21
 • Wizek
  #21
  Sir Ny:
  1) Ez a saját döntésem, a saját tapasztalataimra alapozva.
  2) Éppen azért tart ott a világ ma, ahol, mert mindenki csak a saját érdekét nézi. Épp itt az ideje az Egész érdekét is figyelembe venni.
  3) Gondolom te nem láttad a filmet, azért állsz hozzá ilyen negatívan.
  4) Ki beszélt arról, hogy nekem nem tetszik az, amire mások szavaznak? Beszéltam én egyáltalán szavazásról? Ha demokráciára gondolsz, akkor most visszafojtok egy öblös kacajt.
 • Sir Ny
  #20
  "Maradhatsz rabszolga, vagy tehetsz a szabadságodért."

  bekajálhatod az ilyen demagóg dumákat, vagy dönthetsz a saját akaratod szerint, a saját logikádat követve, a saját tapasztalataidra alapozva.

  Wizek: attól, hogy más emberek olyanra szavaznak, ami neked nem tetszik, ez azt jelenti, hogy rabszolgák? szánalmas ez a gondolkozásmód.
  a sok ember arra szavaz, ami szerinte magának a legjobb. te is arra szavazol, ami szerinted neked a legjobb. hol itt a probléma?
 • Wizek
  #19
  A Katonaság rossz, de egyáltalán nem szükségszerű. Legfeljebb a "hiányra" építő pénzügyi rendszerben. De ezen változtathatunk. Tulajdon képpen, csak egy döntés. A kritikus tömegé. Csak elég sokaknak kell akarnia. Az Elit nem fog az új F-35 ösökbe ülni. Ha a nép kritikus mennyisége nem engedelmeskedik vakon, a kártyavár alapok összedőlnek, és vele a gazdasági piramis játék is, amiben a legtöbben az alján tartjuk a többit.

  Zeitgeist Addendum:
  - Ez az 5. Perctől magyar szionkronos, homemade, de tűrhető. (http://video.google.com/videoplay?docid=-2180391045907034369)
  - Ez Magyar feliratos Angol szinkronnal. (http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056)
  - Ez pedig Angol feliratos, angol szinkronnal. (http://dotsub.com/view/7281f5dc-d4b1-4315-abb7-143becd34f49)

  Sajnos még nem csalakedhetünk nyíltan, de itt nem az idő számít, hanem hogy mikor leszünk elegen. Tehát ha tájékoztatod az ismerőseidet erről, máris sokat tettél egy szebb társadalomért. Ez NEM tökéletes, vagy utópia. Olyan nincs. Sose fogjuk elérni a tökéletességet. Amit Mi kínálunk, az csak egy jobb, ésszerűbb társadalom.

  Maradhatsz rabszolga, vagy tehetsz a szabadságodért.

  Csak rajtad múlik.
 • cateran
  #18
  De megcáfolom:P
  Ahogy az elöttem kommentelő irta: profitorientáció...a civil szférában milyen alapon döntesz arról hogy mi a fontos,mire költesz pénzt? egyáltalán...te el sem döntheted..a cégek maguk döntenek a fejlesztésekről..és ha nincs benne pénz,akkor halott dolog...a hadseregben nem profitorientált a fejlesztés(ahogy te is irod:)),bár értelemszerűen más a prioritása a dolgoknak:)
  A civileknek sem lenne csizmája,ha nem lennének olyan helyek/helyzetek,ahol szükségessé válik a boka-térd közti lábrész védelme...:P
 • assdf
  #17
  Szerintem felesleges a hadsereg ellen ágalnod.
  Egyrészt senki sem szereti a háborúkat és ez tény.
  Másrészt rengeteg haditechnikai fejlesztés van ami később átjött a civil szférába és ennek a gyümölcsét te most élvezed. Persze lehet azt mondani hogy a civil fejlesztés is biztos kitalálta volna ezeket, nos ez egyáltalán nem biztos, mivel egyrészt a civil fejlesztések profitorientáltak tehát gyak. bele sem fektetnek olyanba aminek a haszna nem térül meg pár év alatt, másrészt meg szükősebben és elosztotabbak az erőforrások, igy sokkal tovább is tarthat egy-egy fejlesztés.

  És még egy pici apróság. Lehet sokkalni azt a pénzt amit az amcsik haditechnikára költenek.
  De azért azt az aprócska tényt se feledjük, ha nem költöttek volna korábban is ennyit rá, akkor lehet hogy te most a nagy német birodalom egyik tartományából irnál, már ha tudnál, mert lehet hogy rád mint "segédnép" csak az aknakeresést biznák, kalapáccsal...
  Vagy ha nem költ ennyi pénzt rá a hidegháború korszakában, akkor lehet hogy most szibériába mennél nyaralni és nem horvátba vagy olaszba...

  Szóval hosszasan vitatkozhatnánk erről, az én véleményem az hogy a hadsereg egy szükséges rossz (hja ha nekünk lenne/lett volna egy ilyen erős hadseregünk, akkor most nem arrol szolna az elet hogy a jövedelmem 90%-at leadozom es a maradek 10%-bol ongondoskodjak...)
 • Kerub
  #16
  Upsz, ezt elírtam. jöhetne az originál csávó, mert néha fárasztó folytatni az örökségét
 • Kerub
  #15
  Csak nehogy terroristák kezében kerüljön...

 • Balintos
  #14
  A kínai nép csodája: dicső kínai mernökeink kifejlesztették új, csúcstechnológiás repülőgépünket, amelyet type-35-nek kereszteltek...
 • Vorpal
  #13
  Most cáfold meg, hogy a civil téren kifejlesztett lézer, katonai előd nélkül is létrejött volna:( Mert ugye pl. ma mindenki vak és süket lenne - ha az emberek nem lőnének egymásra - itt ülnénk és bámulnánk a falat - hogy mit kéne kifejleszteni.

  A hiba a rendszerben - a hiba a profit kontrollálatlanságában keresendő.
  És igaz ebből a szempontból a sereg még hasznos is - mert nem profit orientált - sőt;(

  Személy szerint erősebb demagógia címszó alá sorolom, amikor ezzel jönnek a seregből, hogy ja bezzeg nem lenne - ja bezzeg 1000szer több civil alkalmazást vett át a hadsereg - mivel legalább ennyiszer többen vannak a civilek - csak ugye ezzel nem szokás hőzöngeni. A katonáknak csizmája se lenne, ha ez a két dolog ilyen élesen elkülönülne.
 • JL666
  #12
  "Válaság ide vagy oda, de az ilyenekre mindig futja a pénzuk. Télleg érthetetlen. "

  Gondolom nem félév alatt basztak rá 300 milliárd dolcsit.

  Szerintem hamarosan jön a kínai F-35-ös
 • cateran
  #11
  Nem vagy egy messzetekintő elme...csak 1 példa...a te szuperlézered fejlesztése nagyban hozzájárulhatott pl.az orvosi lézerek fejlődéséhez is...lásd:szemműtét...(vagy pl a radar..szerinted hasznos a civil életben? pedig haditechnikai fejlesztés...)
  Nem mintha támogatni akarnám a haditechnikai fejlesztéseket,de lássuk be-nagyban hozzájárulnak a civil fejlődéshez,akár tetszik,akár nem:)
  Ja,amúgy 1 felépült és müködő metrovonal valóban hasznos lehet...1 végtelenségig nyújtott épitésű meg tuti nem...
 • Vorpal
  #10
  Hát ne haragudj de ez az analógia teljesen lökött.

  Hogy itthon mindent elbasznak - az egy dolog - ugye metró másutt is drága - meg ha 10 szer annyiért is van meg - akkor is hasznos és nem azért van, hogy lerohanjanak vele valami szerencsétlen országot.

  Akkor mondok neked okosabbat - ennek századrészét költik az amerikaiak az afganisztáni újjáépítésre - ugye arról az országról beszélünk, ahonnét eu a drog 2/3 át kapja.

  És hogy ezekhez a hülyeségekhez még a konklúzió szót is használod egyenesen bődületes.

  A civil eszmék igenis fontosak, és ha intelligens ember (én nemt tudom te mi ebből kell kiindulnom) belegondol - ha meg is kell lépéseket tennie, hogy jobb legyen a világ, akkor inkább már ezek irányába, mint hogy legyen szuperlézerem lopakodók ellen - amikre valszeg soha nem fogok lőni.

  Mert ugye a konszenzus az ma már ciki.
  Minden szaros impérium ilyen - és minden szaros impérium ebbe döglik bele.
 • endrev
  #9
  Nos, vagy hordozható vinyón tették, vagy több gigabites netkapcsolata van a Pentagonnak, de még hordozható vinyóval is több órát vesz igénybe a másolás. Hacsak nincs valamilyen fejlettebb, a piactól visszatartott eszköztáruk...
 • barii
  #8
  "Több TB adatot loptak el a Pentagon hálózatából"

  99 százaláka torrentről szedett pornó volt:)
 • Darth Sith
  #7
  "Számítógépes bűnözők az eddigi legköltségesebb amerikai vadászprogram adatait tulajdonították el a Pentagon számítógépeiről."
  Lehet, hogy a terroristák kezébe került?..
 • silanor
  #6
  Ott a pont.
 • ffxi
  #5
  Válaság ide vagy oda, de az ilyenekre mindig futja a pénzuk. Télleg érthetetlen.
 • AzUs
  #4
  A kínai hakkorok is a TORt használják?
 • torreadorz
  #3
  "jó neki se kezdek ebből mi mindent lehetett volna építeni civil módon"

  Ennél azért bonyolultabb a világunk. Induljunk ki a jó magyar példából, ahol is nem költenek ennyi pénzt a hadseregre (mivel az gyak. nem is létezik).
  Ehelyett mire mennek el száz milliárdok? (forintban).
  -soha el nem készülő 4-es metróra
  -völgyhidakra és alagutakra az alföld közepén
  -fél év alatt tönkremenő autópályákra
  -segélyekre
  stb stb

  Tehát mint látod egy valagnyi pénz megy el hadsereg nélkül is csupa csupa felesleges dologra.

  Szóval a konklúzió, hogy lehet hogy az amcsik ennyi pénzt költenek hadseregükre, amelyik cserébe legalább a világon a legerősebb, de egyáltalán nincs garancia arra, hogyha nem lenne hadseregük hanem minden másra költenének ezt a pénzt a haditechnikán kivül, akkor jobban élnének mint most (vagy mások jobban élnének).

  Szóval bonyolult dolgok ezek (és akkor még nem volt szó a haditechnikai fejlesztéseknek, amiknek köszönhetően én most meg tudom irni ezt a szöveget és te látod ezt)
 • Vorpal
  #2
  "300 milliárd amerikai dollárt" - nemlol.(

  jó neki se kezdek ebből mi mindent lehetett volna építeni civil módon - nevetséges egy világban élünk - remélem eccer meghalnak ezek az emberek - mondjuk rájuk esik egy orrsegédszárny vagy ilyesmi.(
 • Szefmester
  #1
  hülye kérdés tudom, de miért kell fontos infókat netre kötni?

  ha kell akkor pár adattologató átmásolja, amaz letölti, aztán leválaszt.. kész..