csak a kereke van rajta a vonalon tehát kb egy felfestésnyit kb 6 cebtit van hátrébb a kelleténél ott 15000ft ért lebilincselni, hát hogyis mondjam elég nagy szemétség.
  • Morphin
    #91
    árut mi az anyámmal szállítanánk? miért kell ilyen b*szott böszme-magyarnak lenni neked is...kötözködni,belekötni a másikba tudsz úgy látom...
  • arty
    #90
    "a mi kocsink is így van fizetve.muszáj..."

    jah, muszáj. muszáj kocsival belvárosba menni, muszáj ügyesnek lenni ... nem tehetünk róla, magyarok vagyunk, na :))
  • akyyy
    #89
    Én is mentem már át piroson, de nem ugy hogy jajj még átférek. lazán piros volt, szétnéztem, nem jön semmi, goo:D
    hát céges kocsival tökmind1. saját kocsival meg éjjel 2kor... ugyanmá. villogjon sárgán vazze.

    meg egyszer volt, az veszélyes is volt, ugye jobbra mutatta hogy lehet menni, de egyensen még nem. anyám monjda, go tesco, elis indultam, de közbe kérdeztem, hogy van epénze mert nálam nincs, nála se, oszt hülye volta, mentem gyorsan egyenesen tovább...

    sebességtullépés meg munka miatt néha elég merésze meghágom:D de nem írnám le, mennyivel, remélme nem büntetnek meg. kollégákat már vágtak meg párszor...

    engem eddig csak öv miatt 3000-re. azóta ott mindig bekötöm maga:d sajár kocsival is beszoktam mindig, cégeskocsival nem, hát minek, mikor amugyis két utcával arébb, 200 méterrenként megálok????
  • BenceYCE
    #88
    Én meg autóbuszvezető a (jogos) közutálatnak örvendő bkv lenyúlZerténél és kurvára sokat jelent minden 6 centi! TE épp lehetsz ilyen, nézd meg a UPS-eseket, vagy a Coca Cola-sokat, vagy a pénzszállítókat, vagy egy sokkal egyszerűbb eset: Nem előzhetünk a buszsávban! Ha megelőzöd a bicajost (szabályosan, tehát egy nyomon haladó járművet LEGALÁBB egy autó szélességnyi oldaltávolság megtartásával), tilos! Ha nem, anyáznak az utasok. Sebaj, szép még lehetek! De sorolhatom a reggelenkénti áruszállítókat a zöldségeseknél, henteseknél stb. Mindezt egy olyan forgalmas helyen ahol a 4-es metrót pótolják évek óta a 7-esek...
  • BenceYCE
    #87
    A hülye szlovákok meg alkotmány ellenesnek minősítették, mert SEMMIFÉLE szolgáltatást nem nyújtanak cserébe...
  • BenceYCE
    #86
    És persze a parkolóőr még beteget sem mer jelenteni....
  • Morphin
    #85
    még valami!ha már az automata...egyszer kimentem Ferihegyre anyuék elé.tudtam,hogy kicsit több apró volt nálam,ezért nem váltottam fel előtte sehol sem...leparkolok,megyek a géphez...750.-/óra. kicsit esett le az állam...ráadásul kiderült,hogy szüleim gépe késik vagy másfél órát...húgommal őriztettem a kocsit^^ eszméletlen mik vannak...már-már pofátlanság.ezenfelül a parkolótársaságok,akkora árat szabnak meg sajnos amekkorát akarnak.(ugyebár nem kötelező "náluk" parkolni)
  • Morphin
    #84
    én V.kerben dolgozom néha, Váci utca mellett...és hát rá kellett jönnöm, a parkolóőrök nem nagyon éheznek,ha jól csinálják a melót.hihetetlen hogy 4-500Ft/nap egy autó...simán megoldható...V.kerben minden 3-4méteren van egy bolt,akinek a tulaja ált. a közelben parkol.aki rutinosabb,simán megdumálja a parkolóőrrel. ugye vannak területeik,példának vegyünk 10boltot...500Ft/nap. legyen csak az 5munkanap beleszámolva. 10*500*5=25.000 tehát heti 25 magyar ezrese van csak a fix boltokból...hogy legyen mit felmutatnia is,megvág pár balf*szt aki épp arra járt,és ennyi...így már nem is olyan rossz az a minimálbér...(a mi kocsink is így van fizetve.muszáj...2-300Ft 1óra az automatánál) de ha csak fele ennyivel is számolok, még akkor is elég szépen eléldegélnek...
  • gordon 24
    #83
    Jaja! Engem igazából az idegesít, hogy a multkor nem is egyszer láttam olyan autokat, amiket ugy bilincselnek oda, hogy van a kijelölt parkoló hely és a felfestésen van az auto kereke.. Tehát a rajtrácszerű parkoló zona kezdete és végét jelző csikon.. És oda bilincseli.. Wazz 6 centinről beszélünk:D

    Ez már tényleg szopatásra meg skalpra megy.. Én áruszállitó vagyok.. A belvárosban megyek egész nap parkirozok stb.. De van amikor megállás után 5-6 percet azzal töltök hogy körbenézek milyen tábla hol merre stb.. Fölleg ha hosszabb időre kell otthagyni.
  • Morphin
    #82
    sztem a kerékbilincs az egyik legnagyobb elb*szott f*szság...érted,ha rossz helyen van egy autó,és megbilincselik,az attól még ugyanúgy rossz helyen lesz.egyes esetekben akár a forgalmat zavarva...mind1,manapság már semmin sem csodálkozom,de egy mosolyt eleresztek amikor látom belvárosban a köztereseket...
  • gordon 24
    #81
    Figyi itt nem a fű vagy nem Fű a lényeg.

    Van egy olyan rendlet egyébként ezt kreszben megtanultad:D, hogy közterületen (park füves terület stb) nem parkolhatsz autóval, csak ha tábla jelzi stb stb..
    Még igen szerencséd van a 8000ft-vel mert Budepesten fölleg a budai kerületekben ezért kerék bilincs jár.. Amit 15000ft ért szednek le.

    Azon lehet vitatkozni mi számit közterületnek és mi nem.. De sajnos ezeken a területeken nem lehet parkirozni. Csak kijelölt parkolóhelyeken táblával jelzett helyeken járdán, de azt is csak akkor ha nincs tiltás és 1.5 méter megvan a gyalogosoknak stb stb.

    Az más kérdés hogy senki (köztük én sem) tartjuk be ezeket a dolgokat mindig 100%-osan, de ha ilyenkor büntetnek, hát akkor sajna beszoptuk.:D
  • Szabi84
    #80
    Veszprémben is ugyanez a helyzet azóta senki nem megy át piroson sőt mikor már túl hosszú a zöld elkezdenek fékezgetni, volt is miatta pár koccanás. Egyébként itt még annyira nem vészes mert legtöbb helyen van számláló.
  • REPS0L
    #79
    álszent szagot érzek, picsábabeleabba. :c
  • REPS0L
    #78
    saját motor, saját néven
  • Verseghy
    #77
    Istenem, olvass már..:)
    "3 embert enged át a zöld 4diknél már piros a lámpa mikor bent van a kereszteződésbe. "

    Tehát, ha értelmezed a mondatot, akkor rájössz, hogy 3 emberig zöld van, aztán sárga lesz, de mire piros Te még a kereszteződésben vagy.
  • Istencsászár
    #76
    sárga kimaradt?:) nehéz elképzelni hogy a zöldön átmész közben átvált sárgára és pirosra és így büntettek meg...
  • Verseghy
    #75
    :D:D:D:DS::D:DD:D
    Pontosan ezt mondom:D:D:D:D
  • Verseghy
    #74
    Így van. Igazad van maximálisan!
    De nem figyeltem. Nem is emlékszem amúgy rá, hogy mikor volt, csak a csekket küldték. Lehet ha utána nézünk, eltörölték volna. Ez már a múlt titka marad. Senkinek jutott eszébe, hogy téved is lehet.
  • Cat 02 #73
    Tehát az a fasz akir betartja a kreszt, gratulálok.
  • VRSDM
    #72
    figy. értelek én teljes mértékbe.
    de ha vársz mégegy pirosat. tegyük fel fél perc, vagy legyen 1perc (ez bőőőőőőven sok!)

    akkor mi történik? ... semmi. plusz egy percel később érsz a célhoz, na bumm. innentől kezdve nem értelek és nincs is miről vitatkozni nem győzől meg.
  • Verseghy
    #71
    Najó, akkor utoljára.
    3 embert enged át a zöld 4diknél már piros a lámpa mikor bent van a kereszteződésbe.
    Nem nagygázzal bele a piroslámpába, nem észnélkül és meggondolatlanul és amikor belementem nem volt még piros.
    Pont.
  • VRSDM
    #70
    "biztonsági okokból késleltetve vannak"
    a másik fél is ezt gondolja " késleltetve van, akkor...
    ... nagy lendülettel haladok egy piros lámpa felé, lassuítani készülök, de sárga majd zöldre vált, és padló had szóljon.

    más meg így gondolkozik, ő picit előbb te picit később és pakk.

    nem álszenteskedni akarok, mert a sebességet általában nem tartom be. annyival megyek amennyivel az átlag forgalom halad, az a legbiztonságosabb, úgy nincs fennakadás nincs torlódás, mindenki halad az árral. de a pirosoknál megállok, és igen, ha a sárgára vált, és nem jönnek mögöttem, akkor csikorgó kerekekkel is, de MEGÁLLOK!
  • Istencsászár
    #69
    Sosem mentem át és városban mindig betartom azt hogy ás erről mit gondol nem érdekel, ha 30as van oda kitéve akkor 30al végigmegyek, felőlem 5en megelőzhetnek, de a 1szer ott áll egy rendőr és engem vesznek elő akkor megszívtam, amit én nem akarok, azon a pár másodpercen nem múlik semmi az ég világon, nem vagyok saját megam ellensége... egyszerű dolgok ezek, aki autóba ül annak egy dolga van hogy ezeket betartsa és akkor biztosan nem lesz semmi baja a rend őreivel.
  • Verseghy
    #68
    Mekkora idióta vagy...
    Mi a faszomat gondolsz?
    Valószínű te még sosem mentél át piros lámpán, és mindig betartod a sebességkorlátozást stb!
    Gratulálok, beajánllak a havi mintapolgár-díjra..
    De először is, nem vagyok felháborodva, most lettem, mert látom mekkora seggfej vagy. Másodszor, a kiszabott büntetés nagysága volt amin én csodálkoztam, mert gyorshajtásért, ami sokkal veszélyesebb enyhébb a büntetés jár. Harmadszor, megismétlem, hogy a lámpák biztonsági okokból késleltetve vannak, így senkinek az életét nem kockáztattam plusz a körülmények amit leírtam igazolják, hogy elég sokan átmentek volna a helyembe.
    De tényszerűen közölhetjük, hogy TE kurva okos vagy........