32
-
krajcsovszkig #32 Na ilyet a króm nem csinál, tökéletesen megy minden, csak az oldal kicsit furán néz ki (de amúgy olvasható, csak a flash bannerből 4-5 darab van, meg a kommentek fölötti sárga csík nagy része lemarad, illetve valamiért nekem lefelejti a html-fájlról a kiterjesztést, de csak beleírod és kész. (ha mentésnél "csak html"-t választasz, akkor tökéletesen működik az oldal, de kell hozzá net)
Egyébként elrontani biztos nem fogja a géped, szóval egy próbát megér... ;) -
krajcsovszkig #31 Úgy nem jó, ahogy a #21-esben írtam? Egyébként nyugodtan írhatsz ilyeneket, nem zavarja meg az oldalt -
krajcsovszkig #30 Csak régi sz.r gépeken csinálja, ha jó a géped, akkor az xp-vel is jó -
halgatyó #29 Amit leírtam, azt a Firefox csinálja, bocs hogy félreérthető voltam.
Az IE egyáltalán nem tud elmenteni nagyon sok oldalt, valami ilyen hibaüzenettel:
"ismeretlen hiba történt...most kilépek...kívánja a microsoftot értesíteni a hibáról? Igen/Igen"
(.....NEEEEEMMMMbazze!) -
halgatyó #28 Az ékezetes betűkkel a következő ocsmányságot csinálja:
1.) elmentem ezt a cikket: tévéreklámmal_népszerüsitik.html
(a hosszú ő és ű betűket nagyon kerülöm)
2.) létrejön a html file és a "tévéreklámmal_népszerüsitik_elemei" aldirectory
Ebbe kerül egy csomó járulékos eleme a weblapnak (képek, css fileok, js fileok, stb)
3.) ha belenézel a htmel fileba, akkor ilyen hivatkozásokat találsz benne:
(NEM pontosan idézem a html tag-eket, hogy ne zavarják meg a SG-hozzászólás-beolvasót):
i-em-gé es-er-cé="t%C3%A9v%C3%A9rekl%C3%A1mmal_n%C3%A9pszer%C3%BCsitik_elemei/u.gif" (csak egy példa)
Vagyis az ékezetes betűk helyett ilyen 6 karakterből álló fost rak be a html fileba, pl. az "é" betű helyett "%C3%A9" karaktersorzatot.
Amikor a webapot off-line meg akarom nézni, semmi filet nem talál meg, ami az "...-elemei" alkönyvtárban van.
A Firefox 2.0 még jól működött. -
halgatyó #27 Ja, és elfelejtettem: a FAR commandert használom a fileok nézegetéséhez (F3) vagy beleíráshoz (F4) -
halgatyó #26 Nos, a file elejére, a következőképpen:
kisebbjel, felkiátóltójel, minusz, minusz, szóköz, hátétépé-kettőspont-per-per...
majd a végén: szóköz, minusz, minusz, nagyobbjel.
Előre elkészített "sablont" használok, majd ctrl-C ctrl-V.
De sokkal kényelmesebb lenne, ha a böngésző automatikusan csinálná. Régebben (kb. 6-8 évvel ezelőtt) csinálta.
Akkor azért csináltam, mert a munkahelyen interneteztem, ahol nem volt időm figyelmesen elolvasni a cikkeket, ezért floppyn hazavittem (akkor még nem volt pendrive, de USB se nagyon, nomeg javascript se, ó boldog idők...) -
ldavid #25 nálam XP SP3 - semmi gond vele -
DDE #24 TP-Link.
Inkább visszatértem az operához. -
krajcsovszkig #23 :o
Milyen router? Nekem viszi az Asust... Egyébként routernek megtartod az ie-t, másra használsz krómot ;) -
DDE #22 Pár napja feltettem a chromot.
Szerintem is gyors.
De sajna a routerembe nem tudtam belépni vele. Nem bírta megjeleníteni a webes felületét - ez nélkül pedig ...
Tehát jött is - ment is. Gyorsan. -
krajcsovszkig #21 Első kettő probléma a chromeban jó, a hivatkozási cím alatt meg nemtom mit értesz, de a chrome ha kell ha nem egy ilyet az elejére ír:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "">
<!-- saved from url=(0035)http://www.sg.hu/cikk.php?cid=67300 -->
(nemtom megjelenik-e, ha nem, akkor nézd meg az oldal kódjában :P)
Ha ez az, akkor a harmadik probléma is megoldva, ha nem akkor kizárt dolog mert nemtudom.
Mindenesetre gyors és kényelmes, meg stabilabb is mint sok más, bár néhány, főleg régi, gyönge és xp-s gépen hülyül, ki kell próbálni. -
#20 Most lementettem véletlenszerűen 5-6 oldalt ékezet nélkül, ékezetesen a nevében, semmilyen hiba nem merült fel. A harmadik problémát nem is nagyon értem. Hova írod azt a hivatkozási címet pontosan? -
halgatyó #19 Nekem van egy "rossz" szokásom: az igazán figyelemreméltó weboldalakat el szoktam menteni.
A FF időnként ilyen hibaüzenetekkel bombáz: "az oldal nem menthető, mert ismeretlen hiba történt..." meg hasonlók, néha valami aux.js file-ra panaszkodik, de az "oldal forrása"-ban nincs ilyen (egy gépelszállás utáni scandisk egyszer előhozott néhány titokzatos filet, ott megtaláltam ezt az aux.js -t: valami adocean nevű szarállat rakosgatja fel, különféle al-domaineket szimulálva)
Ha a javascriptet kikapcsolom, akkor ez a hiba nem ugrik elő.
A FF másik nagy problémája az ékezetes filenevek kezelése. Ha az elmentett html -nek ékezetes nevet adok, akkor -- hadd ne részletezzem -- ocsmányságokat művel.
Harmadik probléma: én a weblap hivatkozási címét is bele szoktam írni a html file elejére, kisebb-nagyobb jelek, vonalak, felkiáltójel.. nem akarom itt pontosan beleírni, mert úgyse jelenne meg ITT.
Ez eléggé macerás, de a Firefoxot még nem tudtam, rávenni, hogy automatikusan megcsinálja.
Tudja ezt a Chrome? -
krajcsovszkig #18 Ha nem akarod, nem küld. Egyébként meg semmi hátrányod nem származhat abból se, ha igen, mert nem tudják beazonosítani, hogy ki vagy. -
chuky123 #17 Jó gyors tényleg 1 gépre feldobtam amin nem akart indulni a FF. Minden beállitást átvett. Csak nekem a kinézete nem tetszik. Azt meg hogy infokat küld a googlénak a "böngészési szokásainkról" azt le kell nyelni, mivel google termék és ingyenes valamit valamiért. -
krajcsovszkig #16 Nekem az van, szerintem jó.
bakagaijin: a chrome nem spyware, ha ezzel arra céloztál...
-
#15 Én Chrome-ot használok egy ideje. Azért használom FF helyett, mert gyorsabb és FF-nek amúgy sem használtam az AddOn-jait. Szeretem, ha rákattintok egy linkre és abban a pillanatban ott van előttem az oldal.
bakagaijin: Azért a vírus bekapásához kell egy user is...
-
halgatyó #14 Van itt valaki, akinek fel van rakva ez a Chrome, és van tapasztalata vele?
Lenne pár kérdésem néhány funkcióról.
(én nem merem felrakni mert most nagynehezen jól működik a gépem, nem akarom elcseszni) -
bakagaijin #13 Biztos bennem van a baj, de én nem lelkesedem a spyware-ért. -
Don Kanyar #12 jó a króm, de azért ennyire nem ... -
#11 De nem is Mariska néni a célközönség. Viszont ha valaki látja minden második helyen, hogy gugli Chrome, aztán még a TV-ben is látja a reklámját azt gondolja, hát ha már a TV-ben is ezt reklámozzák biztos valami jó dolog, ki is próbálom.
Ha bemegy valaki egy boltba és lát egy Signal meg egy noname fogkrémet, 10-ből 9 ember a Signalt fogja megvenni, mert mindenhol azt reklámozzák és az biztos jó, holott lehet, hogy a noname fogkrém ugyanolyan jó vagy még jobb is. Ezután a reklám után az a 9 ember a 10-ből meglát egy Chrome meg egy FF hirdetést vajon melyikre fog kattintani... -
#10 A baj csak ott van, hogy aki internetezik, úgyis találkozik a reklámmal - mivel minden létező helyre benyomják -, aki pedig nem, tehát megelégszik a televízió nyújtotta információáradattal, hiába, mert nem fogja tudni, eszik-e, vagy isszák a Kúgel Krómot. Mariska néninek például fogalma sem lesz róla, hogy azt lábra kell húzni, vagy a levesbe teszik.
Mintha a vaknak ecsetelnéd az IMAX előnyét a sámlimozival szemben. -
AzUs #9 "a televízióban is reklámozni fogják, a népszerűség növelése érdekében" NOFENE!!! A népszerűség növelése érdekében?!?!? Hát én ezt komolyan nem hittem volna.. -
#8 Van pénz... -
#7 Darth Sith: Manapság? Simán. :D
Szvsz egy ilyen reklám jobban hat az átlagemberre mintha egy weboldalon lát linket pl. FF-hez. -
#6 Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!!!! Ki tudja milyen következményei lehetnek! -
Sir Ny #5 egyszer mintha a startlapot is láttam volna a tévében. amíg még volt tévém. -
#4 komoly reklám :D -
#3 Tv-ben reklámozni webböngészőt.. -
kissssss #2 OMFG -
#1 Micsoda reklám!:O :D