30
  • csicso82
    #30
    Igazi "felső" kategóriánál már nem így történnek a dolgok. Hanem felveszed a kapcsolatot egy céggel ahol vannak szakemberek és ők építenek neked egyet. Én így csinálnék, hiába van némi fogalmam a különböző márkákról termékekről.
  • Sir Quno Jedi
    #29
    Ezzel a fényerővel és felbontással nem jutsz messzire szvsz. Túl kicsi vásznat tudsz csak bepilácsolni vele és a színhűsége sem jó (felbontás meg pláne szar), meg hangos is, ahhoz képest, hoyg lED-es. Az meg hab a tortán, hogy csak DLP-s, azaz a színkerék előbb ki fog benne purcanni, mint a világítás... :D

    A fogyasztás is brutális a méretéhez és fényerejéhez képest. Ha hozna egy 10x-es fényerőt, ami már reális lenne, akkor fogyasztana 1000W-ot?!?!? Vicces lenne. :D

    Még nincs itt az ideje a LEDprojiknak, sajna kell egy-pár év a normálisan használható asztali típusokhoz. Jelenleg csak horkászni jó, személyes kis prezikre.
  • hakagyi
    #28
    Én most veszek egy LG-Hs102g LED projektort amit csak divx filmekre meg esti,vagy sötétített szobában fogok használni ,már alig várom!
    20-30 ezer óra élettartalma elég jó ,csak még a fényerő kevés ,de nem baj .
  • Balumann
    #27
    Nah remek, ezt nagyon nem ide akartam írni.
  • Balumann
    #26
    Mindannyian csak rezgések vagyunk :D
  • Darth Sith
    #25
    Annyira nem vészes. Interneten nagyon sok jó terv van fenn, de vannak egyedi erősítő és hangrendszer készítők is, akiknél ha megveszed pl az egyedi membránt, akkor megkapod a tervrajzot a dobozhoz, amely pl. faanyaggal meg membránnal 50k HUF-ból kijössz, és van egy hangfalad, amely sorozatgyártva boltban a 300k HUF környékiek minőségét hozza. Csak utána kell járin és kicsit dolgozni vele, és százezreket lehet spórolni.
  • Darth Sith
    #24
    Lehúzás. Kis google-özés után, nagyon jól összelehet válogatni a legmegfelelőbb eszközöket, leellenőrizni a specifikációkban, hogy mit tud, alkalmas e a másik eszközzel való tökéletes kommunikálásra stb.. A hangrendszer beállítása sem egy túlzottan nehéz dolog, közepes berendezéseknél. Aki meg a felsőkategóriában gondolkodik, az meg pl. megveszi a Bose új házimozi hangrendszerét amelyben automatikus kalibráció is van, amely 98%-ban jól alakítja a rendszert a tökéletes akusztika eléréséhez.
  • FecaA
    #23
    "könem zépen" = "középen", csak hiba csúszott a rendszerbe. ^^
  • FecaA
    #22
    Valóban, a kép széle sokkal jobban torzul... de mivel a lényeg "könem zépen" van általában, ezért ez nem feltűnő (bár mondjuk ezt még sose láttam élőben, mert sajnos a pana plazmákon nincs ilyen funkció, ellenben csak nekik van olyan paneljük a "normál ember" álltal megfizethető kategóriában, ami nem ég be.), gondolom nem lehet olyan rossz ha a netes okosok ennyire szeretik ezt a ficsőrt (avforum.hu-n sok tesztet találhatsz ilyen készülékekről, ha érdekel).
    Nem, nem furcsa a fekete csík, csakhát az ember gyarló, és így minniél nagyobbat/többet akar, habár projin meg vagyok elégedve a kb. 160x120-as 4:3-as képpel is :) Valóban nem beég, de utánna a képernyő közepe egy ideig (gyártótól függ, hogy meddig)"világít" a két széléhez képest.
    Háth... ha olyan tv kell, ami nem ég be, akkor az ember vehet pana plazmát, vagy LCD-t, esetleg Pioneer-t, de sajnos a Pioneer plazma részlege bezárja kapuit a veszteséges termelés miatt, és ezentúl a hangtechnikára koncentrál, azon belül is főleg az autó hi-fire :( Pedig ők voltak a legjobbak.
  • FecaA
    #21
    ??? Végig melóztam egy egész (árokásás, kábelhúzás) nyáriszünetet 17 évesen, hogy vehessek egy projit, meg egy Logitech Z-5500-as hangfalrendszert, azóta szinte minden délután mennek a csaták PS-en haverokkal... nem érzem magam burzsujnak o.O
  • Balumann
    #20
    Nemtudom hogyvagytok vele, de egy kisebb "házimozit" összerakni már egyáltalán nem olyan költséges, amin nagyon élvezhetően lehet filmet nézni. Jobb 5.1 -es hangrendszerek is vannak már 40-50 környékén (Genius 5.1 pl. nekem nagyon bevált, jó mély, jó hangerő, és tisztán szólal meg minden), HDTV-t meg úgy érdemes elhelyezni, hogy minél közelebb legyen, és akkor már 4-5 főnek nem is kell több egy 100 cm körülinél. Sokan a nagyobb hangfalakat el sem tudják helyezni, van ismerősöm aki vett 2 nagy állítót, és nem tudja 60 fokban elhelyezni, csak 90-ben, a hátsókat meg pláne, mert falnál van a kanapé. Rohadt jó hangfal, de élvezhetetlen, ezzel szemben egy kisebbet simán fel lehet akasztani a falra (bár akusztikailag nem ideális falhoz tenni), elhelyezni szekrényen, vagy ilyen helyeken.
  • Yellow Yankee
    #19
    Nem hiszem, hogy csak a gazdagok kivaltsaga lehet!!!
    En 2001-töl epitgetem a mozimat. Tavaj karacsonyra kesz lett.
    Pedig csak egy melos vagyok. Erösitö es hangfalak, dvd player. Utana tv majd plazma. Taval karacsonyra full HD projektor+BD player.
  • vasziszdasz
    #18
    Ez is csak egy burzsuj hobbi.
  • KillerBee
    #17
    Ha már házimozi, akkor ne legyen az utolsó sor kétszer távolabb a vászontól.
  • B0nFire
    #16
    Na, a tévézési szokásaink úgy látszik megegyeznek, a House-t kivéve.

    A képarányról: Javíts ki, ha tévednék, de a cilinderes torzítással az a baj, hogy akkor a kép két széle még sokkal torzabb lesz, mintha az egészét húznánk szét. Szóval sehogyse jó ez. Mellesleg ahogy megszokhattuk 4:3-as tévén a szélesvásznú filmnél alul és felül elhelyezkedő fekete csíkot, miért lenne fura egy szélesvásznú tévén 4:3-as normál adás esetén a jobb és bal oldalon elhelyezkedő fekete csík? Ez a moziban is úgy volt (anno, amikor még volt függöny), hogy normál filmnél csak annyit húztak szét, amennyi kellett.

    Harmadrészt attól nem "ég be" a pixel hogy nem világít. Ennek pont az ellenkezője igaz. Csúnyán bele bírnak égni mondjuk a tévétársaságok sarokban figyelő logói, vagy a korhatár jelzés.

    Negyedrészt ha már félmillás tévét veszek, akkor elvárom, hogy az olyan technológiával készüljön, aminem égj be!
  • FecaA
    #15
    Háth... nem tudom, hogy miért mondod, hogy "tipikus hazai bunkó"??? Mert?? Égjen be a plazma, vagy mi? Ez így a legjobb, normálisabb tévékben elég jól meg tudják oldani, hogy normálisan (a kép közepét nem, csak a két szélét) széthúzva élvezhető maradjon a 4:3-as adás. És nem muszály Tv-t nézni azon a képernyőn... nálam napi 3-4 órát megy proji, (BenQ w500) a 2 m széles képen tökéletesen élvezhető a DVD... bár én is leginkább HD filmekkel szeretem etetni, dehát néha lusta vagyok megvárni a HD release-t. Bár... én leginkább PS-hez vettem a cuccot, és ahhoz tökéletes :) a (52cm-es Pana CRT) TV-t meg hétfőn kapcsolom be Showder Clubra, szerdán House-ra csütörtökön Esti showderre meg vasárnap Heti hetesre...
  • B0nFire
    #14
    A harmadik kép a kedvencem. Tipikus hazai bunkó mentalitás, hogy vesz egy szélesvásznú tévét, és a normál 4:3 adást is 16:9-re széthúzva nézni, mint Győzike. Kes van, észt meg egyelőre nem adnak hozzá.

    Mellesleg nekem majd akkor lesz full HD tévém (1920×180), ha majd a tévéadások is megközelítik legalább a HDready felbontást. Egy 640×480-as Texasi kopót, kobra11-et, tévé-híradót nem olyan nagy élmény nagy felbontású tévén nézni, mivel hótt homály az egész. És ezen még a DVD felbontás sem sokat segít, mert még az is sovány még egy HDready tévéhez, nem hogy egy full HD-hoz. A Bluray meg egyelőre drága is, meg kevés is.

    Azért én nem költök egy fillért sem házimozira, hogy ha (majd) lesz 2 db Bluréy filmem élvezhessem, az összes többi adást meg pocsékul bámuljam.
  • calibra83
    #13
    A fotel az nem muszáj,hogy bőr legyen(inkább legyen kényelmes meg esztétikus), nem kell milliókat, több százezreket rákölteni(csak milliomosok engedhetik meg maguknak) a mozira. Nekem 720p(hd65) projim van meg yamaha esősítő meg álló hangfalak és ez mind megvan 260 ezer forintból, vásznat viszont nem veszek méregdrágán inkább csinálok gipszkartonból.Hangfalakat is használtan vettem , de arra jó amire én használom...szóval nem, kell mindenből csúcsminőségűt venni.
  • Sir Quno Jedi
    #12
    10-20k-ért újonna pedig NEM kapsz fotelt. Azt, hogy te annak hívod, az magánügy, de attól még nem lesz az. Nézz körül eg ykciista piacon, hogy mi ára van egy normális 1xű fotelnek (nem széknek, vagy gurulós széknek).

    Gyk. FOTEL:


    forgó SZÉK:
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Amúgy sok embert ismersz, akinek home-made projija van?! Én egyet sem, sőt hallani sem igazán hallottam a környezetemben. Vajon miért...
  • Sir Quno Jedi
    #10
    150k-s PC azért kell, mert ha pakolsz bele BD olvasót és le is akarsz Full HD tatalmakat játszani problémamentesen akármilyen forrásból és tömörítésből, akkor biza kell a zaft alá. Persze van aki olcsóbban megússza, van aki drágábban.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Nekem anno kereken 169k volt az erőlködőm (akciósan) és nem bántam meg. Nem csak házimozira vettem, ezért egy elég combos Onkyo-t választottam. Lehet túlzás volt, de anno kicsit sznobab voltam (akkoriban ez 2 havi fizum volt).
  • Molnibalage
    #8
    170k-ért erősítő? Nem túlzás az? Egy hangrendszernél tudtommal kb. egy nagyságrend eltérés van a hangfal és a hozzá szükséges erősítő között. Ma már nem nagy szám jó erősítőt csinálni, de jó hangfal készítése továbbra is húzós és drága.
  • Hober Mallow
    #7
    a fotel meg a többi szart kilehet hagyni...ízlések és pofonok valaki elvan egy 10-20k-s fotelben is....a projit meg lehet építeni DIY és 100k ból megvan egy full HD projektorod ami minőésgben is megfelel minden igénynek...a hangtechnika max 500k és min 150k PC meg sokaknak alapból van és nem tudom miért kéne 150k-s pc? Olcsóbbért is klehet hozni...
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Költségvetés (mostani árakon kb.):

    fotel 110k
    erőlködő 170k
    hangfalak (2 front, surround set, aktív mélyláda) 260k
    ócsó projektor 180k-360k (HDready - FullHD)
    vászon 30k-120k
    PC 150k
    ócsó kábelezés 40k

    Ez úgy pászázezerrel van 1 mila felett, de nyilván nem muszáj 1xrre beszerezni. Lehet apránként is. Egy "proji + csupasz fal + kínai mélynyomós aktív hangfalak + tecsó gazdaságos DVD lejátszó" kombóval el lehet indulni akár.
  • passatgt
    #5
    ócsóér?:D
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Na, én is 3-5 emberre szántam a mozimat, aztán inkább leredukáltam idővel 1-2-re, de főleg magam használom, így mindjárt kevesebb berendezés kell. Igazándiból egy kényelmes óriás bőrfotel (+egy ágy, mert az még kényelmesebb), egy jó hi-fi, brutál hangfalak+mélyláda, elfogadható kivetítő, óriás vászon (minimum 3 méter SZÉLES), meg egy jó PC kell hozzá (nem feltétlenül HTPC, az már csak parasztvakítás). Ha van hozzá még X360, avagy PS3 konzol az sem árt persze...

    Ennyi. Ócsóér megvan és örök darab, mert csak a kipusztuló holmikat kell cserélni (pl. proji égő).
  • mikloss
    #3
    Kettőt kérek! :)
  • calibra83
    #2
    Én sem, de viszont a mozitermet/moziszobát saját magam kiépítem.
  • Vogel
    #1
    Hát nem hiszem, hogy mostanság megtehetem eme luxust.