25
-
#25 Hiába nézegetem az előttem levő könyvet, nem találom a search gombot rajta - mondta egyik kis nebulóm. Igaz. Mire összemászkáltam a könyvpiacot eltelt egy hét, mire megtaláltam, amit kerestem. Drága volt. Hazamentem és tiszta méregből kattintottam a keresés gombra a neten. Jé. 1213 találat és a mellettünk levő házban árulta a könyvet kéz alól egy emberke. Ilyen ez. A többi találatból ott volt a mek is, ahol meg el tudtam olvasni...mek -
tomcsa4 #24 De sokkal kényelmetlenebb netbookon olvasni. Újságot ki lehet nyitni a szünetben is (iskolai szünet). Én szoktam könyveket venni. Újságokat viszont a könyvtárból hozom. -
#23 "A helyzet az, hogy ha tényleg lett volna igény rá (és nem csak ilyen infósok körében, mint te), már rég ilyen szarokon olvasna újságot az emberek nagy része."
Erre írtam a #4-en, hogy 1-2 generáció.
"A nyomtatott médiának sajnos behozhatatlan előnyei vannak az elektronikussal szemben. " Erre meg azt mondom, hogy szerintem csak egy van, a hordozóját, a papírt lehet sok más célra használni (ablakpucolás, begyújtás, nagyobb mennyiségben hőszigetelés...)
Vannak emberek akik könyvtárnyi mennyiségű könyvet halmoznak fel otthon, mert milyen értékes, milyen szép, milyen hasznos. Ezt még meg tudom érteni (bár nem értek vele egyet) az emberek nagy részét vezérlő, az anyagi világ iránti kielégíthetetlen birtoklási vágyából fakadóan teszik mindezt (ahogyan rengetegen gyűjtenek valami mást, pl.: bélyeget, szalvétát, veteránautót).
Én igazából azokat nem értem, akik a többieket le akarják beszélni a nem papírról történő olvasásról, vagy fikázzák őket emiatt. Pedig egy tisztább, takarékosabb jövő érdekében senkinek sem kellene papírról olvasni és senkinek sem kellene papír alapú "adathordozón" tárolni az információkat, mert lássuk be ez egy annyira elavult és drága módszer, mint a lyukkártya. Persze vannak kivételes igények (néhol lyukkártyát is használnak még) de ezekből is egyre kevesebb lesz. -
pixx #22 "Laptoppal ezt nem csinálhatnám meg" én nem laptoppal, hanem pda-mal csinálom ezt, illetve a telefonommal. Nem tudom minek kéne hozzá lapos. Ha nincs céleszközöd, akkor valóban rossz ez az olvasási forma, és inkább szerezz be egy ilyet olcsón lehet venni txt-be árhúzod worddel, és már megy is, kényelmesebb gyorsabb. Ebook olvasóról "véleményem" szerint a hülyéknek való, mert bazi nagy, és nem fér el a zsebben, plusz szarul is néz ki. Azért, hogy a könyvhöz legyen hasonlatos. Megint ott tartunk, hogy nem a célt nézzük(információ szerzés, vagy szórakozás) hanem a formát. -
Ferrer #21 de -
Ferrer #20 Olyan kis ebook olvasó lenne jó. De azok rohadt drágák, és én proli vagyok, és nem tudom megvenni. Viszont gondolkozokm, hogy veszek ilyen ipod touchot, amivel ezt meg lehetne oldani, meg persze sok másra is jó. Tényleg sok pdf-em van, amit el szeretnék még olvasni. De ha választhatok nyomtatott és elektronikus között, nem kérdés, melyikre esik a választásom! -
Ferrer #19 Hehehe, én néha csak ledőlök, magam fölé teszem a könyvet, és úgy olvasok. Laptoppal ezt nem csinálhatnám meg, mert egyrészt nehéz, másrészt be is kell kapcsolni, ha olvasni akarok rajta valamit, és ez már magában elég illúzióromboló. -
Ferrer #18 Mint már mondtam, nem praktikai okai vannak. És ez szerinted tényleg előny, hogy "a bolygó bármelyik könyvét, és számos magazinját, újságát megjeleníti pillanatok alatt"? Ez olyan, mint most a netes ebook warez, hogy letöltesz 100 féle könyvet, de persze egyiket se olvasod el, mert a bőségben elveszted az összpontot.
Az a vicc, hogy az otthoni nyomtatóra is azért volt igény, hogy ne kelljen gépen olvasni. Érdekes.
Elég gépszerű ez az analógiád... A mozi is megszűnt a tévével. A fotónyomtatás is megszűnt a digitális korszakkal. Hát persze.
A helyzet az, hogy ha tényleg lett volna igény rá (és nem csak ilyen infósok körében, mint te), már rég ilyen szarokon olvasna újságot az emberek nagy része. -
#17 Mégis hogyan?
Konkrétan milyen előnye lehetne a könyveknek, újságoknak, egy olyan eszközzel szemben, aminek a mérete, súlya mint egy vékony könyvé, a rajta látható kép pont olyan hatású mint a nyomtatott, és emellett van millió oldalnyi tárhelye, internetes kapcsolata, a bolygó bármelyik könyvét, és számos magazinját, újságát megjeleníti pillanatok alatt???
Nekem leginkább úgy tűnik hogy ami téged befolyásol az csak nosztalgia, nem egy ésszerű érv ami miatt jobbak lennének a nyomtatott könyvek.
Ahogy AgentKis írta, ez nagyon hamar meg fog szűnni, egy generációváltással, éppúgy mint azoké akik szerint az e-mail soha nem veheti át a levelek helyét, vagy azoké akik szerint a pergamen úgysem veheti át az agyagtábla helyét.
-
cateran #16 Az ágyban magad fölé tartani BÁRMIT huzamosabb ideig gebaszos....ez eléggé szar érv (imádok olvasni,rengeteget olvastam könyvet újságot és tudom hogy egyszerüen nehéz úgy olvasni,ahogy te mondod..akkor már hason fekve,elöttem az ágyon a cuccossal,de akkor meg ebook és netbook is jó...sőt lehet a hasamon is,akár könyv,újság,netbook,ebook...) -
Ferrer #15 Akkor váljék egészségedre! : > -
Rexhawk #14 egy amazon kindle súlya 28 deka és 6 inches képátlóval rendelkezik, tehát kb egy a5 - ös képátlóval rendelkezik. Nem nagy, nem nehéz. -
Ferrer #13 Gondoltam, hogy előbb-utóbb jön valami ipari forradalmár, aki megcáfolja az érveimet. Oled meg netbook, hogyne... Sok sikert az ágyban magad fölé tartani huzamosabb ideig. -
Yv@n #12 Én notebookkal is tudok legyet csapni! :D -
Rexhawk #11 "ágyban olvasni, wc-re vinni, táskába eltenni aztán elővenni,"
ezt mind meg lehet tenni is netbookkal
"lehet őket gyűrni"
hát szerintem, ez hülyeség, de az oled és epapír kijelzők már lehetnek olyan vékonyak amelyek hajlíthatóak
"lehet velük legyet csapni"
na erre az geyre tényleg nem jó:D
másrészt szerintem lehetne gumi alapú e-bookokat csinálni
"jól mutatnak a szobában is"
őőő, e-bookból lehet digitális képkeretet is csinálni,amibe te választod ki milyen kép legyen, ami magazinnál nem biztos hogy tetszik illik a környezetbe -
tomcsa4 #10 Meg talán jobban megbecsülöd, nem? -
Ferrer #9 "mire megkapom az ujsagot mar reg megtudtam mashonnan a lenyeget ingyen v sokkal olcsobban"
Ja, én a magazinokról beszéltem, nem a napilapokról. Napilapot én sem olvasok, mert nem tesz igazán hozzá az életemhez, de a magazinok igenis jobbak nyomtatva: lehet őket gyűrni, ágyban olvasni, wc-re vinni, táskába eltenni aztán elővenni, lehet velük legyet csapni és jól mutatnak a szobában is. Annak lelke van. Ellentétben a pdf-el és a notebookkal, melyek legfeljebb egy iroda hangulatát keltik. -
vaddiszno #8 Draga Jeff szerintem ha valaki meg ujsagot akar eladni akkor az foleg elemzo cikkekkel meg hatterinfokkal kell szolgaljon h a kedves olvaso erezze h valami hasznos infoert fizet. A vazlatos xart megkapom a neten v a tv-ben. Es altalaban a nyomtatott medianak behozhatatlan HATRANYAI vannak a tobbi forrassal szemben, vagyis mire megkapom az ujsagot mar reg megtudtam mashonnan a lenyeget ingyen v sokkal olcsobban!!!! Nem hiaba kongatjak a harangokat. "...meg lehet kicsit tesze-toszaskodni, de nem sokat..." -
tomcsa4 #7 Ezt a hírt össze lehetne kötni a szintén mai "A kereslet hiánya gátolja a szélessáv terjedését" című hírrel.
Nincs mit hozzátennem. -
Ferrer #6 A nyomtatott médiának sajnos behozhatatlan előnyei vannak az elektronikussal szemben. -
cateran #5 "A fiam például még soha nem fizetett elő egyetlen újságra sem, a híreket a Facebookon és a Twitteren keresztül kapja meg a barátaitól, vagyis olyan emberektől, akikben megbízik"
Azok meg az ujsagban olvassak...istenem,ki ez a faszi? -
#4 Te még igen. Én is, de egyre kevesebbet...
Az viszont aki óvodától képernyőre rajzol majd és azon tanul írni olvasni is, annak már a papír lesz barátságtalan. 1-2 generáció... -
Ferrer #3 Hát ez vicces.. Kedvenc magazinom netes előfizetése feleannyiba kerül, mint a "régimódi" terjesztésé, nekem mégis utóbbi kell. És ne próbálja senki nekem bebeszélni, hogy van netbook meg ebook olvasók meg minden szép, mert sírok, ha csak az elektronikus olvasásra gondolok.