181
Megéri hibrid autót venni?
  • mac12
    Jaja néha kell is a városba h átérj még a sárgán!:):D:D:D
  • Vinkypale
    tisztára mint a nitro a Need for speed-ben
  • Wattin
    A feltölthető autót elektromos autónak hívják. Hibrid = benzin v. dízelmotor + elektromos hajtás.
  • Pluskast
    Nem, a töltés folyamatos mivel elve van benne egy generátor mai a mozgási energiát talakítja és vissza tölti vele az aksit illetve a fékezési energiát is átalakítja. Van is bent a kocsiban egy kijelzőrendszer ami ezt folyamatosan mutatja neked.
  • mac12
    Tyű a lexus az naon komolyan néz ki de a Honda is adja!:) Kipróbálnám!
  • Wattin
    Lexus RX 400h - 12,3 millió
    Toyota Prius - 7,15 millió (alapár)
    Honda Insight - 5,6 millió (fullextra)
    Azért ezek nem feltétlenül képviselnek egy kategóriát :)
  • bagdadigiliszta
    Mennyibe kerül most egy új Prius meg egy Insight? Ezek ha jól tudom azért egy kategóriát képviselnek vagy nem?

South Parkot nem nézem :)
  • Wattin
    No persze! Lexusok:) Nem hibridben is méreg drágák, de más kategóriát is képviselnek. Priusra még lehet mondani, hogy drága.
    Ám itt az Insight, kategóriájában nem mondanám sokkal drágábbnak.
  • bagdadigiliszta
    És a töltés az hogy működik? Otthon bedugom a konnektorba? Vagy 400 V-os hálózat kell hozzá?
  • Pluskast
    Szerintem ő a South Parkra gondolt
  • Pluskast
    Városban szerintem kifejezetten jó. Márcsak azért is mert a rendszer úgy működik, hogy 50km/h-ig elektromosan megy afelett meg bekapcsól a hagyományos meghajtás. Az elektromos része csak akkor kapcsol ki ha lemerűl az aksi de ezt elég hamar visszatölti.
  • bagdadigiliszta
    Szerintem ez nem így van. Nem kell egyből Lexust venni. Vannak kisebb hibrid autók is. Például a Toyota Prius meg a Honda Insight.
  • bagdadigiliszta
    Nem is tudtam, hogy a városban ingyen lehet parkolni. Ez szintén pozitívum, ugyanis a munkahelyemnél csak fizető parkoló van, ami nem túl gazdaságos, de így legalább ezt is megúszom.
  • akyyy
    Én azt tapasztaltam hogy ahol hibrid autót vesznek, ott nagyon nagy sznobfelhő lesz.
  • Wattin
    Azért ez nem igaz! Ma már nincs ekkora differencia hibrid és "sima" autók között szerintem.
  • Wattin
    Szia!
    Ezt a kérdést már én is sokszor feltettem magamnak. De szerintem nem kell szakértőnek lenni, ahhoz hogy ezt megválaszold magadnak. Te tudod mennyit mész, hol és mennyit használod. Ha csak alap dolgokat veszel figyelembe...mint pl.
    Minél többet használod az autót annál gazdaságosabb a vétel, hamarabb visszanyered a ráfordított plusz költséget. Nézd meg a különbözetet egy másik autó választása esetén, és az átlag fogyasztás differenciáját alapul véve mennyi idő alatt nyered vissza ezt a pénzt.
    Vedd még bele hogy nagyvárosban használod-e az autót, ha igen, akkor meglehetősen sokat lehet megtakarítani a parkolási költségeken is!!! Ugyanis a hibrid autóknak nincs parkolási díja!
    Szerintem 7 év elég sok idő....
  • Pluskast
    Nos én magánemberként tudok nyilatkozni. Fateromnak Toyota Priusa van. Maximálisan meg van vele elégedve és elmondása szerint a kocsi átlagfogyasztása 4-4,5 liter. Persze ő nem hajtja az autót és nem nagyon megy a megengedett sebességhatárok fölé. A kocsi most már 4 éves de eddig semmi műszaki meghibásodása nem volt. Szóval én azt mondom, hogy megéri. Nem egy bmw vagy merci száguldani nem tudsz vele mert 160 a max amivel menni tudsz és ott már ordít a motor de ettől eltekintve nagyon jó autó.
  • Vinkypale
    hi. nálunk a cég állítólag most tervezi, hogy lecseréli a flottáját hibrid autókra, mert kevesebbet fogyasztanak és városi használatra (bp) megéri. én persze csak örülnék neki, nem tudom konkrétan milyen márkát akarnak. milyen hibrid autók vannak már a piacon manapság?
  • Sanyix
    Valamennyivel? 2x ár az "valamennyivel"? :D
  • whiskeyman
    Itt miért nem lehetett megkérdezni?
  • bagdadigiliszta
    Szerintetek megéri hibrid autót venni? Tapasztalatom szerinte valamivel drágábbak mint benzines és dízeles társaik, viszont a fogyasztásuk ugyebár sokkal kevesebb. Tudom ez attól is függ, hogy mennyit használom az autót. Ha mondjuk 7 évig használom, és kb. 10000 km-t megyek egy évbe.