56
  • myke7
    #56
    Látom neked csak fekete meg fehér van. Ez a film/zene felépített üzleti modell elavult, de az eddigi profit miatt nem nagyon éri meg korszerűbbre váltani. A vásárló tartja el a sok léhűtőt, aki még annyihoz sem ért, mint egy zenész. %-os hasznuk irtó magas. Támogassuk őket? Egy rossz előadónak is lehet 1 pont eltalált száma, vegyünk meg érte egy egész lemezt? A te szavaddal élve meg lehet lenni nélküle, de vele is. Sokan minimálbérből tengődnek, persze vegye meg eredetiben, ha nem telik rá így járt, de azért ne vegyünk már el mindent az egyszeri embertől sem. Amíg vannak kiskapuk...
  • bakagaijin
    #55
    Pedo oldalakat nem lehet svéd IP-vel megnézni, az ISP-ket kötelezték lista alapú blokkolásra. De ne kérdezd hogy mikor vezették be.

    Szóval a pedo elleni küzdelem és az IP-számok nem-tárolásra nincs összefüggésben egymással.
  • ocsieu
    #54
    ftp://online.letoltes.kenyer.com
    :D:D
    A barnakenyeret itt találjátok:
    ftp://online.letoltes.barna.kenyer.org
    Holnap a tej linkek jönnek. :)
    A fejlesztéseknek köszönhetően termékeink hamarosan regisztrált tagjainknak számára p2p segítségével is letölthetőek lesznek... :D
    Első hónapban freeleech! Minden hónapban akció!

    Sorry, asszem elgurult a gyógyszerem

    redfish, ha még nem futottál ki a világból:
    azt azért belátod, hogy egyszerűen azért van p2p, mert adott a technológia. Ha nem lenne, nem lenne miről beszélni. De akkor meg min neteznénk? Jobban ki kellene használni a lehetőségeket, és árat csökkenteni!!! Megosztanád velünk a véleményed a hypermarketek vs pékek "jogvédelemről"?(gondolom emlékszel rá, mikor a nagy üzletláncok termelési áron, vagy az alatt árulták a termékeket...) Pékeknek van jogvédőjük, aki sarcot szed minden (otthon!!!) megtermelt, eladott pékáru után? Ok, otthon senki sem fog korongot előállítani, mert nem adott a technológia! Most akkor mindenki perelje a koronggyártókat? Ez ilyen egyszerű...
  • Vogel
    #53
    Kérek linket letölthető kenyérhez :) Fizessen az akinek két anyja van. A zenéért nem kár, lehet luxuscikknek nevezni, szal nem gond ha nincs ellenben a kenyérrel.
  • KillerBee
    #52
    Azért az már csak nem bűn, ha megjelöli valaki vagy valakik származását vagy etnikai hovatartozását? Végtére is nem azt írta, hogy minden zsidó/cigány/ukrán/szőke tolvaj gazember, vagyis egyetlen népcsoport "érzékenységét" sem sértette meg.

    Szerintem bárkiről nyíltan meg szabad mondani a származását, miért ne? Ők is keményen különbséget tesznek a zsidók és a gójok között... Ne csak akkor vállalja valaki a zsidóságát, amikor a fél világot antiszemitának bélyegzi meg vagy amikor a huszonharmadik alkalommal zsarol ki jóvátételt a holocaust vagy 2. világháborúban elvett vagyonok miatt.
  • Julius Caesar
    #51
    "Ezeknek a kiadóknak a tulajdonosai halál komolyan legtöbbször izraelhez erősen kötődő emberek..." igen, zsidó! már a jogvédésnél is a zsidózás megy. komolyan, 60 éve ezen a szaron rágódunk, zsidó... komolyan, ki a faszt érdekel? bill gates meg keresztény és ő is lopott, csalt, hazudott... szánalmas.

    redfish: ha a kenyeret letudnám tölteni torrentről, hidd el megtenném. de szerintem neked mindegy. minden hsz ellened szól, már körülbástyázta mindenki minimum 1 logikus mondattal az ellenkezőjét a te véleményednek, de azért te véded. titpikus hülye, neked is megmondták hogy mit gondolj, és akkor azt kell. mondjuk ilyen embereknél jobb is, mert a "hogy gondolkodj"-ból csak baj lenne nálad. mostantól énis jogdíjat követelel mindenkitől, mert közös a génállományunk. ja meg létrehozok egy szervezetet, ami 60k-s matricákat ragasztgat a pendriveokra -jogosan, ami sztem felháborító-, mert LEHET hogy majd "illegális" tartalmakat fog rámásolni, bár a legtöbb előadót leszrja/nem tudja ki az, azért fizesse meg.

    szerintem a topik valahol itt éri el a mélypontot, szal nekem itt ennyi volt (pont az én hsz-emnél, fura )
  • ocsieu
    #50
    Pl ezért nem járok boltba sem. :) Nem sajnálom tőlük, de nem fogok 8 boltba futkozni egy könyvért, dvdért, cdért. Sok esetben meg sem találták ami kellett volna, meg rendelésre akarták hozni, ... Egyszerűen sok velük a macera. Ami a digitális tartalomat illeti, a raktározás, szállítás, egyebek nem más, mint brutális pazarlás... Bírom az x. kiadású könyveket is, amiben változás 0, csak ugye nem kiszámítható, miből, hol, mikor, mennyi fog fogyni. :D Minderre ma már szinte semmi szükség nem lenne, de az ugye baromira nem jó, ha egy cég egy új technológiával, megoldással sokat spórolhat, merthát akkor engedni kellene az árból, az meg nem úgy van ám... Az a jó, ha minden új megoldást, technológiát drágábban tudnak eladni, mint a korábbit... Logikus...:D:D Sokkal jobb érzés 300000-et keresni, és 150000-et kifizetni erre-arra (rezsi, stb), mintha 200000-et keresnénk, de a 150000-es kiadásunk megállna 50000-ből, egy új megoldásnak, technológiának (racionalizálásnak?:) köszönhetően...
  • KillerBee
    #49
    Az állam is tartja a markát az eladási ár 20%-a erejéig (ÁFA), és úgy hallottam, hogy a boltok is elég durva árréssel dolgoznak, állítólag a CD nettó árának kb. harmada náluk landol. Ettől függetlenül sok igazság van abban, amit írsz.
  • Sanyix
    #48
    Az első probléma az a legális cd/dvd vásárlással, hogy a pénz nagy része a kiadókhoz jut, akik nem csinálnak mást mint átveszik a kész anyagot, és 50 forint/darab áron sokszorosítják, majd 5000 ft áron eladják, 4900 az övék, 100 ft a zenészeké. Ezeknek a kiadóknak a tulajdonosai halál komolyan legtöbbször izraelhez erősen kötődő emberek...

    Őnekik bizony a jó kurva anyjukat, dögöljenek éhen. Bár úgy néz ki nem fognak, mert még így is naponta vehetnek egy új bmw-t, és még a jogvédő hiéna ügyvédeiket és a bírókat is tudják fizetni.

    Csak azok a zenészek sírnak, akik szart gyártanak, de kiadtak egy lemezt mert szerintük ha kiadnak egy lemezt, azt bizony meg kell venni, és nekik jó kell hogy legyen. A legtöbb aki jó zenét csinál nem hőbörög mert így is annyi lemezüket veszik, hogy 1 hónap alatt annyit keresnek, amennyit egy átlag robot egész élete alatt. Persze ezek közűl van olyan is aki még így is hőbörög, ezek a beteg kapzsi emberek, akik alá ha hegyet csinálnánk a világ összes pénzéből, akkor is követelne mindent, mert neki semmi sem elég.

    A törvények engem hidegen hagynak, mert undorító férgek hozzák létre azokat az emberek sakkban tartására.
    És addig főleg hidegen hagynak, amíg törvény az hogy nekem adót kell fizetnem, lassan azért is ami az én saját tulajdonom, és már kifizettem (ingatlanadó), de az nem törvény hogy ezért kapjak is valamit (mert nem kapok az adómért cserébe semmit).
    Sőt ahol tudom megszegem a törvényt, mert szar törvények, amit nem az emberek akarnak, hanem pár ember... És büszke vagyok rá hogy az állam ellen dolgozhatok, mert az állam az ember legnagyobb ellensége :)
  • hottold
    #47
    rájuk fér... elvégre a MUNKA SZABADDÁ TESZ ...

    kikerülni pedig mindig ki lehet minden tiltást a neten:

    TOR
  • KillerBee
    #46
    Szar ügy, a technika fejlődése életképtelenné tett egy a nagy többség által eleve utált üzleti modellt.

    Normál esetben ilyenkor a technika túllép az elavult modellen. Jelen esetben azonban ez nem biztos, mert komoly politikai érdekek kapcsolódnak - na nem az elavult üzleti modellhez, hanem a védelmére alkalmazott megfigyelésekhez. Azért valószínűsíthető, hogy az ellenőrzések is kijátszhatók lesznek tömeges méretekben, így a "jogvédők" elmehetnek krumplit kapálni.
  • aaaaa
    #45
    "Már azért is gondolom ezt, mert NÁLAM a törvénytisztelet elméletben is, gyakorlatban is egyféle módon működik : betartom a törvényeket!"
    Na persze....
    Ha holnap hoznak egy olyan törvényt, ami arról szól, hogy mindenki 60 évesen köteles öngyilkos lenni, mert ha túl sokáig él, nincs miből fizetni a nyugdíjakat, akkor Te kinyírod magad , mint törvénytisztelő állampolgár ???
    Gondolom nem.

    más...
    Ez a törvény a kiadókat és a kiadói lobbit védi , már rég, nem a művészeket.
    Az hogy ezt LOPÁS-nak nevezik, a jogvédők állandó csúsztatása, érteles ember felfogja, ha lemásolok valamit, attól nem tűnik el az eredeti.
    Tiltasd be a Mona Lisa képről készült reprodukciókat is, mert így jóval kisebb az esélye, hogy valaki drágán megveszi az eredetit...
    Bár érdekes akkoriban még nem azért festettek egy képet, hogy millióan megvegyék..., na mindegy. Biztos szar, tehetségtelen művészek éltek akkortájt.

    Ha csak felveszel valamit a rádióból, mint ahogy évtizedeken keresztül legálisan tették az emberek akkor is bűntudatod van ? Gondold el hány ember hallgat nap mint nap rádiót , ahelyett hogy CD-t vásárolna. Igaz a rádió fizet jogdíjat , de ez nem érdekes, mert ez független attól, hányan hallgatják. De aki ezt hallgatja, nem vesz CD-ket , tehát a Te elméleted szerint meglopja a kiadókat, és a művészeket.
    Miért csak a zenészeket, filmeseket, "művészeket" kell sajnálnunk, erre még senki "jogyvédőpárti" figura nem tudott válaszolni. A paraszt éhen halhat,ha tönkre vágják a multik, a gyári melós mehet az utcára ha nincs szükség a munkájára. Őket akik VALÓBAN dolgoznak, soha nem kell sajnálnunk. Ja nem él meg a régi szakmájából ? Menjen átképzésre, tanuljon új szakmát ! Tudom javasolni néhány "művésznek" is ezt a lehetőséget, ha már így járt...
  • who am I 7
    #44
    "Gondolj csak bele : miért nem veszed emberszámba azokat, akiket meglopsz?!"

    Te most ezt komolyan írtad?....Tényleg, megtudhatjuk azt az összeget, amiért hót hülyét csinálsz magadból itt?
  • who am I 7
    #43
    redfish...már megbocsájts..de te nagyon buta(hülye)vagy... véded itt a szegény szerencsétlen szerzőt, akinek egy GONOSZ ripper geek feltette az albumát a netre és le tudják ingyé tölteni igyés, és szerencsétlennek kódulnia kell :(
    Most komolyan, hány éves vagy?Mert, hogy nem látod át az egészet, csak amit magadnak be magyarázol, az hót ziher (45 körül saccolok).
    Ha valaki lemez eladásból akar megélni, az talál kontaktot rádiókhoz,tv-hez és már folyhat is a populáris szarja a tv-ből,rádióból, azok tejelnek jogdíjakkal stb.vel...Aki viszont tehetséges, az csinál olyan albumot amit a fanatikusok/rajongók megfognak venni eredetiben ÉS elmennek a fellépésére!!!!!most nem abból fog megélni, hogy eladnak 30 db cd-t a lemezboltban..hanem 1000-en elmennek a fellépésére, mert JÓL csinálja amit csinál.Értsd : a hanghordozó neten/cd-n csak reklám!Aki abból akar megélni, az már rég elbaszta...
    Bármilyen furcsa is, sokan örülnek, hogy ha INGYEN terjesztik esetleg ezek a kalózkodó arcok, hiszen így mégnagyobb tömeghez juttatják el a zenét, és ingyen reklámot csinálnak...
    Egy a lényeg, tehetségesnek kell lenni és kész.A többi thetségtelen/"marketing"zenész fasz csak piszmog,sumákol meg hupákol esetleg a nagy kiadók mögé bújnak, h a köcsög warezolok megkárosítják őket...
  • ocsieu
    #42
    Már megbocsáss, de az anyukád picsája! Asszem világosan megmondtam, hogy támogattam, támogatom és támogatni is fogom némelyik iparágat. Hogy melyiket, azt ÉN DÖNTÖM EL!!! Jelenleg a netszolgáltató a nyerő, fogtad? Ha a film és zeneipar időben észbekap, és mondjuk havi 5-10000-ért elad, és leszállított volna nekem 5-10 éve éve mondjuk habi 10, 20, vagy akár 50 korongot, zenét, filmet vegyesen (hisz netelérés is többnyire egy van egy családon belül), igényeim szerint, akkor őket támogatnám, támogattam volna. Nos, ezt qvára elbaszták. Erről pedig nem én tehetek. Szóval ne tolvajozzá le te itt senkit sem. Azt gondolom, az elvárható minimum, hogyha elmegyek boltba, barnakenyérért, akkor ne fehérrel távozzak. Azt gondolom, hogy aki dolgozik, annak jár a fizettség, de mit tesz az általad említett "művész", egy pályakezdőhöz, vagy "haladó"-hoz képest, és mennyiért??? Ezen gondolkozz el te (állítólag) nőnemű egyed. Kérdezek mégjobbat. Mit enne a zenészed, ha megemelnék a pékek a kenyér árát a bekerülési költség 20szorosára (kb mint a filmeknél, zenéknél szokásos arrés), de nem tudná lemásolni? Jahh, és ilyen árak mellett kinek árulná a zenéjét??? Maximum a (nem létező) lelkednek. 1000szer nagyobb áldozatot hoz az a melós, mint a zenészed, ergó a fizetéseknek fordítottjának kellene legyen... Arról meg ne beszéljünk, hogy amit a fogyasztói társadalom és ilyen-olyan ipar, kormány elvon olyan alapvető területekről, mint amiket említettem, plussz a mezőgazdaságból, élelmiszeriparból, növénytermelésből és állattenyésztésből, a gyermekeid élete és egészsége komoly károkat szenved. Sz@rt eszel, csak nem veszed észre, csak mikor már késő lesz. Szóval ne gyere itt a sztárocskáiddal. :) Megtisztelő tőled, de ennyire ne értékelj túl. Miattam még senki sem kezdett el zenélni, filmezni, ... És simán meglennék nélkülük is. Tudom, emberek vagyunk, nem állatok, de állítólag van (legalábbis volt) némi közünk hozzájuk... A ragadozóknál (tekintsük a sikeres művészeket ragadozóknak) az idős, kiöregedett, megyengült állatoknak nem jogdíj meg hasonló dolgok járnak, hanem magány, élelemhiány és/vagy halál. Ha a művészed tehetséges és tisztességes, valamint következetes és előrelátó volt,továbbra is aktív, esetleg a megkeresett millióit jó üzletbe fektette, akkor a befizetett adójából többet keres mégha idő előtt nyugdíjba megy is, mint TE, vagy egy jól kereső aktív alkalmazott... Amint bizonyára te is tudod, nincs örökifjúság sem, és állandó siker sem. Melyik jogvédő szervezet pénzel, hogy ide irogatsz? Van pár jogvédő ismerősőm, hát az együgyü jelző többségükre illik.
  • Benedekco
    #41
    vannak alternatívák... a KFT is megoldja okosba.... Belga is kiadta a CD-jét a teszkó-ba ócsóér, többet is vettek belőle mint várták...
    más... okés, lehet hogy lopnak a torrentezők, de szerinted a munkáltatóik nem lopják meg őket (kinem fizetett túlórák, játék a szabi és egyéb pénzekkel, fenyítések), a kormány nem lop meg(hadd ne mondjak most példát), a bankok akik "kezelik" a pénzedet nem lopnak meg.... ma mi minősül rablásnak? Ha félreütöd a PIN kódodat a bankautómatán akkor levon egy adott összeget, hogy hibás tranzakció... ez nem rablás? gondókoggyámá el a világon...
  • Skynet85
    #40
    Juj! Ez szerintem mehet az asva főoldalára bekeretezve, eskü a végét megkönnyeztem de tényleg!(amugy neeeem) :).

    Nem szép dolog a szerzőijogok valamint a lopás és a kommunizmus között párhuzamot(manapság a lopással talán már lehet :) ) vonni ugyan úgy ahogy a kenyér és a zenei cd között sem.

    Tudod kenyeret minden nap fogok venni, ha teljesen ellehetetlenítik a warezt, zenei cd-t akkor sem. Nem tudom kik fognak előbb éhen halni, a pékek, vagy a zenészek, de azért ha fogadni kellene...

    Amíg a kenyér ~250Ft, addig a cd-k 7k ha az egyiket nem veszem meg, estleg éhen halok, ha a másikat nem, nos akkor nem veszem meg...

    Hidd el, ha a kedves zenész csak 1 napot eltöltene a pékségben főleg a mostani müanyag ,, huh ez a sok húr a gitáron csak összezavar" zenészek sírva könyörögnének hogy nem baj hogy van warez csak menjek vissza a stúdóba tátogjak vmit aztán géppel majd alá tolják a zenét.

    Persze, tisztelet a kívétlenek akik koncerteznek és kiemrenek állni a nép elé, megmutatván, hogy valóban tudnak zenélni, és legalább olyan jól mint a cd-n hallható. Én már csak tom elég sok koncertjegyet kifizettem már...

    A nagyprobléma ott van, hogy zenei társadalom nem tudja levetni(a mü zenészek nem is akarják) a mázsás pufajkát ami a kiadok képében nehezül rájuk, mivel egykét igyne élő AKIK VALÓBAN MEGLOPJÁK A VILÁGOT úgy döntöttek, hogy ez nekik nagyon jó és ŐK A RABSZOLGA TARTÓK...


  • Achilles
    #39
    Redfish: neked tenyleg elgurult a gyogyszered...
    Koromszakadtaig veded a zeneszeket kozben meg tudod mennyit kapnak a zeneszek pl a IToons-on letoltott zeneert? 8%-ot!! pont annyit amennyit kapnak egy-egy eladott cd-ert, csak itt mind1 hogy 1000 vagy 1000000 szamot adnak el..a koltseg pont ugyanakkora.
    Koncertezni kell nem pedig studioban osszerakott szamitogep zenet vasarolni.
  • redfish
    #38
    Kedves Ocsieu!

    Én azt gondolom, hogyha kenyeret vásárolok, akkor nem elsősorban azért teszem, hogy a pékeket vagy a malomipart vagy a mezőgazdaságot támogassam, hanem mert kenyérre van szükségünk!
    NEM LOPOM EL a kenyeret, hanem megvásárolom!!!

    Ha holnaptól mindenki ingyen viszi haza a boltból a kenyeret (magyarul: ellopja), akkor szerinted miből fognak pár hét múlva kenyeret sütni a pékek?...
    És ingyen fognak dolgozni ezután, mert az emberek úgy döntöttek, hogy joguk van az ingyen kenyérhez?!

    Tudod mit?
    Holnaptól legyünk egy óriás kommüna : mindenki ingyen dolgozzon és mindenki ingyen vihet mindent...
    Nem kell fizetni semmiért, de fizetést sem kap majd senki!
    Persze, ez azzal is együtt jár majd, hogy akinek több van, attól elvesszük és odaadjuk annak, akinek nincs...
    Mit szólnál hozzá?

    Hogy ezt egyszer már kipróbáltuk és nem vált be?
    "Kommunizmus" volt a neve...
    Szuperjó volt : nem kellett adókat fizetni, viszont sorba álltunk a banánért és az Év Eseménye volt, ha LUX-szappan érkezett a Vörösmarty térre...

    Lehet, én a te szemszögedből "beteg" vagyok...
    Nem kétlem azt sem, hogy te egészen mást tartasz "normálisnak", mint én...
    Már azért is gondolom ezt, mert NÁLAM a törvénytisztelet elméletben is, gyakorlatban is egyféle módon működik : betartom a törvényeket!

    Ha azt akarom, hogy az én munkámat becsüljék, akkor nekem is becsülnöm kell a mások munkáját! IGEN! Számomra vadidegen emberek szerzői jogait is tiszteletben tartom : megdolgoztak azért az alkotásért!
    Joguk van ahhoz, hogy pénzt kérjenek érte.
    Ha szükségem van rá, akkor megfizetem az árát, mert ezzel támogatom, hogy további alkotásokat is létre tudjon hozni.
    (Ha ellopom, azzal megkárosítom, megrövidítem, megakadályozom abban, hogy további alkotásokat tudjon létrehozni!)

    Tudod ki a rabszolgatartó?
    Aki elvárja a másik embertársától, hogy INGYEN dolgozzon neki, nem veszi emberszámba, kihasználja...

    Gondolj csak bele : miért nem veszed emberszámba azokat, akiket meglopsz?!
    Miért nem becsülöd a munkájukat, alkotásukat?...
    Miért várod el, hogy ingyen dolgozzanak neked???

  • ocsieu
    #37
    Ezt lehagytam:
    http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-03/ff_free?currentPage=all

    "magyarul":
    http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=hu&js=n&u=http%3A%2F%2Fwww.wired.com%2Ftechbiz%2Fit%2Fmagazine%2F16-03%2Fff_free%3FcurrentPage%3Dall&sl=en&tl=hu
  • ocsieu
    #36
    Kit érdekel Zorán, Charlie, Presser, Demjén, Ákos? Engem speciell nem. Sosem hallgattam egyiküket sem, miért kellene nekem fizetni nekik, az adathordozókba épített artisjus sarcon keresztül??? Netről torrentről letöltött anyagokatis ingyen nézik az emberek... Nem is mindíg, és nem is mindenki veszi meg a lemezeket... De akkor mégis mi a bajod??? :D:D Az a te problémád, hogy magad és a saját jól felfogott érdek(ei)d elé helyezed az alkotókat, nálad ez valamiféle betegség lehet... Na ez az, amit egy normális ember nem tesz meg egy számára (vad)idegen emberét... Gondolom a rabszolgatartás híve (alkalmazottja) vagy...
  • ocsieu
    #35
    Írtam egy hosszú véleményt, de látom felesleges megosztani veled... Beteg vagy? Szedsz valamit? Ennyire szereted a matekot? :) Azzal tisztában vagy, hogy elmélet és gyakorlat között van egy "csekélyke" kis külömbség? Tisztában vagy vele, hogy 16 éves koromban (1996ban) vettem meg az első cdmet, dvdmet??? Akkoriban nem volt net, mégis megvolt minden filmünk, zenénk, ami kellett. Igen, másoltuk. Törvénytelen volt? Nemtom (akkoriban gyerekfejjel qvára nem tudtuk mik az idevonatkozó törvények, és tény és való, nem is foglalkoztunk volna vele...). Jártunk moziba? Igen, jártunk, de ahogy emelkedtek a moziárak, ez időről időre elmaradt, és többnyire videótékából kölcsönöztünk filmet. Ahogy lett net, ez is elmaradozott, hisz az új filmek nem, vagy csak nehezen voltak hozzáférhetőek, sokat kellett rájuk várni, ... Szóval ne kezelj engem, minket, fájlcserélőket az ipar ellenségeinek... Ugyan nem akartam, de vettem már (jó)pár szoftvert is, pár XP-t is (notebook). Később ubuntura váltottam, most pedig Macem van. Közben nokiák után lett egy Iphoneom is, AppStoreból vásárolgattam is, fogok is, itunes persze nincs... Szóval mind a zene, mind a film, mind a szoftveripart támogattam bőven... 4 éve internetelőfizetésem is van, szóval mégegy céget, ipart "támogattam", és még fogok is. Azt senki, és semmilyen ipar ne várja el, hogy egy ember egy életen át minden keresetét ugyanarra/egyvalamire költse... Ez már nem működik...
  • redfish
    #34
    Nem csak Madonnáról van szó...

    Zorán, Charlie, Presser, Demjén, Ákos és a többiek lemezeiről is szó van, akiknek ugyanúgy INGYEN töltitek le a lemezeit.

    "A zene mindenkié"... Ja, a NÉPZENE!
    (Kodály Zoltán azért egész szépen megélt belőle, nem ingyen adta a népdalgyűjtésből származó lemezeit és kottáit.)

    INGYEN hallgathatod a zenéket a rádióból, TV-ből, nyugodtan dúdolgathatod is.
    Nem muszáj megvenni a lemezeket, ha nincs rá pénzed, attól még eljut hozzád a zene, lehet MINDENKIÉ!

  • Julius Caesar
    #33
    azt a törvényt hozták hogy a másolás bűncselekmény. ha nem lenne beleírva, akkor mi lenne?

    szegény madonna, 10milliárd helyett csak 9,3milliárd bevétele volt. jaj de sajnálom, jaaaaaaaj, szegényke, adó 1%-val támogatom. A zene mindenkié (Kodály Zoltán). ha cd meg dvd kiadásokból él, és nem élő koncerkből, akkor már nem érdemli meg a pénzt, mert csak a szar marketing gép tartja fent.

    szerintem egyáltalán nincs igazad. a kiadók beszopták, mert az embereknek a kezükben van a kulcs, hogy ne tömjék a zsebüket. kész, váltsanak gazdaság politikát. ha a zenészek nem élik át ezt a "válságot" akkor szevasz, el lehet menni, nem voltatok életképesek. trent reznor ingyen adja a számait, mégis megél koncertekből. szerinte új világ van, ingyen kell adni a zenét, ezentúl koncertekből él. és megy neki a szekér.

    a torrent átformálja most az emberek életét. elkell viselni. a fejlődés ellen NINCS gyógymód.

    szavazzatok a svéd kalózpártra!
  • redfish
    #32
    "... ha életem végéig is dolgozok látástól vakulásig, akkor sem lesz annyi keresetem, mint nekik egy hónap alatt, 300 euró meg 10 ezres eurós bevételek egy zenésznek, hát lol..."

    Nyitott a lehetőség számodra is : menj el pop-sztárnak és te is élhetsz milliomosként...
    Vagy menj el sztár-focistának, élhetnél úgy, mint D.Bechkem...
    Vagy legyél Nobel-díjas atomtudós, akkor simán lehet saját repülőd...

    Ja, hogy ezekhez kivételes tehetség kellene és hatalmas szorgalom, meg sokévnyi lemondás és sok-sok tanulás?...
    De nem 300 EUR lenne a fizetésed.

    Én nem irigylem egyiktől sem : megérdemli mindenki, aki szorgalmas és/vagy tehetséges!!!

    DE ez sem lehet ok arra, hogy LOPJAK!!!

    (Attól még, hogy a szomszédom dúsgazdag milliomos, és 5 autója van, még nem lophatom el az egyik autóját, mert nekem kicsi a fizetésem és nekem nem telik rá!)

    Amúgy meg : amit te a torrent oldalról letöltesz MÁSTÓL, az nem a te általad megvásárolt lemez biztonsági másolata... Ezt te is nagyon jól tudod.
  • redfish
    #31
    Kedves Szlovákiai Hun!

    Nincs vastag pénztárcám és bevallom, nem veszem meg a 6 db CD-t sem, ha 6 db különböző lemezen van 6 érdekes szám...
    Ha nagyon kell, akkor megveszek 1 db-ot, vagy ha nincs pénzem rá, akkor egyet sem!
    Szeretem a kaviárt is, de elég ritkán telik rá...
    Mégsem lopok kaviárt a boltban, mert nekem most erre szottyant kedvem!!!

    Azt veszem meg, amire telik a pénztárcámból, és nem dől össze a Világ, ha nem veszek meg egy divatos CD-t vagy DVD-t...

    Bocsi, de engem eddig még egyik rendszer sem kényszerített lopásra, pedig éltem a Kádár-rendszer alatt is... Engem SENKI nem kényszeríthet lopásra!!!
    Te sem kényszerből lopsz, hanem mert megteheted...

    Nem! Nem veszek 10 db CD-t havonta!!!
    Utoljára karácsonykor vettem ajándékba a gyerekeimnek olyan lemezeket (összesen 2 db-ot!), amire nagyon vágytak...

    Ha te havonta 10 db CD-nyi anyagot töltesz le torrent oldalakról, kiszámoltad már, mennyivel lopod meg a zenék szerzőit ezzel?!
    (Ugye, te is bevallod, hogy ennyi pénzed neked sem lenne.)

    Hogyan tanítod törvény-tiszteletre és erkölcsre a gyerekeidet, ha látják, hogy lopod a zenéket és a filmeket a neten?!

    Lehet, hogy a szemedben én egy tökhülye balek vagyok, de tényleg nem tettem eddigi életemben semmi illegálisat!
    Tökhülye balek módon addig szoktam nyújtózkodni, ameddig a takaróm ér...
    A gépemen levő fizetős programokat is megvásároltam legálisan, amire meg nem volt pénzem, azt ingyenes másikkal helyettesítem.

    Tudod, én szeretek nyugodtan aludni és másnap nyugodt lelkiismerettel a tükörbe nézni!

  • szlovákiai hun
    #30
    300 euró nekem, a félreértés elkerülése kedvéért....
  • szlovákiai hun
    #29
    Te meg fogd fel, hogy ha életem végéig is dolgozok látástól vakulásig, akkor sem lesz annyi keresetem, mint nekik egy hónap alatt, 300 euró meg 10 ezres eurós bevételek egy zenésznek, hát lol....
  • szlovákiai hun
    #28
    Egy zenész csak akkor tud teltházas koncerteket adni, ha eléggé ismert és elég népszerű...

    Erre nagyon jók a torrent oldalak, a yotubon is egy csomó amatőrt találsz, akik így népszerűsítik magukat nem kevés sikerrel....
  • szlovákiai hun
    #27
    Te neked meg értelmezési problémáid vannak:

    "Ilyen erővel a rádióban szólő zenét sem halgathatom, mert nem fizettem érte, csak a rádió, aki nesugározza a nagyközönség felé, tv dettó...."
  • szlovákiai hun
    #26
    Van eredeti DVD-ém is nem kevés, cd-ém is de nem sok, mert iszonyú borsos áruk van, DVD-ket ha megyek városba, akkor szoktam 1000 ft venni, saját magadnak lemásolni, mint biztonsági másolat nem bűncselekmény, téged szépen betettek a kapzsii kiadók.....

    Viszont a törvény meg mást mond, saját használatra legális, csak feltöltés nem az, de viszont ez a bittorent lényege, feltöltési sebességen alapszik....
  • redfish
    #25
    Kedves Szlovákiai Hun!
    Te annyira tájékozatlan vagy, hogy ez már fájdalmas...

    A rádióban, TV-ben sugárzott zenékért a rádiók és a TV-k szerzői jogdíjakat fizetnek a tulajdonosoknak!!! (Csak akkor sugározhatják a zenéjüket.)
    A TV-ben látható filmekért is jogdíjat fizet a TV-csatorna...
    Ezeket a jogdíjakat meg a befolyó reklámokból fedezik!
    (A fizetős, kódolt TV-csatornák meg az előfizetési díjakból.)

    Egy zenész csak akkor tud teltházas koncerteket adni, ha eléggé ismert és elég népszerű... Szerinted ez egycsapásra megy?!
    Honnan ismerhetnénk meg a zenéjét egy kezdő zenésznek?
    Mire odáig eljut, hogy koncerteket adjon, addig több lemezének kellene elfogynia!
    Igenis, hogy a jövedelmük nagy része a lemezkiadás lenne!!!

    Fogd már fel : akármennyire lelkesek és megszállottak, nekik EZ A HIVATÁSUK, ebből szeretnének megélni (többségük nem is ért máshoz)!
    Nekik is lakni kell valahol, nekik is enni kell, nekik is vannak gyerekeik, akik éhesek és ruházni kell őket... MIBŐL?!
    Lelkesedésre a boltban nem adnak semmit!

    Dolgozz te is ingyen és merő lelkesedésből : majd 2 hónap múlva várjuk az ötleteidet, hogyan tudsz ebből megélni?

  • szlovákiai hun
    #24
    Redfrish

    tetszik neked párszám, bemész a boltba, ott már elis akadsz, hogy azok a bizonyos számok nem gy ugyanazon cd-én vannak, de egy cd 5000 HUF, no most feltételezzük, hogy ezek a számok 6 különböző c-én vannak, 6 * 5000 = 30 000 FT már repült is az ablakon, mert a rajtuk lévő egyéb nem kellő csecsebecsék is megkellet venni, látom neked jó vastag lehet a pénztárcád, ha igy fikázol másokat, 10 DVD is havonta az mebnnyi pénz? Mert a tv-ben halálra unod már atz unalomig ismételt ócskaságot, hű te még az életben biztos semmi illegálisat nem tetté...

    Maga a mostani rendszer kényszerit rá hogy csalj, aki torrentezik is nem csak pusztán azért teszi mert kedvét leli benne, ha nem ő is igy halad a korral....
  • redfish
    #23
    Nézz bele egy könyvbe, vagy egy film elején levő szövegbe, vagy a zenei lemez borítójába : MÁSOLÁSA BŰNCSELEKMÉNY!!!
    Ha mégis lemásolod, azzal lopást követsz el, mert nem veszed meg az eredetit!

    "...Ezen DVD szerzői jogvédelem alatt áll, és csak otthoni lejátszása engedélyezett. A DVD kép- és hanganyagának részeiről és egészéről másolatot készíteni tilos. A DVD továbbadása, nyilvános helyen történő vetítése vagy sugárzása szigorúan tilos. A felsorolt tevékenységek folytatása vagy tűrése büntetést von maga után..."

    Persze, ha egyáltalán nincs az otthonodban EREDETI CD, DVD ill. könyv, akkor ezeket a szövegeket nem találod majd (esetleg a letöltött és kinyomtatott eredeti borítón?)...
  • szlovákiai hun
    #22
    Egy igazi zenész koncerttel és nem cd-vel keres, neki ez a munkája, nem az hogy otthon üljön és várja a zsét a cd eladásokból.

    Amiről te beszélsz stódió bérlet stb...már egész iparágnmak tönkrekellett volna már mennie, ehelyett mit hallasz, botrányok a sztárok, ennek ennyi pénze van, annak annyi, válnak a sztárok miközben millók hullonak az ülükbe, hú de szegények, én a villanyt meg a gázt alig birom kifizetni.....
  • szlovákiai hun
    #21
    Fel kellene tudni fogni, hogy aki dalokat ír, annak pénzre volt szüksége, hogy zenekart fizessen, élnie is kell(ene)

    Ti mit szólnátok, ha a ti lemezetekkel csinálnák ezt?!

    lol, tudod aki pénzért csinálja csak, az nem zenész, sok előadó hangoztatja, hogy a zene, a kultúra mindenkié, aki pusztán csak pénzért csinálja, az ne zenész legyen, ha nem valamilyen ügyvéd, ha sok pénzt akar keresni....

    Ilyen erővel a rádióban szólő zenét sem halgathatom, mert nem fizettem érte, csak a rádió, aki nesugározza a nagyközönség felé, tv dettó....
  • szlovákiai hun
    #20
    És mi van az utcán szaladgáló "cukros" bácsikkal, nagyobb veszélyt jelentenek mint a virtuális, virtuálisan elég nehéz behálóznia gyereket, mint ha az utcán kerül vele közvetlen kapcsolatba oszt elcsalja, szerintetek melyik a veszélyesebb?

    Azokkal ki foglalkozik? Az internmeten a szülőfelelőssége is, hogy felvilágosítsa a gyereket az interneten leselkedő veszélyekről, plusz van a böngészőbe szülői felügyelet opció, csak bekell buherálni a dolgokat...ja és jó vira, tűzfal és spam irtó is kell, ha ezeket valaki figyelmen kivül hagyja, necsodálkozzon a pedok csak ők? Meg egyéb veszélyes alakok jelenlétéről...
  • szlovákiai hun
    #19
    Elragadtattam magam, ezért bocsánatot kérek vorpaltól.

    De ne felejtsd el, hogy az IP cím, az nem gyerekjáték, rozskezekben, ha kijut egy harmadik félhez, akár te ellened felhasználhatja, a szolgáltatók ilyen logfilokban tárolják az IP-ket és azt is, hogy milyen oldalakat látogatsz, magát az adatgenerálást ha töltesz azt nem, no mivel megtudják milyen oldalakat látogatsz, pl. heckerek elkészítik az látogatott oldal hamis változatát és felhasználják ellened....no ez csak egy példa volt, lehet elég hülye példa, de csak így tudtam érzékeltetni, hogy az IP cím tárolása nem garancia a biztonságra...

    A másik, többen emlegetik, hogy filcsere lopás, könyörgöm, hogy lopom el azt amit pusztán csak másolok, az eredeti a tulajdonosnál marad, ez nem lopás ha nem másolás, a dolog pikantériája, hogy ha anyagi vagy egyéb haszon szerzésre használják fel, innentől beszélünk bűncselekményről....

  • redfish
    #18
    Csakhogy az aluljáróban zenélő kalapjába csurran-cseppen némi pénz, amiből aznap ennivalót tud venni, a torrenten letöltött zenékért, filmekért senki nem fizet 1 buznyákot sem!!! (Még akkor sem, ha tetszik a zene vagy a film.)

    Amúgy azt az "igazságot" már végképp nem értem, ha valaki "szemétnek" tart egy produkciót, aztán mégis ingyen letölti a torrent oldalról...
    Ha SZEMÉT, akkor ingyen sem kell, ha meg érdekel, akkor fizetni is hajlandó vagyok érte! Nem?

    Én a LOPÁST nem nevezném demokráciának! Nagyon messze van a kettő egymástól!
    A torrent = út az anarchiához!
    Csak sajnálni tudom azokat, akiknek ez a vallásuk : LOPJ MINÉL TÖBBET, MERT A LOPÁS FELSZABADÍT!...

    Nem értem : ti miért nem dolgoztok INGYEN?!
    Dolgozzatok szépen "munka szeretetből", mutassátok meg, hogy igazi tehetségek vagytok bér és fizetés nélkül is!
    Miért kellene ANNYIT kapnotok a munkátokért, amennyit elvártok érte?!
    És főleg a pereputtyaitok (házastárs, gyerekek) miért érdemelnének ANNYIT?!...
    Majd ha jönnek a számlák (gáz, villany, lakbér, közösköltség, vízdíj, szemétdíj, stb.) azt miből fizetitek ki?!
    Enni sem kell ám, táplál majd a lelkesedés...

    Vagy majd hónap végén kalapozni fogtok a cégeteknél : kinek mennyit ért meg a múlt havi munkátok?
    (Csak nehogy a főnökötök vérszemet kapjon : ha ez a hülye ingyen is dolgozik, akkor mi a frászért fizetnének neki?)

  • TeDDyRuSh
    #17
    Jogos redfish! A fájlcserélés is iparág. Jól keresett vele a Pirate Bay is (még ha csak reklámokból is). Arról nem is beszélve, mint ahogy a cikkben is benne van, csak rövid távon csökkennek a költségei a szolgáltatóknak. Aki fájlcserélés miatt vett "nagyobb" netet, az lehet visszavált kisebbre. Nagyon nagy cégek is bukhatnak a dolgon. A pedo para is jogos, de amíg ekkora pénz mozog a fájlcserélésben, addig másodlagos az egyéb tényezők.

    Igaz állítom én is, hogy ez lesz a jövő, mint ahogy most megcsinálták Taiföldön is, bevonják a felelősség körébe a szolgáltatókat is. Valahol persze logikus is, hisz ha veszel a Media Marktban egy monitort, ami szar, akkor egyből a Media vevőszolijára mész vissza, nem a gyártóhoz. Ebben a liberális rendszerben kissé nehéz elképzelni, hogy pl. a UPC szűrje valamennyi, az Ő szerverein átfutó lapokat, de amilyen boszorkányüldözés folyik most Európában (Holland, Svéd,Német), Távolkeleten (Malajzia, Taiföld), és az USA-ban, szerintem ez csak idő kérdése.

    Nem marad majd más megoldás, mint leellenőrizhetetlen fájlcserélési technikák, melyeket stikában a szolgáltatók finanszíroznak, lepleznek.