21
MONTALBANO FELÜGYELŐ c. olasz sorozat
-
#21 up -
biagio78 #20 Igazad van! Letölteni valóban nem tudod sehonnan... -
#19 irjunk neked? mert mi nem tudjuk letolteni, csak te? -
#18 Ez melyik számból van? :) -
biagio78 #17 "pofázol, pofázol basz meg az anyád" -
#16 És még a filmeket is sokszorosítod.. -
biagio78 #15 Kedves barátom, az idézőjel jelentését viszonylagosan már elsajátítottam, már amennyire ezt a bölcsészkaron megkövetelték... Ha neked az reklám, hogy felajánlom a filmeket és a belekerülési költségeket visszakérem, akkor legyen: REKLÁM, REKLÁM, REKLÁM!!!! -
#14 Mért viccelnék? Anyáztalak egy szóval is? Nem. De mondtam már, az idézőjelnek jelentése van, amit te nyilván nem ismersz. És akkor ez nem reklám? Magad reklámozod. Amúgy elnézést, hogy ideírtam azt a fél sort erre te elkezdtél regényeket írogatni és magad ismételni. Mert nyilván már 100 hsz érkezett volna a témában ha nem kezdem el.. én kérek elnézést. -
biagio78 #13 Ami az anyázást illeti... ugye most viccelsz! Természetesen nem "ingyen" másolom le a filmeket mivel az alapanyag, a munka és az eddigi részek felvétele, az esetleges postaköltség nincs "ingyen"... Hidd el, hogy nem ezen akarok meggazdagodni! Sajnálom, hogy ez ennyire bánt téged... A morális érzéked nagyon fejlett, a stílusodat kell már csak hozzá javítani! Akit érdekel az majd eldönti, hogy kell-e neki vagy sem... Ha jól látom téged cseppet sem érdekel ez a sorozat. Akkor meg minek írogatsz be ide, biztos talász számodra érdekes topicot ahová komolyabb gondolataidat is betudod írni... -
#12 1. Ne anyázz. (vagy ha esetleg azt gondolod, hogy jogos, akkor nézz utána az idézőjel jelentésének.)
2. Hogyha írnék neked, hogy kellenének az eddig le adott részek, gondolom puszta jó szándékból teljesen ingyen ideadnád nekem. Na hagyjuk már... -
Coco #11 egy árva szóval nem mondta, hogy pénzt kér érte ha jól látom, vagy bármi mást -
biagio78 #10 Drága barátom... Hasonló jókat kívánok Neked! Miért károgsz: "reklám, reklám"??? Ha valaki nem látta ezt a sorozatot vagy lemaradt róla, esetleg érdeklődik iránta és most megtalálja az inkább boldog lesz attól, hogy felajánlottam az eddig leadott részeket! Miért fáj ez Neked ennyire??? Ha nem érdekel akkor ne foglakozz a témával! Ha van normális hozzászólásod a sorozathoz akkor azt tedd meg, de az egyszerű fajankó stílusodat tartsd meg édesanyádnak ő lehet, hogy elnézni Neked! Mégiscsak ő nevelt ilyennnek... -
#9 "reklám, reklám baszd meg az anyád" -
n3whous3 #8 Egy ilyen fostalicskát én szívesen kihagyok, mint hogy megnézzem. -
#7 xD pont ezt akartam betenni (jogos) -
karajjj #6 reklám? -
#5 MI VAN BERAGADT A CAPS LOCK? -
-
#3 KISBETŰVEL NEM LEHET TOPICCÍMET ADNI? -
biagio78 #2 Az összes leadott MONTALBANO FELÜGYELŐ rész DVD-n!
Ha esetleg lemaradtál róla vagy kiamaradt néhány rész, esetleg szeretnéd elarkni egyben akkor írj a [email protected] címre!
-
biagio78 #1 Montalbano felügyelő
Szicíliai Maigret-nek is hívott Montalbano felügyelő egy nem létező szicíliai kisvárosban, Vigatában ütközik bele nap mint a sziget alvilágának ügyeibe, illetve lakóinak ügyes-bajos dolgaiba. Az embereivel kissé nyers, de mindig végtelenül korrekt, az olasz konyha remekeit – és saját hasát - feltétel nélkül imádó felügyelő a végigdolgozott napok után esténként Vazquez Montalbán-krimiket olvas (Camilleri és Montalbán egyébként szoros barátságban álltak egymással) vagy Észak-Olaszországban élő barátnőjével folytat esetenként csípős hangulatú beszélgetéseket.
Az irodalmár-rendező Camilleri regényeinek, novelláinak olasz kritikusai a szerző legnagyobb erényének a szicíliai dialektus élvezetes bemutatását tartják, de zseniális az egyes szereplők - a felügyelő és beosztottjai – karaktereinek kidolgozása is. Camilleri Montalbano-sorozatából nagysikerű tévéfilmszéria készült, és futott az olasz Rai televízión, Luca Zingaretti főszereplésével és jelenleg még az MTV műsorán is látható.