32
  • krajcsovszkig
    Na ilyet a króm nem csinál, tökéletesen megy minden, csak az oldal kicsit furán néz ki (de amúgy olvasható, csak a flash bannerből 4-5 darab van, meg a kommentek fölötti sárga csík nagy része lemarad, illetve valamiért nekem lefelejti a html-fájlról a kiterjesztést, de csak beleírod és kész. (ha mentésnél "csak html"-t választasz, akkor tökéletesen működik az oldal, de kell hozzá net)

Egyébként elrontani biztos nem fogja a géped, szóval egy próbát megér... ;)
  • krajcsovszkig
    Úgy nem jó, ahogy a #21-esben írtam? Egyébként nyugodtan írhatsz ilyeneket, nem zavarja meg az oldalt
  • krajcsovszkig
    Csak régi sz.r gépeken csinálja, ha jó a géped, akkor az xp-vel is jó
  • halgatyó
    Amit leírtam, azt a Firefox csinálja, bocs hogy félreérthető voltam.
    Az IE egyáltalán nem tud elmenteni nagyon sok oldalt, valami ilyen hibaüzenettel:

"ismeretlen hiba történt...most kilépek...kívánja a microsoftot értesíteni a hibáról? Igen/Igen"
    (.....NEEEEEMMMMbazze!)
  • halgatyó
    Az ékezetes betűkkel a következő ocsmányságot csinálja:
    1.) elmentem ezt a cikket: tévéreklámmal_népszerüsitik.html
    (a hosszú ő és ű betűket nagyon kerülöm)
    2.) létrejön a html file és a "tévéreklámmal_népszerüsitik_elemei" aldirectory
    Ebbe kerül egy csomó járulékos eleme a weblapnak (képek, css fileok, js fileok, stb)
    3.) ha belenézel a htmel fileba, akkor ilyen hivatkozásokat találsz benne:
    (NEM pontosan idézem a html tag-eket, hogy ne zavarják meg a SG-hozzászólás-beolvasót):
    i-em-gé es-er-cé="t%C3%A9v%C3%A9rekl%C3%A1mmal_n%C3%A9pszer%C3%BCsitik_elemei/u.gif" (csak egy példa)

Vagyis az ékezetes betűk helyett ilyen 6 karakterből álló fost rak be a html fileba, pl. az "é" betű helyett "%C3%A9" karaktersorzatot.
    Amikor a webapot off-line meg akarom nézni, semmi filet nem talál meg, ami az "...-elemei" alkönyvtárban van.

A Firefox 2.0 még jól működött.
  • halgatyó
    Ja, és elfelejtettem: a FAR commandert használom a fileok nézegetéséhez (F3) vagy beleíráshoz (F4)
  • halgatyó
    Nos, a file elejére, a következőképpen:
    kisebbjel, felkiátóltójel, minusz, minusz, szóköz, hátétépé-kettőspont-per-per...
    majd a végén: szóköz, minusz, minusz, nagyobbjel.
    Előre elkészített "sablont" használok, majd ctrl-C ctrl-V.
    De sokkal kényelmesebb lenne, ha a böngésző automatikusan csinálná. Régebben (kb. 6-8 évvel ezelőtt) csinálta.
    Akkor azért csináltam, mert a munkahelyen interneteztem, ahol nem volt időm figyelmesen elolvasni a cikkeket, ezért floppyn hazavittem (akkor még nem volt pendrive, de USB se nagyon, nomeg javascript se, ó boldog idők...)
  • ldavid
    nálam XP SP3 - semmi gond vele
  • DDE
    TP-Link.
    Inkább visszatértem az operához.
  • krajcsovszkig
    :o
    Milyen router? Nekem viszi az Asust... Egyébként routernek megtartod az ie-t, másra használsz krómot ;)
  • DDE
    Pár napja feltettem a chromot.
    Szerintem is gyors.
    De sajna a routerembe nem tudtam belépni vele. Nem bírta megjeleníteni a webes felületét - ez nélkül pedig ...
    Tehát jött is - ment is. Gyorsan.
  • krajcsovszkig
    Első kettő probléma a chromeban jó, a hivatkozási cím alatt meg nemtom mit értesz, de a chrome ha kell ha nem egy ilyet az elejére ír:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "">
    <!-- saved from url=(0035)http://www.sg.hu/cikk.php?cid=67300 -->

(nemtom megjelenik-e, ha nem, akkor nézd meg az oldal kódjában :P)
    Ha ez az, akkor a harmadik probléma is megoldva, ha nem akkor kizárt dolog mert nemtudom.
    Mindenesetre gyors és kényelmes, meg stabilabb is mint sok más, bár néhány, főleg régi, gyönge és xp-s gépen hülyül, ki kell próbálni.
  • xNoodlex
    Most lementettem véletlenszerűen 5-6 oldalt ékezet nélkül, ékezetesen a nevében, semmilyen hiba nem merült fel. A harmadik problémát nem is nagyon értem. Hova írod azt a hivatkozási címet pontosan?
  • halgatyó
    Nekem van egy "rossz" szokásom: az igazán figyelemreméltó weboldalakat el szoktam menteni.
    A FF időnként ilyen hibaüzenetekkel bombáz: "az oldal nem menthető, mert ismeretlen hiba történt..." meg hasonlók, néha valami aux.js file-ra panaszkodik, de az "oldal forrása"-ban nincs ilyen (egy gépelszállás utáni scandisk egyszer előhozott néhány titokzatos filet, ott megtaláltam ezt az aux.js -t: valami adocean nevű szarállat rakosgatja fel, különféle al-domaineket szimulálva)

Ha a javascriptet kikapcsolom, akkor ez a hiba nem ugrik elő.

A FF másik nagy problémája az ékezetes filenevek kezelése. Ha az elmentett html -nek ékezetes nevet adok, akkor -- hadd ne részletezzem -- ocsmányságokat művel.

Harmadik probléma: én a weblap hivatkozási címét is bele szoktam írni a html file elejére, kisebb-nagyobb jelek, vonalak, felkiáltójel.. nem akarom itt pontosan beleírni, mert úgyse jelenne meg ITT.
    Ez eléggé macerás, de a Firefoxot még nem tudtam, rávenni, hogy automatikusan megcsinálja.
    Tudja ezt a Chrome?
  • krajcsovszkig
    Ha nem akarod, nem küld. Egyébként meg semmi hátrányod nem származhat abból se, ha igen, mert nem tudják beazonosítani, hogy ki vagy.
  • chuky123
    Jó gyors tényleg 1 gépre feldobtam amin nem akart indulni a FF. Minden beállitást átvett. Csak nekem a kinézete nem tetszik. Azt meg hogy infokat küld a googlénak a "böngészési szokásainkról" azt le kell nyelni, mivel google termék és ingyenes valamit valamiért.
  • krajcsovszkig
    Nekem az van, szerintem jó.

bakagaijin: a chrome nem spyware, ha ezzel arra céloztál...
  • xNoodlex
    Én Chrome-ot használok egy ideje. Azért használom FF helyett, mert gyorsabb és FF-nek amúgy sem használtam az AddOn-jait. Szeretem, ha rákattintok egy linkre és abban a pillanatban ott van előttem az oldal.

bakagaijin: Azért a vírus bekapásához kell egy user is...
  • halgatyó
    Van itt valaki, akinek fel van rakva ez a Chrome, és van tapasztalata vele?
    Lenne pár kérdésem néhány funkcióról.
    (én nem merem felrakni mert most nagynehezen jól működik a gépem, nem akarom elcseszni)
  • bakagaijin
    Biztos bennem van a baj, de én nem lelkesedem a spyware-ért.
  • Don Kanyar
    jó a króm, de azért ennyire nem ...
  • xNoodlex
    De nem is Mariska néni a célközönség. Viszont ha valaki látja minden második helyen, hogy gugli Chrome, aztán még a TV-ben is látja a reklámját azt gondolja, hát ha már a TV-ben is ezt reklámozzák biztos valami jó dolog, ki is próbálom.
    Ha bemegy valaki egy boltba és lát egy Signal meg egy noname fogkrémet, 10-ből 9 ember a Signalt fogja megvenni, mert mindenhol azt reklámozzák és az biztos jó, holott lehet, hogy a noname fogkrém ugyanolyan jó vagy még jobb is. Ezután a reklám után az a 9 ember a 10-ből meglát egy Chrome meg egy FF hirdetést vajon melyikre fog kattintani...
  • B0nFire
    A baj csak ott van, hogy aki internetezik, úgyis találkozik a reklámmal - mivel minden létező helyre benyomják -, aki pedig nem, tehát megelégszik a televízió nyújtotta információáradattal, hiába, mert nem fogja tudni, eszik-e, vagy isszák a Kúgel Krómot. Mariska néninek például fogalma sem lesz róla, hogy azt lábra kell húzni, vagy a levesbe teszik.

Mintha a vaknak ecsetelnéd az IMAX előnyét a sámlimozival szemben.
  • AzUs
    "a televízióban is reklámozni fogják, a népszerűség növelése érdekében" NOFENE!!! A népszerűség növelése érdekében?!?!? Hát én ezt komolyan nem hittem volna..
  • Alwares
    Van pénz...
  • xNoodlex
    Darth Sith: Manapság? Simán. :D

Szvsz egy ilyen reklám jobban hat az átlagemberre mintha egy weboldalon lát linket pl. FF-hez.
  • Sanyix
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!!!! Ki tudja milyen következményei lehetnek!
  • Sir Ny
    egyszer mintha a startlapot is láttam volna a tévében. amíg még volt tévém.
  • artschiatwork
    komoly reklám :D
  • Darth Sith
    Tv-ben reklámozni webböngészőt..
  • kissssss
    OMFG
  • slime001
    Micsoda reklám!:O :D