17
  • Mighty
    #17
    Sanyi, a rakodómunkás betegállományba megy, mert fáj a háta, nem tud nehezet emelni. Sanyi főnöke autókázik a városban és azt látja, hogy Sanyi fusiban költöztet. Sanyit kirúgják a bizalom elvesztése miatt.

    A bizotsító társaság számítógép kezelője (továbbiakban Kate) betegszabadságra megy, mert nagyon fáj a feje, képtelen a monitort bámulni. Magyarázatként beadja főnökének, hogy neki a legjobb gyógymód a sötét szobában való pihenés.
    Kate főnöke (mivel főnök, megteheti) egész nap a neten lóg és Facebookon beszélget a többi főnökkel. Egyszer csak észreveszi, hogy a betegszabin lévő kolléga beloginolt facebook accountjával és ott tartózkodik egy pár órát.
    Kate-et kirúgják a bizalom elvesztése miatt.
  • Ahoy
    #16
    "ezeknek bizony a jó kurva anyját. Miért ne lehetne betegen gépezni? Csak ágyban fekve jajgatni lehet betegállományban? Lófaszt. Azt csinálok amit akarok."

    Látod a cég is azt csinál amit akar ... fáj a fejed? fészbúkozol? ki vagy rúgva hülyepicsa
  • Munemori
    #15
    Azért, mert vannak olyanok akiknek csak a mennyiség számít.
    Minnél több, annál jobb alapon.
  • Cleawer
    #14
    "A bizalommal való visszaélés, s nem a Facebook használata vezetett ahhoz, hogy véget vessünk munkaszerződésének"
    Már eleve nem volt bizalom ha már megfigyelték.
    Ez egyszerű példastatuálás ,hogy "dolgozz rabszolga".
  • Mighty
    #13
    Mindezeken túl, miért jelöl meg valaki ismerősének egy fiktív személyt?

    Vagy ismeri, vagy nem...
  • Alvarez999
    #12
    Ez így is illogikus, mert a nő nyilván jelezné a többi cégbéli ismerősének - ahogy ezt valóban meg is tette -, és ezzel lebuktatja a vélt ismerőst. Aki valóban több embert figyel meg egy cégnél, az figyel az ilyen buktatókra.
  • czyi
    #11
    Például úgy "tűnt el", hogy azonnal törülte magát a nő ismerősei közül...
  • Alvarez999
    #10
    Azon lehet vitatkozni, mennyire etikus a dolgozó megfigyelése a Facebookon - bár ha az illető belép egy közösségi oldalra, akkor lényegében ország-világnak kikürtöli, hogy éppen netezik, tehát itt messze nem olyan megfigyelésről van szó, mint amikor a munkaadó elolvassa az e-mailjeidet vagy rögzíti, milyen oldalakat látogatsz meg.

    Egy elsötétített szobában a mobiltelefon vakítóan világító apró kijelzője sokkal jobban bántja a szemet, mint normál megvilágításnál egy monitor. Ha valaki ezt akár csak fél óráig képes elviselni, akkor az bizony kamuzott a munkaadójánál és megérdemelte, hogy kirúgták. Ha meg nappali világításnál netezett, akkor megint csak hazudott a munkaadójának arról, hogy elsötétített szobában kell feküdnie.

    "Azzal vádolta munkaadóját, hogy kémkedett utána és más kollégái után oly módon, hogy létrehozott egy fiktív személyt a Facebook-on, aki vele és másokkal is a cégtől baráti kapcsolatba került a közösségi hálózat révén. [...] Gyanúját igazolva látta akkor, amikor az állítólagos barát eltűnt abban a pillanatban, ahogy elbocsátották a cégtől"

    Elég gyenge érvelés. Ha másokat is megfigyelt az állítólagos fiktív barát, akkor ugyan miért tűnt volna el azután, hogy a nőt kirúgták? Azokat a másokat ezután már nem is akarta megfigyelni?
  • Frosty01
    #9
    ez hülyeség.
    az indok nem az hogy facebookozott. hanem hogy elvesztették benne a bizalmukat. és tényleg! :o
  • Tetsuo
    #8
    a vallalat megsertette az emberi szabadsaghoz valo jogot, ami "kicsit" durvabb, mint h vki kamuzik a betegsegerol..
  • ljerk
    #7
    "Munkaadója, a Nationale Suisse biztosító azonban észlelte, hogy a hölgy használta a Facebook közösségi portált, és mint közleményében közölte, emiatt elveszett a bizalma a munkatársban"

    Ez a paradoxon benne igazából: ha általában kémkedek alkalmazottaim után, akkor már nem jellemző rám a bizalom. Tehát nem állíthatom hogy elveszítette valaki a bizalmamat.

    Másik meg: egész más dolog 5 napon keresztül napi 8 órán keresztül követelményeknek megfelelnem a számítógép előtt, és megint más dolog napi egy órát passzióból eltöltenem a segítségével.
  • Frosty01
    #6
    kb ezt akartam kommentelni én is XD

    ilyen szar indokkal jóhogy kirugták... hülye picsa
  • szombi
    #5
    Jaja.
    Ha nem fáj a feje a mobilozáshoz, akko nem fáj a feje a munkához sem!
    Ha eccer sötét és halk szobát írt elő a dokesz, akko miért nem fáj a kobakja a szemétől 20 centire tartott vibráló sz*rtól???

    Amúgy meg ha be van állítva, a telefon bekapcsolás után magától is képes felkapcsolódni(ahogy pl. skype-ra is), ezt is kéne nézni...
  • Mighty
    #4
    Elolvastad a cikket?

    "Az illető arra hivatkozva kapott betegszabadságot, hogy migrénje miatt képtelen számítógépen dolgozni, és sötét szobában kell pihennie."

    A kedves munkatárs kamuzott.

    "A bizalommal való visszaélés, s nem a Facebook használata vezetett ahhoz, hogy véget vessünk munkaszerződésének"

  • TheCunami
    #3
    Még csak az kéne hogy a főnök bejelöljön iwiwen
  • Sanyix
    #2
    ezeknek bizony a jó kurva anyját. Miért ne lehetne betegen gépezni? Csak ágyban fekve jajgatni lehet betegállományban? Lófaszt. Azt csinálok amit akarok.
  • vmiki88
    #1
    a rák vágyik arra, hogy a munkahelyről figyeljék, hogy mit csinálok otthon a számítógépemmel.
    Na ezért sem használok közösségi portálokat