Depis vagyok, van kiút?

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Coldplayer
Én elhiszem, hogy úgy gondolod, hogy a radikális az egyetlen megoldás de nem hiszem, ezt így kéne lerendezni fõleg hog más is fórumozik és nekem konkrétan nagy erõbe került, hogy ne hányjam el magam.<#wow3>

Na csá p*cs*k... Én leléptem

bogyoka
De viszont ilyen fórumok is vannak ami a Te bajod, nem sg-s téma, vagy nyitottál volna saját fórumot.
Itt másnak is van gondja, (nekem is) hidd el, még rosszabb is mint a tied, de ez nem az a fórum.

Te vállaltad, ez van, Te alakítottad ki így az életed, hogy még a gyerekeid sem segítenek, ezt megtanulják és nagyobb korban sem fognak majd segíteni.

Ja, és mennyél orvoshoz inkább, kapsz gyógyszert, és másképp látsz mindent.

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

Rubenvagyok
Valaki szeretne megnyílni mások elött és te így fogadod! Ez szerinted mire jó? Arra hogy õ is valahogy így fogja végezni. Te nem vagy complet. És ha te kérnél segítséget valakitõl ehhez mit szólnál?

csak tudod az ilyen, hozzád hasonlókról rögtön megvan a véleményem és nem h nem fogadom meg a tanácsotokat, hanem a többiekhez hasonlóan el is küldelek téged és a többit is a fenébe..
Herold
Te söpredék. Takarodj innen.

werkfilm
(csak azért csinálom hogy felfogja hogy ne jöjjön az internetre tanácsért komoly témákban, mert itt bármelyik 12 éves hülyegyerek beírja hogy nincs semmi baja meg csak meg kell beszélnie miközben nyilvánvalóan BETEG és igazi ORVOSra van szüskége nem nyommerek és random vénfaszok tanácsára a net legaljából.)

MR ME
jó nagy balfasz vagy

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Herold
Menjél már a jó kurva anyádba bazdmeg te takony!

Herold
Semmit nem tudsz errõl! Igenis van téli depresszió, amit a napfény hiánya okoz. Svédországban pl. komolyan küzdenek ezzel a betegséggel!

Coldplayer
Ez biztosan megoldás a problémára..... Ennyire érzéketlen hogy lehetsz?

ne haragudj, werkfilm, de mit jelentene ez a kép???? tudod, én itt a legbelsõbb, teljesen személyes dolgaimat írom le, te meg így kezeled..:S
Herold
Mindenképpen menj el orvoshoz, valószínûleg gyógyszerre van szükséged. Vannak már nagyon jó antidepresszánsok, amik segítenek. Addig is a sok mozgás a szabad levegõn valamelyest segít. Ha van rá (sok) pénzed, végezd el a transzcendentális meditáció tanfolyamot (sajnos drága), annál jobb orvosság nincs erre. És nem árt, ha kitûzöl magad elé egy új életcélt is.

Rubenvagyok
Ehhez is így állsz hozzá! Semmiben sem látsz semmi pozitívat! Van egy pont mikor másban is tudni kell megbízni! Nem vagy valami nyitott.

õszintén? nincs még kedvem velük is viaskodni, h "miért kell takarítani??" "miért nem mehetek inkább ide meg oda???" na nem is beszélve arról h a munkát úgyis csak félig csinálnák meg, ahogy én õket ismerem, aztán én kezdhetném elölrõl.. ami csak fölösleges idegeskedés lenne..
Rubenvagyok
Szerintem már ilyen korú srácokat simán be lehet fogni ilyen munkákra! Legalábbis tõlem is elvártak némi házimunkát mikor ennyi idõs voltam! Lehet hogy valamelyest ez segítene neked de ahogy kiveszem a szavaidból azért nem csak annyi az össz bajod hogy sok dolgod van! de lehet hogy rosszul érzem akkor bocsi!

de legalább addig sem töprengek, jó olvasni mások tanácsait és azt, h megértetek. tudjátok, a saját barátnõim értetlenül állnak a helyzetem mellett, azt mondják, mindenki élete ilyen mint az enyém, h senkinek se könnyû, ne izéljek, hanem tegyem a dolgom. de könyörgöm, nem vagyok robot..
pyrohun
Szerintem mindenképpen keress meg egy szakembert (pszihológus). Az sg.hu fórumozó közössége nem hiszem, hogy alkalmas arra, hogy tanácsot adjon egy ilyen komoly helyzetben! 😞

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

a gyerekek, 10-12 évesek. nem nagyon fogtam még be õket semmibe. alapból úgy gondolom, h ezeknek az éveknek még nem takarításról kell szólniuk, hanem a gondtalanságról.. igyekszem nekik mindent megadni, amit csak lehet, de sokszor érzem azt, h kifulladtam. a férjem sincs otthon, így nekem kell velük is csatároznom, h legalább a saját szobájukat tartsák rendben... veszekedni velük, h kész van e a házi, mi volt az iskolában, stb... elfáraszt..
MR ME
elfogadott és létezõ dolog a téli depresszió, sajnos énis mindig beleesek, de a tavasz jöttével, a sok napsütéssel el is múlik szinte teljesen...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MR ME
ha nagyon depis vagy és öngyilkosságon gondolkozol akkor fordúlj orvoshoz, am meg ne egy fórumon keresd a választ a betegséged gyógyulására...

Pacal17
nincs

Neked a család, mint környezet jelenti a problémát, holott az kellene hogy legyen az ember legtöbb boldogságot adó tere. És ez kihat a környezetedre (munka, stb..). Hidd el ha újra örülnél annak hogy otthon vagy a gyerekekkel, férjeddel akkor az élet más területén levõ kisebb-nagyobb problémáknak se tulajdonítanál akkora jelentõséget. Másképp tudnál hozzáállni a dolgokhoz.
"Hosszú távon lehet, hogy a pesszimistának van igaza, de az optimista legalább jól érzi magát közbe."

Rubenvagyok
Hány évesek a gyerekeid? mert ha elég idõsek akkor õk is tudnának anyunak segíteni!

Coldplayer
Jól beszélsz. Ez a mindenki saját mumusa nagyon igaz. Sokszor nem kell más csak egy kis idõ ahhoz hogy fejben rendbe tedd a dolgaidat. Elég ha csak napi húsz percet szánszrá amíg zötyögsz a BKV-n vagy ilyesmi.

tigeroo
nah ez a baj. csúszós lejtõ...
elfáradtál sztem, amit a hsz alapján nem is csodálok
Rubenvagyok
A szüleidre nem tudod néha rábízni a gyerekeket? Addig kitudnál kapcsolni egy kicsit!

nem igazán marad idõm semmire. napi 8 órában dolgozok, korán kelek h reggelit csináljak mindenkinek, délután rohanok haza vacsit készíteni, aztán takarítás és még a gyerekekkel is kell foglalkozni.
sajnos a férjem kamion sofõr és nincs túl sokat otthon. egyedül kell megoldanom mindent. a múlthéten pl. csõtörés volt nálunk és hirtelen nem kaptam levegegõt. teljesen lemerevedtem, nem tudtam hirtelen mit csinálni... csak néztem ahogy elönti a víz a fürdõt..
szia. szerintem tényleg létezik ilyen h téli depresszió, fõleg a hosszú tél végefele, februárban tapasztalható több embernél. (vannak is erre statisztikák, h ilyenkor a legnagyobb az öngyilkosságok aránya, stb...) .
egzikenek azt tudom ajánlani, h próbáljon több idõt kikapcsolódni a családdal, és itt nem a napi rutindolgokra gondolok. menjetek el közösen sétálni, kirándulni és próbáljatok elszakadni a mindennapos dolgoktól.
a jelenlegi helyzet semmiképp sem jó. mindenképp próbálj változtatni a dolgokon, mert ez hosszabbtávon csak romolhat!
Ha késõbb se fordulna jobbra a helyzet (neadjisten rosszabbodna) azt ajánlom mindenképp fordulj orvoshoz, sokat tudnak segíteni!!

Szerintem le kell ülni és megbeszélni a dolgokat a férjeddel, mert biztos nem az évszak az oka, hanem valami más megoldatlan dolog.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

JAG1
Hogy ne lenne. Télen, a kevés napfény miatt D vitamin hiány lép fel.
Sõt a napfény hiánya magában okoz depressziót.

Mostanában nem meglepõ, ha az ember nem épp túl boldog. Egy átlag családban sok a kiadás, a gond, lakáshitel, válság, sok a meló. Az emberek is bunkók körülötte, melóban is nagy a hajtás, feszültség.
Érthetõ, ha az ember besokall.

Ésszerû tanács talán nincs is, mindenkinek a saját mumusaival kell megküzdenie. Talán a család az, ami adhat erõt és az õ örömük tud egy kis boldogságot a szívedbe csalni. Régi fényképek nézegetése sokat tud lendíteni a jókedven. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

van már több ilyen topik! <#banplz>

Carlos
Vegyél ki egy kis szabit, vagy menny el a barátnõddel vagy a férjeddel egy kicsit pihenni, feltöltõdni pár napra. Lehetõleg olyan helyre, ahol elfáradsz napközben, hogy jót tudj aludni este és ne kelljen gondolkodni.

Þór vígi þessi rúnar

kas123
Lassan itt a nyár, idedje kikapcsolódni menni, kettesben a férjeddel, a gyerekek addig a mamáknál elférnek. Ez biztos jót tenne nektek.

tigeroo
a robot és a gyerek melett jut idõ magadra, a barátokra?
lehet csak kis pihenõre van szükséged ,hogy rendezd az életed

énis sztem voltam már depis, akkor kerestem pár új dolgot/hobbit amit ûzhetek (sport stb. bármi lehet) az általában segít ha találsz egy új érdeklõdést magadnak, leköt és fúkuszálja az energiáid közben persze az agyban lejátszódó problémákat-dolgokat is segít rendbetenni.

az a lényeg hogy tudj mit kezdeni magaddal, és számíthass a környezetedre, akik segítenek neked
Rubenvagyok
Szerintem olyan hogy évszaki hangulatváltozások nem igen vannak! Minden évszakban jó és ez hülyeség! Lehet hogy valami másban keresendõ az oka, család, munka vagy valami hasonló. Lehet hogy ha már megvan a tényleges oka akkor könnyebb lesz kezelni!

sziasztok,
a tél során kezdõdött a dolog és az évszaki sajátosságoknak tudtam be elõször, h kimozdulni sem volt kedvem! elõször élveztem az otthonlétet, de utána már ott sem találtam a helyem. egyre többet veszekedtem a férjemmel, a gyerekek a szokásosnál is jobban idegesítettek.. egyre türelmetlenebb vagyok velük és ezt utálom. egy anyának nem ilyennek kellene lennie!!! mostanában viszont már aludni sem tudok éjszakánként, mindig a megoldandó problémák járnak a fejemben.. és hiába van itt a tavasz, lelkileg egyre rosszabbul vok.
← ElőzőOldal 7 / 7