103
  • Epikurosz
    Ahogy mondod: a sok vitamin á la szcientológusok szintén egy hülyeség.
    Én egyébként beoltattam magam, juszt is!
  • endrev
    Ez kell a népnek, tömegeket beoltani vakcinával, hogy ha lehet mégjobban legyengítsük a bevitt vírussal az immunrendszert (a hírek szerint ugyebár a gyenge immunrendszerűeket támadja meg sikeresen, teljesen logikus hát, hogy gyengítsük tovább az immunrendszerünket).

Senki ne merjen multivitamint zabálni kétpofára (mondjuk nap 3-5-8 GRAMM C-vitamin, és a többi), mert még a végén egészséges marad!
  • Epikurosz
    hülyeség.
    azért halt meg sok fiatal srác, mert be voltak híva katonának, és össze voltak zsúfolva. nem a gének miatt, nem biza.
  • jhetedikj
    TÉK!
  • roliika
    Kicsit belegondolva saját magunk istenei vagyunk. Biblia is azt mondja, hogy Isten, a saját képére teremtette az embert...hát nem érdekes?
  • roliika
    Ennek megfelelően mindenkiből több van ha úgy nézzük, és mikor meghalunk,...a nem érzékelhető éneink összességéhez fogunk tartozni, amiből "újraszületés" esetén egy kisebb én szál, vagy én kép megint leválik...bejár egy utat amit meg tud előre tervezni az összetett én..vagy entitás, aztán újraindul a mókuskerék...vannak olyan...entitások akik rengeteg én tudattal rendelkeznek, sokszor járták be ezeket az utakat, és elvileg létezik olyan entitás ami már az összes lehetséges utat bejárta...ezért szoktam mondani, hogy vannak nálunk sokkal sokkal fejlettebb lények akiket nem feltétlenül láthatunk, viszont tisztában vannak azzal amit ebbe a pillanatban teszünk gondolunk, hiszen bejárták ezt az utat is....most akkor ők istenek?
  • roliika
    Ami megtörténhet az meg is történt. És nincs idő. Ha ezt a két dolgot egybeveted akkor tényleg csak egy egyenes mentén haladunk végig és néhol vannak csomópontok...a csomópontoknál van választási lehetőség, de végülis mindegy mit választasz, mindegyik esemény bekövetkezik egy másik idősíkban.
  • Tetsuo
    A Bibliat hasonlitottam onmagahoz es a valosaghoz. En nem gondolom Istent sem jonak, sem rossznak.. szerintem nem letezik.
    A Te kvazi taoista felfogasod akar lehet ateizmus is, az Univerzumot tokmind1 hogy nevezed..
  • kvp
    A spanyolnatha is H1N1 volt es mint kiderult mara ez a normal evi influenza jarvany egyik okozoja. A tulelo emberek egyszeruen rezisztense valtak ra, igy mara mar az eredeti virus is veszelytelennek tekintheto. A mexikoi virus is a normal influenza mutacioja, amit reszben az okozott, hogy sertesre/madarra/emberre is veszelyes es valoszinuleg ezen az uton jutott a malacoktol az elso emberi betegig. Viszont a spanyolnatha torzse elleni oltoanyag jopar eve minden rendes eves oltasban benne van, igy elvileg aki be van oltva a sima influenza ellen, az valoszinuleg nem fog belehalni a mexikoi valtozatba sem. Az igazi gond az, hogy mexikoban nem szokott nagyobb jarvany lenni, mivel az eghajlata miatt nem tud kialakulni. Igy a lakossag sem olyan ellenallo a virussal szemben es csak toredekuk van beoltva. Most valamiert megis lehetosege volt a virusnak arra, hogy terjedjen es ez okozza azt, hogy a mexikoiakat sokkal jobban erinti a betegseg mint az ugyancsak megbetegedett, de ellenallobb amerikai es kanadai lakossagot.
  • who am I 7
    Mi ebben az érdekes?
  • A1274815
    Érdekesség
  • who am I 7
    Ezt el lehet kapni iwiwen keresztül? Isten tényleg 3 lábú volt?
  • Bluestar88
    "Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni az 1918-as spanyolnátháról, aminek szintén egy H1N1 vírus volt a kórokozója."

Érdekes egybeesés:
    http://www.sg.hu/cikkek/49862/teszteltek_az_ujraelesztett_spanyolnathat

"...sokak szerint egyáltalán nem lett volna szabad újra alkotni a vírust, illetve az is hiba volt, hogy a témával egy olyan nagy publicitású fórumon foglalkoznak, mint a Nature, mivel ez több kutatócsoportot is arra sarkallhat, hogy hasonló kockázatú kórokozókkal kísérletezgessenek az ismertség megszerzése érdekében."
  • Tsol
  • IMYke2.0.0.0
    Kant és Szent Tamás óta ez nem kérdés.
  • A1274815
  • NEXUS6
    Akkor megnyugodtam!;D

Ez egy olyan lényt megbetegítő vírus, aki alapvetően egy szemét disznó, de csak tyúkesze van, még ha soxor embernek is tűnik.

Szal féljenek csak a politikusok!:)
  • NEXUS6
    Nekem is pont ez a véleményem a geciségről.:)))
    (Csak tudnám akkor min vitatkozunk!;)

A filósokat régebben én is csíptam, de olyan elvont rendszerekről értekeznek manapság, amiknek semmilyen szinten nincs érvényessége. Szerintem.
  • uwu
    Abból a szempontból is igaz, hogy a körülmények adottak a születésedtől kezdve, és mindenre úgy fogsz reagálni ahogy az neked a legoptimálisabb.
    A kérdés csak az, hogy miszerint mérlegelsz, hosszútáv, rövidtáv, egyéni, vagy közösségi érdekek előtérbe helyezésével, de ez is sokszor eldől már a probléma felvetésénél. Ráadásul lemehetünk akár idegrendszeri szintre, hisz ott dőlnek el a dolgok, de ebbe szerintem ittt ne menjünk bele.
    (A legoptimálisabb kategóriába az is beletartozik, ami más szemszögből nem az. Tehát ha vallási fanatikus vagy és az öngyilkos merénylet a legnagyszerűbb dolog számodra a világon, akkor azt fogod csinálni, ha megteheted)
  • NEXUS6
    Nagyjából egyetértek az egésszel, annyiban finomítanám, hogy a magyar társadalom esetében, nem fogyasztót akarnak az emberből csinálni, hanem csak balekot.

Egy kiegyensúlyozott, gazdag országban, jó lenne a fogyasztó is, de mi egy kiegyensúlyozatlan és szegény ország vagyunk. Az emberek kihasználásának útja, ha azokból olyan valakit csinálnak, akinek nincs perspektívája és eltökélten hisz önmaga és a hozzá hasonlók gyengeségében.

Nem kell fogyasztania, úgy sincs rá pénze. Elég ha nem áll azok útjába akinek van.
  • A1274815
    Ha már itt tartunk vannak benne madár és emberi influenza darabok is.
  • A1274815
    "Neked nem lehet véleményed? Vagy csak az az érvényes, amit okossá nyilvánított emberek mondanak, más nem is találhat ki rendszereket?"

Ettől messzebb nem is járhatnál, csupán úgytaláltam, hogy nagyobb rohadék az aki, úgy viselkedik, mint egy elvetemült pszicho miközben, minden egyes döntésénél szembe kell néznie a lelkiismeretével és annak ellenére a következő körben is ugyan azt a helytelen döntést fogja meghozni. Különben meg nem kedvelem a filozófusokat.
  • A1274815
    A mai társadolom baja, az hogy ma menő pszichopatának lenni, menő azokat a nézeteket vallani (pl.: erősebb kutya..., A világ jelnleg egy végeláthatlan kegyetlen harc a saját érdekeinkért, stb.). Csak a tisztlet társadalom azt feljti el, hogy ehez nekik annak kéne születniük. Önmagukkal kerülnek ellentmondásba: ilyen nézeteket vallanak és még is elszőrnyednek ha látják a következményeiket.

A korrupt "normálisokra" sem tudják elképzelni, hogy más nem ugyan olyan rohadt mint ők, mint ahogy a rendes "normálisoknak" is általában korrátozott a fantáziájuk ilyen téren.

A társadalom másik baja sajnos az ami, mint élőlény biztosította a túlélésünket, a csoportos viselkedés, amit néhány hatalom éhes/korrupt szemétláda mindig és egyre jobban felhasznál, hogy az emberek gondolkodásnélküli birkák legyenek.
    A legirónikusabb az egészben, hogy amit használnak az nem más, mint ami nekik nincs, vagy nagyon kifordúlt: erkölcs, bűntudat, empátia, szimpátia.

A fogyasztói tártsadalom egyetlen célja saját maga létrehozása: egy paradox jelenség, az ego és inteligencia nélküli, néha bűntudatos, pszichopata megteremtése: a feltételnéküli, igénytelen és csak impulzusait követő ember megteremtése, a fogyasztóé. Ez pedig nem más, mint egy lusta, magatehetlen, promiszkurális, kurrupt személy, viszont tökjól mainpulálható.

El lehet hiteni vele, hogy nincs más alternatíva és különben is ez a legjobb amink van, ne érdekeljen a nagyok dolga, sőt ne is menyjen el szavazni, mert mindenki ugyan azt teheti csak, mindenki ugyan olyan korrupt, mint ő vagy mi. És bár milyen meglepő, vannak vallásos ideális fogyasztók is.
  • n3whous3
    inkább tippelnék kísérleti vírusra
  • Cavaldi
    Íme egy kis összeesküvés elmélet.

Gazdasági válság van. A gyógyszeripari cégeknek is rosszabbul megy. Hopp, kitalálnak egy vírust. Kifejezetten a fiatal egészséges embereknek, mert ők nem nagy fogyasztók ellenben beteg társaikkal. Így majd mindenki megveszi az ellenszert. A média pedig társ az ilyenben pánikot kelt és az mondja a legapróbb panasszal fordulj orvoshoz. És ömlik a pénz.
  • Sanyix
    Btw a magyarokat nem fenyegeti a sertésinfluenza, ugyanis a birkákat nem támadja meg :)
  • NEXUS6
    "Én már csak maszkban megyek ki az utcára."

Ezzel én is így vagyok, és első utam egy bankba vezetett!
  • Sanyix
    De írjuk inkább eredeti spányolos kiejtéssek: mehikó
  • torreadorz
    "Senki nem képes az agyadat befolyásolni direktben. "
    Ez mondjuk igy nem teljesen igaz (pl. drogokkal), de ettől függetlenül is, nem feltétlen kell direktben befolyásolni hogy a döntés ne a szabad akaratnak megfelelő legyen.

Mondok egy példát:
    Egy döntési helyzet elé állítalak és csak két alternativát mutatok neked, és elérem hogy többről ne tudj (legalábbis biztosat ne).
    Egy másik embert pedig ugyanezen helyzet elé állítom, de neki 10 alternativát mutatok.

Ezután a kérdés egyszerü: ha te az első ember vagy, akkor vajon valóban szabad akaratod volt a döntés során? Tényleg választhattad volna azt amiről nem is tudtál hogy létezik?

Konkrét példával: ha ez az első ember pl. egy iszlám fanatikus, akit úgy neveltek fel, hogy "istenért" ölni jó és szép és stb stb, és hogy mi vagyunk a jók és mindenki más a rossz és ebben a társadalmi közegben nő fel ilyen elvárások mellett a családja és a társadalom részéről, akkor amikor odaviszel elé egy "hitetlent" és a kezébe nyomsz egy pisztolyt hogy lőjje le, tényleg lesz szabad akarata?

Véleményem szerint is ez az egész keresztény "szabad akarat" nevezetü marhaság csak illúzió, hisz valójában nincs szabad akaratod. Akkor lenne ha ismernéd a tényleges választási lehetőségeket és azok biztos következményét.
  • NEXUS6
    És?

Nyugodj meg ez egyáltalán nem baj!;DDD

Szal, akkor ez most hogy van?
    Neked nem lehet véleményed? Vagy csak az az érvényes, amit okossá nyilvánított emberek mondanak, más nem is találhat ki rendszereket?
  • NEXUS6
    Ha így nézzük az igazság a fizika tankönyvekben sincs benne, mert a fizikai ismereteink még messze nem teljesek.

A Seth könyvek 99%-ban az emberke pszichológiai fejlődéséről szólnak, és 1%-ban tartalmaznak tudományosan érvényes fizikai rendszer leírást.
    De ez bőven elég, hogy az ember a kettő kapcsolatát megértse, vagy legalább is legyen valami koncepciója.
    Ha érdekel a téma, akkor kutasd, de ez több kéne hogy legyen, mint az nemberek hiányos tudásukkal való szembesítése.
  • A1274815
    Csak az abaj hogy nem szerintem az a definiciója, hanem filozófusoktól vettem át.
  • A1274815
    "De a sejtbe bejutott vírus módosítja a sejt DNS-ét és így kényszeríti rá a sejtet, h őt gyártsa, nem?"

Ez inkább a retrovirusokra jellemző, a többi inkább csak kiszokat "túrni" a te DNS-edt. Viszont akár mit is csinál a másoló mechanizmust a gazda sejtnek kell biztosítania és ha az ugye bár aláírást ellenőriz, akkor, ha módosította, akkor buklta -> sejt őngyílkosság (az elszabaduló enzimek, minden DNS-t és RNS, fehérjétz és enzimet felaprítanak ami a sejtfalon beül található), ha kiturta, akkor is bukta. Az egyetlen sansza csak akkor lenne, ha hozná a sáját másolóját, viszont innetől már nanobaktérium, illetve akkor is még garantálnia kéne, hogy a sejt eredeti másoló enzimje nem fog hozzáérni a DNS/RNS-éhez, amit meg quantumfizikailag lehetlen, ha csak nem saját sejtfala van a vírusnak, akkor viszont még egylépéssel közelebb kerül a nanobaktériumokhoz.
  • NEXUS6
    Szerintem meg a gonosz definíciója:
    az az ember aki meg van győződve arról, hogy rosszat KELL cselekednie (ami így elfogadható, megmagyarázható cselekedetté válik), és ehhez tudatosan el is nyom minden olyan érzést, ami ezt megakadályozná. Tehát a világnézeti/értelmi zavart, az adott egyén érzelmi háttere sem képes felülírni.

Ilyen értelemben sokan vagyunk gonoszak. Soxor nehéz elfogadnunk, hogy nem vagyunk kényszerítve a rossz dolgok megtételére.
    A hit, hogy állandó versenyhelyzetben vagyunk, hogy állatok vagyunk, akik a túlélésért küzdünk nagyon sok cselekedetünket elfogadhatóvá teszi. Ez a világnézet ráadásul a jelenlegi társadalom alapja, ne csodálkozzunk, ha ezért létünket soxor pokolinak érezzük.

A betegségek amiket felsorolsz, az én értelmezésem szerint nem teszik eleve gonosszá az embert. Ha pl. valakiből totálisan hiányzik a lelkiismeret, a jó érzékelésének képessége, az nem gonosz, mert nem tudatosan választja a rosszat, csak nem tud különbséget tenni jó és rossz között. Ilyen érzék híján kénytelen racionálisan meghozni a döntéseit, szabályt alkotni arra, amire másnak ösztöne van.

Érdekes, hogy a szenvedést az emberi problémákat egyáltalán nem úgy fogod fel, mint az emberi lélek fejlődésének lehetőségeit, pedig foglalkozol ezzel a témával. Nekem az tűnik ki, hogy sokkal inkább úgy nézed a pszichológiát mint eszközök együttesét, amik például jobbá, hatékonyabbá tesznek, vagy képessé a szenvedés elkerülésére. Ezek a módszerek fontos dolgok szerintem is.
    Viszont nekem úgy tűnik, az emberi lét lényegét, jelenleg legalább is, az a dráma adja, hogy az emberek vajon elhiszik-e, hogy higgyenek saját és mások jóságában, vagy csak tényleg egymással versengő állatoknak lássák magukat és egymást.

Márpedig a világnézet, a hit nem mérhető pszichológiai kategória.
  • polarka
    De a sejtbe bejutott vírus módosítja a sejt DNS-ét és így kényszeríti rá a sejtet, h őt gyártsa, nem?
  • Molnibalage
    Abból a szempontból igaz, hogy csak a következmények tartanak vissza. A döntés viszont a tied. Pont. Senki nem képes az agyadat befolyásolni direktben.
  • uwu
    Szerintem a szabad akarat is csak illúzió.
  • uwu
    Ha az előző hozzászólásom helyes, ez a probléma is ki van pipálva.
    Isten nem jó, és nem is rossz, ez csak a te szubjektív véleményed. Nincs akarata, nincs célja, csak egyszerűen működik. Nem emberi lény, nem is lehetnek ilyen tulajdonságai.
  • uwu
    Hát nem szívesen offolok, de isten léte csak definíció kérdése.
    Istennek hivatásból a leghatalmasabb dolognak kell lennie, így aztán szvsz elkerülhetetle, hogy a világmindenséget hívjuk istennek, ebből kifolyólag tényleg mindenható, és elég, ha csak magával tud bánni...
  • A1274815
    De még mindig nem érted, a vírus bejut a sejtbe, a sejt összes erőforrását saját DNS-ének a másolására és fehérjeburkának a szintetizálásra fogja használni. Ha tudná saját magát másolni, akkor elég lenne ha a vérbe jutna és onan felvett anyagokból szaporodna. A helyzet az, hogy nem képes szaporodni, még akkor sem, ha kap hozzá anyagot, hiányzik a DNS/RNS másolásához szükséges kód belölle. Már pedig ha ugyebár aláírjuk a DNS-t pontosabban helyesebb, ha minden egyes összetartozó génszakaszt, akkor a vírus DNS-éről nem fog másolat készülni, sőt tovább vihető, azonnali sejt öngyílkosság is kiadható.

Amúgy meg tévedés az immunrendszer igen is látja a vírust, így amelyiket már felismer kapásból le is mészárolja a megfelelő anti-testtel, lásd oltás, himlők, mumsz, stb. A legtöbb esetben látja az immunrendszer, hogy ott van, megnézi, de nem tudja megmondani, hogy micsoda, hiszen a korábbi garázdálkodokra nem hasonlít, megenni túlkicsi, hidrogén-peroxidozni szintén, így tovább engedi.