A Sertésinfluenza (H1N1)

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Ami lehet, hogy a pánik miatti oltások hatása.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

SötétBarom
De mégis kevesebben, mint a standard influenzától. ^^

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Grove4
Jogos. Ezeket általában felfújják, de azért haltak meg egy páran.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Miért, médiahisztin kívül történt valami? 😄

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Grove4
Na ez is lecsengett, hálistennek.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Ettõl függetlenül nem árt, ha erõs az immunrendszere az embernek😊Én valami echineccia nevezetû cseppeket szedek, de tudom, hogy a védõoltást ez sem pótolja... kiegészítésnek viszont nem rossz😊
Leginkább a vitaminok erõsítenek, amibõl sajnos én sem eszek sokat, minap kaptam épp letolást anyumtól😊 Bár mondták azt is a tv-be hogy a vitamin kb annyit ér a H1N1 ellen mint törött lábra a vizes borogatás:S De valamit csak ér szerintem.
Valóban nem gyengítik, hiszen legyengített vírust kapsz és azt is le kell gyõznöd valahogy😊 Szóval, ha így nézzük tényleg erõsít<#crazya>
Való igaz, ha valami betegséged van szakemberhez fordulj, kiinduló támpontnak jó az internet de azért biztosra kell menni.Az hogy a védõoltásól gyengítik a szervezetet az tényleg nonszensz...Épp hogy erõsítik.
Mondjuk orvosi anyagot szerintem nehéz neten találni. Mert vagy nem értem, mert olyan durván szakszöveg, vagy laikusok okoskodnak a témában ez a két véglet jellemzi õket.
Sokat kell olvasni, böngészni akár a neten. De persze az sem a legjobb mert annyi mindent írnak.....huu...párszor már égnek állt a hajam. Vagy Orvosokkal kell beszélni..háziorvos jó példa 😊
Ez igaz! én minden ilyen kérdéses egészségügyi döntés elõtt kikérem a háziorvosom tanácsát... nagyon megbízok benne, mivel sok év alatt még 1 rossz tanácsot sem adott!!
Hát azért jó lenne néha rálátni ezekre a dolgokra orvos szemmel. Akkor könnyebb lenne a döntés. Nagyobb háttértudással.
Persze, csak sajnos ez nme vonatkozik a többi emberre. Igen sokan vannak köztünk akik igen magas szinten életképtelenek és csak lavíroznak a valóságban.
Az ilyen ügyekben józan ésszel kell dönteni... nem szabad minden szóbeszédnek bedõlni.Szerintem ha az ember már egy minimális rálátással rendelkezik a dologról,el tudja dönteni, hogy mi az igaz és mi a kamu...
Nem oknélkül kerestem egy olyan kifejtést, ami elegendõ érvel rendelkezik, hogy ellent mondjon ennek az elméletnek..... De persze így tanul az ember mert annyi mindenre kell komoly rálátással lenni az életképességéhez, hogy lehetetlen mindent egyszerre megtanulni. Olvasni kell utánna járni és éredeklõdni...de kinek van erre ideje? Amikor meg kapja az ökörségeket a médiából meg a szóbeszédbõl honnan tudjam mit jegyezzek meg?.......káosz az egész.
Ilyen butaságok honnan jönnek (legyengítik az immunrendszert)... Ezek annyira alapvetõ dolgok.
Mindenki kapott már védõoltást. A kötelezõ védõoltások között is van olyan amitõl az embert kicsit leveri a betegség, ezek így mûködnek. Most akkor mi ezen a meglepõ az influenzával kapcsolatban!?!
"Tévhit: „A védõoltások gyengítik az immunrendszert”

Nem. A védõoltások során a kórokozó gyengített formában vagy elölt formában jut be a szervezetbe, vagy csak a kórokozó egyes, az immunválasz szempontjából fontos részeit juttatjuk be. A szervezetünk a bejuttatott anyagok ellen védekezik, azaz az immunrendszert mûködésbe hozza. A védõoltások tulajdonképpen enyhébb formában ismertetik meg a kórokozókkal az immunrendszert, mint azt a betegséget okozó vírusok, baktériumok tennék. Nem igaz az, hogy amíg szervezetünk védelmet alakít ki az egyik kórokozóval szemben, addig védtelenné válik egy másikkal szemben. Ha ez így történne, folyamatosan betegek lennénk, hiszen kórokozók ezrei támadnak bennünket naponta."

Ez elégé értelmes érvelés az immunredszerrel kapcsolatban...

Amúgy meg, vagy a szenved a betegségtõl amit vagy elkap vagy nem. Ami elég nagy mértékben lehetséges, ha egy járványról van szó, vagy szenved az oltás esetleges szövõdményétõl ami meg szájhagyomány útján terjedõ rémtörténet jelentõs igazság alappal (de vajon hány esetrõl van szó?). Mit lehet tenni az emberek szeretnek mesélni, szeretnek félni vágynak az izgalomra.....
Egy vírusos megbetegedés mint az influenza, miért szezonális, mért csak télvíz idején influenzásak az emberek?
Amúgy egy agresszív vírus ellen, nincs olyan, hogy valaki ellenálló, mármint immunrendszerileg oltás nélkül. Ha a baci megtalálja akkor nincs menekvés. Szerintem aki sok ember között mozog, annak érdemes beoltatnia magát. Veszíteni valója nincs. Persze a betegség sem halálos, de ha védekezünk ellene elegen, akkor a járványt elõzhetjük meg. Ezt kéne felfognia az embereknek.
analfa
Szóval betegségre, szövõdményre gondolsz... persze az ilyen mellékhatások olyannyira ritkák hogy szinte nem is számolnak vele, de nekem az egyik ismerõsöm vírusos agyhártya gyulladást kapott, mert az influenza elleni oltástól (nem a mostani hanem még az elõzõ hisztériás inluenza) valamiért nagyon legyengült a szervezetét, de szépen kikezelték belõle, bár egy jó darabig intenzíven volt.

supperlevi
Legyengíti az immunrendszert. Ami pedig elrettentõ, de kb annyi az esélyed rá, mint az ötös lottóra, az a dystonia.

analfa
Mire gondolsz hogy megbetegedtek és mi bajuk lett?

supperlevi
Megjegyezném, hogy rémisztõ mellékhatásokról olvastam mielõtt beadattam magamnak az oltást, de nem lett semmi bajom. Valaki tud ellenpéldákat?!

analfa
Nem nem oltattam be magam én az ilyen szezonális betegségek ellen nem oltatom magam mert szerintem ezek kevésbé veszélyesek, (legalábbis én nem is tudom hogy mikor voltam utoljára influenzás), én inkább agyhártya gyulladás, és társai ellen oltattam be magam mert nagyon szeretek kirándulni, és nem akarok egy kullanccsal pórul járni.

a sertésinfluenza jobban hangzik,mármint olyan rémisztõ,h az egész világot beetették vele... amúgy meg lehet abban vmi,h a sertésinfluenza konkrétan az,amelyik a sertéseket támadta meg,a h1n1 meg az "emberi" változata,bár nem vagyok szakértõ.

én amúgy nem oltattam be magam,eszem ágába se volt. a nagyszüleim és kistesóim viszont igen,amivel egyet is értettem,annak ellenére,h viszonylag magas volt azoknak a száma akik az oltás ellenére elkapták az új vírust..
na most akkor mi a jó?
supperlevi
Igazad van, ezért is oltattam be magam.
Ti be vagytok oltva?!

analfa
Nyugodtan veszekedhettek azon hogy hogy hívják, én csak simán influenzának, mert nem az a lényeg hogy mi a neve hanem hogy mi bajod lesz tõle. /és arra már nem akarok kitérni hogy melyik mennyire intenzív lefolyású és milyen szövõdményeket okozhat, mert ez specifikus./

Pharaoh
A sertésinfluenza az disznókat támadja meg.
H1N1 pedig az embert, attól hogy van benne egy kicsi a másikból még nem lesz ugyaz az a kettõ. Ez két külön vírus,

Különc
Nincs olyan hogy sertés-influenza csak Új típusú influenza <#mf2>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Igen és 2 hét kell a szuri után, hogy teljeskörûen védjen.

Betegségbõl jöttél ki, szuri alatt szedhetsz C-vitamint is (vagy egyél narancsot).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Dokitól recept--->gyógyszertárban kivált-->dokihoz vissza beadatni.

Az oltópontnál ezt mind egy helyen intézik el, nem kell sehova mászkálni, bemész, regisztrálnak, szúrnak, fizetsz, eljössz.
Tehát ha oltópontra mész akkor nem kell menned külön gyógyszertárba.
Kmarha
csak azért kérdem mert eddig náthás voltam nem akartam beadadni.. a héten elmúlt, holnap szombat nincs házidoki, de az ilyen oltóhelyek szombaton is müködnek itt Fehérváron legalábbis.

amúgy csak bemegyek a gyógyszertárba és kérek, vagy elöször dokitól kéne recept rá? gondolom ez útóbbi hogy az ember minnél több útat bejárjon a sok beteg ember között (nehogy már logikusan csinálják a dolgot)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
vannak ezek az antsz oltó helyek.. gondolom ide is azt kell hogy gyógyszertárban vakcina megvesz 2000ért, bemenni és beadadni egy ezresért ahogy a házidokinál is

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Immunrendszertõl függ. Meghalt már oylan is, akinek nem volt krónikus betegsége, míg a párja lábon kiheverte.

Több olyan ember van, aki lábon kiheverte vagy ágynak dõlt pár napra. Volt olyan melékszem, aki Mexikóból utazott haza és míg hazaérkezett, már ki is heverte. 😊

De nem mindenkinél megy így. Aki meg nagyon fél az oltástól (felesleges, a környezetemben sokan beoltották már magukat és én is), legalább tüdõgyulladás ellen oltasson. Nem tudom mennyire hatásos, de a halálozottakban és a lélegeztetõgépen lévõkben van egy közös tulajdonság: vérzéses tüdõgyulladásuk van.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

LoSA
Egy cikk, azoknak, akik csak legyintenek és kételkednek abban, hogy érdemes-e beoltatni magunkat?!

Klikk

analfa
Én saját tapasztalattal nem tudok szolgálni csak az egyik ismerõsömével aki átesett rajta, õ azt mondta hogy 3 napos lázzal megúszta, de orvosilag nem volt bizonyítva hogy az, mert feleslegesnek tartotta elmenni. Remélem tudtam valamit segíteni.

Ha valakit érdekel a National Geographic be fog mutatni egy doksifilmet vasárnap a témáról.
ProGabe
😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Shep
Ninja Blade topicban van egy srác.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Willenbrock
Van a fórumon valaki aki bizonyítottan a H1N1 influenzán esett már át?Ha van ilyen megkérném hogy ossza meg velünk a tapasztalatait.

De azt nem irjak h meg hany ember van lelegezteto gepen kulonbozo bajok miatt...😊 meg aztan a media sokat tuloz...

Tegnap hallottam a híradóban, már vártam, hogy mikor fogod linkelni... ;-)
De megkockáztatom, hogy az ide járó olvasókat jobban érdekelné az a szintén tegnapi hír, hogy már tizensokan vannak az országban h1n1 miatt lélegeztetõgépen, köztük egy nem oltató doktornõ (úgy néz ki a betegség mégsem válogat és mégis tudják az oltásellenes dokik is terjeszteni a kórt a betegeik között...) is, mint az, hogy Kanadában egy a miénktõl teljesen eltérõ oltástól 4en rosszul lettek (már rendben vannak).
Lehet megint leosztani! 😊
Cuchulainn
Hi!
Majdnem igaz.
Ami az új influenzatípusok kialakulását illeti: Az új típusok valóban úgy jönnek létre, hogy egy sejtet két különbözõ típusú vírus fertõz meg. Mivel az influenzavírusok örökítõanyaga nem folytonos, hanem darabokból áll, ezért ilyen esetben a két különbözõ vírus darabjai keverednek az utód vírusok létrejöttekor és kirajzásakor. Ez miért veszélyes? Mert amíg egyes vírusokban bekövetkezõ mutáció random folyamat, így kis valószínûséggel vezet csak olyan változáshoz, amitõl a vírus veszélyesebbé válna addig ha több vírus fertõzi a sejtet, akkor a komplett DNS "modulok" keverednek, amik a vírus örökítõanyagának mûködõképes alegységei. Emiatt kiküszöbölõdik annak a lehetõsége, hogy az új vírus mûkösédképtelen lesz, és megnõ annak a lehetõsége, hogy a különbözõ vírusokból éppen egy olyan rakódik össze ami az emberi szervezetre jó eséllyel halálos (pl. a madárinfluenza tulajdonsága) viszont emberrõl emberre is terjedhet (a hagyományos emberi influenza tulajdonsága)
Ez az amitõl nagyon félnek a virológusok/orvosok. A mostani H1N1 is így jöhetett létre, de szerencsére nem lett ennyire veszélyes, "csak" egy új influenzatípus lett belõle.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dragooon

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Inkább hallgatok az észérvekre, mint politikusokra, gyíklényhívõkre meg csodadoktorokra, én kérek elnézést... :\
Amúgy nekem immungyengeség miatt kvázi kötelezõ az oltás, szóval nálam ez nem eldöntendõ kérdés, 7 éve nyomják belém a mikrocsipeket és engem nem különösebben zavar az, ha valaki oltás mellett/ellen dönt, de ne azért tegyen így, mert egy 70ezer forintos órabérû amerikai csodadoktor azt hazudja, hogy csilliószor annyi higany van benne, mint amennyi a megengedett, holott minden adat bárki számára elérhetõ, publikus, gimis tudással mindenki utánaszámolhat, de a csodadoki úgyis tudja, hogy az emberek nagyja lusta erre (inkább nem mondok negatívabb jelzõt) ezért következmény nélkül úgy hazudik bele a nagyvilágba, ahogy csak akar.
Amúgy emlékeim szerint egyszer se írtam olyasmit, hogy bárki is oltsa be magát, mert különben dádá lesz, csak egy kicsit a kritikus gondolkodást próbálom erõltetni és elérni azt, hogy az emberek ne használjanak kettõs mércét, ne csak a nekik kevésbé szimpatikus állásponttal szemben legyenek szkeptikusak. Ha már két évig tanultam gyógyszermérnöknek de allergia miatt abba kellett hagynom legalább annyi hasznát vegyem, hogy nem ugrok rá rögtön az ilyen fúúúj higany dumákra és megpróbálom másoknak is higgadtan, tudományosan, HIVATALOS forrásokkal alátámasztva megmutatni, hogy attól még, mert valami a FOX newsban hangzik el még nem biztos, hogy szentírás. Ugyan ezt megtenném akkor is, ha nem épp az oltás kapcsán jött volna elõ ez a téma hanem bármi más miatt.
Oldal 1 / 6Következő →