27
  • Etinger
    #27
    *örülök hogy nem a SOT sztoriját viszik filmre

    Sorry, csak egy fél mondat maradt ki :D
  • Etinger
    #26
    Persze, meg ő rendezi majd a filmet is nem? Ugyanmár... Mechner már mielőtt Jerry beszállt a filmbe kész volt a sztorival, és örülök neki h nem azt viszik filmre - bár ez se igaz feltétlen - és csodálom egyesek milyen messzire menő következtetéseket tudnak levonni a filmből látott saccra 30 mp alapján. Ebből nekem kb eddig csak annyi jött le h a díszletek veszettül jók, a csaj nem vészes - pedig azt hittem, és hogy Jerry figyel a projectre. Hajrá!
  • tyuklepes
    #25
    Ha a Te gondolat-menetedet követném, akkor a Da Vinci kód filmváltozata vígjáték lenne, a Jurassic Park meg animal-porno ... :D Elég lett volna, ha az alapötletet meghagyják, nem? Semmi értelme a könyveket sem újra elmesélni 8D
  • blessyou
    #24
    Jah, meg annak azért tényleg veszettül jó sztorija volt, leesett az állam párszor. Nem lenne jó elferdítve, megmásítva filmen látni, ugyanúgy meg nem sok értelme lenne.

    Ha jó filmet tudnának csinálni játékadaptációkból, nem bánnám, ha a játék sztoriját hanyagolnák, mert a filmet nem úgy szoktam nézni, hogy "most mennyire stimmel a játékkal".
  • pixx
    #23
    "Ez duplán is butaság." Miért is? Mintha az eredeti író nem az eredti történetet vetette volna papírra, valószínüleg nem saját döntés volt...
  • Csumbi
    #22
    hat eme video alapjan jforman semmi koze a jatekhoz, a cimen kivul. a foszereplo egy utcai bunyos vagy mi akit a kiraly maga ele hozat h bevegye a csaldba h a mar meglevo ket fia ne harcoljon a koronaert? hat mi ez?
    nem tudom miert de engemet mar most elszomorit ez a tortenet. de ki tudja? ez meg csak nehany jelenet a filmbol, meg jo is lehet. de sok remenyt nem fuzok hozza.
    h aezt is elcseszik ugy mint a max payne-t akko beke legyen poraira.
    mindenesetre kivancsian varom.
  • kalapos01
    #21
    "a forgatókönyv író meg a producertől kapja a fizút, szóval azt fog írni, amit ő mond..."

    Ez duplán is butaság. Aki nem tud arabusul, ugyebár.
  • pixx
    #20
    Meglássuk, amit eddig mutattak be az szinte semmi, én ez alapján mondtam a véleményem...a forgatókönyv író meg a producertől kapja a fizút, szóval azt fog írni, amit ő mond...
  • Etinger
    #19
    Amúgy meg a SoT kb 4 szereplős sztori, még jó hogy nem az kerül a filmvászonra. A játékba csodás volt, filmbe nem lenne az.
  • Etinger
    #18
    Azért az ha játék kitalálója, Jordam Mechner írja a forgatókönyvet az azért számít valamit nem? Meg Jerry a producer. Meg nem valami huszadrangúszínészek... Bár a Bloodraynebe is volt egy nagy név, aki ugye ebben a filmben is szerepel.. nem tudom mit keresett ott. Ja Harry-Gregson Williams szerzi a zenét, ő se gyenge. Röviden eddig ez a legkomolyabb játékadaptáció ami készül. Kiderül milyen lesz az eredmény... Bízok benne hogy jó...
  • pixx
    #17
    "Ez mond valamit? " nekem nem winnienek biztos, ő fordította...

    Magam részéről szinte ugyanazt várom, amit a játékban tapasztaltam, kevesebb ellenfélel, ha új történetet akar kreálni, akkor írjon más forgatókönyvet, és szenvedjen belőle, hogy film legyen, ne egy sikeres játék hátán kapaszkodjon fel
  • Enc0re
    #16
    a persia hercege : az idő homokjai
  • xuldar
    #15
    Hatalmas :DDD

    pixx: jópár éve volt az egyik magyar csatornán a homok titkai c. dél-amerikai szappanopera (nem néztem, mielőtt belemennénk :). Ez mond valamit?
  • TeDDyRuSh
    #14
    Nagyon komoly előítéleteim vannak a játék adaptációkkal szemben. Sajnos még én sem láttam egy olyan filmet sem, ami megközelítette volna a játék hangulatát, stílusát.
    Hollywood erőteljesen kihasználja a befutott neveket, mint eddig tapasztalhattuk, de valahogy mindig összeszedtek annyi nézőt, hogy azt mondhassák érdemes ezt csinálni.
    Olyan érzésem van, mintha a Dacia, megvenne a haldokló Opeltől 100.000 emblémát (logót) jó pénzért, legálisan. És el kezdené föltenni a kocsijaira. A külső a régi, de az embléma más.

    Megnézed az előzetest és valami sántít, de hát rá van írva, hogy Opel.
  • winnie
    #13
    igaz, igaz, de.

    valahogy meg kell találnia az utat a készítőknek a játékos réteg és a casual, a játékot nem ismerő réteg között. és utóbbi azért népesebb csoport, ergó sajnos muszáj valamennyire az ő szájízükre faragni a végső produktumot...
  • Eriongtk
    #12
    "más kérdés, hogy én sosem értettem a játék történetét számonkérőket."

    Félreértés ne essék, nekem nem az a bajom h miért nem minden adaptáció 1:1-ben történik. Mondtam, h sok játék története akár önmagában is megállná a helyét, mint mozifilm. Engem azért érdekelne, h mégis hogyan oldanák meg a filmben, habár ez részben igaz, ugyanis nem véletlenül háborognak az emberek h mekkora tré lett a film, ugyanis vagy arra számítanak, hogy 1-1 történetet adnak elő belőle, ha olyan, vagy egy számukra már átélt helyezetet. Engem speciel "wow, azigen"-re késztetett a Doom "first person" nézetes része. Hülyén mutatott volna ha a film végig ilyen, de igy, szerintem azért feldobta.

    "a film általában csak az alaphelyzetre épül"
    pont ez a legnagyobb szivfájdalma minden rajongónak h a film címén kívül, valamint, ha olyan, akkor a szereplők nevén kivül gyakorlatlag semmi köze nincs az eredetihez, azaz a játékhoz. Itt van pl a dragon ball, megnézed IMDB pontozását, nagyon durván le van húzva... pedig szerintem annyira nem lett rossz, leszámítva h a filmcim és karakterek nevén kivül SEMMI köze nem volt a mangához/animéhez. Indoka? Az, h még az alaphelyzethez sem tartották magukat. 3órában sem lehet elmondani annak az univerzumnak a történetét, nemhogy feleannyiban :) De, sors iróniája, ők még az alaphelyzethez sem tartották magukat.
    Hadd ne soroljam, sajnos hosszú a lista.
    Ellenpélda: Resident Evil.
    Na látod, ott már alaphelyzet megvolt, mégis a játékhoz nem sok köze, és - legalábbis szerintem - nagyon jóra sikerült. A színvonalon most persze mindenki szájiz szerint vitatkozhatna RE részek esetében, a hangsúly azonban azon van h lám, mégis lehet normális(abb) adaptációt kihozni belőle.
    Valljuk be azért h az a rajongó, aki elmegy megnézni egy adaptációt, nem azért ül be, hogy random cselekményt lásson, legalább 1 játékbeli utalásra számitana, h ezigen, ezt átéltem én már, csak közbe egeret fogtam...és csak azért is alapon a játékot veszi alapul, majd véleményt alkot h mennyni köze is volt hozzá
    A legnagyobb bevételeket ezekből lehetett volna megcsinálni, gondolj(atok) bele, h ha normálisan összerakták volna mondjuk dragon ball moviet, akkor mennyi folytatása lehetett volna el*aszás nélkül.
    Úrég de eltértem a cikktől... PoP szerintem ha rendesen össze van rakva, bár kétlem, eddigi tapasztalatok alapján, akkor látunk még több részt is belőle.
  • Eriongtk
    #11
    "Szerinted mennyire érdekli őket a játék történet...na pont annyira.."
    Igen, ezzel sajnos tisztában vagyok, a baj csak az h ARRA nem jönnek rá, h ha hűek maradnának hozzá, akkor a legjobb értékelés a filmről nem a "mijezaszar" lenne.
    A játékkiadóknak kéne ugy eladni a jogokat h ne azt csináljanak belőle amit akarnak, haem hűnek kell maradniuk...1részt jobbak lennének a filmek, másrészt meg több hasznot hoznának nekik ezáltal. Megtehetnék, mert pl disney csak úgy engedélyezett szinkronokat, hogy az "eredeti" hanghoz hasonlítson, az pedig csak 1 hangsáv volt, nem egy komplett mozifilm.
  • winnie
    #10
    tévhit. mármint az, hogy ha a játék sztoriját filmesítik meg egy az egyben, hogy az siker lenne. nem véletlen "csak" játéksztori és nem filmes forgatókönyv. de nem mellesleg, a siker nem a sztori függvénye, a jó történetet is meg lehet csinálni rosszul.

    más kérdés, hogy én sosem értettem a játék történetét számonkérőket. a film általában csak az alaphelyzetre épül. sok értelme nem lenne ugyanazt elmesélni, amit az ember végigjátszott. még a rajongó is unná magát. viszont, ha van új történet, az mindjárt más.
  • pixx
    #9
    "Jut eszembe, nem tűnik fel senkinek sem h kb amit eddig rendeztek játékokból, rohadtul semmi köze nincs a játékbeli " téged ez még meglep? Szerinted mennyire érdekli őket a játék történet...na pont annyira...Max Payne a legjobb példa, mi lehetett volna belőle, és mi lett belőle. Történet is megvariált lett, akció pedig 0...
  • pixx
    #8
    "perzsia hercege: a homok titkai " ezt hogy sikerült? Netán te fordítod magyarra, akkor talán az "Idő homokja" találóbb lenne...
  • Eriongtk
    #7
    A Herceg meg a gonosz homok (óra)

    Mondjuk "megnéztem volna" h milyen ha Boll barátunk rendezi :D
    Jut eszembe, nem tűnik fel senkinek sem h kb amit eddig rendeztek játékokból, rohadtul semmi köze nincs a játékbeli cselekményekhez? Nem azért, de némelyik játéknak a története van legalább olyan jó (sőt, mostani mércével mérve már sokkal jobb) mint pl akármelyik hálivúdi csoda...Mafia? Bioshock? Ezek szerintem 1:1 alapon is megállnák a helyüket, és ez még csak 2 példa volt.
  • pixx
    #6
    Eddigi jelenetek semmit se mutattak a filmből, amit meg igen az eddig nem sok...
  • winnie
    #5
    perzsia hercege: a homok titkai
  • ldavid
    #4
    A perzsa herceg/[i] vagy [i]Perzsia hercege még tűrhető is lenne nem?
    a sands of time-ot meg csak lehagynák a végéről
  • Sozo
    #3
    Vagy: "Miért éppen Perzsia?" ... Ehh :D

    Amúgy nagyon kíváncsi vagyok rá, a POP triológia a kedvenceim közé tartozik!
  • Dynamic
    #2
    "magyar cím még nincs"

    Zseniális fordítóinkat ismerve, gondolom Sivatagi vihar vagy valami hasonló f*szság.
  • Dynamic
    #1
    Remélem lesz néhány látványos parkour jelenet is, ha már Pop. A néhány másodpercnyi bemutatóban egyelőre nem láttam:(