48
-
Kecske2 #48 mégis a Viszta bukott el. -
#47 Na, már megint előveszik páran a linux-ot egy teljes mértékben Win-ről szóló topicban, eleve nem hasonlítható össze egy win rendszer egy linuxal ami egy támogatás nélküli, kóbor, félkész próbálkozás akire senki nem kiváncsi.
HA lenne benne valami fantázia már régesrég felkarolta volna valaki de egyenlőre még mindig a süllyesztő legmélyén csücsül valamint a számítőgép felhasználók 0,1%-ának a gépén..(ezt nem én találtam ki).
Ha olyan szar a win, miért használjátok?
Keressetek mást vagy csináljatok jobbat, annyi okos ember gyűlik ilyenkor össze...
Ha olyan okosok vagytok miért nem csináltok egy új rendszert?
jaa hogy az nem megy...
-Egy új számítógépre ha feltelepítesz egy 6-7-8 éves operációs rendszert logikus hogy az új fajta gép könnyedén repíti ez nem feltétlenül annak a jele hogy az újabb rendszer szar.
-
Anteris #46 "És akkor én most hozzáteszem, hogy az XP-nél dzsunkább szar operációs rendszert még nem láttam"
ja, biztos igazad van... -
#45 Ubuntu alatt Virtual Box-ban indítani 2 operációs rendszert. Már aki megpróbálja nem teljesen normális. És aki komolyan veszi az erre alapozott boot teljesítményt az még inkább. Az meg a hab a tortán hogy TinyXP-t használt. Tehát egy agyon csonkított boot időre kihegyezett oprendszert. Ennyit erről a tesztről. Egy Tuning Lada is képes legyorsúlni egy mercit ha arra van kihegyezve hogy megtegye. -
Don Kanyar #44 Ennyit a Windos 7-rol...
-
WW3hereWEcome #43 Az XP meddíg húzza? Mert lusta vok felrakni a Vista-t. ^^' xD -
#42 Ugyanazt? Talán, csak sokkal lassabban:) -
#41 az se jó, mert nekem a kigyomlált vista is 6gb-t foglalt telepítés után... most 1 évvel később már 9-et. -
#40 a symlinket NEM számolja össze, mindegyik mérete 0 bájt, ez TUTI. -
#39 "a linux sincs már régen el 500MB rammal, meg 64 megás videokártyával, 700Mhz-es procival meg pláne nem, ha ugyanazt akarod rajta csinálni mint windowson."
Inkább nézz utána mielőtt ilyesmiket kijelentesz. Tudom fáj, de az az igazság, hogy a 8.10-es ubuntu 1,2ghz-s celeroncson, 384 mega 100-as sd-rammal, és egy 64 megás gf2mx400-al repül, ugyanazt csinálva rajta mint kíndózon, a játékot leszámítva (filmnézés, zene, net, torrent. -
#38 -
#37 Az azért teljesen elfogadható, hogy egy új oprendszer erőforrásigényesebb, mivel jobban ki kell használnia a gépek hardvereszközeit. Ez alapvetően azzal jár, hogy több kód = megnövekedett futásidő.
Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy mennyivel eszik több erőforrást és hogy ezek az erőforrások mire mennek el!
Véleményem szerint meg kellene könnyíteni a rendszer testreszabhatóságát, mert jelenleg ez nincs rendesen megoldva. Ezenkívül nagyobb figyelmet kell fordítani a kódok és a rendszer optimalizálására is.
Továbbá akinek régi elavult gépe van és nem hajlandó fejleszteni, mindegy milyen okból, az azért ne várja már, hogy az új rendszer ugyanolyan teljesítménnyel fusson neki mint a régi. Ez teljesen abszurd, még akkor is ha ennek Magiszter is által említett szociális okai vannak. -
tar86 #36 Egyébként 2012-be világvége lesz -
A1274815 #35 Pontosan. Viszont a fene se tudja megmondani menyít.
Talán így jönne ki legegyszerübben:
"Install előtti szabadhely" - "Install utáni szabadhely, kaikapcsolt rendszer helyreállítással".
Vista Ultimate 32bit 7GB
Vista Ultimate 64bit ~15GB (~8GB x64 bineárisok + 7GB 32bit Windows a kompatibilitás érdekében) -
yvorl #34 Ezzel azt mondod hogy valójában nem is foglal ennyit? -
A1274815 #33 WinSxS
Egyrészt itt van minden Program Files/Program Files (x86)/Windows, más részt van amit többször tartalmaz, harmadrészt nem tényleges másolatok, hanem hard és sym linkek, azaz van amit többször számol össze. -
yvorl #32 Vista van gépemen (ultimate) jelenleg a windows könyvtár 19.4 GB, ebből a winsxs 11.3 GB. Win7-ben is ilyen a tendencia? Csak kíváncsi vagyok. -
krajcsovszkig #31 Jólvan, vonják ki a Vistát, de akkor lehessen ingyen/ócsóér' áttérni a hetesre! -
#30 "Jézusom de buta vagy."
Azért szerintem ne személyeskedjünk rendben? A vélemény különbség nem egyenlő azzal hogy aki nem a te véleményedet osztja az hülye. Maradjunk ebben.
"- a linux sincs már régen el 500MB rammal, meg 64 megás videokártyával, 700Mhz-es procival meg pláne nem, ha ugyanazt akarod rajta csinálni mint windowson."
PC linux OS-t tettem egy fent említett konfigra, beryl futott rajta (csicsa ablakok, effektek, stb.), és minden tudott amit bármelyik windows is. Persze a játékokon kívül
Gerygrey:
- Mikor a minimál bér 65.000 forint egy átlagos panel lakás havi rezsije 60.000 forint akkor mindenki kiló számra veszi a terás vinyókat meg a sok giga ramot. Azért arra is gondolj hogy nem mindenki engedheti meg magának hogy az oprendszer kedvéért egy már játékra is alkalmas gépet rakjon össze magának.
- Senki nem mondta hogy neked most linuxot kell használnod, csak egy példát hoztam fel, hogy ilyen is van. Így is lehet programozni. Nem feltétlen egyenlő az operációs rendszer az erőforrások zabálásával.
Vasziszdasz:
- Persze, ha vesz egy laptopot és gyárilag lassú szar egy amúgy olyan gép aminek nem kellene annak lennie akkor biztosan szar a gép. Nem lehet hogy az oprendszer terheli le... Hasonló ASUS X50-es laptopon is lassú a Vista, Acer 5735-ös lapotopon is lassú a Vista, Lenovo T61-en is lassú a Vista. Persze ha egy T9300 van benne akkor már lehet gyors... de megint az OP rendszer és az erőforrások viszonya.
tomcsa4:
- Ha már így összemelegettünk hogy csak úgy lehülyézz szeretném meghallgatni az ellenérveidet. Nem nem arra vonatkozóan hogy a Vista az milyen jó (amúgy: Vista = Látszat. Olasz nyelvből szabadon.), hanem arra vonatkozóan hogy a Microsoft az miért azt a fejlesztési útvonalat követi hogy ami újabb az egyben lezabálja az erőforrásokat. És most gondolok arra hogy aránytalanúl zabálja azokat. Tehát nem nyújt annyival többet mint amennyit megkövetel.
Amúgy van egy olyan apróság hogy a Linux-nak van kismillió disztrója. Nem mindegy melyiket próbálod. -
tomcsa4 #29 Majd a számítási felhővel megváltozik ez a szemlélet, de az még picit odébb van (építik a számítási központokat, lesz 4 ha jól emlékszem, EU, MS, Kanada tán meg még valahol keletek gondolom, de ez változhat még).
Ekkor már mini, kistárigényű és kis teljesítményigényű, ámde megfelelően használható OS-ek lesznek. -
tomcsa4 #28 Jézusom de buta vagy. Tisztára, mint a PH fele. Azt hiszik tudják is, amit beszélnek, de nem.
Minden OS lassabb, mint az elődje. Linux disztók is, elhiszed? Persze ugyanazon az elavult gépen.
PH-n is mindennap szörnyűlközöm, mekkora idióták vannak. Nem hogy eltitanám a netet, hanem a gépet is elvenném tőlük és menjenek mosogatni. Ahhoz talán még értenek is. Na meg az iponon én magam cáfoltam meg egy "10 pont, amiért a Vista rossz" cikket, látszott a szerzőjén, hogy komplett idióta. -
#27 egy linux elvan 1-2 gigával úgy hogy a vista minden grafikai hülyeségét tudja, 500 mega rammal, egy 700Mhz-es procival, és egy 64 megás videókártyával
És se a kedvenc játékaim, se a munkámhoz szükséges programok nincsenek linuxra, úgyhogy kitörölhetem a seggem azzal, hogy 500 mega elég neki (egyébként miért jó nekem az hogy elég neki 500 mega? Itt is ugyanaz van mint a vinyónál: bagóért adják a kapacitást - most vettem +2 giga ramot 7000 Ft-ért a meglévő 2 mellé - így leszarom. A munkámhoz ígyis-úgyis kell a vas, akár XP-t használok, akár Windows 7-et, viszont a mostani vasamon a Win7 alatt 25%-kal gyorsabban renderel az AE, mint az XP-vel (a memóriabővítés előtt is 10% volt a difi) úgyhogy alaptalanok az állításaid. -
#26 az xp nem 3 giga, hanem kb 1,5 és a vista sem 13 hanem kb 6,5gb.
Amikor terás vinyókat dobálnak az ember után 25.000 Ft-ért, 0,01-0,5 százalék tárhelyekről beszélünk. Őszintén, nem mindegy hogy 997 vagy 985 giga szabad hely marad az OS telepítése után? 2-3 év múlva pedig terás vinyó a legolcsóbb teszkós szarokban lesz. -
vasziszdasz #25 A laptopod szar. C2D 1.8GHz, 4 GB, X4500HD-n teljesen jól megy. Igaz ez notebook, nem teszkós gagyi. -
cateran #24 6.5?Gb almodban max...csak a windows alkonyvtar 11.7Gb....ja,hogy a tied nem gyari?akkor meg pofa lapos,nem a tweakeltekrol volt szo (win vista home premium)
Ja es C2D 2Ghz,4 Gb ddr2 memoria,ati 3470 mobility laptopon lassu es szar...gyari alap settingsel..es leszarom hogy HA beallitom,akkor gyorsabb lesz,mert nem azert fizetek valamiert,hogy otthon meg nekem kelljen buzeralnom...) -
pixx #23 Én is:
"XP = 3 giga; Vista=13 giga" 2001-ben xp-nél mekkora volt egy átlagos winyó, én asszem, akkor is mindenki anyázott, és a 98-at istenítette mindenki.
"Egy operációs rendszer feladata az erőforrások kezelése és elosztása, nem pedig a felemésztése."
Igen ám, de ha leveszed a csilli-villit, akkor nem zabálja, plusz azóta elég sok dolog megváltozott. Az internet hatalmas változáson ment, és az alap biztonsági funkciók, és a többi szar zabálja memóriát, a procit. Így nem igazán objektív ez-az állítás. Vannak igények.
És a Mac-en is zabál 2 giga memóriát az Mac OS ha fel van tolva minden maxra, és szépen tud ám akadni. Ezt véresszájú Mac-esek mondták.
"Persze. De egy új számítógépen amin egy régebbi windows gyorsan futott, ne fusson lassabban, mert az nem fejlesztés, hanem hülyeség."
Xp idejében mindenki anyázott a memória miatt, számokra nem emlékszem, és ott is mindenki új gépén lassabban ment. A válasz nem egy évre csinálják, 2-3 év múlva meg alap már általában az ajánlott igény.
"ergó lehetne rajta játszani a mai játékokkal" ezért vesz meg mindenkit az MS, lásd 3dmax, ami ha jól tudom, mai napig pc-re van, így a játékgyárosok csak pc-ével nyomják, már aki maxban dolgozik.
Amúgy a Vista nekem egy hetet volt fönt, aztán kuka, pedig gyors volt, én 3d-re, és vágásra használtam, de nem jött be. Passz...
-
Gabesz84 #22 XP = 3 giga; Vista=13 giga
az xp nem 3 giga, hanem kb 1,5 és a vista sem 13 hanem kb 6,5gb.
- A windows már régen nem csak operációs rendszer, hanem egy platform, még ha annak is hívják.
- nem tudom nálad mi számít új PC-nek, de ha nem tesco gazdaságos dzsunka szarról van szó, vagy a manapság oly divatos nettopokról, akkor igenis gyorsabb az új windows, de legalábbis nem lassabb.
- a linux sincs már régen el 500MB rammal, meg 64 megás videokártyával, 700Mhz-es procival meg pláne nem, ha ugyanazt akarod rajta csinálni mint windowson.
És akkor én most hozzáteszem, hogy az XP-nél dzsunkább szar operációs rendszert még nem láttam, miután megjelent a vista mindenki elkezdte ajnározni hogy jajdejó az XP, a Vista meg szar, na azok vagy nem láttek PC-t 2001-ben, vagy emlékezetkiesésük van. (Én amióta megjelent, win2003-at használtam XP helyett, mert lényegesen stabilabb volt, bár bootolásnál valamivel lassabb + játékoknál is akadt néha apró kompatibilitási probléma) -
#21 Most kötekedni fogok:
"- Egy új windows windows operációs rendszer többet tud, és többet is foglal a gépen mint a a régi."
XP = 3 giga; Vista=13 giga. Mert telepítés után nem lehet törölni a felesleges drivereket, és nem lehet kiválasztani hogy az általad sose használt programokat/szolgáltatásokat is feltegye... pazarlás nem fejlesztés.
"- Egy új windows operációs rendszer többet foglal és több memórát eszik mint a régi. ( az adott kor gépeire fejleszve )"
Nem törvény szerűen. Egy operációs rendszer feladata az erőforrások kezelése és elosztása, nem pedig a felemésztése. Lehet írni nagy semmit, ami csak foglalja a helyet és az erőforrásokat, de az már nem oprendszer.
"- Egy új windows operációs rendszer lasabban fog futni a régi számítógépeken amin esetlegesen egy régebbi windows operációs rendszert használtunk."
Persze. De egy új számítógépen amin egy régebbi windows gyorsan futott, ne fusson lassabban, mert az nem fejlesztés, hanem hülyeség.
"- Egy új windows operációs rendszer érkezése esetén a régit a jobbra cseréljük, persze amennyiben nem ütközünk a fennt említett problémák egyikébe."
Újra cseréljük amennyiben az többet nyújt és reálisabban követel többet.
Nem azért mondom de egy linux elvan 1-2 gigával úgy hogy a vista minden grafikai hülyeségét tudja, 500 mega rammal, egy 700Mhz-es procival, és egy 64 megás videókártyával. Ha felteszel egy DVD-s linuxot az igen, foglal 12-15 gigát, de abban már minden benne van a jézuskától a géppuskáig. A másik meg hogy választhatsz mit telepítesz fel. Vista meg csak felteszi, ha kell, ha nem. Rég linuxot használnék ha nem lenne probléma a DirectX-el (ergó lehetne rajta játszani a mai játékokkal is). Sajna M$ kisajátította... -
Ferrer #20 Nagyon érzékenyen értinthetett a hozzászólásom. -
#19 Bizonyára jómagad, hottod és társai, hihetetlen mentális megerőltetés után, rájöttek egy újabb konlúzióra, amit le lehet vonni a windows fejlődéstörténete során. Ilyenek voltak példáúl :
- Egy új windows windows operációs rendszer többet tud, és többet is foglal a gépen mint a a régi. (bővített forráskód, új képi elemek, driverek, stb.. )
- Egy új windows operációs rendszer többet foglal és több memórát eszik mint a régi. ( az adott kor gépeire fejleszve )
- Egy új windows operációs rendszer lasabban fog futni a régi számítógépeken amin esetlegesen egy régebbi windows operációs rendszert használtunk.
És jött az újabb hihetetlen felfedezés :
- Egy új windows operációs rendszer érkezése esetén a régit a jobbra cseréljük, persze amennyiben nem ütközünk a fennt említett problémák egyikébe.
Hát gratulálok megnyertétek a főnyereményt. -
#18 "Naná, hogy lassú lesz a Vista, ha az 5 éves konfigodra telepíted az XP helyett"
Hányat mutatok?
Ja hogy nem vagy látnok? Akkor honnan veszed hogy 5 éves konfigra telepítem? Mert nem. Igaz nem egy 8 magos, 8 gigás, Quad-SLI rendszerre. De ha egy ilyenre van szüksége egy operációs rendszernek akkor régen rossz.
Egy OP rendszer legyen: gyors, stabil, használható, alacsony gépigényű. (XP SP2 - 20-30 task a háttérben)
Nem pedig: lassú, vacak, csilivili, erőforrás zabáló (Vista SP1 - 60-70 task a háttérben? Na ne má!) És 10 IT-s közűl 9 hallani sem akar róla.
És mielőtt még szó érné a ház elejét, én tapasztalatból beszélek.
-----------------
IE 9: Eh... én már az első 8-at se használtam Netscape-Firefox-Opera-Chrome esetleg Safari. Gyorsak, megbízhatóak, testreszabjatóak (Opera különösképen), és nem tolják le a torkodon (IE 8 mint Fontos Frissítés? Ha autómatikusra van rakva a frissítés kérdés nélkűl felteszi? Pff... És még a bővítménykezelője is vacak... voltak is gondok a cégnél.).
Szóval akinek tetszik a Vista az használja egészséggel, de ne próbáljon megtéríteni (mondom én a Black Edition-nel , de hétvégén megy vissza az XP az fix...), van akinek nem tetszik. Ez van. Kinek a csoki, kinek a vanillia. Viszont a hittérítők kíméljenek. És az anyázók is. -
Tsol #17 Még nincs IE 9, de már szar. Gratulálok!
-
Rexhawk #16 vagy mind2?:D -
tomcsa4 #15 Na, már megint jön a sok rizsa. Nem csak a windows gyűjt felhasználói szokásokat, hanem a médialejátszó programok is. Sőt, már a játékok is online játéknál (nem MMO), hisz összegyűjti melyik a kedvenc szervereid (melyeken szoktál sűrűn mutatkozni) és azt teszi előre. Ráadásul a mostani netezés nem ilyen? Amit beállít a user, azt a kinézetet, elrendezést használja, mikor behozza a gépén. Ehhez adatokat kell tárolni. Na és ol tárolják ezeket az adatokat? Hát a usernél. -
#14 Most ti miről beszéltek? Naná, hogy lassú lesz a Vista, ha az 5 éves konfigodra telepíted az XP helyett, egyébként meg semmi baj ezzel az OS-el. Az átlag felhasználó számára semmiképpen se (mint pl. én), ellenben sokkal látványosabb az aero felület miatt. -
tomcsa4 #13 Szerintem meg nincs igazad. Pontosan fogalmazva az én tapasztalatom más. 2 GB ramon a Vista játékok alatt ugyanolyan gyors, mint az XP, felhasználói szinten meg gyorsabb! Ráadásul sokkal stabilabb is nekem. Természetesen 8 év alatt csak és kizárólag gyári setupot használtam, egy text fájl sincs kivéve és nincs hozzáadva. -
NorbyI #12 Nem "hadja" hanem hagyja, durva, hogy mennyi ovis jár ide kommentelni. Mindenki figyelmébe ajánlom a helyesírási szótárt. Vagy az általános iskolát. -
#11 Nárcisztikus? Inkább nácisztikus :)
Ja és -
#10 Közben már gyűjtik a véleményeket az IE9-hez.
Na akkor itt egy vélemény: Szar.
Egy-két fizetett Visztahuszáron kívül SENKI nem fogja feltelepíteni a számítógépére ezt a rakás szar Windows 7-et ...
Én nem vagyok visztahuszár, sőt, gyűlölöm a Vistát, 2 hónapig vendégeskedett a gépemen majd visszatettem az XP-t, a hetes viszont annyira bejön hogy már munkára is azt használom, és az új tálca valamint a library rendszer nagyon megkönnyíti az életem, nem szívesen válnék meg tőlük. -
A1274815 #9 Ez a "jó" ember csak arra játszik, hogy oda figyeljen valakirá és azt vissza is igazolják neki. Ha nem adod meg neki ezt az ú.n. Nárcisztikus Forrást ugyan egyre intenzívebben akarja megszerezni, de egy idő múlva (évek) abba hadja, különben is mindenki jobban jár, ha nem olvassa el az agymenéseit.