57
  • Kecske2
    #57
  • Kecske2
    #56
    "Lesz netbookokra szánt Windows 7 változat"

    Még jó hogy lesz NETbook változat, hiszen a Windows 7 a NET-ezők kedvéért készült el, ettől azt várja a globálcionista szabadkőmüves páholy, hogy az emberek (minél több annál jobb) Önként telepíti a trójai szoftvert a számítógépére (NETbookjára)

    Ez legalább akkora fogás nekik, mint a magyarországi helytartóságuknak , a MOSAD titkosszolgálatnak az iwiw.hu , ahol az emberek önként regisztrálják magukat, megadják az összes információt, az ismeretségüket így ha nem is ingyen, de olcsó adatbázist tudnak róluk nyilvántartani.
  • Ranbó
    #55
    Ne röhögtessél már, eleve a Win7nek a minimál RAMigénye az 1 giga ram.
    Windows XP minimál RAM az 64 megabájt (!) hivatalosan. Nem hivatalosan futtattam már (tiny)XP-t 16 megabájt virtuális RAMon. Mitől lenne bármiben is gyorsabb, mikor ab ovo hagy vagy maximum 256 mega RAM-ot a szerencsétlen júzernek abból az 1 gigából ??? XP pedig annyit használ fel belőle legfejjebb !
  • Miss Popolina
    #54
    ...és ilyen ízléses, ilyen szép ablakkezelő, mint a Compiz, mikor lesz bármilyen Windowsra is ???
  • Miss Popolina
    #53
    Nincs és ! Ezt a videót azoknat küldtem, akik szerint a Linux egy karakteres üzemmódú, használhtatlan terminál. Pedig NEM AZ. Ez a videón is látszik, egyértelműen, hogy gyerekjáték rajta, akár egyidejűleg két Windows-t is futtatni.

    "Munkára" igenis használható ilyenformán a guest Windows-okban többek között.
    Azt pedig megintcsak ne mondjátok hogy nincs Linuxra 3D-s játék, vagy hogy nincs Linuxra FPS.

    http://www.sauerbraten.org/ http://www.alientrap.org/nexuiz/ http://tremulous.net/ http://www.urbanterror.net/news.php http://www.tcelite.net/ http://www.warsow.net/ http://www.americasarmy.com/ http://www.enemyterritory.com/ http://www.planetwolfenstein.com/enemyterritory/ http://www.unrealtournament2003.com/ut2004/index.html
  • tomcsa4
    #52
    Érdekes, amit írsz. Megnéztem a netbook palettát, mai itthon kapható és valóban egy részében nincs optikai meghajtó. Így fennáll az a helyzet, mait írsz.
  • Sanyix
    #51
    JAJ! Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • strogg
    #50
    Nos azért egy kicsit gondoljunk bele az átlag user gondolkodásába.
    Szeretné ha futna a word, a skype/msn, és mondjuk egy mp3. eléggé zavaró lesz, ha valamit be kell zárnia, hogy a kitekintő gyorsvonat -ban megnézze a leveleit.
    Az áltag user NEM fog boot loaderrel, meg hasonlókkal szórakozni, mert fogalma sincsen mi az. Azt az OS-t használja, ami a gépen van. Ha borul az XP (mert összeszedett valamit a netről) akkor jön a szomszéd pistike, hogy húzza újra. Ha a vérpistike épp csak felkészültebb mint a user, akkor képes optikai meghajtó nélkül is felrakni egy windowst a netbook-ra. A további probléma (ami miatt nem hiszek a win+netbook párosban), az a prograok telepíthetősége. A user vagy vesz egy külső USB-s optikai meghajtót, vagy megint kezdpdik a szaladgálás a szomszédhoz, hogy rakja már rá az x.y programot.

    Én a linux+netbook -ban hiszek, egyszerűen pofonegyszerű a működése. (csomagkezelő) Szerintem hamar rájön az m$, hogy ezzel a limitált w7 -el bakot lőnek.
  • SityiSXT
    #49
    Én nem próbáltam ki a Starter Editiont sem XP-ből, sem Vistából (a 7-ből meg értelemszerűen még nem tudom), de én inkább valami olyasmit képzelek el, mint az Ubuntu Netbook Remix-nél. Ott csak egy ablak lehet nyitva, és senkit sem zavar. Windowsnál három, és köpködik. Csak én találom furcsának?
  • A1274815
    #48
    Látom most már nem csak személyiség zavarod van, hanem különféle identitás problémáid is.
  • A1274815
    #47
    A slusz poén az, hogy nem is az a véleménye, amit belemagyaráz, csupán ironizált, de ő véresen komolyan vette.
  • Sanyix
    #46
    liberál/komcsi hozzállás. Ha valakinek a véleménye nem tetszik, akkor hallgattassuk el :)
  • mousee
    #45
    Gratulálok, felfedezted a virtualboxot. És?
  • Miss Popolina
    #44
    Linuxon fut 2 windows egyidejűleg.
  • Miss Popolina
    #43
  • Miss Popolina
    #42
    Ebből a Windows7ből majd talán a lekarcsúsított verziót kipróbálom, ami kisebb memóriával is működik
  • tomcsa4
    #41
    De ez logikus is. Egy fejlődő országban, ahol az informatika 2008-ban lett, más országok által bevezetve (informatikai kultúráról meg majd évek múlva beszélhetünk ott) nem várható el, ohgy biztonsági csomagokat telepítsenek fel. Ezért is a limit és nekem ez teljesen logikus is. De lehet, csak én képzelem bele ezt, de akkor világosítsatok fel.
  • tnm #40
    tehát a vírusírtó mellett még futhat az a txt, amiből másolja a szöveget a böngészőben futó e-mail-jébe, de zene már nem szólhat ezalatt a háttérben. meg persze msn-ből (vagy ha az esetleg - mivel MS termék - kivétel, akkor) skype-ból ki kell ilyenkor lépni.
  • tomcsa4
    #39
    egyszerre*
  • tomcsa4
    #38
    De valamit nem értetek vagy én nem. Vistánál a Starter és a home Editiont nem tudtad megvásárolni. A startert tuti nem. Ez a fejlődő országoké, ahol más a szokás, mint itt, sőt gépet is alig látnak. Nem zavarja őket az, hogy nem tudnak jutubozni, videót vágni, zenét hallgatni és tölteni egyszerre. Meg az ilyen kevés dolláros kis fisz-fasz gépekre védelmet nem raknak, hanem ez a védelem, hogy limitált az egyszere futó folyamatok száma.
  • mousee
    #37
    Kicsit amúgy furcsa, hogy ilyen nagy hír lett ebből (még szerencse hogy nem marketing :P), már vistából is volt ilyen butított edisön, amit a "fejlődő országoknak" szántak. Szerintem az se volt osztatlan siker :)

    Alapból amúgy elég nagy hülyeségnek tartom a dolgot. Ha már pénzt adok ki egy rendszerért, akkor az ne legyen ennyire limitált. Vegyenek ki belőle tonna szolgáltatást, meg plusz marhaságot, de ez... hátőő izé.
  • tomcsa4
    #36
    De se a Starterben, se a Home Basicben nincs Aero Glass.

    tnm: a minimális gépigény adott. Sőt az is adott, hogy az adott programnak mi az XP-s és mi a Vistás gépigénye (bár ez a játékoknál majdnem mindegy). Aki nem akarja megkedvelni a Vistát, úgy se fogja. Sokan ki se próbálják vagy max 1-2 órára (és még dicsekednek is vele, biztos menő dolog az). Az én VGA-m is DX 9-es és Vista alatt játszom. Semmivel sem lassabb, mint amikor XP-t használtam.
  • mousee
    #35
    RC (Really Cionist)

    Ez pusztít XDDD
  • Miss Popolina
    #34
    Gyerekek, gyerekek!

    http://index.hu/tech/2009/05/12/linux_valo_a_netbookra/

    Ezzel a limites dologgal pedig tényleg többet ártanak maguknak , mint használnának. Ki fogja így használni a gépet ? De egyáltalán miért használná bárki is a Windows 7-et egy netbookon, mikor a legtöbb netbook 1 gigabájt rammal érkezik? Nem beszélve arról, hogy a Videomemóriával sincsenek túl traktálva. Az Aero felület elérhetetlen, és egy lassú, visszafele inkompatibilis rendszerrel kínlódna a szerencsétlen júzer. Ilyen gépekre négy alternatíva van: vagy a
    - gyárilag hozzáadott Linux, vagy
    - egy saját kézzel rátett másik disztribúció (amelyik a legjobban beválik az adott gépen) vagy
    - egy nLite Windows XP, vagy
    - egy nLite Windows 2000

    Ez utóbbi is csak akkor, ha valamiért kifejezetten ragaszkodik a júzer a Windows platformhoz. Egyébként pedig a legtöbb netbookra rá lehet tölteni egy boot loader-t és akár az induló operációs rendszerEK között is lehet válogatni !
  • tnm #33
    bocs, de ez elég nagy hülyeség. a vista annyira más mint az xp, hogy nem igazán lehet "általánosan elfogadott" értékelésről beszélni. van benne egy csomó hasznos újdonság, de mellette elvesztett egy csomó hasznos dolgot, ami az xp-ben kiválóan működött. az, hogy ezek mentén ki hogyan értékeli a két oprendszert tényleg attól függ, hogy mit használ. (mmint milyen programokat, milyen funkcióit az OS-nek, mire kell neki a gép)
    aki otthon játszik egy tűzfalas router mögött, vírusirtós gépen, annak valószínűleg az xp jobb választás lesz, amíg a dx10 nem érdekli. ha valaki olyan programokat használ, amik Vista-n nem, vagy korlátozottan működnek annak megintcsak az xp lesz a nyerő (és van, hogy nem róható fel, hogy egy már nem fejlesztett program nem támogatja a Vista-t, amit használnia kell valamilyen okból)

    vállalati környezetben elhiszem, hogy sok rendszergazdának, stb... sokat árnek a Vista újításai, a dolgozóknak is pozitív lehet, de őket az jobban idegesíti, hogy jóval lassabban áll fel a Vista és lassabban is áll le, mert ez a munkaidejüket növeli meg. (munkaidő akkor indul, amikor logolva van, hogy belépett a rendszerbe, addig meg nem mehet haza, amíg le nem állította a gépét)

    használtam Vista-t, SP-1est is rövid ideig, 7-et már jó pár build óta. 7-ben egyelőre úgy néz ki sikerült a legsürgetőbb dolgokat orvosolni.
    de a hírben is írt piaci tervek azért felborzolják a kedélyeket
  • tomcsa4
    #32
    Akkor Te is kapj, amihez tudsz: Ő azt kérdezgette, miben jobb a Vista, mint az XP. Kétféle mérték van: általános és személyes. Általánosan elfogadott az, amit én is leírtam (biztonság, új kernel, új védelmi programok, új hardverek kihasználása/sokkal jobb használata, stabilitás, gyorsaság) és személyes. A kettő kapcsolódik. Ha nem kapcsolódna, akkor vagy gyengék az érveim vagy nem vagyok komplett.

    Amikor Te a Linux mellett pártoskodsz, akkor Te is így értékelsz, nem? És mondd meg légy szíves, mihez jobb az XP és milyen konfigod van. Ha a hivatalosan megadott alatt, akkor felejtsük el egymást, mert semmi értelme a beszélgetésünknek. Még arra lennék kíváncsi, hogy mikor próbáltad a Vistát személyesen Te magad.
  • tnm #31
    nem creative kártyám van, pont azért írtam, hogy összefeküdt a Creative-val, mert gyakorlatilag csak ők jöttek ki jól a directsound dobásából. integrált realtek alc889-es chip-es kártyám van.
    mellesleg attól mert elavult nem kellett volna kidobni, csak kiadni, hogy az új játékok ne arra épüljenek.

    de ugyanezen okokból még windows 7-ön sem tudod megtenni, hogy digitális és analóg kimenetre is kiküld egyszerre ugyanazt a hangcsatornát. régen ezt a directsound elfedte /összefogta/.
  • NEXUS6
    #30
  • cateran
    #29
    Nem kivanom vedeni arrakistor-t,de te max azt irtad le, hogy NEKED miert jobb a Vista...nekem pl. (kapj a szivedhez)amire a gepet hasznalom,jobb az xp, mint a Vista...Jesszum,most mi lesz...
  • [HUN]FaTaL
    #28
    Nem feküdt össze az MS a Creativeal, a Creative egy fasz, hogy nem csinált a live szériás kártyákhoz drivert. A Directsound egy elavult technológia, ideje volt kukázni, ha meg Audigy vagy újabb kártyád van, akkor használd az alchemyt, jópár játéknál megoldja az 5.1 kérdést, az újabb játékok pedig enélkül is 5.1ben szólnak.
  • tnm #27
    nah, ez a 3 program egyszerre még nagyobb f*szság mint az előző korlátozás (nem lehet hátteret váltani SE-ben)

    magam részéről amúgy, eléggé kétségbe vagyok esve. az, hogy játékok nagy részénél nem működik az 5.1 Vista és Seven alatt (pláne DTS interactive mellett) nálam egy akkora visszatartó erő, hogy inkább lemondok a dx10 élményről. csak sajnos az idő meg múlik és már most sem tudom kihasználni xp-vel a 4GB ram-ot (64bit-es XP-ről meg nem sok jót hallottam, de más szempontból az is csak elodázása lenne a problémának)
    elég kilátástalan helyzet, és nagyon rohadjon meg az MS, amiért összefeküdt a Creative-val és kidobta a directsound-ot a directX-ből. (Mielőtt valaki nekem esne, minden itthon lévő windows egyetemi licensz keretében legális; vagy oem OSként legális)
  • tomcsa4
    #26
    Köszönöm/köszönjük. Páran (köztük én is) leírtuk már, miért jobb a Vista, miért szeretjük és miért nem szeretjük azt, ha pl Chip Magazin is (meg jó pár oldal) hülyeségekkel traktálja az embereket. Csak Te nem akarod megérteni. Ez a baj. Újra meg nincs kedvem leírni, de másnak sem, megtettük már.
  • Ranbó
    #25
    "Köz"kívánatra, nem írok többet a Windows 7-ről és azzal kapcsolatban semmit, már így is túl sokat örjöngtem mások idiotizmusa miatt, és mindent leírtam sőt még annál is többet a témával kapcsolatban.
  • tomcsa4
    #24
    MAC címet nem leeht lekérdezni és tiltani. Ahhoz a gép előtt kell lenned. Távolról én úgy tudom, hogy nem fogod elérni.

    Arrakistor: a Win PE-t én arra használom, hogy ha esetleg bekrepálna a gép, ezt bedobom ,ami fontos az OS meghajtóján, azt átmásolom és kész. De ilyen csak egyszer fordult leő, amikor procit cseréltem és behalt az XP.
  • B0nFire
    #23


    Tényleg lehet tiltani hálókártya azonosítással? Van ilyen? Mert ugye az IP-tiltás nem igazán hatékony, ha 10 másodperc alatt meg tudom újítani az IP-met.

    Ha tudsz ilyet, dobj már valami olvasnivalót róla!

  • A1274815
    #22
    Ahoy:
    "Bírom hogy valakinek mindig,(legyen az IT, közélet, egészség, vagy hörcsögfaszmérettel foglalkozó fórum) hozzá kell fűznie a magasröptű teóriáit, a kommunista-cionistazsidó-szadeszos-cigány-buzi téma köré építve..."

    Ezek után nem tűnik fel hogy amit utánna ír az merő szarkazmus csupán?
  • DjDano
    #21
    Most legalább mindenki láthatja, milyen emberek szerkesztik a kurucinfót, egy szinten van az agyuk gettoharcossal, lehet hogy Novák Emőke irogat itt is :DD
  • DjDano
    #20
    Téged fizetnek azért, hogy ilyen hülye vagy? Jó lenne ha valaki eltakarítana már egy Hálókártya BANNAL
  • B0nFire
    #19
    Ranbó=Don Kanyar=hottold=gettoharcos2=vajon kiki=arrakistor. Csak a miheztartás végett írom le, hogy ez mind ugyanaz a személy. Ne fecséreljétek rá a szót, úgyis lepereg minden róla. Ritka nárcisztikus személy, megfejelve egy jókora üldözési mániával, rögeszmével, valamint felsőbbrendűségi komplexussal. Ez utóbbi a kisebbrendűségi komplexusából ered; így próbál kompenzálni.

    Mindezek egyvelege eléggé tudathasadásos állapotot idéz nála elő; kedvenc vesszőparipája a Windows trójai megfigyelőrendszer, a TOR és a globálcionizmus. Olyan fokú személyiségzazavarban szenved, hogy neves professzorok esettanulmányt írhatnának róla.

    Én személy szerint tényleg csak azért nézek be a Windows topicba, hogy röhögjek rajta.
  • passatgt
    #18
    :ASD