338
Kérlek, osszátok meg tapasztalataitokat!!
  • DjPremier
    #338
    Nincs refluxom nyugi.Irtak volna fel anno kedély javitot,de nem használt és abbahagytam.Mindig csinálok vmit.
  • Willenbrock
    #337
    Szerintem is a depresszió ellen az aktív sport a legjobb megoldás-nehogy bogyókat kezdjen valaki szedni!Azzal csak az aljas gyógyszeripart szolgálnánk ki,sok sport és mérsékelt étkezés.Kávét tömény édességet zsírosat és szánsavasat,cigit kerülni.Futni,úszni vagy sokat tekerni-ezek a legjobb gyógymódok rá.A gyógyszeripar meg ott forduljon föl.
  • dartonita
    #336
    Nem csak Rad gondolok amikor ezeket leirom,altalanos jelenseg az akaratgyenge embereknel:

    Tipikus fogyaszto vagy.Addiktiv valami antidepresszans szartol,amit eleted vegeig venni fogsz es felig alomban felig az ebrenlet kozt lebegsz.Semmi konstruktiv otleted nincs,nem is lehet,mesz a csorda utan.Megteszed amit masok mondanak,amit masok tartanak helyesnek neked.A hozzad hasonlok miatt viragzik a gyogyszeripar es az agyturkasz (al)tudomany.Na meg az arkadok es igenytelen uzletsorok.
    Csak igy tovabb! :D
  • biglilla
    #335
    Nekem sokat segít, ha összefutok néhány barátommal, vagy barátnőmmel, és utána sokáig elég nyugodt vagyok, de azért az antidepresszánsok és nyugtatók is segítenek, na meg vásárlás barátnőkkel, Árkádban vagy az overstore outletben:)
  • berreg
    #334
    hááát, nem tudom. felszínesen tudok csak nyilatkozni.nem vagyok és nem is találkoztam hipochonderrel soha. köztudott h Berzsenyi Dániel is az volt. mondjuk aki a Közelítő tél c verset írta, abból ki is nézem h komoly problémákkal küzd... egy szó mint száz: sztem is túl sok ideje van annak az embernek gondolkodni, aki bebeszéli magának h beteg és ilyen meg olyan problémája van.
    forduljon rögtön orvoshoz, mert biztos nem jó úgy élni h folyamatosan azt hiszi h beteg...:S
  • ribot
    #333
    Tényleg nagyon sok ilyen ember van! Csak az a baj, hogy nagyon nehezen lépnek ki az eddigi megszokott életükből és veszik rá magukat egykis mozgásra, sportra!
  • Line
    #332
  • zöldike manó
    #331
    hipohonder csak az lehet, akinek kurva sok ideje van magával foglalkozni... kéne csinálni vmi értelmes dolgot, akár sport is lehet, akár bármi más, le kell foglalni magad, és máris nincs időd annyi betegséget kitalálni magadnak... hehh...
  • Line
    #330
    Ja és igenis te akkora hipohonder vagy mint ide Moszkva. Ennek egy igazi ellenszere van. Sport sport sport és sport. Súlyzózz boxolj (zsák) szoba vagy rendes bicikli. 7 napból hatot és ha eleget melóztál érte meg fog szűnni. A kaját meg rágd meg rendesen és mindig igyál mellé folyadékot. Ne igyál szénsavasat ne egyél csípőset ne egyél olajos magvakat ne csinálj magadnak savat. Amúőgy szerintem refluxod például tuti hogy van. Ha betartod amit mondok ami nem kevés meló 1-2 év múlva semmi bajod. Amúgy meg addig őrlöd magad amíg tényleg kapsz valami szart. Vigyázzatok gyerekek ez a depresszió meg pánikolás nagyon betesz az immunrendszernek szal csak óvatosan vele. Jógát agykontroltt is meg lehet próbálni.
  • Line
    #329
    Hát a hipohonderség igenis nagyon komoly betegség.
  • DjPremier
    #328
    Hát nem tudom,jo lenne ha vége lenne....
  • TheRock18
    #327
    sajna nekem is vannak ilyenek..ha eszek,ha iszok,ha nem..akkor is olyan,mintha gombóc lenne a torkomon...meg néha,olyan,mint egy vagon szőrszál akadt volna rajta...iszok rá vizet,aztán vagy elmúlik,vagy nem :S
  • TheRock18
    #326
    az a baj,hogy a lelki problémát,csak te tod megoldani,az orvos max. tanácsot tud adni,hogy mit kéne tenned,de helyetted nem tudja megcsinálni...
    nekem félévbe telt mire kihevertem a b.nőmet...érdekes módon,azóta egyfolytában van valamilyen bajom,betegségem...a lelki porblémák képesek az immunrendszert is gyengíteni
  • DjPremier
    #325
    Csak kenetet vettek,nincs semmi szervi elváltozásom az a nyaki UH,vagy a nyelési RTG is kimutatta volna.Meg fáj ami még mellé párosul.Amikor nyelek akkor kellemetlen.
  • hunter88
    #324
    szerintem ha már testi tünetei is vannak egy lelki problémának, akkor szinte azonnal ajánlott orvoshoz fordulni. Nem mindenki tudja ugyanúgy túltenni magát egy személyes válságon, nem kell szégyellni ha vkinek ehhez külső segítségre van szüksége. Legalább egy pszichológust szerintem keress fel ha nem múlnak el a tüntetek.
  • szanna
    #323
    Ha nyugtatózod magad nem biztos, hogy a problémáid is megoldódnak, csak tüneteid múlnak el, és lehet hogy csak átmenetileg. Orvoshoz kell fordulni, majd ő eldönti szükséged van-e rá.
  • Voronyinko
    #322
    Én senkinek sem ajánlom,hogy a saját szakállára nyugtatózza magát. Az orvosok is csak indokolt esetben írják fel, gondolom, hogy nem véletlenül... Az esetek többségében biztosan van olyan gyógymód, ami gyógyszer használata nélkül is sikeres lehet.
  • annittaa
    #321
    hát én nem mernék csak úgy bármilyen nyugtatót bevenni anélkül,hogy orvos mondaná,még ha enyhe is.Nehogy utána rászokjak.Szerintem ha egy orvosnak elmondja valaki a problémáját,akkor a doki is felírja neki,ha szükséges.Úgy már nyugodtabb lennék.
    Visszatérve a fulladáshoz,anyukámnak kiskorában volt strummája,megműtötték.Nem tudom,hogy ez örökölhető-e,de rám sokszor jönnek ilyen félrenyelés szerű fulladások,de ha nem iszom akkor is.Remélem ez normális,és nem valami betegség.
  • servac
    #320
    Ezt én is átéltem már,az ember szerintem nem nagyon tud mit tenni,idővel elmúlik. Igaz én nyugtatókat is szedtem amiket nagyim adott. 1-2 hónap alatt túl tettem magam rajta...!
  • koppi85
    #319
    Mióta szakítottam a barátnőmmel azóta minden nap rámjön valami féle rosszul lét! Van amikor remegek, és sokszor úgy szorít a mellkasom hogy nem kapok levegőt! Valki nem tud segíteni hogy ezen milyen gyógymóddal lehetne segíteni?
  • TheRock18
    #318
    amiket leírsz átérzem,mert mintha nekem is "beszűkűlt" volna a torkom...lehet,hogy csak ilyen pánikok jönnek rám,de néha megakarok fulladni,és nekem is nehezen megy a kaja..:S
    mostanába 1 héten annyit eszek,mint más 1 reggelire :S
    meg is szólnak miatta,de nem tehetek róla:S
    olyan,mintha strummám lenne,vagy kötél lenne a nyakam körül :S

    tényleg,amúgy nem vettek mintát a torkodból,hogy nem-e valami gomba(candida)?
    vagy aftás? ami még talán okozhat ilyet
  • DjPremier
    #317
    5 éve szenvedek vele,elötte ilyenem sose volt.És már nagyon aggaszt.
  • Sir Quno Jedi
    #316
    Áh, én mostanában a sima vizet is nehezen nyelem le, mintha megakadna a torkomban, pedig ugye ez faszság. Rohatt érzés, ha az ember nem tud nyelni, néha nekem is van (pl. mostanság is).
  • DjPremier
    #315
    Igen 34 multam,nagyon jofejek a barátaim és több mint 15 éve ismerem öket van barátnöm is.De félek elmondani nem tudom hogy fogadnák.Hát,amikor darabos ételt eszek olyan mintha smirgli lenne a torkomban vagy mintha szük lenne.Nehéz nagyon leirni kellemetlen érzés a darabos ételek evése,meg ugye félek hogy megfulladok amiatt.Pánikbetegségem az nincs csak ez.Köszi,hogy igy állsz hozzám.
  • TheRock18
    #314
    hipohonder vagy...mint én :S nem betegség nyugi :)
    pánikbetegséged nincs?(ha nem tudod mi az akkor #301 a tünetei)=ez sem igazi betegség,magad idézed elő
  • TheRock18
    #313
    pfúú...pedig ahogy elnézem már elmúltál 30éves is,de még bőőven élvezheted az életet
    látom a pszihomókus se segített :(
    talán el kéne mondanod a barátaidnak a problémáidat,már,ha olyanok ezek a barátok(nem olyan hülyék,mint az enyémek)
    vagy esetleg,ha van barátnő/feleségnek...neked is jobban fog esni,ha más is osztozik a gondodban,és nem csak egyedül kell viselned
    amúgy konkrétan le tudnád írni ezt a evés problémát,vagy nyelési nehézséget?
  • DjPremier
    #312
    És néha betegségeket beszélek be magamnak vagy nem tudom van-e testi háttere most is van ilyen.Reménytelen vagyok és néha azon gondolkozom van-e értelme igy élnem...
  • DjPremier
    #311
    Voltam pszichologusnál,de csak anti depresszánst irt fel.Csak ez nyomaszt,hogy nem tudok rendesen enni.És ezt már mások is a barátaim észrevették hogy fogytam,de ök erröl nem tudnak semmit nem merem elmondani nekik.
  • TheRock18
    #310
    figyelj,ahogy látom,ez tényleg nem orvosi gond...és azt is látom,hogy egyedül nem tudod magad túl tenni rajta,mert akkor már sikerült volna
    nem lehet,hogy még valami bánt ezen kívül?(lelki)
    ha végképp semmi,akkor próbálj megnyugodni,esetleg keress fel egy pszihológust...mert nincs orvosi problémád
  • DjPremier
    #309
    Ahogy elkaptam a betegséget pár honapra rá kivették a mandulámat,voltam sok vizsgálaton,nyelési röntgen,meg olyan is volt amikor ilyen szines folyadék injekcioztak belém és egy CT-hez hasonlo gép alatt feküdtem.Nyaki UH is volt,pár honapja voltam gégészeten ahol ilyen mini kamerás dologgal megnézték a torkom,semmi.Sajnos hiába nem találtak semmit nem tudom magam tul tenni rajta.Olyan 10 éve evés közben megakadt egy hus a torkomban és majdnem megfulladtam ha nincs ott öcsém ma már nem élnék.Akkor nem keritetem nagy feneket neki és nem volt semmi gond,ezt nem értem.5 év azért hosszu idö és pszichésen megvisel nagyon.
  • TheRock18
    #308
    úú basszus,nem irigyellek:S
    én most a mandulámmal vagyok így...érzem,hogy kemény,meg gombóc érzés van a torkomba...de nincs begyulladva..és nem akarják kivenni,hiába kértem:S
    én is úgy érzem,mintha megakarna fojtani:S

    de amúgy,ha nincs orvosi oka,akkor ne félj.
    bár ez nem tom mi lehet..:S
    pajzsmirigy rendben van?mandula? gége?garat?nyelőcső?
    (ne adj Isten) daganat?
    ezeket érdemes lenne végig vizsgáltatni,és,ha mind negatívra van pipálva..akkor megnyugodni...nem lesz bajod!
  • DjPremier
    #307
    Sziasztok.Nekem is van problémám amiröl nem igazán szeretek beszélni rola.2004-ben elkaptam vmit ami a torkomra volt hatással.Azota rengeteg vizsgálaton voltam,mert nyelési panaszaim vannak azota is.Félek a darabos ételektöl,az van bennem hogy megfulladok.Orvosilag semmit nem találtak,5 év alatt 10-15kg-ot fogytam.Voltam pszichomokusnál de csak gyogyszert irt fel.Mit tehetnék,hogy ez elmuljon? Mert ez igy nem mehet tovább elöre félek az étkezésektöl.Köszi szépen
  • bogyoka
    #306
    ja, értem, persze hasonlóak de a depressziónak is ezek a tünetei, engem ezzel kezeltek, de már rendben vagyok:)
  • TheRock18
    #305
    okés
    csak amiket leírtál azok hasonlóak,sajna én pánikbeteg voltam,vagy vagyok is még...
    általában este jött rám...úgy éreztem megfulladok,utána az ijedtség lett rajtam urrá,szívdobogás érzés...halálfélelem...
  • bogyoka
    #304
    én nem beszéltem pánikbetegségről, a depressziónál is ez van, sajna:)
  • pcgod
    #303
    Nekem a vásárlás eddig segített. Nincs valami jó tippetek hogy feldobjam a kedvem? Valami jó kis márkás boltos hely Budapesten ami még olcsó is? Kösziii
  • TheRock18
    #302
    azt már pánikbetegségnek hívják..:S
  • bogyoka
    #301
    Erre nincs orvosság a bajaidra, csak, ha már fizikai fájdalmad is van, és úgy érzed elájulsz, a szíved ver mint a motolla, meg sorolhatnám a tüneteket. Akkor kell esetleg pszihiáterhez menni aki (doktor) és csak segít átvészelni a nehéz dolgokat, de Neked kell helyrehozni, rendbe rakni.
    Képzelj el egy láthatatlan polcot, a gondokat rakd oda, és ha normalizálódik a helyzeted akkor rakj rendet magadban.:)
    Ezt nekem is így mondták, és segített.
  • Sir Quno Jedi
    #300
    Hááát(tal nem kezdünk mondatot), be is szarnék, ha olyan helyzet állna elő amit "egyedül erre nem vagyok képes" megoldani. Nehogymá némi beszélgetés egy ismeretlen emberrel (esetünkben a pszichomókussal) egy csapásra megoldja a problémáimat?! Akkor vagy én vagyok alapból nagyon hülye, vagy az orvos vaalmi parafenomé és beszugerált! :D

    A farkaskoma sem tud elbattyogni a farkasdokihoz, hogy elmesélje a problémáit. Meg kell oldja magától őket ott és akkor, VAGY megdeglik. Ha az állatoknak nem kell piszódoki, akkor nekünk SEM KELL!
  • zöldike manó
    #299
    én is voltam már durva élethelyzetekben és voltam szarban, de mindig megoldottam. és voltak vannak és lesznek nehézségeim, mint mindenki másnak. De továbbra sem gondolom, hogy orvosra lenne szükségem,ha vmi gond van. Vagy hát végülis bármit és bárkit lehet orvosnak nevezni. A legjobb barátomat is hívhatnám "orvosnak".. ismer engem és meghallgatja ha problémám van és talán segít is. De már az is jó ha csak meghallgat.