29
  • harcu
    #29
    Drága jó szépemlékű P4 2.8-as Northwoodom, nyáron csak légkondi mellett lehetett használni, mert kályhaként fűtött.
    Az első generációs P4-esek pedig még az azonos órajelű P3-asoknál is lassabbak voltak, az 1.6-os P4-esnél az 1.6-os Duronom is gyorsabb volt.
  • Sanyix
    #28
    Te ezt hol álmodtad? A p4-nek legalább +1ghz kellett ahhoz hogy ugyanannyit tudjon mint egy amd. Még a k7 alap sempronom is 2,1ghz-n rommá verte a 3,2 ghz-s northwoodokat(ráadásul 2x-4x áron). Az a64-ekről meg ne is beszéljünk...
  • Nightwish006
    #27
    Én magasból szarok rá, hogy intel vagy AMD. Azt veszem, amelyikkel jobban járok. Most egy E7300 am van, sajnos pont a legrosszabb áraknál sikerült gépet újítanom, de ezvan. BTW FefeeX elmondanád, hogy pl. a 2ghz-en járó A64em miért verte laposra a 3ghz-s prescottokat, ha az a p4 olyan hudejóvolt?
  • krajcsovszkig
    #26
    Inteleket is lehet annyit húzni.

    2003-ra meg nem azt mondom, hogy az intel volt sz.r, hanem azt, hogy az opteronok nem annyival jobbak a xeonoknál és hogy megint úgy adták elő ezt az x64-et, mintha az AMD találta volna föl a 64-bitet, mikor az intelnek már a '90-es évek óta ott van az IA64 szervereknél. Azt meg én nem hallottam hogy az intel nagyon fikázta volna a 64-bitet, meg abban igaza is volt hogy kb a Vista megjelenéséig az égvilágon semmi értelme nem volt.

    De ha az AMD végre kihoz egy egyértelműen intel-verő procit, akkor várom szeretettel :) (a pumától is sokat vártam, de annyira nem lett jó sajnos... Talán a puma 2)

    Písz
  • richi105
    #25
    Egy újabb vita Intel vs. AMD pedig mind két félnek vannak erényei és nekem volt mind két gyártótól procim. Úgy 2 éve még Barton 2500+ volt a gépembe most pedig E6420 hol itt a bonyodalom, de ha most vennék gépet lehet Phenom lenn a választás mert a C2D 8400 elég drága szerintem, de ez magán vélemény és nem nagyon szoktam a tuning -al foglalkozni.
    Én sem szeretném ha egy processzorgyártó maradna csak, mert akkor valószínűleg az árat kitartaná és az a kis pénzű embereknek nem jó (mint én is).

    Gratulálok az AMD cégnek csak így tovább és 40 év az nem semmi !!!
  • Adenoma
    #24
    hmm, ezt kifejtenéd? az intel procik a CORE széria előtt magasabb órajelen jártak, mint a hasonló teljesítményű AMD procik.
  • FefeeX
    #23
    Nekem a CoreDuo a kedvencem... Amiről a casual user azt mondja első hallásra, hogy az mekkora király meg hogy az veri az AMD-t...

    CoreDuo=32bit=nagy sz@r, ez egy nagyon rövid életű, nagyon gyenge kétmagos sorozata volt az intelnek, az AMD úgy össze-vissza verte, hogy az Intel legnagyobb szégyenévé vált...

    Nem tom a P4-el mi bajod, gyakorlatilag az azonos órajelű AMD-ket elverték rendre... (persze árban nem ennyi volt a különbség)
  • Sanyix
    #22
    Milyen mainstream vonal? az x3 710 az nem mainstream? Mert azokat is sorba húzogatják 4ghz fölé léghűtéssel... mellesleg minden amd prociban ugyan azok a magok vannak egy generáción belül, ergo ugyannyira húzhatók, és emellett a phII 955 is mainstream.

    A 2003-mas esemény pontosan úgy volt. Vagy azt szeretnéd mondani hogy a p4 és a hozzá tartozó xeonok nem voltak hígfosok? Mert az merész lenne, mivel köztudott, hogy a p4 és a netburst a cpu gyártás szégyene. És az x64-et is megpróbálta elsikálni az intel, emléxem rá hogy mentek az "x64 szükségtelen" nyilatkozatok.
  • FefeeX
    #21
    Nekem úgy tűnik, te vagy túlságosan Intel-párti...
    Ár/érték arányban az AMD kb a K6-2 óta vezet(ett) egészen a C2D megérkezéséig...
    Nem véletlen, hogy akkoriban otthoni használatban AMD-m volt több, C2D óta meg csak intelem van... Érdemes a FÜGGETLEN teszteket folyamatosan figyelemmel kísérni... :)
    Jelen esetben az új phaenom-ok jobbak mint az azonos órajelű c2d-k, de persze a méregdrága i7-esektől lemaradnak... Ár/érték arányban viszont megint kezd az AMD erősen feljönni... Ha most vennék gépet (lapot meg procit, memót is), akkor tuti phaenom2-t vennék...
  • krajcsovszkig
    #20
    De mainstream vonalon az intelek azért jobban húzhatók most.

    Egyébként a cikkhez annyit fűznék hozzá, hogy szerintem túlságosan látszik belőle hogy az írója finoman szólva AMD-párti... Nem túl profi dolog, főleg, hogy a 2003-as eseményekről amit írt az eléggé nem úgy volt
  • Sanyix
    #19
    hoppá benéztem, a 6ghz már kevés



    AZTAQRVA!
  • Sanyix
    #18
    Te bizony komoly sötétségben élsz. 6ghz mond valamit? :D meg 4+ ghz-k léghűtéssel?
  • ghost30
    #17
    óóóóóóóóóóó boldog szülinapot :)

    AMD 4ever
  • sh4d0w808
    #16
    Phenom II-t nem lehet tuningolni...?! Jaj...
  • mainruler
    #15
    Az a baj, hogy a Phenom II-ket nem igazán lehet, azonos órajelen meg az intel dolgai gyorsabbak egy PII-nél...ráadásul nekik már van egy következő generációjuk, AMD meg "alig" egy-másfél éves késéssel kullog utána.
  • Inquisitor
    #14
    Én meg nem vagyok AMD/Intel vagy NVidia/ATI vagy Linux/Windows "párti", aki vallási alapon választ HW-t és SW-t, az megérdemli a sorsát! :D
    Ha nyernék a lottón én is vennék egy legzsírabb i7 rendszert. De ha adnának egy viszonylag szerény összeget, akkor egy jól árasított 4 magos AMD-t vennék és meghajtanám mint zinger a varrógépet. Ha meg 20K alatti procit kéne vennem akkor meg E5200/E5300 játszana tuningolva ...
  • Inquisitor
    #13
    "Évek óta én is az Intel CPU-it választom, mert jobb az ár/érték aránya"
    Ha a tuningot nem tekintjük (bár Phenom II, Athlon II esetén már az is ott van a szeren), ami nem érinti ugye a vevők vagy 98%-át legalább, akkor egy hosszabb és drága AMD X2 korszakot leszámítva (amikor a P4 megállt a fejlődésben, Intel meg látszólag ült a lanygos sárban) mindíg jobb ár/teljesítmény mutatója volt az AMD prociknak. Jelenleg annyival árnyalt a helyzet, hogy ha szétbontjuk árszintekre a procikat, mert 40-200K közötti prociknál most tényleg az Intel jobb. No és ebből a szegmensből adnak el a legkevesebbett.
  • Exen
    #12
    Én is AMD párti vagyok. E sorokat is egy Acer Aspire 5530G-ről írom, melyben Puma platform dobog:D és 100%-ig meg vagyok vele elégedve.
  • Sanzistift
    #11
    Úgy értendő:
    Nem szeretek egyből (egy lehetőségből) választani.

    Csak a gyengébbek kedvéért...
  • Sanzistift
    #10
    A kezdeti monopolhelyzetnél van rosszabb is.
    A totális monopolhelyzet.
    Például ez azt jelenti, hogy az Intel megeszi az AMD-t, szőröstül-bőröstül.
    Ennek okán csak az Intel marad az egyedüli proccesszorgyártó, és mivel mástól nem tudsz venni, így tőle veszel. Annyiért, amennyiért ő kínálja.
    Ilyenkor szokott beköszönni a kampós orr, meg a kapzsiság a képbe, és megveszed a procit, háromszoros áron, mert nincs választásod.

    Ha sok pénzed van, akkor szavazz a monopolhelyzetre, meg a Világkormányra.
    Bele fogsz dögleni, mert lehúzzák rólad az összes bőrt.

    Részemről maradok Koppánynál (AMD), én nem szeretek egyből választani.
  • Darth Sith
    #9
    sajnos igazad van. Évek óta én is az Intel CPU-it választom, mert jobb az ár/érték aránya, de szükség van az AMD-re, mert ha az Intel monopol helyzetbe kerül, leáll a fejlesztésekkel, és borzalmasan magasan fogja tartani az árakat, fejlesztés nélkül. Kell a verseny.
  • Eagleheart
    #8
    ár érték arányban már rég nem az amd a legjobb választás de mind1...

    miért lenne undoritó ha vki erősebb a másiknál? ha tied lenne az intel egy szavad se lenne...két fagyizó közül is az megy tönkre akinek vagy rosszabb fagyija van, vagy kevésbé tudja eladni a lehet h egyébként finomabb fagyiját mert szar a marketing...marketingel mindent el lehet adni mert kurva kevés ember van akit konkrétan érdekel h valójában mit vesz...tapasztalatból mondom
    sok naiv ember azért vesz intelt mert mondjuk ismerősének is az van és nehogy már kilógjon a sorból, az emberek nagy része a másiknak akar megfelelni azzal h ő is azt vesz amit az ismerőse..
  • WiZe
    #7
    Nekem 2001 óta csak AMD procim van, munkahelyre is ezeket vettem. Összesen eddig 7 proci, szóval támogatom őket ahogy csak lehet. :)
    Mindig alapos utánajárással után ár/érték alapján döntök, ezért lett mindig AMD a győztes.

    Undorító dolog, ha egy cég monopolhelyzetben van. Ezért nem szabad veszni az AMD-t, sem a grafikus részlegét.
  • szombi
    #6
    Már csak egy dolgot nem értek.

    Hozzám került egy 1979-es Intel processzor, melyen az AMD emblémáját találtam.
    Majd ha előkerül, lefotózom.
    Hogy is van ez?
  • atis78
    #5
    valaki emlegetett
  • Daffit
    #4
    Sosem volt AMD procim és sosem szerettem, de mindig is drukkolni fogok neki!
  • Bounti
    #3
    Ez elég nagy butaság... Az AMD nem egy csökött kis céget vett meg, hanem egy elég jó piaci részesedéssel rendelkező fejlesztőt/gyártót. Az meg, hogy féken kell tartani a "kis kék szörnyet" ... hát inkább fogalmazzunk úgy, hogy remélem előrukkolnak belátható időn belül olyan cuccokkal, amik az i7 igazi versenytársai lesznek (jótékonyan hat ugyebár az ár, és teljesítmény versenyre). Tegye fel a kezét az akinek van annyi pénze, hogy ne az ár/érték arányt nézze...
  • Ravkin
    #2
    Az ati név szimbólikus, valójában ők már beadták a kulcsot.
  • Ahoy
    #1
    hajrá AMD-ATI :) remélem teljesen talpra tudnak majd állni, a válság ellenére is. Nemkell hogy legyőzzék az Intelt... de muszáj valakinek féken tartania a "kis kék" szörnyet.