44
  • mahalo
    #44
    Hát nézd meg az akciókat, és azon belül is olyat keress ahol nincs túlszámlázási díj.

    Amúgy túlszámlázással kapcsolatban: a T-ávközlési vállalat nemrég bevezette az automatikus roaming adatlimitet ha külföldre utaznánk és ott mobilneteznénk. Ezzel nem tudsz egy bizonyos adatmennyiséget túllépni ameint eléred azt rögtön lekapcsol és csak akkor tudsz tovább netezni ha manuálisan kiiktatod a limitet. Szal nincsnek horribilis számlák még külföldre utazás esetén sem.

    Az, hogy gyakorlatilag hányan fogják hasznlni más kérdés (bár ez ilyen EU-s cucc)
  • katakpult
    #43
    Egyetértek kevingold-dal, épp most nézelődöm mobilnet témában, mivel szeretném igénybevenni én is, éppen a vonatozás miatt, elég sok dolgomat el tudnám intézni egy-egy út alatt, bár nekem nincs szükségem 50megabit/sec-re :D
    tudtok ajánlani valami jó csomagot?
  • kevingold
    #42
    Nem feltétlen luxus, pl: hosszú vonatutakon munkához jól tud jönni vagy letölteni az emaileket stb...

    a 4g-re meg én is kíváncsi leszek, kicsit hihetetlennek tűnik azaz 50mbps, dehát majd meglátjuk :)
  • Wattin
    #41
    Mobilon át lehet jó megoldás ám még mindig nem filléres dolog szerintem. A mobilnet otthoni felhasználásra nem alternatíva, csak kiegészítésnek jó. És fenntartani több előfizetést a mobilitásért...luxus (SZVSZ)
  • Megtörhetetlen
    #40
    Igen és mennyi lesz az ára? Árban a 3g perpill szerintem verhetetlen, persze ha a mobilnetet tényleg telefonon használja valaki...
  • Kasabian
    #39
    ebben igazad van, de még mindig jobb, mint ha gyanútlanul tudnál torrentezni és utána jönne a meglepi számla. Egyébként utána is tudsz torrentezni "korlátlanul" csak számolgass, hogy a 128 kbps -ből mennyi jut letöltésre 4
    A 4G-re (LTE) gondolsz?! 50 mbps lesz a teljes sávszél és elvileg olcsóbb lesz üzemeltetni mint a 3g-t, ill nagyobb lesz a lefödöttsége is...
  • mamutvadasz
    #38
    Hát az korántsem korlátlan ha nem tudsz róla pl. torrentezni már megbocsáss. Pont ezért nincs nekem mobilom, mármint Netem, a jó öreg kábelest nem tudja ütni. Bár azért erre az új generációs mobilnetre kíváncsi leszek, hogy mit húznak ki belőle.
  • Kasabian
    #37
    Nekem olyan usb-s wnw-m van amin ugyan van adatforgalmi korlát. de ha túlléped sem számlázza fel, csak lelassítja a netet 128k-ra :) így végülis korlátlan neted van, csak torrentezni nem tudsz túl sokat :)
  • mamutvadasz
    #36
    Hát bizony ha 3-4 napig nem bírod ki Net nélkül akkor ott már lehet függőségről beszélni akárki akármit mond . De el kell ismernem hogy engem is idegesítene, ha éppen otthon vagyok és nincs széles sáv. Bár én pont a hétvégén voltam 3 napig lazítani és zéró Net, túléltem , de manapság már mindenre van Net megoldás, wifi, mobil, akkor is netezel lassan ha nem akarsz.
  • ppesla
    #35
    Attól még idegesítő. Sőt hogy ha pont abban a 3 napban kell sürgősen az internet például tárgyalás, pénzátutalás, állásra jelentkezés miatt akkor az nem csak egyszerűen idegesítő hanem káros is. Ezért jó ha van valami vészmegoldás ilyen esetekre.
  • trabiubi
    #34
    Hát, van egy rendelkezésre állási idő, amit így biztosítani kéne, és szerintem 99%-os rendelkezésreállás esetén simán állhat évente 3 napot a szolgáltatás. Ha meg több lenne, akkor lehet szerződést bontani
  • ppesla
    #33
    Ha fizetsz a netért akkor elég idegesítő ha önhibádon kívül nincs neted. Ha már ott van bekábelezve és a vezeték vége a routerbe vagy a gépemben van akkor azért elvárnám hogy tudjak netezni:D
  • csipa44
    #32
    Itt most nem az elvonási tünetekre akartam a hangsúlyt fektetni, hanem arra, hogy képtelenek voltak azonnal intézkedni az ügy érdekében. Szó sincs függőségről :)
  • CaptainJack
    #31
    3-4 nap elég hosszú idő internet nélkül a mai világban, fogalmad sincs ki mit sharelt, meg lájkolt , meg harvestelt, meg fertilizált, meg bökött, szóval komoly elvonási tünetek léphetnek fel :)
  • csipa44
    #30
    Otthon lakásban volt már olyan, hogy a wifis internet rendszer feladta a szolgálatot. Nem kicsit voltunk miatta idegesek. 3-4 napig nem volt internet egyéb hiba miatt. Erről is mi tehettünk ... hát persze hogy nem...
  • extrem10
    #29
    Ez jobb mint a túlforgalmazási díj,így legalább továbbra is tudsz netezni csak közben megöregszel:)
  • csipa44
    #28
    Nekem is olyan internet hozzáférésre lenne szükségem, ahol nincs túlforgalmazási díj. Utána kell néznem a dolognak.
  • Rubenvagyok
    #27
    Hát ahol én néztem ott a túlforgalmazási díj nincs is! Csak lecsökkentik a net sebességet, de nem kell semmi pluszt fizetned.
  • extrem10
    #26
    Hogyha van ilyen csomag akkor ezek szerint erre is van kereslet...! Amúgy a túlforgalmazási díjak nagyon brutálisak, kb-onként nem tudom 20-30 ft!
  • Rubenvagyok
    #25
    Akinek valóban fontos az megfizeti (bár nem tudom ki az)! Én szerintem erre a csomagra nem lennék vevő
  • CaptainJack
    #24
    Szerintem a wifi nem váltja ki a mobilnetet. én főleg vonaton használom, mert ott nem tud mást csinálni az ember. Arra tökéletes, hiába lassú néha a net, de legalább elmegy azzal az utazás, hogy vársz :)
    A külföldi netezés az tényleg horror, de magyarországon is az, ha semmilyen csomagod nincsen. Nekem így lett múltkor 7 ezer a számlám :(
  • csipa44
    #23
    Bizony bizony... egyszer én is nagyon bátor voltam és fogtam magam, megnéztem az emaileket Ausztriában.. Nem is kell részleteznem. Alig voltam fenn pár percet, jött is a számla hónap végén.
  • extrem10
    #22
    Külföldi netezés az még horror. Nagyon drága,régebben néztem hogy 50mb valami 4000Ft. Mondjuk ez relatív mert ha nagyon fontos levelet vársz külföldön ahol nicns net akkor jól jöhet. Szóval nem erre kell mindig előfizetni ha külföldön vagy. Ott vannak az internet kávézók. Országon belül már egyre barátibbak az árak.
  • Rubenvagyok
    #21
    Hát én ha lehet akkor telefonomban inkább a Wifi-t használom, meg ha nagyon sokat utazom akkor használom a mobil netet és nem használ annyira sokat egyszer sem tudtam még átlépni a keretemet. Igaz a külföldi netezés az más dolog, még nem mertem külföldön használni.
  • extrem10
    #20
    Szerintem teljesen egyénfüggő hogy kinek milyen csomagra van szüksége. Van aki a telefonján csak az email-eket akarja megnézni,neki értelemszerűen elég egy kisebb csomag is és ő nem valószínű hogy túl fogja lépni a csomagban foglalt MB-t vagy GB-t. Aki többet használja nah annak érdemes odafigyelni. Bár az okostelefonokra vannak olyan programok amiket említettetek. Sőt váltani is tudnak ha pl wifit érzékel a telefon akkor nem a mobilnetet használja...! Mindenesetre a mobilnetet hasznos dolognak tartom utazások alkalmával amikor nincs kéznél az otthoni gyors net....
  • lpollo
    #19
    Ha nem a monopolhelyzetben lévő vagy kartellbe tömörülő multik érdekeit néznék, akkor csak úgy lehetne ilyen szolgáltatást indítani kis hazánkban, hogy a megrendelő megmondhassa, mennyi lehet - választása szerint - a napi, heti, havi adatforgalom és amikor eléri mondjuk a 70%-ot, akkor visítson a mobilja. Ekkor tudatosan lépné át a korlátot, ha arra van szüksége. A határon meg be lehetne állítani úgy a mobilt, hogy nem megy át a határ túloldalára. Csak akkor kisebb lenne a minket gazdasági gyarmati sorban tartó, külföldi kézben lévő multik extraprofitja, és képviseleti demokráciánk (amelyben azoknak van képviselete, akik pénzelik a politikusokat) még véletlenül az itt élők érdekeit képviselné. Na ez nem fog bekövetkezni, hanem marad a lehúzás mindaddig, amíg a tudatlan választók nagykanállal eszik a napi propagandát, és nem zavarják el a jelenlegi politikusokat.
  • TeDDyRuSh
    #18
    Szerintem ezerszer egyszerűbb a megoldás! Azok a segédprogik amik a forgalmat mérik, a szolgáltató biztosítja és hitelesíti. Mutatja, hogy mekkora adatforgalmat bonyolítottál eddig, az mennyibe került és a gyengébbek kedvéért lenne grafikon is. Egy-két figyelmeztető e-mail és SMS menne az előfizetőnek ha túllépte korlátait és a szolgáltató is be biztosítaná ezzel magát, h mindent megtett.
  • smv
    #17
    Egy 100 megás mobilnet csomagom van és nekem bőven jó:D Mailra, rss-re, plurk, IM elég, mást meg intézek a digineten. A mobilnet szerintem egyszerüen nem folyamatos hasznalatra van kitalalva es kesz.
  • ssdb
    #16
    Nekem korlátlan ADSL van @ home és szifon 2G-s csomi az iphone-n. Sztem ha mobilon csak internetre (web nézés, emailezés, esteleg twitter, facebook, iwiw) használod nem nagyon lehet tullépni. Ha már rákattansz a videóra akkor megugrik a téma, de azért van annyi helyen wi-fi h használd!

    Otthoni ADSLel azért a havi 60-80 G per hó befigyel ;)
  • DjDano
    #15
    Mobil internet, nevetségesen alacsony adatforgalmi korlát, pofátlanul magas áron... Ennyi.
  • Tetsuo
    #14
    lgfjfcjgfcjgfcik
  • Cefet
    #13
    Ez egy rohadt nagy lehúzás, semmi más. Semmi köze a tisztességes üzlethez.
    Én ezt tisztességtelen haszonszerzésnek hívom és büntetném is.
    Öcsém felesége (abszolút laikus) bedőlt a reklámoknak, és előfizetett egy "ilyen" mobil netre. Ráadásul a retkes szolgáltató az első 3 hónapban dupla forgalmat engedélyezett azonos áron, beetetésként. Ha a 4. hónapban is az első 3 hónapban megszokott forgalmat bonyolítják, akkor már jött is volna a kb 100000Ft-os számla. Alig bírtam lebeszélni Őket róla. Szerencsére hallgattak rám, és hamar lemondták.
  • Sir Ny
    #12
    most szüntették meg, amikor kezdték használni az emberek.
  • B0nFire
    #11
    DU Meter a neve. Egyszerű és nagyszerű kis progi, ha valaki kíváncsi az adatforgalmára.
  • joebacsi
    #10
    ez melyik progi?
  • Petka
    #9
    Miért mindig a digivel jön mindenki, ha mobilinternetről van szó?..
  • juhand
    #8
    Elfelejtettem, aki ezt nem tudná, a Digi ugyan nem mobil internet, csak mostanában a mobilosok szeretnek a kábeles (DSL,kábel,optika) konkurenciájaként mutatkozni.
  • juhand
    #7
    Digi: 0.36 Ft/GB
    Ha folyamatosan teljes gázon nyomod egy hónapig, és persze nem mondják fel a szerződést emiatt :-)
  • tucky1
    #6
    Az évtézied üzlete!! Persze csak a szolgáltatónak.
  • GG
    #5
    most kapott egy haver 60 ropis számlát és csak sport fogadott vele...hát ez igy gáz!