20
  • mrzool
    Ja, hogy ez ilyen egyszerű? Akkor várom az összehasonlító-elemző cikket a tolladból...
  • gothmog
    a foxit nem is ópenszósz.
  • Rayden02
    Hogy mik vannak,Eszt nem is tudtam!!
  • Narxis
    Igen.
  • Adamul
    Hmm nemtom... nekem a foxit idegesítő volt kicsit, bár lehet csak szokatlan de akkor is idegesített az a hirdetés, ami oké hogy kikapcsolható de legközelebb ismét ott volt! Készítéshez meg elég a pdfcreator és még akár wordből is lehet pdfet csinálni...
  • bakagaijin
    Érdekes, hogy MINDEN hozzászóló tudja, hogy az Adobe programjának a neve Adobe Reader. A cikk írója viszont nem :))). És nem csak elütésből, mindenhol - helytelenül - Adobe Acrobat Readerként hivatkozik rá.

tproli, az valószínű TeX, a LaTeX "csak" egy disztribúciója a TeX-nek. Kb mint Ubuntu - gnu/linux.
  • tproli
    "komolyabb felhasználó gondolom Latexből generálja"

Mér kéne latexbe öltöznie? :)
  • bvalek2
    Emberek emberek, célhoz választjuk az eszközt, nem fordítva... ha digitálisan akarsz aláírni akkor Adobe, ha olvasgatod a hárri pottert, akkor Xpdf, Foxit, stb. is elég. Ha pdf-et akarunk gyártani, akkor a gyalogusernek az OpenOffice a legjobb választás, komolyabb felhasználó gondolom Latexből generálja.

Az autószerelő sem szeretem-nem szeretem alapon választ az alkatrészek között, hanem aszerint, hogy melyik mire való...
  • Slainte
    "digtális aláírásról hallottál már? Teljeskörű dokumentumvédelemről, meg hogy ezek mi célt szolgálnak, vágod? No, ebben az Adobe Acrobat verhetetlen."
    ... az lehet, de ezt az akrobat használók nagyon kis része használja a gyakorlatban. A felhasználók maradék 99 százalékának, aki csak pdf-eket olvasgat meg bőven elég a Foxit.
  • B0nFire
    Tudtam, hogy megjelennek a Linuxhuszárok, meg az ópenszósz forevör vitézek, és mellettük labdába sem rúghatnak olyan nevek, mint a Microsoft és az Adobe.

paat majdnem mindent leírt, hogy miért előnyösebb Adobe Readert használni, mint Foxitot. Mellesleg...

Yv@n: digtális aláírásról hallottál már? Teljeskörű dokumentumvédelemről, meg hogy ezek mi célt szolgálnak, vágod? No, ebben az Adobe Acrobat verhetetlen. Nem prezentációt készítünk vele, habár annak sem utolsó. De a pdf prezentációt elkészítheted Photoshoppal, aztán levéded Acrobattal, mielőtt kiadod a kezedből, és más keresne pénzt a te munkáddal.

A PowerPointot ebből a szempontból kicsit nevetséges összehasonlítani az Adobe Acrobattal, már csak azért is, mert az nem arra való.

Többet nem érdemes érvelni, úgyis jön valaki, aki kapásból lehülyézi a világ legnagyobb cégeit és kész. Ő egyedül jobban tudja. Nókomment.
  • mrzool
    Egyoldalú cikk, mert csak az Adobe-ot emlegeti. A versenytársak hibáiról például szó sincsen.

Talán mert az F-Sec ezt emelte most ki? Ha nem hasonlítják össze a világ összes pdf olvasóját (mondjuk legyen 100 ilyen), akkor már kuss a neve a szakembereknek/újságíróknak, mert egyoldalúak lesznek?
  • Yv@n
    ""Az acrobat reader egy nagy f.s. A foxit ingyenes" a reader is ingyenes, érdemes tudni."
    Elég jól sikerült kiragadnod a mondat elejét, nyilván mert így egész más az értelme mint egészében. Amit írt annak az azt jelentené, hogy amellett, hogy a foxit ingyenes, még csak nem is bloatware. Nem egy óriási lomha szemét, amire a felhasználók java részének semmi szüksége (Igen, a felhasználók legtöbbje pdf-ben max néha egy users manualt olvas el, vagy egy pdf formátumban megkapott dokumentumot.)

"Ráadásul ha később szükséged lesz egy professzionális pdf kezelőre, akkor az adobe programmal lehetőség van váltani az adobe acrobatra, hasonló gui mellett, ilyen lehetőséget a foxit nem kínál."
    És mégis miért lenne szüksége rá az átlag usernek, aki mint a cikk az első bekezdésben írja pdf _olvasót_ használ?

"Persze, otthoni mókára, játszadozásra, direkt szenvedésre lehet foxit meg hasonló open source-t használni, de ha már cél a hatékonyság, a termelékenység és gyorsaság, akkor adobe reader és acrobat professional."
    Ezeddig nem futottam még bele sehol, gondolom ez is ilyen manáger cucc, mint a powerpoint prezentáció, amit sokan körülülnek és lehet utána prémiumot osztani. :)

De komolyan, mi a frászt termelékenykedsz egy adobe acrobattal? Kb hány helyről jön olyan formátumú nyomtatvány, amit ebben érdemes kitöltened?
    Csak mert én ezeddig kizárólag egyedi fejlesztésű nyomtatvány kitöltőkkel találkoztam, amik még ha pdf-en is alapultak teljesen különálló szoftverek voltak. És az aki kiadta csak ezen formátumot fogadta el.
  • paat
    "a Readertől meg felfordul a gyomrom." ennyire elvakult nem lehetsz
    "Az acrobat reader egy nagy f.s. A foxit ingyenes" a reader is ingyenes, érdemes tudni. Kár, hogy más emberek munkáját, amit ingyenesen elérhetővé tesznek, így reagálod le.

Én használtam foxit is, meg readert is, utóbbi a többlet szolgáltatása és széleskörű alkalmazása miatt sokkal kényelmesebb. Többször előfordult, hogy foxit rosszul jelenítette meg a görög vagy matekos karaktereket (matek jegyzetben gyakran van ilyen). Foxit épp úgy lefagy, mint FF, szal nem istenek ők sem.

Addig, amíg csak egy sima szöveget kell megjeleníteni, addig a foxit persze h jó, de ahhoz ott van a gsview is, sőt, parancssorból tessék indítani, úgy az igazi. Persze ha formanyomtatvány kitöltés, dinamikus tartalom megjelenítése, vagy valami plusz feladatra kell a pdf megjelenítő, akkor gsview is kevés, meg a foxit is. Ráadásul ha később szükséged lesz egy professzionális pdf kezelőre, akkor az adobe programmal lehetőség van váltani az adobe acrobatra, hasonló gui mellett, ilyen lehetőséget a foxit nem kínál. Persze, otthoni mókára, játszadozásra, direkt szenvedésre lehet foxit meg hasonló open source-t használni, de ha már cél a hatékonyság, a termelékenység és gyorsaság, akkor adobe reader és acrobat professional.
  • tproli
    Tipp: PDF-Xchange Viewer - legjobb!

http://usite.hu/prg/PDF-XChange_Viewer
  • gothmog
    pdf-olvasásra? A "Dokumentummegjelenítő"-t. pdf-készítésre meg az Open office-t.
  • Darth Sith
    én a foxit-t meg az adobe reader-t is szeretem, csak az adobe programja még izmosabb vasakon is lagos, míg a foxit gyengébb gépeken is repeszt, asszem a kérdés eldőlt :)

"A szakember úgy vélte, hogy a vállalatnak rendkívül sokat kell fejlődnie és a biztonság területén a Microsoft szabványait, illetve gyakorlatát kellene figyelembe vennie"
    Jól látom h egy biztonsági konferencián pozitív példának hozták fel a M$-ot? :)
  • stemplar
    Az acrobat reader egy nagy f.s. A foxit ingyenes, kis méretű, gyors, könyvjelzőket is lehet szerkeszteni, commentelni is lehet, stb... csak minden weboldal az acrobat readert ajánlja a pdf olvasáshoz, ezért nem terjed el más.
    Hajrá Foxit!!!
  • ziipp
    Egyoldalú cikk, mert csak az Adobe-ot emlegeti. A versenytársak hibáiról például szó sincsen.
  • Lost Lont
    Én azért váltottam Foxitra, mert az Adobe-ból a nem legújabb is lassú volt, ez meg megy rendesen.
  • Ferrer
    Én sem ajánlom az Adobe Readert :)
    De tényleg, amióta elkezdtem a Foxitot használni, imádom azt a programot, a Readertől meg felfordul a gyomrom.