1 milliárd euróra büntették az Intelt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Volt e erõszakos cselekedet, (erõszakos) kényszerítés?
2. Volt e csalás-félrevezetés?
Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem egyértelmû IGEN akkor nincs bûn és a bûntetés elrendelése/végrehajtása az igazi bûn.
Persze nem akarom itt saját véleményemet kivetni mindenkire, de azért érdekes, hogy senki sem gondolkodik el azon, hogy miért is bûn a bûn valójában... és mi az ami indokolhatja a bûntetést.
Más kérdés, ha károsított van (és itt most arra kell adni választ, hogy mi is valójában a károkozás, mikor okozta a kárt valaki és mikor lett a kár csupán normális cselekedetek eredménye vagyis mikor van kár és mikor nincs és mikor van felelõs a kárért és mikor nincs) akkor a bûntetett nem a birokrata bandát kell gazdagítja hanem a károsítottat kártalanitani kellene. Gondolom az AMD nem fog ebbõl a milliárdból egy centet sem látni.
Szóval ha neutrálisan nézzük a dolgokat mellõzve az érzelmeket és elõítéleteket valamint az irigységet és inkább a logikus analízisre támaszkodunk akkor minden sokkal világosabb lesz. Sajnos a különbözõ "bizottságok" (EU vagy nem EU teljesen mindegy...) általában mellõzi a logikát és az érzelmeken, elõítéleteken, irigységen és populizmus által táplált anyagi javak redisztribúcióján szokott lovagolni amióta világ a világ.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
A 3800as széria akkörül jött be pedig (meg volt a 2900as ami kb vicc vót :D )ellenben dx10.1-es jah..csak semmire nem mentek vele :D De már jó ideje nem nagyon játszom..Csak 1-2 gaméval, amire nekem tökéletesen megfelel :)
Jah, lehet nem 3 éve volt, hanem 2.5 :) nem kell minden olyan véresen komolyan venni.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bracsek: elmondhatod a véleményed. Én elolvasom és értelmezem is. De Te is. Intel fan vagy, jó oké szabad (amúgy is jó cuccai vannak). NV fan vagy, jó oké (vannak jó cuccai). De amit leírsz, vállald is vagy ismerd be, ohgy eltúloztad picit. Nincs semmi baj evvel, mindenkivel megesik. De a büntetés jogos, amit az intel kapott. Lehetne kisebb, de mindenképpen magasabb, mint amit az MS kapott.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Szakadok ezen a bracsekon mennyire kész és buta forma <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Ettõl függetlenül, már majd 3 éve intel c2d-m van, és gf88gt-m <#guluszem1>#guluszem1><#rolleyes>#rolleyes> És eszem ágában se volt, anno ezen az áron, X2 4000-et venni meg valami 3800as Ati vackot... :S Ettõl függetlenül, JÓK ár/érték arányban az AMD..nem hogy jók, jobbak mint az intel, és az új ATi 48xx-49xx kareszok jobbak mint az NV :) De sajna, nekem most még amire használom a gépet, arra elég...Általában, az aktuális jót szoktam venni..Azelõtt Athlonom vót ati 1950proval :D :D :D
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
ASUS N50Vn series 15.4C Intel Core2Duo 2.4GHz FSB 1066MHz 2x2048MB DDRII 800MHz HDD 5000GB nVidia 9650M GT 1024MB...
Milyen user errorod volt? :D (mert más nem lehet)
Kapd össze magad plz és bocsánat, ha megbántottalak. A mondanivalódat meg gondold át.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A koronámhoz meg semmi közöd... vegyél magadnak, ha irigyeled...
A barmot meg kikérem a számodra, egyelõre ne minõsíts mert még a hangnemet sem vagy képes színvonalon tartani, én is tudok más hangnemen beszélni, de nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintedre, mert még legyõzöl a rutinoddal, veszteni meg nem szeretek.
az atit a geforce vel hasonlítottam volna össze... csak nem írtam le.
intelnek még jó szándékkal is alig van köze a videokártyákhoz....
és pontosan tudom mi az az ár érték arány, az alapján nem szoktam a legújabb fejlesztéseket venni, mert sokkal drágábbak, mint amennyit valójában érnek, csak hát ú fejlesztés, és a fejlesztés árát ki kell fizetni... én inkább megvárom, míg az ára a valós értékét kezdi elérni, persze relatív, hogy kinek mi a valós érték, mert lehet ha grafikus lennék, akkor biza egy jobb grafikus kártyám lenne, de mivel programozok, ezért nekem inkább egy jobb processzorom van.
Az volna az igazságos, ha az AMD kapná meg a pénzt, mivel õt károsították meg!
Ha viszont az unió rakja el a pénzt, akkor viszont ez pofátlanság, hogy finoman fejezem ki magam! Errõl miért nem írnak a cikkben?
Értem én, csak leszarom. :) :O D:
Ezek olyan jók :) Szerinted egy cég megteheti hogy sértõdésbõl eldob egy kontinensnyi vásárlót? Pláne amikor annyit trükközött érte, hogy meglegyen a bevétel?
A blu-ray technikailag fejlettebb mint a HDDVD, ha nem is sokkal, de fejlettebb. HDDVD-re nem lett volna értelme átállni, mert egy 20 éves technológia foltozgatása, míg a BR legalább adott valami újat, elég ha a HDDVD-hez képest mért sokszoros tárolókapacitásra gondolni.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nem értek egyet az Intel és a M$-t módszereivel, de azért ezt cseppet túlzásnak érzem. Kisebbségi komplexusa van az EU-nak, hogy egy egyszerü informatikai cégnek nagyon hatalma van mint egy egész kontinenst irányító szervezetnek? ciki..
Btw, nagyon jól mutat Neelie Kroes ezzel a kis nyáklappal a kezében, de szerintem fogalma sincs róla, hogy mi az, de azért megbírságot kiszabta.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A Media Marktnál is könnyen kiszámlázták a 100milliós bírságot, a Hülye aki nem ünnepel szlogenért. Bazz, és kiküldtek egy SÁRGA CSEKKET 100 millióról, ez komoly.
On: Sony egy balfasz. 700 milliós büntit kapott már, amikor az a rootkites botránya volt, utána eldurranó akkumulátorok. NV detto balfasz: csalások (felhazsnálói beállítások felülírása, azaz effektek teljes kikapcsolása a felh tudta nélkül), GPU problmák (sok sok tönkrement noti). És most az Intel is beáll a balfaszok táborába. Grat nekik.
Kiváncsi vagyok, a magyar államnak mennyi esélye lenne beperelni egynémely multit és politikust azért a gusztustalan piaci magatartás és üzleti elõnnyel való visszaélés miatt amivel magyar vállalkozók tömkelegét tették tönkre és itt most nem a tisztességes versenyrõl beszélek mert azzal nincs semmi bajom, hanem a feltételezhetõ zsebpénzekrõl amivel levajazták pl. az itteni adófeltételeiket. Egyáltalán lesz-e valaha olyan kormányunk, amelyik ezt a kérdést feszegetni szeretné vagy merné vagy tudná...
Bocs, csak errõl az egymilliárd euróról eszembe jutott az államadósságunk amit olyan szépen bruttósítottak az utóbbi pár évben bizonyos politikusok és üzletemberek de remekül lehetne csökkenteni pár szerényebb összegû kártérítéssel... Álmodik a nyomor, valszeg soha nem fog megtörténni...
Bocs és on
De semmi pánik, az Intel magabiztosan vezeti a VGA piacot is, chipkészletben sokan elõrébb tartják, mint az nvidiat, szóval csurran be neki, de azért az 1 milliárd euró kurva sok.
100% hogy beépíti ezt a bírságot az áraiba, hiszen valamibõl fizetni kell, de megnyugatlak az amd visszaszorításával már kitermelt magának némi aprópénzt...a konkurencia erõsödésével meg túlságosan nem tudja rád verni, fogyasztóra...
Ráadásul mi nem fizetjük. Van élet az Intelen túl is és baromi klassz. Jó, az Intelnek a megoldásai tetszenek (kivétel a Pentium 4, hosszú, ámde vacak sorozata). Ugye a P4-nél kezdte el nagyüzemben ezeket a csalásokat. Pedig ott volt egy Pentium M, mai hasonló volt az AMD-hez (alacsony órajelen adta azt, mint a P4 kurva magasan).