48
  • thinkedem
    A hotd nekem is sokáig kedvencem volt, sőt, etalonnak számított. ("Last food! Last food!") Szerintem a Braid könnyedén megugrotta a mércét... de valóban csak akkor, ha a történetet is olvasod. Én még xboxra vettem meg a játékot, és nem emlékszem rá, hogy bárhol is gondom lett volna a grafikájával.
    A lenti Hirosimás utalást felejtsétek, annak nincs köze hozzá... viszont a legutolsó pálya, és utána a befejezés... Elég annyit mondanom, hogy nagyon lenyűgözött a játék addig is, de azt a pályát muszáj voltam még egyszer végigvinni. Egyszerűen döbbenetesen jó a lezárása szerintem...
  • sz4bolcs
    hotd: Heart of darkness
  • sz4bolcs
    Megnéztem a videót, de engem nem győzött meg. Egyetlen ilyen oldalnézetes játék, amit akárhányszor végig tudnék vinni az a Hotd. Azt lehet ehhez hasonlítani?
  • Viruz mark
    HHHAAAAHHHHÓÓÓÓ!!!!!??????Hol találom a game mentéseit???
  • Viruz mark
    *kapjabe aki aztmondja hogy flash tudjátok mi a flash?
    A WOW a WOW!!
  • Viruz mark
    Hallo én is jónak tartom a gamet azt akarom kérdezni hogy holtalálom a játék mentéseit??

előre is köszi

• PAtr0n
    Ez a játék úgy csodás ahogy van. A története kiváló, és maga a feladatok is. Még csak az első 2 világot csináltam meg, de megvan mindegyik Puzzle. Valahol tényleg elakad picit az ember, de megéri gondolkodni.

Nálam ez a játék csillagos 5ös...
  • Voltan
    Egyetértek. A cikkíró is átérezte a játék mélységét bizonyos szinten. De a vicc az, hogy a sztori itt fontos szerepet játszik. És lehet, hogy nem mindenki érzi át. Ez a játék az agyjátékra legalább annyira játszik, mint az érzelmekre. Hülyén hangzik, igen, de tényleg így megy. Igenis el kell olvasni a kis könyveket, és érzelemmel töltve játszod a pályákat.
    Én ezzel a kritikával értek egyet:
    Ezzel
  • xbalazs
    Előre is elnézést kérek. Lehet már mondtátok. A cikkírónak címzem, nem sértésnek, csak vélemény, megjegyzés.
    Jó kis cikk lett, ez tény, de:
    "és egy kis történeti szálat is felfedezhetünk majd, amelynek túl sok jelentősége nincsen" cáfolnám. Ha nem érted a mögöttes tartalmat, akkor nem sokat ér a játék. Nem a logika és ügyesség a legfontosabb. A mondanivaló. Alapból is nagyon jó,elragadó. De ha elolvasod, és megérted a kis könyvecskéket, már megérte. Nem tudom, kinek mi tűnt fel benne. Pár példa: kiemeli a megbocsájtás szerepét. Mielőtt teszel, gondolkozz, mert te nem tudod megváltoztani a múltat. Amit egyszer elrontottál, nem fogod ugyanúgy visszakapni. Kiemeli a szeretetet. A tudász vágyát, ahogy kutat. Ahogy kutatja a "hercegnőt". És a végén hova jut? Lehet, hogy lelövöm a "poént". Ha ennyit mondok, hogy Hiroshima, megérted? Remélem igen. Köszi, hogy elolvastad, nem beszólásnak intéztem, csak akinek nem tűnt volna fel. Ez a játék... egy igazi klasszikus. Nagyon szép, és jó. Fogadjátok meg a tanítását.

Ui.: Bocs, hogy E/2nek címeztem, de gí bárki is olvassa, úgy érezheti, konkrétan hozzászólok! :)
  • Daza500
    Ejha !

Asszem ezt beajánlom a Reflexive Arcade oldalnak, hátha felrakják magukhoz.
  • Cat #38
    " ez csak 2 példa van még millió hasonló, nem reklámra szánom, de úgyis kiszedik. "

Ezen jót röhögtem :) Bizonyára az általad említett oldalak is fizettek az SGnek, ezért született róluk már több hasonló hétvégi cikk :)
    http://www.sg.hu/cikkek/60307/gyilkos_flash_jatekok_10_ora_jatekido_ingyen

Vagy
    http://www.sg.hu/cikkek/58218/online_flash_jatekok_a_mindennapi_addikciot_add_meg_nekunk_ma

Vagy:
    http://www.sg.hu/cikkek/60607/online_flash_jatekok_ultra_kreativ
  • szombi
    Legalább a képernyőn megjelenő öltönyös játékos ne lenne ilyen antiszociális börtöntöltelék pofa...
  • Tinman #36
    Nagyon vártam ezt a játékot... kb. egy fél órát játszottam vele és meguntam, pedig úgy voltam vele, hogy megnézés nélkül megveszem, mihelyst lehet.
  • xido
    Nézz be a játék topikjába,videót is találsz róluk..vannak pályák,amik kicsit tovább is vannak "építve",mint amit alapból látunk és ott kell összeszedni 8 csilalgot,amik a menüben a csillagképen vannak...
  • beyondReason
    Ha nagyon bele akarsz kötni, akkor tessék: Nincs vessző a "ha" előtt.
  • Hegi90
    1. kihúzva. Engem meg szövegértésből lehetne meghúzni
  • Hegi90
    "Egy véleményt írtam ha nem tetszik menj tovább." Még te fikázod a helyesírást, amikor te nem tudsz összerakni egy mondatot. De biztosan siettél...

"Szeretem az olyan játékokat amik nem egy délutánosak, és kihívást jelentenek." Szóval te lazán végignyomtad az elejétől a végéig, és közben egyetlen rejtvény se jelentett kihívást. Szeretnék veled kezet fogni. Vagy lehet, hogy ki se próbáltad?? ejjj :(

"Nos tessék szétnézni..." Konkrét példát kértünk, te nem tudtál mutatni. Akkor meg miről beszélünk?
  • Voltan
    Egyszerűen imádnivaló ez a játék! Egy ritka gyémánt!
    És most tényleg az SG-nek köszönhetem, hogy tudomást szereztem róla. Máris beférkőzött a mindenkori top 10-embe! És ez nem kis szó.
    Azokat pedig nem értem, akik fikázzák. Ilyen egyedi és hangulatában megismételhetetlen játékkal régen találkoztam.
  • jackcsabi
    Ha belépsz valamelyikbe véletlen nemkell végigcsinálnod... ott az ajtó, vagy esc és ottvan vmi lehetöség amivel a felhökhöz kerülsz.
  • socheater
    Hmm. Én mindenre nyitott vagyok. Megnéztem a két linken található flashes játékok egy részét... Hát, közük sincs a Braid szinvonalához. Persze, izlések és pofonok. Flash játékok... :D
  • Ferrer
    De az igaz, hogy DOS-alapú? Mert nekem mindig dos ablakkal indul. Ez csak azért szar, mert ha megnyomok egy altot, vagy ha váltani akarok más progira, akkor alkalmazáshibával kilép.
    Meg az nem tetszik benne, hogy ha véletlen rossz világba lépek bele (olyanba, amit már megcsináltam), akkor végig kell újra járnom :(
  • jackcsabi
    Rejtett csillagok? Elmondanád pontosan azok mik is. Lehet hogy találkoztam velük, de nem tudom.
  • Desiderata #26
    bárcsak több ilyen játék készülne
    a sok gagyi között gyöngyszem a Braid
  • Ferrer
    Köszönjük, hogy felnyitottad a szemünket!
    És az általad belinkelt oldalakon valóban nagyon összetett és szép játékokat találhatunk.
  • Lord Zax
    Nos tessék szétnézni az http://armorgames.com/ oldalon vagy a http://www.kongregate.com/. ez csak 2 példa van még millió hasonló, nem reklámra szánom, de úgyis kiszedik. Hiszen ezért a játékért tuti fizettek azért hogy reklámozzák...
    Ez az oldal erről szol, meg a sok 10 évesről akik beszólhatnak bármibe , beleanyázhatnák minden büntetés nélkül..
    Végül is ez a mai szint, na én léptem sok sikert a marió-záshoz, és az egymás alázásához.
    bb
  • Ferrer
    Szerintem a helyesírással kár volt jönnöd. :D Most nem azért..
  • Szeszmester
    Akkor játssz a flash játékokkal, szabad országban élünk.
    Amúgy linkelnél egy ennél komolyabbat? Csak kíváncsiságból kérdem.
  • Lord Zax
    Nos köszönjük a Te nagyokos hozzászólásod, az IQ-t és az életkort inkább ne feszegesd, az a kevés is amit írtál tele van helyesírási hibákkal, valamint a beszólás is sokat mutat értelmi szintedről. Egy véleményt írtam ha nem tetszik menj tovább. Nem vagyok "nfs" van és nem is érdekel. Szeretem az olyan játékokat amik nem egy délutánosak, és kihívást jelentenek. Mint írtam hamar meguntam, és nem a nehézsége miatt.
    ha érdekel használd a google-t csodákra képes, nem egy komolyabb flash-t láttam már. ahol logikai játékok komplexebb összevonásából ilyet vagy jobbat kihoztak.
    Lényegében 3 játék összevonása mario, puzzle, és b&w. Nem mondom hogy rossz de nekem kevés aki újra, és kihívásra vágyik.
  • xNoodlex
    Most muszály volt ezt a linket benyomni. A játék lényege, hogy magadtól találd ki a megoldásokat. Ha nem megy, hagyd ott és később próbáld újra. Ha megnézel egy végigjátszást, onnantól semmit se ér az egész.
  • TBTPumpa
    itt van hozzá videóvégigjátszás, én is csak ezzel tudtam végigjátszani!

Braid Videóvégigjátszás
  • Ferrer
    A zenéje tetszik a legjobban.
    De nem értem.. a Hit ereje pálya elején van egy puzzle rögtön az elején, ott van fölöttem, de akárhogy ugrálok, nem tudom leszedni :S Meg amikor 6/6 vadászni kell az elején, akkor se tudok átugrani a másik oldalra :((
  • xido
    Ugorj neki a rejtett csillagoknak..tuti elleszel vele még egyszer annyi időt:)
  • Rage47
    Hát én nem értem... hogy lehet ezt egy flash játékhoz hasonlítani. Komolyan, aki ezzel dobálózik, mutasson már egy jobb játékot, ami flash.
    Sok mai, csilivili game elbújhat a Braid mögött, olyan hangulata van.
  • polarka
    Ilyet és ennél jobb flash gameket is csinálnak. Sztem.
  • Loverman
    Hagyjátok a fenébe a 16 éves (és valószínűleg nem sokkal több IQval rendelkező) NFS fanokat akiket csak a config meg a grafika érdekel, játsszanak csak tovább techdemókkal. Amúgyis, valszeg 5 perc után elakadnának a játékban és megunnák (lásd Lord Sux :D)
    Csak megsúgom, ez nem egy Mario platformer, ott csak végig kell menni a pályán. A Braid-ben bizony ha nem használod az agyad akkor sose fogod tudni végigjátszani, vannak benne olyan megoldások hogy a fejedet fogod amikor végül rájössz.
    Zseniális.
    Casual flashjáték? lol
  • jackcsabi
    Kijátszottam, és kifogom még minimum egyszer, egyszerüen zseniális ez a játék, lehet hogy nem tünik többnek mint egy márió vagy hasonlók, de ez az idömanipulálás, a zene és a történet egyszerüen szuper. Nekem nagyon bejött, igaz letöltöttem, de akár kiis adnám érte az árát, 10/10
  • Lord Zax
    Nem rossz, de semmi újat nem ad amit ne láttam volna.
    Ezrével vannak ilyen casual flash pár órás játékok a neten.
    Kb félóra alatt a feléig toltam aztán meguntam.
    Pénzt tuti nem adnék érte mert ingyen vannak ilyenek máshol.
  • Szeszmester
    Próbáljátok ki a magyarítással :)
  • ProGabe #10
    te miről beszélsz? ez a játék pont a régi szép időket hozza vissza. hangulat. egyedi koncepció. kitűnő játékélmény. áhh, minek koptatom a billt...

• Hegi90
    vagyisez: "Az egyetlen baj csak az, hogy ezen játékok többségéből éppen az veszett el, amiért 10-20 évvel ezelőtt leültünk játszadozni néhány órára."

asszem még vissza alszok kicsit -.-