14
 • KillerBee
  #14
  Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is:

  http://ipon.hu/?news=6405
 • KillerBee
  #13
  Na de nem is attól lesz valami szerver, hogy a gyártó a cuccos nevében használja a "Server" szót.
 • GABOR16
  #12
  Ezt poénból próbáltuk ki egyszer, és akkor egyszerre 3 ember ment a telefonomra, és mind tallózott és letöltött... (bár a sebesség ekkor szétoszlott a telefonok között)
 • GABOR16
  #11
  Miért, a jobb mobilokkal lehet FTP szervert csinálni Bluetooth hálózaton, a többi telefon meg csatlakozhat a tiedhez és tallózhat, letölthet (esetleg beállítástól függőleg feltölthet, módosíthat)... az ennyim erre alapból képes mindenféle kiegészítőszoftver nélkül :D ... ebben az értelmezésben már ez is szerver (adatot szolgáltat ki, még ha csak szűk és korlátozott körben is...)
 • EroSennin
  #10
  http://en.wikipedia.org/wiki/Server_(computing)
  "Absolute CPU speed is not usually as critical to a server as it is to a desktop machine."
 • ReTeK
  #9
  Világos, de ahova elég egy malac persely (móricka zsebpénzének) oda felesleges a 2 tonnás széf
 • Polemius
  #8
  roliika:
  Nekem aztán mindegy, hol dolgoztál. Illetve nem. Lehet, hogy közrejátszik abban, hogy a kifejezés eredeti jelentését elfelejtetted. Mindenesetre átgondolhatnád, mert nem azonos kategória a komoly webkiszolgáló, a seed szerver vagy az otthoni fileszerver. Mindegyik szerver (akár tetszik, akár nem), más-más követelményekkel.
  Ha szerinted a szerver csak rackmount üzleti célokra használt komoly teljesítményű cucc lehet, az a te dolgod, csak akkor ne feledkezz meg arról, hogy _szerinted_.
 • Vorpal
  #7
  Jó azért mielőtt ízekre szednétek rolikát - kicsit rosszul fejezte ki magát - de érthető a dolog - igény lenne, hogy a szerver ne csak elméletileg szolgáljon ki.
 • roliika
  #6
  Egy ideig dolgoztam a SUN-nál, banki szerverekkel szórakoztam, hidd el tudom mi az ,hogy szerver, manapság a kiherélt PC-re is szokás rámondani sajnos, és igenis a redundancia alapvető követelmény.
 • Polemius
  #5
  roliika:
  Kicsit mintha kevernéd a dolgokat..
  A "szerver" nem azt jelenti, hogy egy teremben ücsörög sok más géppel körbevéve egy hosting cég polcain.
  A szerver azt jelenti, hogy kiszolgál valamit. Ettől szerver a szerver. Nem a redundanciától, vagy a rendszerbusz sebességétől.

  Jelen esetben, ahogyan a nevéből (MediaSmart Server) is már sejteni lehet (a linkre kattintva pedig egyértelmű), arra szolgál a szerkezet, hogy a user otthon használja média kiszolgálónak. Vagyis ezen tartja a fényképeit, zenét, videót, miegymást, amit aztán más eszközről ér el (asztali gép/laptop/pda/rádió/házimozis kütyü/akármi).
 • roliika
  #4
  Akkor beviszem a bixbe a mobilom...
 • kvp
  #3
  A hp fele szerver egy otthoni smart storage, tehat intel-es cpu-val felszerelt kulso merevlemez, amire ra lehet tenni a letoltoprogramot, a nyomtatot es a hordozasra szant kulso merevlemezeket. Erre jo. Ceges felhasznalasra meg ott vannak a rackable 6-8 alaplapos atomos szerver talcai, amik cluster-be kotve adjak a redundanciat.

  Szerverbol meg letezik commodore 64-es streaming media szerver is, ami teljesitmenyben es tudasban kb. egy osi pdp6-os szintjen all, de a sajat koraban azt is szervernek hivtak. Barmi lehet szerver, ami kepes adatokat kiszolgalni.
 • Rexhawk
  #2
  "2: A hosting szolgáltatót (szerverfarmos) rohadtul nem érdekli, hogy 10W/h-t vagy 450-et eszik a géped, az ár ugyanannyi, maximum darabra ebből több fér be egy gép helyére mert kicsi de teljesítményre nem fogja elérni egy 2 procis 4 magos gép szintjét még úgysem...mondjuk 4*-es áron."

  persze, mindegy hogy 10-20 millióval fizetne többet havonta az áramszolgáltatónak
 • roliika
  #1
  No....1-2 gondolat így hajnali 10kor.

  1: Kicsi a fogyasztása és szervernek mondják ami adatot tárol és "csak" 400$. Ez tesók között is minimum 80 000Ft...ugye nem kell ecsetelnem, hogy 80 000ft-ért ennek a 4*esét kapod meg...hátpersze azsem lesz szerver, mint ahogy ez sem az.

  2: A hosting szolgáltatót (szerverfarmos) rohadtul nem érdekli, hogy 10W/h-t vagy 450-et eszik a géped, az ár ugyanannyi, maximum darabra ebből több fér be egy gép helyére mert kicsi de teljesítményre nem fogja elérni egy 2 procis 4 magos gép szintjét még úgysem...mondjuk 4*-es áron.

  3: Ne nevezzenek kiherélt PC-ket szervernek ha lehet, ezt gyűlölöm! Otthoni célra ok... valami egyszerű kis file megosztónak jó, meg pici SQL szervernek...nade 1 giga rammal és ilyen herélt procival nelegyen már szerver.
  A szerver attól szerver, hogy redundáns. Nagyobb sebességű a rendszerbusza és több, gigabites hálókari van benne. Redundancia alatt értem, hogy több tápos, és hotplug vagyis menet közben cserélhető, hotplug memória, hotplug RAID vinyó, hotplug proci! most ebben a sz_arban valami bemondja az unalmast, akkor órákig nincs szolgáltatás? Ne viccelődjünk már!

  Nekem meg van egy PDA-m, 10W/h alatti a fogyasztása, tegyük már be szervernek! De akár a mobilomat is mert 400Mhz-es procija van, és SQL is fut rajta...legyen belőle levelező szerveres fileszerver!