162
Dj-k topikja: kérdések, válaszok, ötletek, technikák és zene minden mennyiségben...
  • zdlr
    nem azt írtam, hogy buliban használja a zeneszerkesztőket.

nézz meg pár dj shadow videót, vagy más hiphop dj videóját. lemezjátszó+keverő..
    amúgy nekem a dj elég, ha jó zenéket, jól válogatva pakol egymás után, hiszen a dj szakma, bármilyen hihetetlen, még mindig a zenék promótálásáról szól, mint régen, legalábbis nekem.
    tiesto és a haverok inkább producerek, szerintem.
  • mila69en
    így van! valahogy így
  • SiteDisagner
    ritka az, ha egy buliban azzal játszanak. én még nem láttam, hogy fellépéskor bárki fl-t használt volna. ha egy settet összerak valaki, az nem arról szól, hogy elindítja, és lemegy, mint egy szám a rádióban. külön-külön vannak szedve a dob, basszus, ilyen-olyan hangok, és így sorra inditgatja őket, és áthuzás helyett a következő szám egy-egy jellemző hangját inditja, majd az előzőzt lekapcsolgatja, ezzel párhuzamosan számtalan beállítás , effektezés, stb. történik. abletonnal ilyenkor legalább 7x7 csatorna működik, (ez függ attól, hogy hány számot akar lejátszani, és azok csatornáinak összességétől) ezek összehangolása pedig nem gyerekmunka, akár hiszi valaki akár nem.
    Azt meg kétlem, hogy a nagy varázslás amitől szétcsúszol csupán két lejátszóval történik, egészen biztos, hogy manapság egy nagyobb trükkhöz szükséges laptop, vagy bármi más eszköz, ugyanis egy beloopolastol, poti tekergetéstől már senki nem esik hanyatt. Lehet, hogy csak nem látod az összes eszközét..
  • mila69en
    hát valamit biztos tud ha ennyien szeretik.....

mondjuk én elég monotonak, szürkének tartom a zenéjét:D
  • zdlr
    aki othhon, fl-ben vagy reasonben, meg mindeféle vágóprogrammal összerakja az egész estés szettjét, majd elmegy a buliba x milláért, lenyomja az mp3-at, és közben tekergeti a potikat, mint ha ott "csinálná" a zenét, az a szememben nem dj, bocs.
    nekem a dj ált. min. 2 lemezjátszóval és egy keverővel varázsol olyat, hogy beszarok. esetleg olyan zenéket válogat, hogy uhhh.
  • jaszy
    Na azért Tiesto nem egy béna gyerek :)
  • zdlr
    akkor csak ezeket a szar zenéket ismered, mindegy.
    #107:
    a nagyok bakelit lemezeket pörgetnek, vannak kivételes esetek, mikor világkörüli turnén vannak, vagy speciális ki nem adott zenék, olyankor persze praktikusabb egy laptop, de ezt kiegészítve pl. final scratchet használnak.
    tiesto nem dj, max producer a szememben.

a helyesírásom mindig is szar volt
  • jaszy
    A Pc-től látványosabb!
  • Doog
    Alkesz... :D
  • zebrock
    figyu , én kőkorszaki vok , de nekem egy "dj" az legyen hulla részeg és a környékén se legyen mp3 vagy hozzá hasonló. dmc , itf vagy hasonló versenyek azokon dj-k indulnak , mert tudnak pár zenéből egy full más ütemet effektet kihozni. ha kijózanodok teszek be linket is :) persze ezzel nem bántani akarom azokat , akik valamilyen helyen zenét szolgáltatnak , csak zavar , hogy 1 kalap alá teszik őket. a dj "műfaj" a hip hop , rap zenéből indult , de simán más műfajba is megállja a helyét manapság. amennyire ismerem a mai dj-ket ( már semennyire ) a legjobbak bootsie , quick andrew j. a nagy nevek , mert valami buzi helyen zenélnek , mind egy balfasz , zenei analfabéta, de jó helyen nyaltak , azért vannal ott , de teknikailag egy nagy 0 mindegyik. ( tisztelet a kivételnek) zeneileg szerintem akinek ízlése is van Ő Juttas Tom és nem fos viva vagy mtv szart nyomat. Bocsi , kijózanodok azt reagálok :)
  • mila69en
    hát végülis ez is relativ mert ugye kinek mi a látványos?:) számomra pl pont aza látványos ha nem cd-ről nyomják de persze ez megint egy másik világ:D
  • jaszy
    Külföldön.... ne onnan induljunk ki.
    A "látványos" helyeken forog a cd.
    Jártam már 1-2 jobb helyen de 800 asba forgott a lemez.....
  • mila69en
    jó lenne megtanulni a progit de fl studio után egyszerűen nem jövök rá:D
    nincs hozzá türelmem:(
  • mila69en
    tévedsz! a nagyok már nem használnak lejátszótXDDD hanem ableton tolják:)
  • SiteDisagner
    ez elég megosztott. ma már egyre jobban teret nyer ableton, és jobb mint egy lejátszó+keverő..
  • jaszy
    Már a "nagyok" is Cd-t használnak, lásd Tiesto.
    De Pc az tényleg gáz, az csak a szórakozásra jó, másra nem.
  • Doog
    Egy szóval nem mondtam, hogy nekem house, progresszív, trance stílusok jelentik a Dj-zést, csak felsoroltam párat ha meg nem sértettelek. :)

Valahogy ne oktass ki, hogy hova akasszam a keverőmet, mert valahol el kell kezdeni, és még nem adatott meg nekem az, hogy akármilyen lejátszót vegyek. Akár CD-t akár bakelitet.

(mellékes: az "akaszd" szót úgy írják, hogy akazd)
    :)
  • zebrock
    vegyetek lemezjátszót :) a dj szakma ott kezdődik , sose lesz pc vagy cd a fasza. persze egy jó bebaszós bulin jobb a pc :D
  • Dundidio
    Bocsi, "internal" módot,az a külső mód...
  • Dundidio
    Okés köszi,edig én is eljutottam,csak az a kaki hogy amikor kijelölöm az audio device-t,akkor a deckekhez csak azt a hangkártyát hajlandó hozzárendelni amit előzőleg kijelöltem,a másikat meg sem jeleníti...

Ez a nyűgöm a Trakesszal már évek óta,ugyanis én csak az external mixer módot akarom használni,külső keverővel,mintha 2 cd player-ről nyomnám...
  • zdlr
    szeretem az olyan "dj"-ket akiknek ez a szakma a house, progresszív és trance stílusokat jelenti..
    inkább akaszd szögre a keverődet, mert ez így elég nevetséges.

meg dj ruhák, hahahaha
    főleg, ha egy cd dj vinyl feliratos polóban rohangál, elég ciki, mint a cd-zés.
  • hunorzz
    tessék a ma délelőtti butítás :o) http://data.hu/get/1404565/Zajzon_Hunor_MayPromo_05_06_liverecords.wma.html
  • Doog
    Nekem ott lehet beállítani, hogy preferences--> audio setup--> Output routing.
    TraktorDJ nem minden hangkártyát tud felismerni úgy tudom.
  • Dundidio
    Akkor viszont segíts nekem légyszíves!
    Hogyan tudom úgy beállítani,hogy a két hangkártyát egyszerre kezelje???
    A külső mixeren jelenjen meg mindkét deck hangja sztereóban, de külön csatornákon...( "A" deck 1-es vonalbemenet,"B" deck 2-es vonalbemenet.)
    Virtual DJ-nél ez működik ebben a felállásban.
  • Doog
    Nekem simán felismeri a hangkártyákat a 3-as Trax.
  • mila69en
    jaaaa:D erre nem gondoltam
  • Petka
    Én is úgy gondoltam, de ettől függetlenül a deckek kezeléséhez lehet billentyűket használni. Azért érdekelne, mert én is így használom.

Deck A
    Q / A - Pitch Bend Up/Down
    W / S - Tempo Up/Down

Deck B
    P / L - Pitch Bend Up/Down
    O / K - Tempo Up/Down

A többi meg keverővel. :)
  • Dundidio
    Van olyan Traktor program verzió ami tudja már a két hangkártyát kezelni??
  • vizipipa19
    sziasztok!
    Van olyan progi amivel a loopok tempóját tudom állítani?
  • mila69en
    hát lehet hogy nagy fasz***ot mondok:D de szerintem aki használja a traktort minimum egy keverőt használ mellé....
  • Petka
    Ha már így szóba került a traktor, kíváncsi lennék ki milyen billentyűzet kiosztást használ, mert ugyebár egérrel... :)
  • Doog
    Kinek így kinek úgy. :)
  • Doog
    Így van nekem meg is van még. :D
    Csak néha csúszik a szíj rajta.
  • Dundidio
    Akinek nem inge...Akinek meg inge,az kapja bééé...
  • Dundidio
    Sok "didzsének" nem a rendelkezésre álló technika a legnagyobb baja,hanem az agyműködése...Illetve ennek teljes mértékű hiánya...
  • karajjj
    kivéve, ha apuka megveszi... :D
  • Dundidio
    Friss jogsisnak is faszság FERRARI-val kezdeni...
  • SiteDisagner
    Felesleges belső effektek miatt előnyben részesíteni a keverőket. Youtube-on néztem videót ilyenekről, egyiknél azt állították vagy 30 van. Srác zenél, aztán ráteszi effektet, kb semmi nem történik, széttárja kezét, hogy ő sem tudja ez mi lehet. Összesen ha 3-4 ami működik rendesen, az is uncsi flanger, vagy valami torzítás. Nem érnek semmit.
  • jaszy
    Ezt nem adja el senki. Ez egy ereklye, ahogy írtad.
  • karajjj
    bazz, pont most akartam írni, hogy nagybratyómnak van ilyenje :D