36
  • phoenix1
    #36
    Youtube-nál tényleg nem müxik. :( Bocsi
  • psishock
    #35
    https://youtubeproxy.org/
    pl jutúbra ez müxött nekem pár kizárt video-nál. Csak engedélyezni kell persze a hostot, ha használsz NoScript-et. De úgy is meg fogják oldani mindezt. Maximum nyitnak egy portált ami direkt streameli a youtube videókat nekünk, és az nem lesz rasszista beütésű. Máris nem sokat érne az IP blokkoló megoldásuk.
  • Allecto
    #34
    Bocsi phoenix, de hogyan működik ez az unlock.hu? Azért kérdezem, mert ha én ezen keresztül akarok felmenni a youtube-ra vagy a hulura, akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy javascript is not enabled. Persze így semmit sem tudok megnézni.
  • phoenix1
    #33
    Ami eddig rendesen működött nekem a www.unlock.hu
  • Tetsuo
    #32
    tudsz ajanani proxy-kat? Meg programot hozza? En ugyanabban vok.. :(
  • bakagaijin
    #31
    Ebből egyébként nagyon jól ki lehet olvasni, hogy a _tényleges_ hatalom adott helyen kinek a kezében van...
  • bakagaijin
    #30
    Nem feltétlenül copyright-ról van szó, a jogászok az csak egy cenzúrázó szereplő a sok közül. Példák a nagyvilágban: politikai (pl. Kína, Oroszo), vallási (pl. Emirátusok, Töröko), büntetőjogi (pl. gyerekporn; fegyverek kereskedelme), és ugye vannak a szolgáltatók pénzügyi érdekből bevezetett cenzúrái (pl. Skype Vs T-Németo). A copyright "csak" egy ebben a sorban. Igen nehéz találni olyan országot ahol semmilyen cenzúra sincsen.

    Előbb utóbb eljutunk oda, hogy tartalom-alapú VPN routing lesz. Attól függően, hogy mit szeretnél csinálni, arra a VPN-re fogsz csatlakozni ahonnan azt lehet. Ez önmagában az internet mint koncepció feje tetejére állítása, dehát sávszél van, jogászok is vannak, globalizé van :). Ez működőképes modell amíg mindenki mást cenzúráz :).
  • phoenix1
    #29
    Ezt tényleg nagyon gáz. Ha még tovább szűkítik a hálózatot akkor már intranet lesz belőle s nem internet.
    Én pl. olyannal is találkoztam, hogy külföldről hazai honlapok csiga lassan vagy éppen sehogy be nem jönnek. Proxy-val pedig sec-perc alatt meg tudom nézni, még jó, hogy vannak proxy-k. :) Ahogy fent is írtam, ez azért elég kellemetlen.
    És ha hihetünk a cikknek akkor itt is ismét a copyright-ról van szó. De ha tényleg igaz, akkor minek a fenének kerülgetik az egészet mint macska a forró kását, mondják ki nyiltan, hogy ők biza be akarják tiltani az internetet, nem? Ebből a sok korlátozásból nem sok jó következik.
  • matyasp99
    #28
    az országhatárok minden fajtája, akár valós, akár virtuális, azonnal monnyon le és takarodjaon a történelem szemétdombjára, ahova való. Már az internetet is el akarják b*ni...
  • Sanyix
    #27
    fúúúúj rááászístááák! jaj! JAJ! Világvége!
  • ldavid
    #26
    sorozat/film nézős oldal, de amúgy hulu.com és meglátod
  • bakagaijin
    #25
    Ezt valaki próbálta már? US (vagy angol, BBC iPlayer-hez) IP-t ad, fizetős. BlackLogic, mert igéretesnek hangzik.
    Egyébként a vpn + uae keresés durván sok eredményt ad, amiből azt a konklúziót lehet levonni, hogy az arabok igenis szeretik a pr0n-t, csak az "imázs" miatt tiltják :).
  • Miss Popolina
    #24
    hottofóbia? ez már hottofília !
  • who am I 7
    #23
    neked hottold fóbijjád van drága tezsvírem
  • ocsieu
    #22
    An error occured, please try again later.
  • lajha az igaiz
    #21
    ajanlom a hidemyass.com-ot:D
  • Tetsuo
    #20
    Szarom le a fizetos honlapokat, itt (hosszutavon) az informacio szabadsaga kerul veszelybe, es tudjuk h a szuperfejlett kapitalizmusban nincs ingyen info sot, levego sem.
  • Zsoltika 007
    #19
    Nem működik. Már lebukott :D
  • tttttom
    #18
    Mi a szar az a Hulu?
  • ocsieu
    #17
  • ssdb
    #16
    Ha valakit érdekel bármi és nem tudja megnézni akkor Gugli "how to watch hulu from europe" aztán talál pár megoldást és jó esetbe 5-10 perc mulva lesi a YouTube blokkolt csatit vagy a Hulu-t mer berakja egy jó kis US ip-re :D Én http://www.hotspotshield.com/ használom. Hulura tökély
  • Azorut
    #15
    Nem várja el senki, hogy ingyen csinálják, de hát az internet az nem ilyen. Ha elutazok Szombathelyre, és ott veszek egy megyei hírlapot azt is odaadják, hiába nem fog engem érdekelni az ottani x üzlet y ajánlata.
  • ocsieu
    #14
    És hogy mennyibe kerül, illetve nyújtja e a megfelelő, megszokott sebességet...
  • KillerBee
    #13
    Kérdés, meddig lehet ezt megfelelő proxyszerverrel kikerülni. Az eddig kirajzolódó tendenciák alapján arra tippelek, hogy idővel elég nehéz vagy lehetetlen lesz egy európainak szervert bérelnie pl. az USA-ban, mert az idióták szerint ez fenyegetné a nemzetbiztonságot.
  • ocsieu
    #12
    De itt nem is arról van szó, hogy ingyen hozzám vágja, vagy nem... Sőt, itunes esetében speciell épp, hogy (valószínűleg rendkívül csekély) bevételtől esik el az apple, illetve a "szerencsétlen" (értsd korlátozást megkerülni képtelen) user kap egy használhatatlan xart, ami még az illegalitás felé is sodorja... Na, ez itt a probléma! Vágod, haver? Képzelj el egy amcsi meg egy európai napihírt, cikket! Ha európában UGYANAZON hírportál UGYANAZON hírt leközli európában európai, illetve amcsiban amcsi "formában", az megengedhető? Mindezt úgy, hogy mindegyik (amcsi, európai) user azt hiszi, (hisz tulajdonképpen ugyanazon multi áll mindkét cikk mögött külömböző írókkal) hogy a CÉGnek egyezik a véleménye, forrása, ... az esetről. Márpedig egy ilyen szimpla korlátozással sokminden eltussolható! Most, ha nem tetszik egy eu-s hír, vagy kíváncsi vagy a forrásra, megtehetted, hogy utánnaolvasol. Azokután, hogy tömegesen fog szaporodni a geoszűrés is meglesz rá a lehetőséged??? Hát dugják fel maguknak a hülye ötleteiket... Mi értelme lesz a külföldi sávszélességnek, ha nemtod majd úgy használni, ahogy eddíg???
  • Marchus
    #11
    Gonosz dolog megmondani, hogy egy honlapot ki érhet el? Valaki fenntartja, dolgozik azon a szerencsétlen honlapon, milyen jogon várjátok el hogy ingyé hozzátok vágja?
  • szlovákiai hun
    #10
    "Ez egyfajta cenzúrának is tekintendő!!!, vagy még annál is roszabb... Biztos vagyok benne, (hisz egyértelmű,) hogy a cél az Információkorlátozás, és elszigetelés, (vélemény)"megosztás"!"

    Jól látod a dolgokat, mert ez a cél, a mindenkori háttérhatalmak hatalmak érdeke, hogy az más országok emberei netudjonak zökkenőmentesen informálódni, másokkal kommunikálni, ettől fél a mocskos hatalom, hogy kicsúszik keze alól az irányitás, ezért korlátokat, falakat emelnek az emberek közé éljenek azok bárhol a világon, mert félnek, hogy lelepleződik megosztó mocskos játszmáik...

    Vajon mikor jön el az az idő, hogy felvidékről nem fogom tudni elérni az sg-ét, csak netán proxy vagy TOR segitségével.....
  • Vorpal
    #9
    Ranbó=hottod
  • ocsieu
    #8
    gyönyörű....
    Apple iTunes, Google youtube, kismillió egyéb oldal. Hát rohadjanak meg! Nekem erre nincs szükségem. Talán majd bezevezetik a vámot is (már be van!), vagy mifene? Nem más ennek a célja, mint a dvd-k régióvédelmének volt (egy nagyon rövid ideig)... Nem konkrétan a hazai elérésért fizetem a netdíjat, a jogi xarságaik meg nem érdekelnek! Oldják meg. Jellemzően pont azok a multik alkalmaznak szűrést, amelyek hazájában a "globalizmus a minden". Milyen "globalizmus" az ilyen??? Nem, nem akarok "3rd party" alkalmazásokkal szórakozni. Jailbreaket az iPhoneoknak, és kész. Komolyan mondom, hülye vagyok, hogy eddíg nem jailbreakeltem meg. Ha így folytatódik márpedig előbb-utóbb meg fog történni, és onnantól nincs több ropogós USD! Ez egyfajta cenzúrának is tekintendő!!!, vagy még annál is roszabb... Biztos vagyok benne, (hisz egyértelmű,) hogy a cél az Információkorlátozás, és elszigetelés, (vélemény)"megosztás"!
  • Ranbó
    #7
    a TOR-ral meg lehet kerülni, azon GEO-IP szűréseket, amely csak bizonyos országokból NEM engednek be. A gond ott kezdődik, ha CSAK bizonyos országokból, tartományokból, vagy intézményekből engednek be. Azon a TOR nem, vagy csak nagyon nehezen segít. A TOR átlagsebessége ISDN sebesség, tehát, kellően optimalizált online videostreamek átvitelére ALKALMAS .
  • Petys
    #6
    Ez szép és jó, de mondjuk iszonyú nehéz ingyenes és gyors proxyszervert találni...
    Egy kérdés a TORkodókhoz: ezzel az anonim hálózattal ki lehet kerülni ezeknek az online videotartalmaknak a földrajzi szűrését?(pl Hulu,NBC, CBS) Mármint lehet vele sorozatokat nézni vagy anoniman sem engednekbe, netán még lassú is hozzá?
  • Ranbó
    #5
    nem akarok újfent ujjal mutogatni, hogy kik a reklámügynökségek vezetői és hogy melyik orrszágból származnak, sőt a vallásukra pedig végképp nem akarok rávilágítani
  • Lord Zax
    #4
    Erre már rég kitaláltak megoldást, egyszerű dns, vagy proxy szerveren keresztül kell böngészni.
  • Azorut
    #3
    Eltérő szerzői jogok miatt blokkolni az elérést....ezt még megértem, de hogy azért mert a reklámügynökségeknek úgy tetszik...hát egy kicsit felháborító.
  • Ranbó
    #2
    Sok mindent nem tisztáztak még a "T." bíróságok, de ha sokat pampognak én azt is bebizonyítom nekik, hogy ők törték be a bizánci kaput !
  • Ranbó
    #1
    Info:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/TOR

    Letöltés :

    https://torproject.org