53
  • Vogel
    #53
    Nekem nem tetszett. Tele volt abszurd dolgokkal, kiszámítható volt minden lépés. Holivudi effektek azok aztán nagyon kellettek. Tiszta nemzet aranya volt csak más színészekkel. Egy percet sem gondolkodtam el egyik rejtvényen se.
  • TeDDyRuSh
    #52
    Tetszett a film, de átütő sikert nálam nem aratott, talán inkább a műfaj szeretete dolgozik bennem. Mindenesetre engem jobban lekötött mint a Da Vinci kód.
  • Jagumo
    #51
    szerintem iszonyat jófilm! :)
  • Jamaha
    #50
    Viktor, Viktor... Te a mai napig nem tanultál meg cikket írni. Legalábbis a fentit akár hányszor olvastam végig igazából nem szólt semmiről...
  • joco1114
    #49
    Kövezzetek meg, de majdnem elaludtam rajta. Pedig a könyv nem volt rossz.
  • winnie
    #48
    a könyv előtte játszódik. a film utána. mi ebben nem tiszta? nyilván a DVK-val kezdtek, mert az sikeresebb volt. a film független a könyvtől, azt ír bele a forgatóköbyvíró, amit akar.
  • n3whous3
    #47
    Szerintem jobb lett, mint a Da-Vinci kód, csak kicsit össze lett sűrítve a könyv tartalma.
  • FuryAlpha
    #46
    Nekem nagyon bejott,akarcsak az elso resz!
    Johet a kov!!
  • Reg5
    #45
    TH azt mond amit akar, az A&D akkor is előzmény a könyvek szerint. Az, hogy a fimben ezt-azt elferdítették nem lesz folytatás.
  • Derapo
    #44
    Az utóbbi idők legszarabb filmjét "tisztelhetjük" ebben. Ennél még a Nemzet aranya is ezerszer jobb volt.Csalódás volt.
  • FlyingV
    #43
    pedig bizony most beégtem, de legalább bevallom :) én a 'j'-s formájával még sosem találkoztam, erre a tevékenységre mindig az 'oltás' szót hallottam használni, aszittem megint szokásos elírás.. de a cikkei akkor is kritikán aluliak.. wááh.. nincs már olyan alul, inkább úgy mondom..
  • Protosz
    #42
    hát szerintem jó adaptáció készült belőle. egyetlen kivetni való az volt h aki olvasta a könyvet, az észrevett némi pofátlan változtatást benne. Azért megnéztem volna ahogy Tom Hanks bele esik a folyóba, mikor kilöki a fószer a helikopáterbl :D :)
  • kalapos01
    #41
    Láttad a filmet? Olvastad a kommenteket? Akkor ne beszélj hülyeséget. Utána játszódik, még Tom Hanks is lenyilatkozta.

    Ha pedig nem tudsz szöveget értelmezni, ha nem érted akkor az lehet, hogy a te hibád. Ki kért segítséget Langdontól? Ki vitette különgéppel Vatikánba, hogy megmentse a bíborosokat?
  • Frosty01
    #40
    főleg az hogy hülyeség hogy tanultak a hibából.. ha nem ilyenre csinálták volna meg nem is ez a film lenne hanem egy rakás bélsár... kis napernyővel a közepén
  • Tower Guard
    #39
    Szekeres Viktor már megint bemutatkozott. "történet a Da Vinci-kód után játszódik" Nem utána hanem előtte játszódik.
    "Cikkünk tárgyában a Vatikán fordul a profhoz segítségért" Ez sem így igaz, mellesleg összefüggéstelen a cikknek ez a része ahol megtalálható a szöveg.
    "A készítők tanultak az előző rész hibáiból és szakítottak a sok dumálással, egy sodró lendületű akciósorozatot kerekítettek" Az előző rész is pörgős volt, bár mondjuk ahány ember annyi kritika....
  • nickwearby
    #38
    Sose lehet tudni
  • Darth Sith
    #37
    biztos kritizáltad a hatalmat :)
  • Atisz #36
    A moderátornak aki kitörölt pár üzit:

    Nem tudom mi alapján végzi a munkáját, de a teljesítménye több példa alapján is kritikán aluli. Legalább leírhatná, hogy: "Dezsőke, xy miatt töröltük a hozzászólásodat, legközelebb óvakodj az ilyen tartalmú megjegyzésektől".
    Persze mivel tudomásom szerint nem írtam ilyet, ezért elég nehéz lenne indokolni. Ám akkor minek a törlés?

    Kérem az sg.hu szerkesztőségét tegyen lépéseket a dologban. Köszönöm.
  • Atisz #35
    Ühüm, egy ateistának mindenképp gyanús lehet :)

    Egyébként nem, a könyvben ő tűnt a legpozitívabb szereplőnek.
    A nő, mint a brutálisan meggyilkolt prof kedvenc nevelt lánya nem lett volna életszerű, az olasz jagesz pedig túlságosan a mellékszereplő kategória felé tolódott el.
  • kalapos01
    #34
    Szerintem csak viccből mondta, kizárt, hogy ne ismerné a szót.
  • nickwearby
    #33
    javítva:ojtás

    bocsánat, mindig elfelejtem...
  • nickwearby
    #32
    http://www.kislexikon.hu/ojtas.html

    amúgy a cikk:
  • Frosty01
    #31
    épp most olvasom. de ezek szerint a könyv közelébe se fog érni a film XD
  • Inquisitor
    #30
    Továbbra is tartom, hogy D.B. kispályás, akit picit is érdekel szimbolika az olvasson Eco könyveket ... nem aa tankönyveire gondolok. :)
  • bauer
    #29
    Letöltöttem a filmzenét, A&D sztem egész jó háttérzenének :d, vagy csak én vagyok ennyire elmebeteg? :)
    Máshol
  • FlyingV
    #28
    'Az egyik leggyűlöletesebb dolog, amit egy kritikus (vagy egy magát annak tartó zugtollnok) elkövethet egy mozifilmmel és hű olvasóival szemben'

    Nos, kedves Viktor a Te esetedben az, hogy egyáltalán leülsz cikket írni...

    Mellesleg az ojtott szó jelentésére kíváncsi volnék. Komolyan mondom, ez a cikk még téged is alulmúl, iszonyat, hogy még írhatsz erre az oldalra... áhhh nevetséges..
  • Luise
    #27
    a filmben csaltak 1 kicsit, mert ott utalnak rá, mármint langdonra, meg az összetüzésre, de a könyv szerint elötte játszódik, ha jól emléxem. de tökmind1, mert a két sztorinak semmi köze 1máshoz. szerintem jó film mind2. lehet minnyá' nekifutok a davincsinek még1x :D
  • czyi
    #26
    adoptációja??? ezek szerint a filmkészítők örökbe fogadták a könyvet?...
  • winnie
    #25
    "Akciót minden bokorban találni. Mondanivalót már jóval kevesebbet."

    mutasd azokat a bokrokat!:) hihetetlenül kevés az akciófilm. főleg a jó akció. mondanivalóssal tele a ház, az elmúlt 2 hónapból egy tucatot mondok.
  • winnie
    #24
    "(Triviális: akire a legkevésbé számítana az ember)."

    ez butaság, hiszen ő gyanús volt. legalábbis a filmben., sokkal kevésbé számítottam az olasz zsarura. vagy a társcsajra. vagy a testőrgyerekre.
  • pepe792
    #23
    Ezt a szmájlit küldöm neked cikkíró. Fogjátok már végre fel az SG-nél hogy az Angyalok és Démonok NEM Da Vinci-kód 2. És NEM a Da Vinci-kód után játszódik!!!!!!! Legalábbis a könyvben, mivel az első könyv volt az AÉD utána jött a DVK. A filmet még nem láttam, de amint lesz rá lehetőségem megnézem.
  • B0nFire
    #19
    Hát nem tudom, nekem kimondottan tetszett a Da Vinci kód. Számomra lebilincselő volt, és észre sem vettem, milyen hosszú film. Külön felüdülést jelentett a "sok duma", ami manapság nem igazán jellemző a hollywoodi filmekre, csak az állandó akció, meg piff-puff. Néha nem árt megnézni egy-egy ilyen elgondolkodtató darabot is. Nem hal bele a néző, ha nem potyognak a hullák minden jelenetben. Azt pedig azért hozzá kell tenni, hogy a Da Vinci kódban is volt elég gyilkolás, meg vérengzés. Pont annyi, amennyi kellett. Se több, se kevesebb.

    Ezt még nem láttam, viszont látatlanban megmondom, hogy amennyiben ezt lesilányították egy akciófilmmé, akkor már eleve elzárkózom előle. Akciót minden bokorban találni. Mondanivalót már jóval kevesebbet.
  • Nuki
    #18
    Csatlakozom az előttem pozitív véleményt írókhoz.
    Csodálkozom és örülök hogy nem volt ágyjelenet, és a nagy robbanás is jó volt, habár kicsit itt-ott túl-látványosították, de ez kell hogy több embert hódítson meg.
    A zene csodálatos volt.
    Jó filmet alkottak, nagyon.
    Méltó adoptációja a könyvnek.

    Várjuk a könyvek 'folytatását' a vásznon.
  • Narxxis
    #17
    Én most néztem meg, úgyhogy friss élmény. Da Vinci-kódot először olvastam aztán néztem a filmet. A könyv tetszett nagyon, de a film se volt rossz. Itt viszont ne olvastam a könyvet, de a film überbrutál lett, a végén az a 2 csavar, nem semmi...tetszett nagyon.
  • sandor8206
    #16
    sztem ez jobb lett mint a Da Vinci, azon unatkoztam ez legalább kicsit pörgősebb volt + a Da vinci filmben a kereszténység ügyes bajos dolgain volt a hangsúly, de elég egysíkú volt ez legalább "krimisebb" lett! De így is csak (sztem) egy átlagos film, bár azért örülnék neki ha több ilyen film készülne (persze azért a jobbik fajtából) nem csak a sok bumm-bumm-os!
  • Darth Sith
    #15
    Te miről beszélsz?
  • Darth Sith
    #14
    "második részről van szó, hiszen egyrészt a történet a Da Vinci-kód után játszódik, "
    Az angyalok és démonok a Da Vinci előtt játszódik hivatalosan, csak a film készítői ezt megfordították, a filmben erre több utalás is van, amikor a Da Vinci-ben történt kutatásaira utalnak vissza a vatikánban.

    "Más kérdés, hogy a pár órás időintervallumban játszódó filmet nehéz is lett volna magyarázósra készíteni, hiszen az egész egy nagy rohanás"
    könyv sikerének talán épp ez volt az egyik forrása, pörgős akciók közben, filozofálgatás, gondolkodás, Langdon beszél a történelemről, elemez stb.. Ezeket a filmben én hiányoltam.

    "Vagyis..., nem kell szeretni, de a profi készítőknek köszönhetően meglepően gördülékeny a film. "
    Gördülékeny a film, ez nem tagadható, csak pont az elgondolkodtató, komolyabb kérdések, gondolatok maradtak ki, amelyek megmaradtak pl a könyv olvasóiban, szerintem.

    "Három földön lévő köpetből azonnal következtet arra,"
    Ezt cseppet túlzásnak érzem, a könyvbem sokkal részletesebbek voltak a keresések, sokkal több nyomból következtette ki a következő lépéseket, sok magyarázással h miből mi következik stb.. Ezt a film eléggé leegyszerüsítette szerintem.

    Összeségében szerintem, egy pörgős, jó film lett, a könyv főcselekményének 90%-a benne van, kisebb módosításokkal, sajnos sok mellékák nem kerül bemutatásra valamint a magyarázósabb jelenetek is csökkentek vagy kimaradtak (ezért tűnik úgy h Langdon mindent egyből kifog találni,míg a könyvben ez sokkal hosszabb folyamat) mely valahol érthető, így is 140perc lett a film. A zene és a látványvilág rendben volt, Tom Hanks és Ewan McGregor hozza az elvárhatót, komolytalanabb lett a film mint a könyv volt, de ez várható volt, csak ilyen módosítások után lehet eladni a filmet. Nálam 7,5/10.
  • LackoMester
    #10
    nekem ez jobban tetszett mint a Da Vinci kód,izgalmasabb,bár itt is voltak dolgok amik nemtetszettek,úgy mozgott Tom Hanks a filmen mintha Ö lene az Atyaúristen,Csóri zsaruk hullottak mint a legyek...basszus a pápáról a Rózsaszin Párducos jelenet jut eszembe.Pápa bácsi LOL
  • winnie
    #9
    "és a filmben sincs arra utalás hogy nem igy lenne. "

    van, csak max neked nem esett le:) (mondjuk ezt elmondták meg triviaként sok helyen felhozzák. fordítva előreutalást rejtettek volna el:)

    szerintem kissé még erőltetett is volt, hogy a szánkba akarták rágni, de nyilván le akarták fektetni a viszonyrendszert és későbbi tetteket ezzel hitelesítettek.
  • winnie
    #8
    mert dan brown újra divatossá tette őket és hirtelen mindenki felült a hajóra?:) dettó da vinci is reneszánszát kezdte el élni. írsz egy könyvet az illuminatiról és máris gazdag leszel.