106
-
kjhun #106 Kivirágzott a "gülüszemű" vagy inkább "csápos ?" szörny.
Egy szára már leesett, nem látszik, a másik is nemsokára leesik. A szárán, meg mintha nem is tüske, hanem szőr lenne. :D -
dragsNroll #105 ha kell esetleg valakinek kis san pedro kaktusz, vagy san pedro kaktusz mag írjon :D -
#104 Csak, ami a dobozok alján maradt, azt öntöttem rá. -
#103 drága sört kipocsoltad? -
#102 naja :D -
dragsNroll #101 szép :D de azért vigyázz vele.. én most kezdtem el ültetgetni magról, elég sok félét köztük rengeteg peyotle és san pedro :D azok egyszer még jól jöhetnek másra is :P -
kamionosjoe #100 Ték -
#99 -
dragsNroll #98 pedig az alkohol nem tesz jót a kaktusz gyökereinek :) -
#97 up
Van egy kis kaktuszom, amit auchanban vettem és eddig csak maradék sörrel öntöztem. Hibátlanul virágzik és jól érzi magát :D -
#96 mégis milyen kaktuszai vannak? -
#95 sziasztok! ismerősömet szeretném meglepni, kaktuszokat gyűjt (47db van neki)
milyet érdemes ajándékba vennem neki? ami még lehet hogy neki nincs is agyüjteményében:) -
#94 ilyenem valamiért lassan virágozni fog:D
-
#93 Most kb. 70 db. A halottakat már levontam. ;(
Éppen költözöm, úgyhogy fotó majd később lesz. Azt sajnálom, hogy a Sulcorebutia-k mind kipusztultak. :( -
#92 kb hány kaktuszod és pozsgásod van?:D -
#91 Itt, és itt is nagyon sok hasznos tanács van a növények gondozásával kapcsolatban. Sajnos nekem most is kipusztult kb. 5-6 kaktuszom. Azok a rohadt gyapjastetvek. Mindegy most tavasszal az első nagyobb öntözést ilyen "teűírtóval" fogom megejteni (a pontos neve nem ugrik be...), hogy pusztítsa el az esetlegesen a földben maradt kis szarokat. No meg átültetés ezerrel. :) -
#90 Rendben, köszi. Délnyugat felé van, ablakban. Majd ha kicsit jobb idő lesz átültetem agyag cserépbe. -
#89 kaktusz fajta függő...(meg van ami bizonyos korig nem is virágzik) -
#88 elhelyezés:a legtöbb kaktusz dél,délkelet és délnyugat felé "nézve" fejlődik jól(de vannak kivételek pl:levélkaktuszok) szóval a legtöbbnek igen fontos egész évben a megfelelő napsugárzás(itt is van kivétel)
locsolás:tavasszal növelni kell mindig egy picivel a víz mennyiséget(öntözés előtt azért fontos hogy kicsit száraz legyen a földje), májustól szeptemberig meg rendszeresen kell őket öntözni, októbertől meg csökkenteni kell a víz mennyiségét, télen meg ha hidegben telelnek(2-5fok) akkor nem kell nekik víz ha melegben akkor csak nagyon nagyon kevés!
átültetés:agyagcserepek jobban "lélegeznek" és a föld is hamarabb szárad ki benne,műanyag cserép meg pont az ellentettje,csak akkor kell őket átültetni ha a föld már tápanyagban szegény vagy a növény kezdi kinőni a cserepét. -
diszhuszar #87 Szia! Pontosan hogyan kell gondozni őket, hogy virágozzanak? -
#86 Kaktuszról van szó, műanyag edényben van, elég nagyban, mert amiben adták, az röhejesen kicsi volt és átültettem. -
#85 nos ezekhez jó lenne tudni hogy kaktuszról vagy pozsgásról van-e szó...és hogy műanyag vagy agyag edényben(esetleg kertben?) vannak-e...
elhelyezéshez és átültetéshez is... -
#84 Valaki pár tipp a locsolásról, elhelyezésről, átültetésről? köszi -
#83 oké :D vannak növényedi?:D -
olga170 #82 sziasztok! új vagyok itt.. -
#81 dugnám őkt -
#80 Itt vannak a kaktuszaim.
Bár azóta már jött új is, és néhány a teleltetést sajnos nem vészelte át. Úgyhogy a létszám kb. maradt. :) -
#79 kép nincs róla?
(nekem is virágoztak idén elég szép számban csak nem volt nálam fényképező...) -
#78 Aloe-m nincs. A kaktuszaim virágoznak ezerrel. -
#77 mi virágzik az aloéd?:D
Az hogyan?:D
Vagy a kaktuszaid virágoznak?:d -
#76 esculentus (nesze itt a pozsgás latin neve..) -
#75 hát de hogy lehet ilyen neve valaminek? :D -
#74 túlöntözés?
(nekem vagy egy rakás Astrophytum :D) -
#73 Szép! Nekem most pusztult ki az ilyen Astrom. :( Nem tudom mi baja lehetett, szépen elcsoffadt, a gyökerei elrohadtak. -
#72 Az Aloe-nak rengeteg fajtája van és inkább a pozsgásokhoz áll közelebb semmint a kaktikhoz. Fotókat nem tudok felrakni, pedig virágzanak gyönyörűen az enyémek is, de most költöztünk és a fényképezőgép még nincs itt.
Aloe cikk. -
#71 köszönjük ezt az értelmes kommentet -
#70 pirospozsgás -
#69 POZSGÁS BAZDMEG POZSGÁS -
#68 talán a pozsgásokhoz:D -
#67 Az Aloe Verának van valami köze a kaktuszokhoz?:)