17
Django Reinhardt (Charleroi, 1910. január 23 – Samois Sur Sein, 1953. május 16.) az európai dzsessz kiemelkedő alakja, műfajteremtő újítója.
-
#17 Végre valaki hallgat jazz-t ezen a fórumon! :)
Szeretem a gitárjátékát, nem egy lassú kezű jazz-zenész Ő sem.. :)
Ha némileg "újkori" megfelelőjét keresnéd, nálam előkelő helyet foglal el Emily Remler, játékában hasonló melódiákkal, ritmikai felépítéssel (swing) és hangulattal.
Hallgass bele ebbe ha van 6 perced:
-
#16 rendben. sort kerítek rá :) -
#15 :D mindenképpen nézzed meg a Világ második legjobb gitárosa című filmet...ugyan nem közvetlen Djangoval foglalkozik (mivel ő a világ legjobb gitárosa a film idején :DDD ), de szerintem tetszeni fog :D -
#14 amúgy a mafia miatt nyitottam. -
#13 istenem... -
#12 mi köze van a 100tagúnak Reinhardt-hoz? leszámítva a népcsoportot? -
#11 -
#10 ostoba -
en neha csak ezert vettem elo a Mafia-t :D -
#8 Minor Swing a legjobb száma:):):)
szeretem a zenéjét -
bcrics #7 sztem a legnagyobb film a világon..isten.sean penn amit ott produkál..attól letettem magam..patkányokra lövöldöznek?..isten:DD
woody allen 1 állat. -
#6 Emlékszek ha kocsi ültem 10/9alkalommal ez szólt(Belleville)végén már gyilkolni tudtam volna vele úgy idegesített,1-2x oké de 6828328.-adjára elég idegesítő amikor koncentrálsz, hogy meglépj a zsaruk elől^^De egyébként tényleg egész jó számai vannak^^ -
#5 A Belleville a legjobb, az is benne van a Mafiában.
Na meg érdemes megnézni a Sweet and Lowdown című filmet, habár a Django témát csak súrolja, mégis megéri.
Ja és úgy hallgassátok, hogy Django egy bénulás miatt csak 2 ujját tudta használni. -
#4 fffasz -
msstz #3 nagyon jó, a mafiában is egy csomó száma szól. :) -
#2 100 tagú cigányzenekar tagjainak nem akarsz topikokat nyitni?
-
#1 Aki szereti Django-t nyugodtan írjon ide. Szerintem nagyszerű zenész. És bocsássatok meg hogy nem írok most ide sokat.
-
Playlist