Dinoszaurusz "vér" egy 80 millió éves csontból

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudtak beszélni is?

Kara kánként folytatom tanításom.

Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenő csak az hogy nincs Quickload :D

Érdekesek ezek a hírek, csak aztán elsüllyednek.
Volt szó egy mammutbébirõl is, amely feltûnõen jó állapotban megmaradt a fagyos földben, aztán nem hallunk semmit róla, immár több éve. Lehet, hogy az oroszok már mammutfarmot csináltak, valamelyik titkos szibériai támaszponton?
Elõtte persze kivégezték az összes újságírót, aki látta a leletet, és a nem-titkosügynök tudósokat is.<#idiota>

Kara kánként folytatom tanításom.

"Én pölö hol kérdõjeleztem meg a jól megalapozott tudományos eredményeket? "
akkor és ott, ahol és amikor akarod.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

dínó! mekkkora velõscsont lehet! <#circling> pirítóssal nagyon finom!
(csak nehogy a <#violent>....)
De jó nekünk hogy te, meg a többi hitgyülis troll majd megmenti a lelkünket a gonosz tudósoktól...

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Szerintem egy ilyen kutatás ideális feladata lehetne ennek a robotnak. Kapna még négy kezet szemekkel és hajrá.... 😊tudós robot

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Érdekes fajta ez az sg fórumozó 😊
- a második hozzászólás után képes teljesen elfordulni a témától
- innen az indító téma már szinte nem is számít
- nem szereti a mûvelt teroristákat (csak titokban)
- kedvenc filozófiai irányzata a szkepticizmus, de ebbõl már annyi leágazást fejlesztett, hogy az csoporton belül is konfliktusforrás
- istenben nem hisz, de sokat beszél róla
- a kialakított elméleti pozíciót csak a teljes megsemmisülés árán adja fel
- de itt nem lehet teljesen megsemmisülni, tehát senki nem tud semmirõl meggyõzni senkit
- elkülöníthetõ néhány nagyobb részcsoport: álomvilági, hiperszkeptikus, beszóli
- és azért szerencsére minden egyedet érdekel a tudomány
Csoporton belülrõl nehéz elemezni, de az "angol tudósok" majd kikutatják (csak nehogy . . . )
Bár igaz inakkal rendelkezõ állat valószínûleg hagyott volna hátra csontokat is... Tehát mégis lehetséges, hogy a dínóé...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Sõt még az sem bizonyos, hogy nem a megkövesedett dínó csontjában késõbb élõ organizmus maradványa. Erre is utal a cikk, persze a felfedezõ cáfolja. (ki ne tenné, hiszen akkor nem érne semmit a felfedezése)

"Azaz ha valaki szkeptikus a darwini tanokkal szemben, az ugye nyilvánvalóan csak bigott fanatikus keresztény lehet, tehát buta, tehát nem kell vele foglalkozni. Ez ignorancia, dogmatikus gondolkodásmód, sztereotípia. Ez ellen szóltam fel. "

Nos én kérdeztem a végén HumanEmber41st-t, hogy így gondoltad? De nem õ válaszolt hanem te.
Ismered a régi mondást: "fogatlan prokátornak lócsöcs a ..." C:

Igen, és azt is tömeg spektrométerrel mutatták ki, tehát csak néhány molekula volt. (Nem tocsogott a dínóvértõl 😄 )

"milye"

lyaly-lyaly... 😊
drfaust
Üdv!
Néhány kedves fórumozó igencsak elszakadt az eredeti témától!Azt sose értetem, hogy miért kell sárral dobálózni egymásra, mert nem értenek egyet egy témában. Mindenki nyugodjon meg!
Valaki említette, hogy 80 millió év alatt a DNS megsemmisül. A cikkben nem mondták, hogy találtak épp DNS-t, csak kollagént meg fehérjéket

Csak a semmi lehet tökéletes!

Akkor sem látom, h itt mindenki "máglyára veled"-ezne (még 1et sem).Csak szimplán csipkelõdõ megjegyzéseket tesznek, aminek van alapja, ez nem teljesen ua..Az, h ki mit hisz, az pedig saját szuverén joga/"problémája" vagy nem problémája vagy nem tudom milye, döntse el mindenki maga.Egy szó : széleslátókörûség.És ennyi, a fanatizmus sosem volt jó jel, akár hatalom/kapzsiság,akár vallás, akár tudomány...Meg kell találni a harmoniát és racionálisan gondolkozni.Ennek ellenére, tannak jó az a szép nagykönyv, ha nem is 100%ig mese, de én is fentartásokkal kezelem a történeteket, a lényege szerintem akkor is a tanítás az elme, egy intelligens ember jól le tudja szûrni belõle a dolgokat (még ha nem igazak is)

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

toto66 írta:
"Kedves gyerekek, Darwin bácsi mesekönyve fúj, nem jó megront!
Olvassatok inkább egy régebbi mesekönyvet, melyben írva vagyon: legyen és lõn..."

Azaz ha valaki szkeptikus a darwini tanokkal szemben, az ugye nyilvánvalóan csak bigott fanatikus keresztény lehet, tehát buta, tehát nem kell vele foglalkozni. Ez ignorancia, dogmatikus gondolkodásmód, sztereotípia. Ez ellen szóltam fel.

"mivel, ha jól tudom a kereszténység égette az embereket, ha mást mondtak."

Ha jól tudom a felvilágosult Franciaországban ill. az ateista Szovjetúnióban is öltek eleget a más nézetekért, holott oda a baljós vallásos pedofiltüzesvasinkvizíció aligha tehette be a lábát... Szóval maradjunk abban, hogy nem "a kereszténység" ölte az embereket, hanem az emberi hatalomvágy, kompromisszumképtelenség, és gonoszság. Hogy valaki ezt nem látja, hanem megfoghatóbb csoportot keres, amibe belerúghat egyet, na az õt minõsíti.
A poénkodáson kívûl, ki állított itt olyat, h Darwin könyve a 100% trú és minden más hamis.És ezt a máglyára veled hülyeséget végképp nem értem, mivel, ha jól tudom a kereszténység égette az embereket, ha mást mondtak....
Nem nagyon szeretem az ilyen álszent embereket.

Igen, de az után, hogy valamit elfogadtunk, is meg kell hallgatni a szkeptikus hangokat a leugatás helyett. Az is be volt bizonyítva okosan tudományosan, hogy a titanic nem süllyed el, oszt lám.

Persze nyilván nincs minden szkeptikusnak igaza, nem erre akarok kilyukadni. Csak idõnként idegesít ez a "te nem tartod tökéletesnek és mindent kielégítõnek Darwin evolúciós elméletét? akkor te nyilván inkvizítor bibliaimádó pedofilpap vagy, máglyára veled!" , és ilyenkor ez jön ki belõlem.
A dogmatizmus valóban nem szerencsés, ebben egyetértünk. Épp ezért kell a tudományon belül többszörösen bizonyítani valamit, mire az elfogadottá válik, mint pl ezen dínós esetben is történt.

"Miért kérdõjeleznek meg a hozzád hasonlók jól megalapozott tudományos eredményeket"

Miért? Megkérdõjeleznek? :p Én pölö hol kérdõjeleztem meg a jól megalapozott tudományos eredményeket?

Én egy dolgot kérdõjelezek meg (valójában ellenzem), a dogmatikus szabálykövetést, az "azérigaz, merazokosember aszmondta, ésaki másmond azhülye" érvelést. Tetszik, vagy nem, ilyen emberek az evolúciópártiak közt is igen nagy számban találhatóak.
Ez a semmitmondás jó példája volt...
Ellenden ha valamivel estleg érvelnél is, akkor:
Miért kérdõjeleznek meg a hozzád hasonlók jól megalapozott tudományos eredményeket, amikor még a hiten belül sem tudnak igazságot tenni?

toto66: értem, tehát te is azt mondod, hogy csak azért, mert egy könyvben le van írva valami, még nem lesz feltétlen igaz, még akkor sem, ha az adott korban a közmeggyõzõdés az, hogy az a könyv igaz? És te is undorítónak tartod, ha a szkeptikus hangokat a meghallgatás helyett lehurrogják, eretnekséggel vádolják? :p Na látod, tökre egyetértünk.

Kyron:
A világon minden népnek/kultúrának megvan a maga teremtéstörténete, hitvilága.
Ebbõl kiindulva miért állíthatnánk, hogy egy erõszakos pedofil gazember vagy?
Ja, ilyet nem is állítottunk? Nofene.
A világon minden népnek/kultúrának megvan a maga teremtéstörténete, hitvilága.
Ebbõl kiindulva miért állíthatnánk, hogy ezek közül pont az lenne az egyetlen igaz amit bõrkötésben kiadtak? És akkor Darwin bácsiig még el se jutottunk.

Én is olvasgattam, de azért Darwin bácsi mégis szembe mert szállni vele, meg inkább a logika gyõzött nála mint a hit...

"Kedves gyerekek, Darwin bácsi mesekönyve fúj, nem jó megront!
Olvassatok inkább egy régebbi mesekönyvet, melyben írva vagyon: legyen és lõn..."

Amit persze Darwin bácsi is sokat forgatott, ez valahogy mindig elfelejtõdik :p
Kedves gyerekek, Darwin bácsi mesekönyve fúj, nem jó megront!
Olvassatok inkább egy régebbi mesekönyvet, melyben írva vagyon: legyen és lõn...
C:
Így gondoltad?

Egy biztos. Mivel találtak kollagént, meg elasztint is, ha másra nem is lesz jó, fel lehet vele "varrni" pár dínó-ráncot 😄

Igen, kedves gyerekek, a proteinek majd sokat mesélnek a tudós bácsiknak a dinók evolúciójáról. De most aludjatok szépen, álmodjatok az öv-fajokról, a gyümölcslegyes kísérletrõl, meg Darwin bácsi mesekönyvérõl...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

csak nehogy a Narxis kezébe kerüljön...

Szerintem..ne beszélj ilyen csúnyán, nehogy véletlenül megtaláljanak a terroristák...és közösítsenek egy gumibottal, amiért ilyen piszkos a szád <#ejnye1>

Narxis
Akkora szánalmas faszság, a kurva anyját annak aki ezzel viccelõdik.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

majd találnak egy 80millió éves kémcsövet
Chocho
Akkor írd már meg lécci a tudósoknak is, mielõtt nagyon belelovalnák magukat...

Gaming is believing.

szerintem már senki nem emlékszik hogy konkrétan mi volt. valamikor valaki valamire beszólta ezt, õ komolyan gondolta, de a többiek annyira hülyeségnek találták azzal a cikkel kapcsolatban, hogy azóta mindenre el kell sütni amire NEM illik rá 😊

Ruley
Valaki elmagyarázná hogy honnan ered ez a poén, és mit jelent? Mert már tucatszor olvastam ezen az oldalon...

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Hemoglobin származékot meg rostot, no a rost még de, höhöhö, egyszerûen teljes lehetetlenség, hogy olyan anaerob körülmények közé kerüljön, hogy olyan tökéletesen konzerválná, fõleg nem 60 millió évre.
Majd keresnek egy gyantába ágyazódott dinóvért szívó szúnyogot még hozzá<#idiota>
Kamu. Ez kizárt. 80 millió év alatt a csont is megkövesedik, nemhogy a DNS benne...

iSS!

Nyugi sracok! Megtalaltak a megfelelo bekakat, es a legjobb tudomasom szerint, egy magyarorszagi pocsojabol szarmaznak. Szoval nemgyengen van magyar vonatkozasa is, mindemellett a kedves kollegano uk-uk-ukapja magyar volt! 😄

Bocs

Énis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ez csak akkor lehetséges, hogyha terroristák kezébe kerül.
Csak nehogy ne kerüljön a kezükbe.<#idiota>
Banano
Jurassic Parkot akaroook!

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Jurassic Parkot de azonnal!!! <#idiota><#idiota><#idiota>