29
  • gopher
    #29
    +1
  • hottold
    #28
    TOR
  • Sanyix
    #27
    Te miről beszélsz? Mondom az egész rendszer szar, a társadalommal együtt. A világnak kéne megváltozni. Ha megtörténne, nem lenne fidesz, se semmi ami most van, nem kell itt tolni a paranoid fidesz iszonyodat.

    Összefognának az emberek, egy jó rituális gyilkolást szerveznének a jelenlegi hatalom képviselőiben, és egy más, talán jobb rendszert építenének fel.
  • Alvarez999
    #26
  • Simaji
    #25
    Nagyon egyszerű a megoldás erre a problémára.

    1. Routert kell használni és bekapcsolni a tűzfalat
    2. A gépre kell rakni egy tűzfalat ami bejelez ha akármilyen, előzőleg nem engedélyezett kapcsolódás van folyamatban ( Pl.: Eset Smart Security )
    3. Vírusirtó és adware, spyware, trójai eltávolító meg ha lehet akkor olyan fajta ami működés közben is figyeli az ilyen cuccokat
    4. A "titkos" adatokat egy külső vinyón kell tárolni amit csak akkor dugsz be ha kell a többi cucc lehet a gépen is.
    5. Ha hosszabb ideig kell ez a cucc akkor lehúzod a netet pl.
    6. Vinyót titkosítod és máris szinte lehetetlen lesz meglesni, hogy mi van a gépen.

    Ennek ellenére szemétségnek tartom, hogy AKÁRKIT ellenőrizhetnének arról nem is beszélve, hogy szerintem is alkotmány ellenes. Ha én a házamba bent ahol senki nem lát, mondjuk pucéran futkosok fel alá akkor a szomszéd se leskelődhet legálisan...
  • halgatyó
    #24
    Ilyen "nem aggasztja őket" tipusú jelenség a szólási szabadság fokozatos elvétele is.
    Ez persze ürügy nélkül nem megy. Kreálni kell ürügyet. Mint valamennyi téren, amikor valamit megint elvesznek az emberektől, itt is kreálnak.
    És persze az agybefolyásoló okádéksajtó ontja a fost ezerrel, az emberek meg beépítik a tudatukba, és ha vitatkozik velük valaki, akkor azokat az ostoba aljas sz@rságokat SZAJKÓZZÁK vissza, hogy a lélegzetem elakad néha...
  • halgatyó
    #23
    Ma Magyarországon nem igazán lehet tömegeket megmozgatni. Még a saját érdekükben sem. Valami -- számomra nem teljesen érthető -- okból az emberek tömegeire az a jellegzetes irányultságú és meglehetősen egy kézben levő sajtó hat leginkább, ami a saját érdekeik felismerését gátolja, amely sajtó pont azok ellen hangolja az embereket, akik az ő érdekeikért küzdenek...

    Hát ezért nem vagyok túl nagy véleménnyel a tömegekről.
    Jelentéktelen hátrányok emlegetésével (pl. 13. havi izé) lehet hergelni őket, de a jövőjüket, az életüket totálisan ellehetetlenítő problémákra (a teljes magyar ipar megsemmisülése és külföldi kézre játszása, a sozlgáltatók -- gáz, villany, VÍZ! -- külföldi, erősen PROFITÉHES kezekbe kerülése... mindezek őket nem aggasztják.
  • halgatyó
    #22
    "A szólásszabadság nem anyázással kezdődik"
    Igen, azaz nem. A szólásszabadságnak két fontos összetevője van:
    -- az, hogy kimondhasd, leírhasd a véleményedet anélkül hogy börtön vagy egzisztenciális megsemmisítés érne emiatt,
    -- hogy a véleményed el is jusson a megcélzott közönséghez, ha ez a közönség igényt tart a véleményedre. Ne egy-két "sajtócézár" görényen meg megmondóembereken múljon.

    Az anyázás csak akkor kezdődik, ha a normális lehetőségeket meggátolták.
    Az utcakő dobálás akkor kezdődik, ha az anyázást megtiltották.
    Legalábbis szerintem ez lenne a sorrend.

    Más. "Mártírkodás helyett el kell fogadni dolgokat..." Hát, asszem a szóértelmezésünk meglehetősen eltér.
    Mi az hogy mártírkodás? Mi az hogy "elfogadni"?

    Vannak dolgok, amiket SOHA, azaz SOHA nem lehet elfogadni. Ez nem jelenti azt, hogy az ember nem élné a "normális" életét! Ugyanúgy élünk, eszünk, dolgozunk, stb. attól, hogy léteznek elfogadhatatlan dolgok.
    ÉS VÁRUNK AZ ALKALOMRA.

    Aki a dolgokat ELFOGADJA -- belsőleg is -- majd kezdi saját magát meggyőzni hogy "úgyse lehet csinálni semmit" (mert pillanatnyilag valóban nem) majd arról győzi meg magát, hogy "így van jól"
    nos, az ilyen embert konformistának nevezzük. Én eléggé lenézem ezt a tipust.

    Lehet hogy nagyon sokáig kell várni. De ha egyszercsak beugrik az alkalom, akkor ugrás! És aki kihasználja az alkalmat, ami nem hosszú ideig áll fenn, az nyert!
    Sajnos néha hibázik az ember. Túl korán ugrik, vagy túl későn ismeri fel a lehetőséget. DE LEGALÁBB MEGPRÓBÁLTA, RAJTA NEM MÚLOTT.
    Ez a készültség jelent bizonyos lelki terhet, amit -- bár elviselhető -- nem mindenki vállal fel.
  • aaaaa
    #21
    Attól függ kivel. A Maugli félékkel biztos nem... Pedig ott lehetne sokkal erőszakosabb is. Felfoghatatlan számomra, hogy egy közveszélyes, embereket kirabló, gyilkoló kiskorú, hogyhogy nem büntethető. A kiskorú pitbull kutyát sem részesítik kegyelemben, ha szétmarcangol egy gyereket...
  • aaaaa
    #20
    Semmi pánik ??? Te olvasol híreket ??? Valóban megszüntettek pár utcát valamikor. Cserébe idén júniustól ELADTÁK !!! a város szinte megmaradó nem kertvárosi részét a parkolócégeknek... Köztük olyan területeket is, ahol szinte alig van autó. A másik, ha netán valahol gond nélkül elférnének az autók, majd mesterségesen teszek arról, hogy ne legyen annyi parkolóhely, megállni tilos táblákkal, kiszélesített járdákkal és sorolhatnám. Ez fontos lépése annak, hogy "jogossá" tegyék azt, hogy zónát kell csinálni egy egy területből. Ha valakinek nem tetszik, hogy egyik napról a másikra 1 kilómétert gyalogolhat az otthonától a legközelebbi utcai parkolóhelyig, mert egy nagyokosnak egyébe jutott 8 méter széles járdát építeni, költözzön el a francba, nem érdekes, hogy akár 20-30 éve ott él.
    A béreljen garázst sem megoldás. Sok helyen ugyanis NINCS ilyen, csak szintén kilóméteres távolságokban, meg nem mindenki tud évi több százezret kifizetni erre. Tessék a Rózsadobra költözni ott ingyenes a parkolás... Fizessenek a gazdagok...? , Ja nem, inkább a szegények, mint mindig is.
  • Sir Ny
    #19
    ez csak akkor lenne baj, ha a rendőrség a törvényt, és az alapvető jogokat védené, betartatná.
  • tomcsa4
    #18
    Az a baj, ohgy a rendőrség nem elég erőszakos.
  • Alvarez999
    #17
    Nem látod a dolog reménytelenségét? Ha képesek lettek volna összefogni a Kossuth téren, csak még erőszakosabban lépett volna fel ellenük a rendőrség.

    "Magyarországon ELVILEG meg van hozzá az alkotmány és a jog álltal a lehetőség például arra, hogy a lakosság megbuktasson egy adott kormányt."

    Pontosan mire gondolsz? Mert hát a népszavazásra feltehető kérdések köre is olyannyira le lett szűkítve, hogy hovatovább semmi érdemleges témáról nem kezdeményezhető népszavazás. Pl. nemzetközi szerződésekben szabályozott témákban sem, ezért aztán elég, ha a kormány az EU-ra mutogat.

    A képviselők visszahívása egyáltalán nincs szabályozva, de ha pártlistán indult az illető, akkor a párt állít helyette másikat. Na meg ha véletlenül igazad lenne és tényleg tudna a nép kormányt buktatni, akkor max. annyi történne, hogy a választások többséget szerzett párt vagy pártok a meglévő garnitúrából összesakkoznak egy másik kormányt.
  • tomcsa4
    #16
    Parkolódíj. Semmi pánik emberek. Több kerületben már megszüntették, mert annyi lett az autó, ohgy értelmetlen parkolódíjat fizettetni.

    Vannak, akik otthon mérgelődnek, hogy jajj de rossz, de nem mennek az utcára törni-zúzni. Igazuk van, rossz is a helyzet. Kritikán aluli. A magyar netto fizetést könnyű kiszámolni a bruttóból, el kell osztani kettővel.

    Elmondható, hogy 10 millió magyart mindössze 2-3 millió tartja el. Jó jó, kellenek a tanulók is, de biztos nem 7-8 millió azoknak a száma, akik 18 év alattiak. Több munkahely kellene. De sajnos nem tudni, hogy. A pártok sem tudják. Ha tudnák, lenne. De a közember nem sokat tud tenni, maximum ide-oda szavaz.
  • tomcsa4
    #15
    Összefog a nép. Ezután mi lesz? Semmi. Állnak magatehetetlenül az emberek. Ki fog változtatni? A fidesz? Én egy pártot sem tudok mondani, ami megváltoztathatná a helyzetet. Igaz gyors változást kár is várni.

    Magyarországon nagyon magasak az adók. De az unión belül másodikok vagyunk kiadásban is. Miért? Mert amit a boltok polcain látsz, amit használsz, az mind mind (egy-egy kivétellel) külföldről behozott cucc. Ráadásul MO nagyon semmit nem szolgáltat.

    MO gazdag földgázban, mondták sokan. Mi történt? Semmi. Húú de szeles ez az alföld, szélerőműveket!...mondták. Mennyi van, kettő? Mit is várunk?

    És hogy habot is tegyek a tortára, minden év végén ezt hallom: "hát sajnos rosszul osztottuk el a pénzt, de majd jövőre". Ez már ilyen politikusi himnusz.
  • Sanyix
    #14
    Nem nézi le az embereket. Tényleg egy sötét birkanyáj a magyar lakosság, kevés kivétellel. Elviselik azt hogy "elkúrják" az országot, és nem fognak össze hogy végetvessenek ennek. Eltűrik, hogy még a régóta SAJÁT TULAJDONUKAT is lassan megadóztatják, amiért SEMMI ellenszolgáltatás nem kapnak (ingatlanadó). Eltűrik azt is, hogy a jövedelemadójukért cserébe SEM kapnak semmit (ne röhögtessenek már hogy a földút szintű betonutak, meg a DUPLÁN fizetett romos tömegközlekedés, és a NULLA egészségügy az valami...), eltűrik azt hogy lassan nem lehet kimondani a véleményt, mert az alapvető jog kellene hogy legyen, hogy bárkit el lehet küldeni a jó kurva anyjába, még akkor is ha a másik fél ettől megsértődik! Ez hozzátartozik a véleménnyilvánítás jogához, a tojásdobálással együtt!

    Én már arról álmodozom, hogy a telkemen a kerítésbe halálos feszültséget vezetek, termálkúttal, napelemekkel termelek magamnak energiát, és a kertben termesztett zöldségeket zabálom, a ház tetejére az oszlopra rászerelek egy vulcan gépágyút, ami automatikusan minden légtér sértőt leszed, és még tartanék a házban pár nehézpáncéltörő fegyvert, hogy ha valami járművel próbálnának átmenni a kerítésen, és kikiáltanám a saját államomat... persze álom marad ez mindig, ugyanis pár behatolási kísélet után már csak a bomba érkezne magában, és szépen kiiktatnának... Ez aztán a szabadság! Folyamatosan olyanokra kényszerítenek amit nem akarsz. Ha ellenállsz, tönkretesznek. Ha nem tudnak tönkretenni, megölnek!

    Egy rakás szar ez az egész állam, és a társadalom. De nem csak ez, hanem az egész világon minden, ahol már van egy globális alhatalom. Tehát kb csak a feltérképezetlen dzsungelek mélyén élhetnek ma szabad emberek...
  • Inquisitor
    #13
    Nem értek egyett egészében, bár sok igazság van abban amit írsz. Magyarországon ELVILEG meg van hozzá az alkotmány és a jog álltal a lehetőség például arra, hogy a lakosság megbuktasson egy adott kormányt. Csak hát pl. Kossuth téren is volt vagy 100 féle kis csoport, akik látszólag együttműködésre képesek voltak, de már 3-ik nap utá egymást fikázták ... meg is lett az eredménytelensége!
    X vagy Y csoportuslás (párt, civil szerv. akármi) már évek óta összeszedhetet voolna aláírásokat kormánybuktatáshoz HA akart volna. De kifizetődőbb a zavarosban halászni, meg ugye egy EU parlamenter többet keres, mint egy magyar miniszter.
  • Inquisitor
    #12
    "Mindegyik másik nációnak megvannak az alkotmányban leírt jogai,..."

    Minden magyar állampolgárnak ugyan azok a jogok járnak, nem kéne ilyen fals infókat terjeszteni. Más kérdés, hogy amikor a törvény alkalmazásra kerül, akkor ki miért merre felé hajlik (bíró) vagy milyen következményektől tartva fog MÁS ítéletet hozni, mint különben. Pedig a törvények megvannak, a probléma a végrehajtó szervekkel van. Nem csak az korrupció, ha lefizetsz valakit, az is az, ha nem tud vagy mer a rendőr, vagy a bíró úgy cselekdni, ahogy tenné azt, mert ilyen-olyan nyomás alatt van.
  • szivar
    #11
    Nem szükséges üldözési mánia ehhez a megfigyeléshez.

    A Kádár korszak nyíltan diktatúra volt. Azt tudtak meg rólad amit nem szégyelltek, akkor vittek be egy kis 'elbeszélgetésre' amikor akartak, nem mehettél tüntetni csak úgy spontán. Nem szólhattál be a 'honatyáknak', nem zavarhattad meg az ünneplés menetét. Bezzeg most hogy már nem diktatúra van, most...

    Most azt is büntetik, ha tojást találnak nálad amikor demszkigrád vezetője vagy valamelyik haverja beszédet mond valami állami ünnepen. Kordonnal bekerített területen egymagukban 'ünnepelnek', mezei halandó oda csak akkor mehet be, ha még a segge lyukába is belenéznek előtte. Meg talán el is kalapálják belépés előtt, csak úgy a miheztartás végett. Ja
    jut eszembe, bekiabálni szabad még? A 'spontán' tüntetéseket erővel szétverik, kivéve a tüntetések azon szereplőit, akik a balhét csinálják... Annyi az extra a dolgokban, hogy most már nyílt színen rabolják ki és lehetetlenítik el az embert. Mert megtehetik.

    Oszt' a jólnevelt nép meg csak sopánkodik, meg szidja a rendszert. Semmi sem számít, csak menjen a tónika só, meg a tamás só, meg a béla barát só, meg a vesztike só, meg a kedvenc nyálas szappanopera...

    Rómában még azt mondták hogy cirkuszt és kenyeret a népnek. Ma már azt mondják hogy cirkuszt a népnek. Az meg fizesse ki - ha megoldható, akkor héromszor-négyszer.
  • syn7h37ic
    #10
    Amit a mostani rendszer csinál, az már nagyon sok dolgon túlmutat.
    Csak EGY példa:
    Melyik nemzetnek/kisebbségi rétegnek lefektetve a joga Magyarországon? Elárulom. A Magyarnak! Mindegyik másik nációnak megvannak az alkotmányban leírt jogai, csak a magyaroknak nincs, ezért a politikus-terroristák azt csinálnak az országban amit csak akarnak. Ok, ez eléggé elferdített, de a lényeg sajnos ez. Amíg nincs valós szólásszabadság, mert bűn kimondani, hogy a bűnözők 90%-a hova tartozik, és ez mellett szabadon lopják az országot azok a csókák, akiknek bizalmat szavaztunk, addig hiába is csinálsz akármit, csak rosszabb lesz.
    Amíg a nép birka, és néhány puli oda tereli, ahová a juhász akarja, addig nagy baj van.
  • mrzed001
    #9
    Szlovákoknál kimondta az alkotmánybíróság, hogy TÖRVÉNYELLENES úgy parkolódíjat szedni, hogy nincs ellenszolgáltatás, tehát nem védett/őrzött a parkolóhely.
    Sólyom Lacinak itt persze az a legfőbb feladata, hogy reklámozza az újonnan megjelent milyen jó tudjukkinek lenni .... könyvet
  • Sir Ny
    #8
    ez egyébként nem törvény ellenes? ha nem nyújtanak szolgáltatást (lemossák az autókat, vagy megvédik a tolvajok ellen, vagy akármi) akkor nem is kérhetnek pénzt, nem? vagy megveszik az utakat?
  • aaaaa
    #7
    Miért kellene elfogadni azt, hogy egy magáncég a fél város autósait lehúzza a semmiért parkolási díj fejében. Ha két autó a fizető zónán belül, amely más kerületben van helyet cserél ,azonnal fizethet mind a kettő, csak azért mert épp nem a saját háza előtt áll. Hely ugye egy darabbal sem lett több !!! Ugyanígy az akár évi többszázezres ingatlanadó rég megvett ingatlanokra is, ugyanilyen gusztustalan lehúzás. Aki nem tud fizetni majd mehet hajléktalannak, függetlenül attól, hogy végigdolgozott egy fél életet a siralmas összegű nyugdíjáért. Persze ha majd korlátozzák azt, hogy ezek ellen felszólalj , mert ez sérti ezen cégek, vagy a hatalom érdekeit, már meg is valósult a szólásszabadság korlátozása is. Először csak az anyázás lesz betiltva, utána bármilyen enyhe kritika is, mert jajj ezzel "kárt" okoztunk valakinek.
  • tomcsa4
    #6
    Az a baj, hogy túlságosan lenézed az embereket. Többet mozogj közöttük vagy inkább több oldalról gondold át a dolgokat. Szólásszabadságnak is vannak korlátjai, tudod? A szólásszabadság nem az anyázással kezdődik (sőt, el se éri azt). Hajléktalanság létezése és fokódása. Hajléktalanok mindig voltak ,a középkorban is. Mindig is lesznek. Nincs "mindenki egyenlően szorgalmas" világ.

    Mi lenne, ha elfogadnál dolgokat? Mártírkodás helyett el kell fogadni dolgokat, mert csak akkor tudsz ép ésszel tenni ellene.
  • halgatyó
    #5
    söröskorSót akartam írni
  • halgatyó
    #4
    Csak tovább látok az orromnál meg a söröskorzó fenekénél.
    Nem tudom, hogy hol élsz, de ha Magyarországon, akkor is észre kell venned az életlehetőségeink állandó szűkülését, ami aprónak tűnő részletekből áll össze, de egyáltalán nem apróság.

    Az is baj, hogy ezen részletek százai-ezrei egyenként (és egy-egy időszakban csak) keveseknek okoznak problémát.

    A néptömeg nem értelmesebb a birkanyájnál. Sok év majd évtized alatt döbbenetes mértékű változtatásokat lehet végrehajtani rajtuk LASSAN, APRÓ LÉPÉSEKBEN.
    Sajnos, ezek a változások erősen SZEMBESZÖKŐEK azok számára, akik figyelisk a hosszabb távú változásokat, és NEM LÁTJÁK AZOKAT A TÁRSADLMI-GAZDASÁGI ERŐKET ILL. HATÁSOKAT amelyek ezeknek a rosszirányú változásoknak az útjába állnának.

    És sok év alatt látható, hogy nem is állnak. (Lásd: fizetőparkolás terjedése, szólásszabadság fokozatos megvonása midenféle ürüggyel, hajléktalanság létezése és fokozódása megfejelve az évek óta fenyegető és egyre közeledő ingatlanadóval, és még sorolhatná mindenki ...)
  • drucski
    #3
    Vajon azt akarjátok,hogy egy perverz segfej zsernyák,politikus,köztiszt zavartalanul élvezkedjen a gyermeketek képein?Egy ilyen lehetöséget(zavartalan turkálás bárki életében) nagyon nehéz nem rossz dolgokra használni!Elgondolkodtató legalább...
  • Ferrer
    #2
    Már 15 éve üldözési mániában szenvedsz?
  • halgatyó
    #1
    Van ebben egy nagyon fontos kulcsmondat:
    "Baum az alapvető emberi és állampolgári jogok lopakodó eróziójáról beszélt."

    Ilyesmi nálunk, Magyarországon is megfigyelhető, és az egész euro-atlanti világban.
    Már kb. 15 éve vettem észre, és azóta egyre nyilvánvalóbb.
    A leg-rettenetesebb az, hogy az emberek többsége nem veszi észre! Mintha alvajárók lennének.

    Nem lehet elégszer kimondani: AZ EMBERI ÉS ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK LOPAKODÓ ERÓZIÓJA.