106
-
#66 kihalt a topik?képeket kaktuszokról tegyetek!
-
#65 Pénteken (29-én) kaktuszkiállítás és vásár lesz Nyíregyházán az Országzászló téren! Gyertek, mert nagyon szép növények lesznek! -
#64 Hajrá! Remélem nem lesz semmi baja a kis kaktinak. -
#63 tökéletes...am a kis szőrös amiről levágtam a művirágot,már kezd visszaszőröződni.ennek örülök.de a másik is jólvan szerintem...ami a banner képen van,ahhoz hasonló,csak zöldebb...(nem a virágos hanem a barázdás) -
#62 Készítettem egy bannert ráérő perceimben. Szerintetek? Ha jó, szólok a modiknak, hogy helyezzék el.
-
#61 Reméljük, ha minimális felületi sérülés van, az még nem annyira gáz. -
#60 lekaptam mind2ről...csak a tüskék jöttek ki pár helyen,annyira nem lett vészes..kiraktam kicsit a napra őket.remélem nem halnak meg :(((( -
polarka #59 Ez is jól néz ki. -
#58 na igen,de ha már itt van a polcon^^ 2db...vhogy leműtöm én,próbálom úgy,hogy ne sérüljön maga a kaktusz teste... -
#57 Hát a ragasztott kaktuszokkal nem sok minden lehet csinálni. Le lehet szenvedni a felragasztott virágot, de ott sebes marad a növény teste. :(
Szóval ha tapintásnál ilyen száraz a "virág", akkor semmiképpen se vegyétek meg. -
#56 úgy néz ki engem is átb*sztak...nagyon közelről megnézve látszik hogy ragasztva van...szerencsére csak 2ilyen kaktusz van. remélem amelyik "ráoltott"nak néz ki az nem ilyen fake. ilyenkor mit lehet tenni? vhogy le lehet vágni,metszeni,úgy hogy még életben is maradjon a kaktusz?? -
#55 uhh, és a virágnak száraznak kell lennie? vagy mint mondjuk egy szegfűnek,vagy rózsának,amin érzem h víz van benne és él...mert amit megfogtam itthon az egész száraz volt. -
#54 Ilyen színes oltott kaktuszokat az Obi-ban szoktam látni.
Viszont vigyázni kell a virágzó kaktuszokkal az ilyen Obi-Baumax és társa helyen, mert néha kiraknak olyan kaktuszokat, amire ragasztóval ragasztanak fel ilyen művirágot, hogy úgy nézzen ki, hogy milyen szépen virágzik. Hozzá kell érni óvatosan, és érzed azt, hogy ez most valódi virág - mert olyan is van -, vagy ragasztott, ami tulajdonképpen az egész kaktuszt tönkrevágja. :(( -
#53 Ha tudtok érdemeseb inkább olyanoktól vásárolni akik termesztik a növényeket. Kiállításokon, piacokon, például. Itt ugyanis egyből tudnak tanácsot adni a tartásával kapcsolatban, hogy mennyire tűri a tűző napot, mennyi öntözést igényel stb... Én mindig ilyen helyeken vásárolok. De lehet rendelni is. Postán megkapod a növényt szépen elülteted és kész. :)
Itt találtok mag- és növénylistát is. -
#52 Lophophora williamsi a neve a kaktusznak. Ez az a bizonyos "varázskaktusz"-ok egyike. :)
Ilyen szép kis csoportba is tudnak ám verődni. :)
Még több lophophora. -
#51 hihi,ma vettem 6db-ot Bauhaus-ban. nagyon szépek vannak,és 300ft-tól már vannak kis példányok...majd töltök fel képeket is ha lesz időm.1 oltásos is van ami nagyon gyönyörű,akkor egy ilyen "pókhálós" eszméletlenszép pirosvirágos,meg van még sárga virágos is,meg még ilyen tepsi alakú is.2db,egyik pelyhes,másik sima tüskés(ujjam kb. tele van tüskével^^) most viszont neki kell állnom olvasni,mert az egyik tepsiset már most átkéne ültetnem,mivel nagyon billeg,és kicsi már neki az a kis műanyag 'cserépke' -
polarka #50 Én is így voltam vele.
Én a sárgát egyébként a gödöllői kastélyban vettem. -
#49 megmondom őszintén,a kaktusz szó eddig nekem azt jelentette,hogy igénytelen(víz szempontjából) egyszerű növények ezek. de most valahogy beléjük szerettem...eszméletlen szépek vannak(főleg az oltott,meg kivirágzott példányok).amíg nem láttam ezeket a színes egyedeket,tök egyhangúnak tűntek nekem.nagyon nem így van...de nem csak a kaktuszok, hanem a pozsgások is nagyon szépek,remélem be lehet szerezni belőlük pesten is vmi nagyobb kertészetben.csak keresnem kéne^^ -
polarka #48 Nagy nehezen találtam magamtól is írásokat az oltvány kaktuszokkal kapcsolatban, akiket érdekelnek bővebben itt van néhány link:
Egyikről magyar leírás
Másik fajtáról magyar leírás
Vkinek a 6 oldalas albuma (érdemes egy-egy képet külön megnézni, mert néhánynál alul található egy pár soros leírás)
Az oldal alja felé rózsaszín és vörös holdkaktusz
Mág 4 db kép
Egy szép, éles kép -
#47 nah nemjó a link
Tehát ennek:
-
hátul az alien tojás formájú kaktusznak mi a neve nekem kell egy olyan tök buta:D -
#45 ilyet honnan lehet szerválni és milyen árban vannak?:D -
#44 nem, ezek rá vannak oltva -
#43 láttam már kaktuszt virágozni, de az nemilyen , bár én vagyok a műveletlen szerintem
Akkor ez most virágzikk??
-
#42 A lényeg a jó teleltetés. Utána nagyon szépen virágoznak! -
#41 Köszi...remélem fog virágozni,nagymamámnál van rengeteg kaktusz.Sok egyforma is,de még 1et sem láttam virágozni.Viszont nekünk itthon van ilyen karácsonyi kaktusz,vagy mi a neve,és az is nagyon gyönyörűen szokott virágozni...de nekem szebb kell,sárga,meg fehér...és olyan kis gömb alakú kaktusz^^ na mind1,ma már késő van ehhez,majd hnap tanulmányozom őket! -
#40 Mindegyikből nő "virágszerű valami". :) A lényeg a tartáson van. Ha veszel kaktuszt, a legjobb ha olyan valakitől veszed, aki szintén kaktuszos. Termesztő, kiállítások, vásárok, stb...
Az ilyen hipermarkerteben kapható növények nem nagyon virágoznak. Legalábbis több év kell nekik -és néhány átültetés- mire magukra találnak.
Tanácsom, hogy a pár post-al ezelőtti linken nézzél szét, mert van aki növényt is tud postázni pl.
Olvasgatáshoz pedig szintén a lentebbi linkeket ajánlom, illetve kaktuszos könyvek vásárlását.
Sok sikert és szép virágzást! -
#39 vki feltudja vázolni nekem,hogy melyik fajták azok,amelyekből kinő egy virágszerű vmi? mert nagyon gyönyörűek...vennék pár darabot,keresek majd vmilyen boltot,de előbb olvasgatnék róluk. -
#38 A kaktik virágzanak, illetve hozzák a bimbókat mint állat. Holnap megyek fotózni. :) Gyönyörűek! -
#37 Csak aztán nehogy mégiscsak kibújjon belőle egy arcramászó -
#36 Jópénzért... :) -
neB #35 Télen meg kifagyna ls vehetnél egy másikat egyéként én is gyűjtöm őket már kb 40 darab van a szemem fényei -
#34 Lehet itthon olyan bazi nagy kaktuszt kapni ami mexikói sivatagban szokott lenni? Kertbe kiültetném:) -
polarka #33 Jaja. Ezek tök királyak. Egy ilyen sárgám volt, meg egy olyanom, ami a #1 hsz. első képén van. Nah azok a frankó kaktuszok :)
Tudnál ezekre vmi nevet (amivel utánuk kereshetek) vagy linket adni, amin esetleg olvashatok róluk? Ezek felettébb érdekesek. -
#32 gondolom valami saját magától élet képtelen kaktusz rávolt oltva egy másikra :D -
polarka #31 Nekem vmi olyan kaktuszom volt, aminek a tetején egy citromsárga színű parazita (vagy micsoda) kaktusz nőtt. Az milyen?
Az alsónak néztem, h mennyire kemény a felszíne (rotringgal), aztán kilyukadt szegényke. Fonnyadozott egy ideig, aztán kidobtam a kukába. -
#30 te aztán tudhatsz valamit,pedig a kaktusz a legigénytelenebb növény a Földön xD -
#29 Tiszta alien tojás feeling, tetszik, kell!
-
#28 van itt fóton egy faszi. akinek 40.000 kaktusza van egy hatalmas fóliaizében. elég dúúúrva látvány :D -
atomkrumpli #27 szép gyüjtemény, hú ezek majd ha megnőnek egyszer akkor építhetsz egy külön házat nekik :-)