51
-
#11 Szerintem is inkább valahogyan az álomhoz tartozik ez az érzés, nem pedig korábban "félig" látott dologhoz. Vagy mind a 2-höz.
Már mással is előfordult biztosan, hogy elgondol valamit a jövőben (tehát pl. tudja, hogy el kell mennie valakihez), és arról álmodik. Namost az álomra csak akkor emlékszünk, ha akkor ébredünk fel ugyebár, de lehet hogy akiknél ez az érzés jelentkezik, valamennyire emlékeznek másik álmukra is (ez most csak egy ilyen feltételezés tőlem).
De még talán az is lehet, hogy tényleg nagyon messze jár a tudomány az agy, és az álmok megfejtésében. :)
Érdekes olvasgatni, hogy pl. az agykontroll mit tanít az álmokról, meg ahogy így rákerestem, az ezoteria is.
Mit üzennek az álmaid? -
Alvarez999 #10 Talán érdemes lenne a jamais vu-vel együtt kutatni. -
#9 Nekem is volt már sok-sok deja-vu pillanatom és volt amelyikre egy az egyben rá tudtam fogni, hogy korábban álmodtam (az ilyenek általában csak helyekre és nem eseményekre vonatkoztak, mert azokban az álmokban teljesen más történt mint a valóságban), míg volt olyan pillanat is amikor csak elfogott az érzés, de nem tudtam beazonosítani, hogy honnan volt ismerős a helyzet, mégis egy-két másodpercre előre meg tudtam mondani, hogy mi következik (egyik se világrengető történés, csak teljesen hétköznapi, de nem periodikusan ismétlődő esemény). Tudom, hogy valami pillanatnyi, megismételhetetlen fellángolásról van szó, mert volt már egy-két filmes deja vum is, de mikor visszatekertem a látottakat, másodjára már egyáltalán nem jött elő a dolog és az érzés elmúltával teljesen olyan lett a film mint millió-egy társa. -
COOLancs #8 Nem kéne annyit szívni...
Am ezt a cikket mintha már olvastam volna o.O -
#7 Te kész vagy. xDD -
WoodrowWilson #6 Sok Heroest néztél:P -
Dany007 #5 Hát most nemazért, de ha egyik se történt még meg, akkor egyálltalán nem tudhatod, hogy a jövőről álmodtál... -
#4 Jó a téma, de a kutatók el vannak tévedve. Tényként közlöm mert tudom hogy történik! Én konkrétan "megálmodom" ezeket a deja vu részleteket. Mindig akkor álmodok ilyesmiről mikor már majdnem felébredek.. kicsit furcsán hangzik... szóval közvetlen ébredés előtt jönnek ezek az álmok nekem :) (lehet hogy ez miatt ébredek fel..nemtom). És érdekes mert TUDOM hogy mikor nem csak úgy álmodtam valami marhaságot és mikor "egy emlék a jövőből". Elég ritka dolog amúgy, mivel újabban mikor ilyen érzésem van nem fordulok a másik oldalamra hanem felírom az "álmot". Most épp nem vagyok otthon de asszem 2007-es a legrégebbi :) Csorbítja a dolgot hogy egyik leírt dolog sem következett még be :o (12 órás műszakokban dolgozom, 06-18 ill 18-06, viszonylag gyakran borul a bioritmus, bár kiskorom óta vannak ilyen álmaim)
Másnak is vannak ilyenjei? -
#3 Mintha már lett volna ezzel kapcsolatban egy cikk olyan érzésem van xD -
Dany007 #2 Ezért mondom én, hogy az agy sokkal komplikáltabb dolog, mint hinnénk.
Számítógépes szimulációval talán meg tudjuk közelítani a működésének mikéntjét, esetleg fontos következtetéseket levonni vagy ilyesmi!
De ugyan azt szimulálni nem hiszem h képesek lennénk mostanában. -
frenk007 #1 És még akkor nem beszéltünk a hatodik érzékünkről, az intuícióról.
:-))