Jeff Jarvis: "Az idei év igazi változást hoz!"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagyokmintmindenember
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Erre írtam a #4-en, hogy 1-2 generáció.
"A nyomtatott médiának sajnos behozhatatlan elõnyei vannak az elektronikussal szemben. " Erre meg azt mondom, hogy szerintem csak egy van, a hordozóját, a papírt lehet sok más célra használni (ablakpucolás, begyújtás, nagyobb mennyiségben hõszigetelés...)
Vannak emberek akik könyvtárnyi mennyiségû könyvet halmoznak fel otthon, mert milyen értékes, milyen szép, milyen hasznos. Ezt még meg tudom érteni (bár nem értek vele egyet) az emberek nagy részét vezérlõ, az anyagi világ iránti kielégíthetetlen birtoklási vágyából fakadóan teszik mindezt (ahogyan rengetegen gyûjtenek valami mást, pl.: bélyeget, szalvétát, veteránautót).
Én igazából azokat nem értem, akik a többieket le akarják beszélni a nem papírról történõ olvasásról, vagy fikázzák õket emiatt. Pedig egy tisztább, takarékosabb jövõ érdekében senkinek sem kellene papírról olvasni és senkinek sem kellene papír alapú "adathordozón" tárolni az információkat, mert lássuk be ez egy annyira elavult és drága módszer, mint a lyukkártya. Persze vannak kivételes igények (néhol lyukkártyát is használnak még) de ezekbõl is egyre kevesebb lesz.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
LZ forever
LZ forever
LZ forever
Az a vicc, hogy az otthoni nyomtatóra is azért volt igény, hogy ne kelljen gépen olvasni. Érdekes.
Elég gépszerû ez az analógiád... A mozi is megszûnt a tévével. A fotónyomtatás is megszûnt a digitális korszakkal. Hát persze.
A helyzet az, hogy ha tényleg lett volna igény rá (és nem csak ilyen infósok körében, mint te), már rég ilyen szarokon olvasna újságot az emberek nagy része.
LZ forever
Konkrétan milyen elõnye lehetne a könyveknek, újságoknak, egy olyan eszközzel szemben, aminek a mérete, súlya mint egy vékony könyvé, a rajta látható kép pont olyan hatású mint a nyomtatott, és emellett van millió oldalnyi tárhelye, internetes kapcsolata, a bolygó bármelyik könyvét, és számos magazinját, újságát megjeleníti pillanatok alatt???
Nekem leginkább úgy tûnik hogy ami téged befolyásol az csak nosztalgia, nem egy ésszerû érv ami miatt jobbak lennének a nyomtatott könyvek.
Ahogy AgentKis írta, ez nagyon hamar meg fog szûnni, egy generációváltással, éppúgy mint azoké akik szerint az e-mail soha nem veheti át a levelek helyét, vagy azoké akik szerint a pergamen úgysem veheti át az agyagtábla helyét.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
LZ forever
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
LZ forever
ezt mind meg lehet tenni is netbookkal
"lehet õket gyûrni"
hát szerintem, ez hülyeség, de az oled és epapír kijelzõk már lehetnek olyan vékonyak amelyek hajlíthatóak
"lehet velük legyet csapni"
na erre az geyre tényleg nem jó😄
másrészt szerintem lehetne gumi alapú e-bookokat csinálni
"jól mutatnak a szobában is"
õõõ, e-bookból lehet digitális képkeretet is csinálni,amibe te választod ki milyen kép legyen, ami magazinnál nem biztos hogy tetszik illik a környezetbe
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ja, én a magazinokról beszéltem, nem a napilapokról. Napilapot én sem olvasok, mert nem tesz igazán hozzá az életemhez, de a magazinok igenis jobbak nyomtatva: lehet õket gyûrni, ágyban olvasni, wc-re vinni, táskába eltenni aztán elõvenni, lehet velük legyet csapni és jól mutatnak a szobában is. Annak lelke van. Ellentétben a pdf-el és a notebookkal, melyek legfeljebb egy iroda hangulatát keltik.
LZ forever
Nincs mit hozzátennem.
LZ forever
Azok meg az ujsagban olvassak...istenem,ki ez a faszi?
Az viszont aki óvodától képernyõre rajzol majd és azon tanul írni olvasni is, annak már a papír lesz barátságtalan. 1-2 generáció...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
LZ forever